Kako uštedeti na avionskim kartama za odmor? Ako ne možete da putujete van sezone, često je dovoljno da ciljate na alternativne lokacije.

Naši ljudi vole da putuju i pritom često ne pitaju šta košta. Ipak, ove godine mogućnost rezervisanja odmora predstavlja izazov za poslednji evro. Ali kako uštedeti na letovima?

Stari poznati trikovi nisu potrebni (više) – rezervišite u utorak uveče – uvek se isplati rezervisati unapred ili za manje popularne datume nego kada svi odu na odmor, ali šta ako to ne bi bilo moguće?

Prema Skiscanner-u, najfunkcionalnija tajna za uštedu na avionskim kartama je odabir alternativnih ili manje poznatih destinacija za vaš letnji odmor.

Na ovaj način prednosti se ne bi završile na uštedama: neobične i originalne destinacije imaju i manji odaziv turista, što se prevodi u bolje iskustvo čak i na destinaciji, bez redova ili hiper-pretrpanih turističkih mesta.

Kako uštedeti na letovima: Originalne destinacije sa kojima ćete zameniti najpopularnije

Image by Freepik

Abu Dabi

Umesto u Šarm El Šeik (Egipat) idite u Abu Dabi (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Abu Dabi nudi širok izbor atrakcija koje se prilagođavaju potrebama svakog putnika: od belih plaža u podnožju nebodera, do spektakularnih zgrada.

A da biste stigli tamo, let košta 50% manje od odlaska u Šarm.

Kolombo, Šri Lanka

Umesto na Bali (Indonezija) idite u Kolombo (Šri Lanka).

Šri Lanka je neverovatna destinacija. Putnici i surferi mogu uživati u talasima, netaknutoj prirodi i plažama. Takođe je mnogo jeftiniji i manje turistički od Balija.

Uštede na letovima su oko 40%.

Saranda, Albanija

Umesto na Krf (Grčka) idite u Sarandu (Albanija).

Ovaj grad u Albaniji nudi rajske plaže i kristalno čisto more, sve po super pristupačnim cenama.

A let košta oko pola.

Geteborg, Švedska

Umesto u Amsterdam (Holandija) idite u Geteborg (Švedska).

Skandinavski grad koji nudi podjednako lepe kanale, živu i modernu atmosferu, razvio se oko svoje čuvene dizajnerske četvrti.

A let košta 46% manje.

Pag, Hrvatska

Umesto na Ibicu (Španija) idite na Pag (Hrvatska)

Ovo ostrvo je poznato po svojim prelepim plažama i živahnom noćnom životu. Zbog toga je i dobilo nadimak hrvatska “Ibica”.

Na letovima uštedite 26%.