Darko i Ana su u prošlom životu bili u zavisničkom, burnom odnosu, ali isto tako, u nekim delovima krize svoje veze i nemogućnosti osvešćivanja šta ta kriza znači, počeli su da varaju jedno drugo, i time još dublje da se povređuju. Dakle, nisu hteli da priznaju da su se toliko ugušili zavisnošću i da su ih onda svađe počele razdvajati. Svetili su se jedno drugom kratkim aferama, što je onda i uništilo njihovu vezu.

S takvim ponašanjem su nastavili i u novim vezama i nisu marili za to da su povređivali mnoge osobe pored sebe, upadajući u veze samo zbog zadovoljavanja ličnih strasti. U ovom životu, i jedno i drugo su susretali one osobe koje su povredili, i te osobe su iz neobjašnjivog razloga bile i prema njima strahovito beskrupulozne. Posle ni sami nisu mogli da veruju zašto su te osobe izazivale tako negativne reakcije, jednostavno nisu mogle da se obuzdaju.
Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Darku i Ani nije bilo jasno zašto se u ovom životu zaljubljuju upravo u osobe koje ih povređuju, ali njihove čakre kojima, inače, vladaju žlezde, proizvodile su ono što zovemo hemijom, upravo kod onih osoba koje su povredili, a ne kod osoba s kojima bi doživeli pravu ljubav.

Zašto?

Zato jer se čakre, ako delujemo suprotno prirodnim zakonima, počinju okretati u drugom smeru. Energija privlači ono što smo činili. Ako smo živeli ono što bi se rekli strasno, i zadovoljavali samo primarne nagone, to je dovelo i do onih susreta koje smo činili.


Pročitajte i ovo: Problemi počinju nepotrebnim zadiranjem u tuđe živote


Recimo, neko kaže da mu ne smeta kada ga partner vara, onda se to počne događati u drugom životu, pa upravo to što je činjeno tada, sada nam i te kako smeta.

Da je kojim slučajem osoba bila zaista emancipovana i oslobođena strasti, onda možemo reći da nije problem, ali obično ljudi nisu na tom nivou slobode, jer da jesu, bavili bi se pravom ljubavi, a ono što mi zovemo ljubav jeste, zapravo, zadovoljavanje primarnih strasti.

Darko i Ana su već kod prvog susreta osetili neverovatnu povezanost, ali negativno činjenje iz prošlih života i varanja, nisu ih naterali na praštanja u ovom životu. Sebičnost ih nije nagonila na dublje traženje uzroka i posvećivanju svog života ljubavi, što ih je dovelo do ponovnog rastanka.

Photo by Jeremy Banks on Unsplash

Pročitajte i ovo: Samo ranjeni i zaceljeni iscelitelj može da leči


Ni u ovom životu nisu rešili posesivnost. Nisu mogli protiv sebe i ponovo su iz pogrešnih razloga optuživali život za nesreću, ali nisu hteli praštati, nisu videli sebe kao uzroke problema. Ipak, uspeli su jedno i drugo pronaći partnere s kojima su ušli u mirnije veze, s više poštovanja i na taj način naučili lekciju u kojoj su videli da su u preteranim zavisnostima gušili jedno drugo i nisu dozvoljavali jedno drugom slobodu.

Dakle, možemo voleti nekog, ali biti i nesrećni jer u toj vezi ne možemo biti ono što jesmo, a zbog te ljubavi potiskujemo sebe.

U svojim sadašnjim vezama su shvatili višu dimenziju ljubavi, gde su uz uzajamno poštovanje, slušanje, davanje i nežnost otkrili da bi i ranije mogli da reše probleme u odnosima. Istina, na kraju su se Darko i Ana upoznali s radom na sebi, što im je pomoglo da uvide kako su svoje projekcije pokušali da žive na način da su prikrivali svoju tamnu stranu i tražili sve negativno u drugome, a sad u novim vezama vide da to tako ne ide i da je potrebno graditi dublji odnos.

Photo by Jeremy Banks on Unsplash

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o seksualnoj zavisnosti


Da li će se Darko i Ana ponovno susresti u sledećem ili ovom životu? To je sigurno, jer ljubav se ne zaustavlja.

Ipak, kada završimo neke veze, sa tim osobama postajemo u sledećem životu odlični prijatelji koji postanu povezani na najdubljem nivou. Ljubav nas zaista uči i vodi neverovatnim putevima, a jyotish (đotiš) nam pomaže da neke priče raspetljamo i nastavimo da živimo ljubav jer na nju svi imamo pravo, ukoliko ostavimo stare obrasce koji donose nesreću.