Kada vršite pritisak na sebe i pokušavate da se ispunite pozitivnim razmišljanjem, na drugoj strani vas samih, raste druga suprotnost koja se ptretvara u vašeg neprijatelja.

Oko vas se nakon toga manifestuju osobe koje su sebične ili pokvarene, a nakon toga, druga strana ličnosti se probije do vas i odjednom se vratite u mrzovoljnost koja vas opsedne, pošto ste ovu stranu u sebi potisnuli kao lošu.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Takođe, kada neko sa pozitivnim uverenjima ili religijskim uverenjima deluje prema nekom cilju, on ni ne zna da se suprotna strana formira negativno.

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

U stvari, osoba se poistovećuje sa laskanjem, upotrebljava lepe reči sa kojima pokušava druge da uvuče u svoja uverenja. Tako drugi ljudi postaju sredstvo za postizanje cilja, suprotna strana se manifestuje kao žeja za moći.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

Photo by Taylor Bryant on Unsplash

Ovo je jedna od najskrivenijih i najnevidljvijih društvenih delovanja koja su opšte prihvaćena, ali tabuizovana i stigmatizovana. Koliko god neka ideja bila istinita, ono drugo u nama pokušava da uvuče druge osobe u beskrajna uveravanja u svoju istinu.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Priroda ne voli i ne može da funkcioniše veštački. Kada je jedan polaritet previše naglašen, uvek se javlja suprotnost.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Jung tu pojavu zove enantiodromija, a ako izdržite u ovom svetom cilju, gde posmatrate svoju suprotnost ili Senku, možete postići dublje razmuevanje sebe i asimilovati spomenutu “lošu ličnost” koja će vas učiniti celovitijom osobom.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

Učiniti svoju suprotnost svesnom težak je cilj koji traje godinama, ali osećaj je nemerljiv sa svim onim što je čovek pre znao ili kako je pre živeo. U odnosima se ovaj proces neprestano dešava, ali zbog svoje težine većina odustaje, ali time većina odustaje od ljubavi.