Ne postoji veća okrutnost za ženu od muške ravnodušnosti.

Taj usud bio je moj najveći životni neuspeh. Jednostavno, nisam mogla to da prihvatim kao svoju realnost i činjenično stanje, koje bi trebalo da podelim sa bližnjima. Roditeljima, rodbinom ili prijateljima. Odlučila sam da to zadržim samo za sebe.

Foto Talgat Baizrahmanov

Nikome nisam pričala da je moja prelepa ljubavna romansa okončana i da ljubav mog života hoće da me napusti. Da me se zasitio, kako reče, da mu je dosta porodičnog života, da on nije ’taj tip’, za koga sam mislila da jeste jer se za takvog izdavao kad smo se upoznali i ubrzo nakog toga venčali. U inat svima, jer mi smo se voleli, iako smo bili dosta različiti. On, mlad i buntovan, deset godina mlađi, najbolji frajer u gradu. Ja, još uvek mlada, u naponu snage, uspešna poslovna žena, na putu da izgradi imepriju, u čemu sam i uspela.

Seks, sport i razonoda sada su postali njegov život. Uvek korak dalje i ispred svih mora da bude.

A ja sam posustajala. Godine, posao i obaveze oko deteta su me usporavali. Nisu pomogle ni sve plastične operacije koje sam uradila samo da bih se podmladila i bila u korak sa njim.

U našem društvu, žena može da ima moć samo kroz muškarca. A ja sam dokazala da to ne mora da bude tako.

On je bio moja druga strana, potpora i oslonac. I ja njegova. Pomogla sam mu da u svom poslu postane broj jedan u gradu. Sad je bio nezavisan i slobodan. I tako se i ponašao. Više nismo ni živeli zajedno. Kupio je sebi stan i iselio se. Tražio od mene da se razvedemo ali nisam dala. Nijednom. I neću. Nikada. Nikada nikome nisam rekla čak ni da imamo problema u braku, a kamoli da me je napustio. Znam da svi drugi znaju. Znam da zna ceo grad. Znam da znaju sve moje prijateljice. Znam i da je sa nekima od njih noći provodio. Znam i prihvatam jer to je moj usud. Sa njim sam odlučila da živim. Znam i da mi se iza leđa podsmevaju.

Znam da živim u dubokom poricanju. Što me više gazi, to ja dublje u sebe zakopavam naše tajne. Znam da imam veliki problem sama sa sobom ali ne mogu da prihvatim neuspeh jer ja sam uspešna žena. Promeniće se on. Znam, uvek se meni vrati. Jedino sam ja uvek tu za njega. Znam da lažem sebe, al nemam nikog drugog.

***

Ispovest prevarene Lene R.