Sećate se Darren Star? Zvuči poznato, zar ne?! Kako i ne bi! To je producent najgledanijih serija naših dana, od Beverly Hillsa 90210, preko Melrose Placea do Seks i grada. Pomenimo i seriju Younger, koja se prikazuje od 2015. godine.

Njegov najnoviji projekat je pitka serija pod nazivom Emili u Parizu (Emily in Paris) i već je volite, zar ne?! Pa, ko ne bi voleo da je ovih dana u gradu svetlosti?! Jer Pariz je uvek dobra ideja! Čak i u vreme pandemije.

Ako već treba da budem zatvorena, neka to bude u Parizu. A već po samom nazivu serije imate ideju kuda priča vodi. O, da! Sve što sada treba da uradimo je da se ušuškamo pod toplo ćebence, sa šoljom očaravajućeg, vrućeg mirisnog napitka i da guštamo svih deset epizoda na Netfliksu, sa slatkom Lili Kolins u glavnoj ulozi.

Baš kao što je Seks i grad prodao ideju o ambicioznom životu u užurbanom (i skupom) Njujorku, Emili iz Pariza sledi taj princip. Serija prati Emily Cooper (Lily Collins)koja iz Čikaga dolazi u Pariz da preuzme rukovođenje društvenim mrežama francuske kompanije, nakon što njena šefica Kate Walsh (Madeline Wheeler) zatrudni.

Emili je ostala bez daha, poludela od sreće kada je saznala da će provesti celu godinu u „najromantičnijem gradu na svetu“.

Međutim…tu, naravno, postoji i ono čuveno ALI (bez koga priče bilo ne bi!) koje devojci sreću kvari. Njen balon ubrzo puca jer se ispostavlja da njene francuske kolege otvoreno pokazuju da ona baš i nije dobrodošla, i to na pomalo surov (francuski – čitaj snobovski) način – naime, nimalo blagonaklono ne gledaju na njene američke ideje i američki način rada.

Pored već pomenute Lily Collins, u seriji igraju Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Lucas Bravo (kakva bi to priča bila bez lepuškastog dečka i ljubavne zavrzlame?!) i drugi.

Lagana, pitka i beskrajno šarmantna priča u deset polučasovnih epizoda grejaće naše napaćene duše tokom prvih hladnih pandemijskih dana. Uživajte! I javite kako vam se dopala Emili u Parizu!