Jedino zbog čega se sve događa oko nas jeste ljubav, a karma je sve ono što se događa da bismo se vratili ljubavi.

Kako bismo to shvatili, najbolje je da pokažemo na primeru.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Marina je u prošloj inkarnaciji imala neobavezne veze i u ovom životu su joj dolazili upravo oni muškarci koje je povredila. Zaljubljivala se u muškarce koji su više voleli neobavezne veze, govorila im je da nema ništa loše u neobaveznim vezama, ali ju je u ovom životu to jako ljutilo.

Govorila je da nema mnogo sreće sa muškarcima.

Šta je u ovom slučaju karma ili nesvesno htelo poručiti Marini?

To je najvažnije pitanje koje možete postaviti, ukoliko želite rešenje ljubavnog odnosa.

Photo by henri meilhac on Unsplash

Kroz seksualnost i dodir doživljavamo fizički nivo ljubavi koja nas vodi do osećaja emocionalnog nivoa, a onda i racionalno spoznajemo da je delovanje prema ljubavi ono što predstavlja i naš cilj.

Ako fizički nivo nije dobro shvaćen, odnosno, ako seksualnost shvatimo na pogrešan način, a to se događa kod 90 posto ljudi, onda ona postaje toksična i razarajuća, onda emocionalni nivo ne može biti shvaćen, a racionalni nivo nema mogućnosti da usmeri volju prema delovanju u ljubavi.

Marina je seksualnost doživela površno, a takva seksualnost je pravilo današnjeg života, gde, pritom, razbijamo emocionalnu strukturu i mogućnost da partnera doživimo intimno u ljubavi. Tada se razvija predanost.

Photo by Henri Pham on Unsplash

Nakon toga možemo da pređemo na viši nivo, a to je kreativnost, koju onda usmeravamo na ljubav prema čovečanstvu, i tu se događa širenje duše.

Kakav bi to bio svemir, Bog ili energija da kaže: Marina, imaš ovaj život i nemoj ga upropaštavati?

Možemo li da osetimo saosećanje ako nam neko nešto naređuje? Dakle, mi smo doneli svoja dela i informacije iz prošlog života, a ono što je važno jeste kako se odnosimo s tim informacijama.

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Ako je Marina dobila iskustvo koje joj se ne sviđa, odnosno, imala je iskustva u kojima je banalizovala seksualnost i njenu stvarnu moć, pošto je seksualnost ili kundalini najveća transformirajuća energija, po pitanju ljubavi, jasno je da ego sa svojom ljušturom i praznim razmišljanjem nije imao za ponuditi nikakav smisleni odgovor jer njega ne zanima smisao, već slepi užitak, bez obzira na to koliko je razarajući.

Stoga, kada je Marina pogledala naličje svog shvatanja, jasno je bilo da se iza tih privlačenja skrivao pogrešan pogled u kojem je osetila bol predrasuda i bila je u mogućnosti da odbaci takve obrasce kroz rad gde je pronašla tačku i samu suštinu, a to je davanje koje je sada usmereno na partnera koji razume i isto tako daje poštovanje koje joj daje platformu da bude voljena, kao celina, sa svojim manama, gde je tek sada shvatila mogućnosti seksualnosti i otvaranja srčane čakre.

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Karma može biti lek, ali potrebno je pripremiti um i telo kroz meditaciju, te odnose s partnerom i ljudima, kako bi to iskustvo bilo jasno, a ono najvažnije primenjeno jer duhovnost se lako materijalizuje ako postoji spoznaja. Svaki pravi tragalac zna tu istinu.