Kada se neke veze okončaju, imate osećaj kao da ste oduvek znali da će se to dogoditi. Evo kako ih odmah prepoznati.

Postoje parovi kojima je od samog početka suđeno da se rastanu. To nije cinizam, već osećaj za realnost. Kada stvari ne krenu odmah kako treba, beskorisno je posle toga ljutiti se.

Razlozi za ulaženje u partnerski odnos sa određenom osobom su različiti. Neko ulazi u vezu da ne bi ostao sam, neko drugi radi idealne slike koju hoće da zadovolji, a koju je prethodno formirao u svojoj glavi, projektovao na osnovu svojih maštarija, a ne na osnovu realnih činjenica i svojih stvarnih potreba.

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

Šteta što je ljubav jedini lepak koji treba da drži dve osobe zajedno.

Ovom prilikom želimo da vam ukažemo na vrste parova kojima je od samog početka suđeno da se rastanu i zašto je to tako.

Prepirke

Ljubav nije potpuna ako ne varniči pomalou odnosu. Ali ne svaki dan, po ceo dan. Kako jedan nešto kaže, tako drugi počne da reži na njega.

Pročitajte i ovo: Intimne partnerske stvari o kojima ne bi trebalo da pričate sa prijateljicama

Koliko god svađe korisne bile za izražavanje sebe, borbu za poziciju u odnosu i redefinisanje pakta stabilnosti para, što je sasvim normalna i potrebna stvar, to ne znači da bi prepiranje trebalo da postane jedino sredstvo komunikacije.

Pročitajte i ovo: Kako to da se neko nikada ne preboli?!

Previše prepirki i svađa, u stvari, vodi do povećanog stresa i smanjenog partnerskog užitka i zadovoljstva. Zajedničko vreme treba da bude zadovoljstvo, a ne prisiljavanje. Vremenom, te stalne prepirke i prepucavanja počnu da smaraju i neminovno dolazi do zasićenja, a potom i do raskida veze.

Posesivnost

Posesivnost je još jedan element koji karakteriše par koji će se rastati. Ako od prstohvata zdrave i opravdane ljubomore sve postane blistavije, to se ne može dogoditi ako se jelo presoli, to jest, odnos pretvori u posesivnost.

Pročitajte i ovo: Zašto srcu treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Partner nije vaša stvar. To je individualan, jedinstven i razmišljajući subjekt. Ako shvatite da postajete posesivni u svakoj vezi u kojoj ste, trebalo bi da to rešite sami sa sobom ili uz pomoć terapeuta, što bi bilo najdelotvornije, bez obzira na njega / nju.

Pročitajte i ovo: Ljubav na prvi pogled – da li je stvarna ili samo varka?

Ako se budete grčevito držali ovog aspekta, do brodoloma će svakako doći. Samo je pitanje vremena.

Nije me briga odnos prema partneru

”Ne” treba da kažete posesivnosti, ali ne možete ni solirati u partnerskom odnosu. Ako ste se odlučili da budete u paru, moraćete da preuzmete ceo paket troškova i počasti. Zaboravite da radite samo ono što vi želite ili da zadovoljavate samo svoje prohteve.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Biti u paru znači deliti, angažovati se i praviti dobre kompromise na obostrano zadovoljstvo i dobrobit. Ako ne nameravate da odmah krenete ka svom partneru, onda bi trebalo da ostanete sami i uživate u zadovoljstvima samačkog života. Očigledno je da za užitke partnerskog života još niste spremni. Ili niste uopšte taj tip ličnosti.

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

Biti samac / samica je sasvim u redu. To uopšte nije loš izbor. Naprotiv! Iskreno, to je luksuz, cena je velika (čak i jednokrevetna soba u hotelu košta k’o sam đavo!), ali ako ste spremni da platite punu cenu da se sami u njoj baškarite, to je vaš izbor i bio bi pošteno da se prema potencijalnim partnerima odmah tako i odredite da znaju na čemu su od samog početka.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter