TAJNA NOKTA AĆIMA PROKIĆA

Aćim Prokić je lik koji spaja nespojivo –liferant i dobrotvor, otmen i prost u isto vreme, ponosno neguje dug nokat na malom prstu i „obožava“ operske arije. Voli svoju buduću ženu, jer ona svojim poreklom popravlja lozu Prokić  i pretvara se da voli njenu porodicu, dok manipuliše njihovim menicama. Liferant koji se obogatio se u ratu, u kome nije učestvovao, „ubire“ plodove i u miru, cedeći suvu drenovinu iz siromaštva ubogih radnika.

Sve to čini da lik kog briljantno igra Radovan Raša Vujović i koji  nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Film „Bilo jednom u Srbiji“ donosi niz zanimljivih likova uz koje će se oživeti nostalgične uspomene, ljubav prema porodici, neraskidiva prijateljstva, ali i duhovite likove koji su svojstveni ovim prostorima.

Radovan Raša Vujović kao Aćim Prokić

Posle potucanja po belom svetu, 1922. godine,  dva prijatelja Dine i Cone se vraćaju u rodni kraj, varošicu na jugu Srbije. Dolazeći u oronuli Leskovac u njemu zatiču – Dine svoj ruinirani bioskop, a Cone spostvenu sahranu! Posle rata Dine (Nemanja Oliverić) se nekim čudom zatekao u Parizu gde je naučio o lepotama života u velikoj metropoli, upoznao lepe Parižanke i otkrio novi medij – film. Cone (Viktor Savić) je posle ranjavanja i amnezije završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Radovan Vujović je maestralno oživeo Aćima Prokića, čoveka koji se pod dosta sumnjivim okolnostima obogatio u ratu, šarmera koji je shvatio da mu je došlo vreme da se ženi i to baš Zorkom. Na pitanje da li ga voleti ili ne, odgovor je da pobeđuje glumačko umeće koje sasvim izvesno krasi Rašu Vujovića. Uloga Aćima Prokića sigurno će se pamtiti, da li po noktu ili humoru – na publici je da odabere.

U filmu su izvanredne uloge ostvarili i Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Teodora Ristovski,  Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stoilković i mnogi drugi.

U NASTAVKU POGLEDAJTE NOVI INSERT IZ FILMA “BILO JEDNOM U SRBIJI”