Nedovršenih odnosa je mnogo.

Ljudi ne znaju razlog zbog kojeg ih neko ostavlja, a nisu varali i bili su u tom odnosu onoliko kolike su bile njihove mogućnosti. Zaista je puno primera. Osećaj je da to najviše boli i ostaje pitanje jeste li dali najbolji deo sebe koji je neko pregazio.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Sa strane Đotiša, možemo reći da su Saturn i Mars tj. karma, upleli svoje prste. Sa psihološkog gledišta, zaljubili ste se u projekciju Anime ili Animusa, ali niti jedan odgovor neće nadomestiti taj osećaj u kojem ste bili na vrhu talasa ljubavi koji vas je odjednom razbio o stene i iščupao vam srce.

Pročitajte i ovo: Kako to da se neko nikada ne preboli?!

Osećaj nakon pada gde ponovo učite da hodate, kada ne možete da ustanete iz kreveta, pečat je koji vas obeleži i posle toga nijedna veza više nije ista.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Pročitajte i ovo: Zašto srce treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Kada oseti potpunu ljubav, povlači kočnicu jer on je senka ili dim i na svetlu istine ne može dugo da ostane. Iz rukava vadi obrazac objašnjenja tj. mitske nesrećne ljubavi koje govore da vam nije suđeno da volite, a u stvari vam je podvalio priču jer u ljubavi moraš da daješ i neprestano da se otkrivaš, a većina gleda i u zapećku osuđuje (ego), kako bi se ljubav prikazala nedostižnom.

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršemo u bivšoj ljubavi i otvorimo vrata novom odnosu

Stoga, svako ko u odnosu napreduje, neizbežan mu je susret sa talasom i stenom ako želi da voli ili umetnički stvara.

Photo by Christopher Burns on Unsplash

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Neki kažu da, u stvari, živimo u paralernom svemiru u kojem dva različita završetka postoje jedan pored drugog, kako tvrdi kvantna fizika, ali jedno i drugo objašnjenje traži suočavanje s ovim osećajem.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Ako dublje pogledate propalu vezu, vidite da je način života koji ste tada živeli razotkrio da svakodnevno niste toliko davali, razumeli ljubav, niti vam je ona, koliko god tvrdili, bila na prvom mestu.

Photo by Brennan Burling on Unsplash

Ne možeš dobiti ljubav ako ti ona nije na prvom mestu, a iz mojeg ugla i svakodnevnih konsultacija, svako uvidom može doći do tog zaključka. To je najiskreniji početak za svakoga i na tom početku se gradi novi odnos.

Pročitajte i ovo: Tek kad prođeš proces raspadanje ega, možeš da doživiš ljubav

Nedovršeni odnosi stvorili su predivne romane, slike i pesme. Obično pokazatelj voljenja u natalnim kartama je položaj Venere, ali izbegavam jednodimenzionalni pogled na odnose jer i takva ljubav je puna želja i iskrena na nivou na kojem može postojati.

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

Čovek koji zna da živi iznutra zahvaljuje takvim iskustvima jer ona vas čine velikima i bogatijima, a sadašnji odnos pokazuje stvarnu mogućnost voljenja. Kaste nisu sprečile Romea i Juliju da vole, već nemogućnost stvarnog voljenja. Kada bi samo ovo naučili, puno problema u odnosima bilo bi rešeno.