Cela civilizacija sačinjena je od instrumenata koji jačaju ego, a ono što je nužno videti je da smo na taj način napravili toliko odbrambenih sistema koji su pritom i stvorili karmu kao zakon koji nije toliko svojstven univerzumu.

Što smo se više opirali univerzumu, to smo tonuli sve dublje u ego, a što je ego bio jači karmički ili istiniti mehanizmi postali su žešći i destruktivniji.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Stoga, ova planeta je pod jakim uticajem karmičkih delovanja koja su toliko ojačala da danas vidimo samo borbu ega i karme, toliko snažnu da smo došli do točke u kojoj polako ali sigurno toliko destruktivno uništavamo planetu mogućnosti i učenja do tolike mere da je toliko oružja na ovoj planeti koje može uništiti deset puta stanište u kom se nalazimo.

Kada se na savetovanju spomene reč karma, onda je možemo posmatrati iz onog jednodimenzionalnog ugla, gde govorimo o položajima planeta i onoga što vam se momentalno dešava, ali da bismo shvatili šta se zaista dešava, potrebno je shvatiti gore spomenutu činjenicu.

Photo by Ethan Sykes on Unsplash

Dakle, sve naše karme koje se dešavaju ovde su da nas izbace iz ego projekcije koja je u svojoj suštini takva da uništava svaku srećnu ljubav, pa danas govorimo o nesrećnim ljubavima, kao i to da taj ego proizvodi i negativni pogled na posao, pa statistički imamo 90 posto ljudi koji mrze svoj posao, što onda u atmosferi ili nesvesnom, pogotovo sa sadašnjim tranzitom Saturna u Škorpionu, prema sideralnom kretanju planeta (đotiš), dovodi planetu na rub ponovnih totalitarnih sistema i granici gde je rat ponovo moguć.

Osetite svoje dublje postojanje i videćete da kada razmišljate o sebi nailazite na unutrašnju ljubav, a kada govorite o egu nailazite na probleme u kojima se sada nalazite.