Kombinacija vežbi, režima ishrane i izbegavanje divanskog dima, alkohola i kofeina jedina delotvorna strategija protiv celulita, tvrde stručnjaci.

Neravnine koje narušavaju savršen izgled kože nisu nastale preko noći, neće tako ni otići. Zbog toga se naoružajte strpljenjem i krenite u ofanzivu.

Celulit se najčešće javlja na donjoj polovini tela jer se u tom delu najvećem broju pripadnica lepšeg pola najlakše akumulira višak masnih naslaga.

Hand photo created by valuavitaly - www.freepik.com
Foto by valuavitaly – www.freepik.com

Budući da stručnjaci celulit definišu kao vrstu telesne masti, dobro osmišljena strategija za borbu protiv „narandžine kore” mora da sadrži i vežbe za ciljano skidanje viška sa određenih područja.

Za gubitak masti (a samim tim i celulita) neophodno je strogo se pridržavati kompletne „strategije”.

Pročitajte i ovo: Kako da vaše noge izgledaju blistavo i zategnuto za sezonu letnjeg razgolićivanja

Ishrana igra veliku ulogu, kao i način života i uvrežene navike. Na primer, jedna grupa stručnjaka smatra da su nagomilani toksini glavni faktor pojave celulita ispod površinskog sloja kože. Duvanski dim, zagađenje, velike količine konzervansa u hrani i preteran unos kofeina mogu problem pojave ne baš lepih potkožnih „grudvica” učiniti još većim.

Čak i ako se količina masnih naslaga svede na minimum, ukoliko se ne otarasimo loših navika, nastavak nezdravog načina života neminovno će dovesti do taloženja novih toksina u telu, kao i problema sa celulitom.

Pročitajte i ovo: Zablude i nedoumice u vezi sa sunčanjem

Kombinacija „kardio programa” i vežbi snage

Stručnjaci zbog toga savetuju da, osim izbegavanja duvanskog dima, alkohola i drugih materija koje organizam prepoznaje kao toksine, ishrane bogate voćem i povrćem, stidljive upotrebe soli i dovoljno tečnosti, u borbi protiv celulita pribegnemo i vežbama koje su usmerene na određena područja tela.

Pročitajte i ovo: Rešite se celulita brzo i efikasno

Najpre od stručne osobe zatražite da vam napravi program vežbi za povećanje tonusa mišića. Takve vežbe možete raditi kod kuće ili u teretani.

Stručna pomoć biće dobrodošla onim paripadnicama lepšeg pola koje ne posećuju redovno vežbaonice.

Ukoliko se odlučite za kućnu varijantu, u početku vam neće biti neophodni tegovi niti dodatno opterećenje jer će težina tela praviti dovoljno veliki otpor.

Pročitajte i ovo: Holivudska anticelulit maska za telo

Osim čučnjeva (koji se ne preporučuju osobama sa osetljivim kolenima) i raznih varijanti vežbi koje pordrazumevaju podizanje nogu, nemojte zaboraviti ni „kardio program”.

Kombinacija vežbi snage i aktiviranje kardiovaskularnog sistema ključna je za gubitak masnoća i celulita.

Background photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Hodanje ili trčanje na traci, sobni bicikl samo su neke od opcija koje su dostupne u kući. Stručnjaci ipak preporučuju da izađemo napolje. Žustrije šetnje, trčanje, tenis, košarka, fudbal, vožnja rolera, možete se opredeliti za ono što vam najviše prija, važno je samo da ubrzate rad srca.

Pročitajte i ovo: Celulit – kada vas prošlost drži u nekretanju

Celulit nije nastao preko noći, neće tako ni otići. Veoma je uporan pa zbog toga takvi morate biti i vi ukoliko želite da ga se rešite.