Tokom zimskih meseci ruke treba posebno negovati.

Gubitak vlage najveći je problem. Stoga, koža postaje suva i gruba. Čak i kada perete ruke običnim sapunom, on isušuje kožu do 25 posto. Stoga, ruke treba mazati hidratantnom kremom posle svakog pranja.

Najbolja je masna krema na bazi pčelinjeg voska ili vazelina, a nećete pogrešiti ni ako utrljate pčelinji vosak, med ili vazelin u ruke. Ostavite neko vreme da upije. Iznenadićete se kako se masnoća brzo upija! Takođe je dobro da koristite prirodne sapune za pranje ruku.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o nesanici

Nokti su jedan od najtačnijih pokazatelja našeg zdravlja.

Ukoliko patimo od neke bolesti ili poremećaja, to se zasigurno može videti na nama. Međutim, ne uvek. Stoga bi trebalo da obratimo pažnju na nokte. Nemojte ih stalno mazati. Napravite pauzu da biste videli kako vam nokti zaista izgledaju. Svaka veća promena na noktima, koja inače nije uobičajena, može da znači neki zdravstveni problem. Slab, spor rast, ispucali nokti ili listanje, najčešći su znakovi pogoršanja zdravlja.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

Zanoktice se pojavljuju zbog suve kože koja ne može da izdrži pritisak nokta koji raste i zbog toga se kida. Nipošto ih nemojte seći jer to stvara naviku i povećava mogućnost pojave upala i  bakterija u usecima između nokta i kože.

Evo kako možete da rešite problem sa zankticama!

Na kožicu oko nokta redovno utrljavajte smesu od kašičice prirodne gline, kašičice maslinovog ulja i 3 kapi eteričnog ulja lavande ili melem od kašičice meda i 2 kašičice limunovog soka, a posle njega umasirajte i malo maslinovog ulja.

Pročitajte i ovo: Joga lica za lice bez bora

Da biste izbelili nokte i uklonili žute mrlje na prstima preporučujem da ih masirate kriškama limuna svakodnevno, 7 do 10 dana. Tako ćete ih ojačati, posvetleti i dati im sjaj.

Nokti gube vodu 100 puta brže nego koža, zbog čega često postaju krti i lome se. Zato ih treba tretirati hidratantnim preparatima koji će im povratiti vlažnost i elastičnost.

Jedna kap maslinovog ulja dnevno dovoljna je da vam ruke budu meke i nežne, a nokti čvrsti, sjajni i bez zanoktica.

Utrljajte pre spavanja.

Preporučujemo vam da s vremena na vreme uradite piling ruku. U šaku sipajte jednu kašičicu sode bikarbone i par kapi limuna. Smesu rastrljajte po rukama i ostavite da stoji par minuta. Isperite mlakom vodom i namažite ruke hidratantnom kremom nakon pilinga. Koža će vam dugo biti nežna i glatka.

Pročitajte i ovo: Krastavac – najbolji prijatelj vaše lepote

Ukoliko imate neku povredu ili posekotinu na rukama, umesto limuna koristite vodu. Efekat je isti, sem što limunska kiselina izbeljuje kožu.

Preporučujemo da ruke perete isključivo mlakom vodom. Previše topla ili hladna voda dovode do pucanja kapilara.

Pročitajte i ovo: Kako da negujemo kožu lica tokom jeseni

Negovani nokti ruku i nogu ženi daju posebnu sigurnost jer se osećna negovano.dobro oblikovani nokti i zanoktice sa jednim tankim slojem podloge (baze)izgledaju uredno, negovano i kulturno.