Ono što je malo poznato je to da ono što žena i muškarac nose u psihi su arhetip ljubavnika ili ljubavnice.

Arhetip ljubavnika u ženskoj psihi je jedna vrsta muškarca koja je ženi jako privlačna, ali taj arhetip se javlja i s muškarcem koji ženi daje sigurnost.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Kada se žena zaljubi u ljubavnika, obično je to muškarac koji je u oblacima, nije toliko na zemlji, sklon je avanturama i avanturističkom životu.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Obično se ovaj arhetip javlja ženi u životu kada nije sigurna kojeg bi muškarca odabrala na prvi pogled i razmišlja koji je bolji odabir. Onaj koji daje sigurnost, koji ženu vuče prema zaštiti svoje dece ili ono nesigurno što misli da joj nosi ispunjenje srca.

Ipak, ovde psiha pokazuje svoje dvostruko lice, gde pokušava ženi da kaže kako je izabrala sigurnost i život u kojem nije živela život i iskusila njegove granice, dok ljubavnik utelovljuje neostvarenu želju u obliku avanturističkog muškarca.

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

Ako odabere avanturističkog muškarca, a živela je siguran život, teško će moći da se prepusti nesigurnosti. Kroz njega ako proba takav život bez udobonosti i statusa gde živi ono što jeste. Naizgled je spolja lepo, dok u praksi iziskuje celog čoveka. Zato je ljubav poziv, ne toliko ka sreći, već prema tome da izdržimo.

Ako odabere sigurnog partnera, oseća se kao u zlatnom kavezu.

Pročitajte i ovo: Nadrndani muškarci i plačljive žene

U svakom slučaju, arhetip ljubavnika postoji u ženskoj psihi da bi se odlučila za sopstvenu nezavisnost, dok odluka za jednog ili drugog, u stvari, je neki doživljaj bola kako bi se probudio život i individualnost.