Događaju se periodi „Niko mi se ne sviđa…“: Evo kako preživeti bez šizenja, ludenja ili dramatizovanja perioda pauze od seksa i veza.

Mesecima (ili možda godinama?) vam se niko nije dopao ili niste upoznali muškarca zbog kojeg želite da prođete kroz vatru i vodu? Ne želite da pustite nekoga (bilo koga) u svoj krevet ili ste samo bili zauzeti razmišljanjem o nečem drugom?

Sve ovo mogu da budu razlozi zbog kojih pravite pauzu u vezama i seksu. Ne brinite, nije ozbiljno, čak i ako je nesumnjivo dosadno. Evo kako da ne poludite ili kako da ne pravite dramu bez preke potrebe.

Foto Vil Son

Nemojte da brojite dane

Ne plešete rumbu već nekoliko meseci i ovo počinje ozbiljno da vas brine? Da li beležite dane u kalendaru stavljanjem crvenih X-ova, kao da je to neka vaša bolest koju treba da prevaziđete?

Pročitajte i ovo: Zašto žene ostavljaju muškarce koje vole

Možda bi trebalo da prestanete da brojite dane, sate i minute, na ovaj način samo očajavate zbog nečeg što je apsolutno normalno.

Ne takmičite se ni sa kim i to sigurno ne znači da ste manje lepi ili manje poželjni, to je samo period odmora, to se događa svima.

Pročitajte i ovo: PIŠE MI, ALI ME NE ZOVE DA SE VIDIMO: Kako da prepoznate (i izbegnete) muškarce koji nikada neće preći na stvar

Ako već želite da znate, nenormalno je ići iz jedne veze u drugu, bez perioda pause, jer šta bi to reklo o vama – da ne znate da budete sami, a kako onda znate da budete u paru, da nemate jasno kristalisane kriterijume, da se zadovoljavate sa daj šta daš samo da ne budem sama i da više ne nabrajamo, verujemo da smo dosta dovoljno ubedljivih razloga nabrojali da odbranimo vaše trenutno stanje.

Foto Kalegin Michail

Mislite na sebe, uživajte u nekomplikovanom vremenu

To što nikoga nemate na glavi ili ispod čaršafa nije nužno loše, to takođe znači i period sa manje komplikacija, dok će vas prijatelji zvati i reći vam šta je Marko radio, a šta Jovan…

Pročitajte i ovo: Posle svađe seks je slađi (ili ne?!): U kakvoj su vezi seks i konflikt

Od toga šta da radite ili šta da kažete ili kako da se ponašate, cenićete i uživaćete u osećaju potpune slobode od ove vrste problema.

Da, naravno, ne morate se zauvek povući sa scene, samo uživajte u malo tišine.

Foto Yana Lizunkova

Uđite u formu

Endorfini se proizvode ili zbog vežbanja ispod čaršafa, ili zahvaljujući onoj najčešćoj vrsti kao što su trčanje, tenis, teretana, joga i još mnogo toga.

Pročitajte i ovo: Posle karantina vaša veza se definitivno menja (nabolje ili nagore?!): Ovako zajednička izolacija menja par

Dakle, ako ste na pauzi od prve discipline, ništa vas ne sprečava da vežbate sve ostale. Nesumnjivo će učiniti da se osećate bolje i da vaše samopoštovanje bude visoko.

Zapamtite da pre nego što ugađate drugima, morate da se svidite sebi, a kad imate zategnuto i dobro oblikovano telo…zračićete boljom energijom jer ćete biti zadovoljniji sobom, imaćete više samopouzdanja, a onda će se leptirići sami za med zalepiti…

Freestocks.org

Pronađite pouzdanu poslastičarnicu blizu kuće

Što u prevodu znači: prepustite se sebi.

Da li ste tužni uveče kad se sami vratite kući? Obuzima li vas taj osećaj praznine kad se popnete stepenicama do svog stana?

Pročitajte i ovo: Zašto mi ne odgovara na poruke?! A nisu ga oteli vanzemaljci!

Ne brinite, više to nećete morati sami, to možete učiniti sa fantastičnim kornetom sladoleda! Ili porcijom kesten pirea!

Nećete više imati vremena da razmišljate o tome koliko ste nesrećni što nemate muškarca s kojim ćete ići kući, bićete prezauzeti razmišljanjem „bože, dragi, kako je dobra ova malaga“.

Pročitajte i ovo: Kako izgleda žena za brak iz perspektive muškarca

Očigledno je da da biste to uradili, preporučljivo je da kombinujete gornju tačku i svakodnevno da idete na dobar džoging (tenis, aerobik i sve što će da potroši sve kalorije koje ste prethodnog dana uneli u sebe). Jer sve je u balansu.

Terapija kućnim ljubimcima – nabavite psa (ili mačku)

Terapija kućnim ljubimcima deluje, oni su prava riznica serotonina, hormona sreće, i prepuna korpa ljubavi koja će se sručiti na vas čim otvorite vrata stana. Svakoga dana, u bilo koje vreme i bez obzira na to da li se iz kuće izbiali deset minuta ili deset sati, pas će vam se uvek podjednako i mnogo obradovati.

Pročitajte i ovo: Ljubljenje je dobro za zdravlje i sprečava nastanaka bora: Evo zašto!

A tek šetnja, pre svega – psa, što će vam dobro doći, oboma, da se bolje osećate, da imate vitku liniju i dobre noge, oboje, i naposletku, da upoznate nekog zgodnog vlasnika psa tokom šetnje istog. Malo li je od jednog psa kao vašeg kućnog ljubimca?!

Ako sladoled nije dovoljan i želite da vam neko maše repom što vam u potpunosti ispunjava život, onda jednostavno morate nabaviti kućnog ljubimca.

Pročitajte i ovo: Kako da vaša veza preživi izolaciju (karantin)

Pored toga što vam neće bukvalno dati vremena da se dosađujete ili žalite, on vam nikada, nikada neće dozvoliti da budete tužni, kada ćete na trenutak biti tužni, poželeće da se igra loptom ili da vam lice prekirje slinom. Dobro, sva sreća, ne baš svi, balave samo veliki psi.

Zabavljaju se više nego što bi čovek mogao da postigne, takođe su mnogo verniji i pouzdaniji, hrču na isti način kao muškarci (sam pojedini i stariji psi) i ako ih pustite da uđu u krevet, nikada neće učiniti da se osećate sami tokom noći (možda nećete spavati, ali to je već drugi problem.).

Napravite listu stvari koje vam se sviđaju i iskoristite to vreme da biste radili stvari u kojima uživate

Koje je bolje vreme od samovanja da se istinski usredsredite na sebe?

Napravite listu stvari koje vam se zaista sviđaju u životu, osim seksa, i pokušajte da se nagradite time – ako volite da putujete, planirajte samostalni izlet za sledeći odmor, ako volite planine, pokušajte tamo češće da idete, ako volite da čitate, kupite / pozajmite mnogo knjiga, idite u biblioteku, možda tamo nekog i upoznate, i ne odričite se večeri na sofi uz svoj omiljeni roman.

Pročitajte i ovo: Uništava li prijateljstvo seks sa prijateljem? Zavisi. Evo od čega!

Ukratko, prepustite se malo sebi, vreme je da to učinite i nagradite sebe.

Foto Brooke Lark

Ne budite nimfomanka, ne jurite muškarce

Ne pravite od toga opsesiju! Ne morate da jurite muškarce da biste dobili jednog što pre i rešili problem, neće vam biti bolje ako molite nekoga da izađe sa vama ili postanete jedna od onih agresivnih žena koje jurišaju na muškarce kao na dvostruke protivnike što umanjuje njihovu senzualnost.

Pročitajte i ovo: Pet tipova muškaraca koje treba izbegavati u širokom luku

Ne morate da ulovite muškarca, vi ste plen za osvajanje, nemojte se poniziti pokušavajući da zavedete nekoga ko vam uopšte ne baca udicu jer je previše fokusiran na sebe. A i ne dopada vam se baš nešto naročito, zar ne?!

Budite spremni za mnogo mamurluka

Živeti kao pasivna žrtva zamka je u koju vrlo lako možete da upadnete, ali nisu muškarci oni koji vas ne žele, budimo iskreni, već ste vi odlučili da ih ne želite.

Razmislite, bilo bi dovoljno da popijete još nekoliko čaša i da povedete bilo koga kući tokom večeri i, imajte na umu, ne bi bilo ništa loše u tome, ali ako se to ne dogodi, to je zato što vi odabirate i zato što verovatno trenutno mi se niko ne sviđa.

Pročitajte i ovo: Reci mi gde te je odveo na prvom sastanku i reći ću ti kakav je čovek

Ovo je definitivno istinitije i optimističnije gledište i ono zbog koga ne rizikujete da padnete u depresiju.

Upoznajte ljude bez skrivenog motiva

Takođe, ovo može da bude vreme da naučite da slušate druge, a da ne morate uvek da kažete svoje mišljenje i ispričate svoju priču.

U periodu pauze postajete pažljiviji prema drugima, savetima koje vam žele dati i naučite da nekoga upoznate, a da pritom nužno nema skriveni motiv.

Pročitajte i ovo: Reč – dve o pogrdnim rečima upućenim ženama

Ovo vam otvara oči i otkriva vam ljude na koje možda nikada ranije niste ni pomislili, možda naletite na nekoga zanimljivog koga nikada niste videli ili ćete možda jednostavno naučiti da budete manje usredsređeni na sebe.

Polako…

Kao što je do sada pomenuto, najvažnije je ne pravite dramu i dižete paniku ako već neko duže vreme nemate partnera, to jest, niko vam se ne dopada.

Čak i ako dođete do godinu dana bez partnera, uvek možete sa prijateljima da proslavite godišnjicu sa puno kolača i prijatnog pića. Možda ovaj period služi za promenu vetra.

Pročitajte i ovo: Šta se desi kada poljubiš žabu: Magija pretvaranja negativnog u pozitivno

Ali nikad, nikad se ne zatvarajte u sebe i nemojte misliti da je to vaš problem ili nešto nerešivo. U međuvremenu ćete živeti i videćete da se dešavaju dobre stvari i da će se nečiji put ukrstiti sa vašim kad za to dođe vreme i budete spremni.