Imate sjajnu i masnu kožu? Dajemo vam savete za negu masne kože koje možete da primenite u svakodnevnoj nezi.

Manifestuje se uglavnom sjajnim izgledom i problemima sa uvećanim porama, crnim i belim mitiserima, potkožnim upalnim procesima, a vrlo često čak i aknama.

Razgovarajmo o masnoj koži kojoj je, posebno leti, potrebna posebna pažnja. Pročitajte sve savete za negu masne kože koji mogu da vam pomognu.

Uzroci masne kože

Postoji mnogo uzroka masne kože.

S jedne strane, postoji genetska predispozicija i problemi povezani sa digestivnim traktom, varenjem, crevima i poreklom hrane.

S druge strane, međutim, poreklo masne kože može se povezati sa (pogrešnim) izborom proizvoda za negu kože.

Pročitajte i ovo: Prevencija starenja i regeneracija kože

Na primer, ako koristite previše agresivne preparate na koži lica, to može rezultovati povećavanim stvaranjem sebuma, što zauzvrat pogoršava situaciju proširenih pora.

To pokreće pravi začarani krug koji se može zaustaviti samo pravilnim tretmanom masne kože.

Treće i najbitnije su hormoni.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

Najčešći i osnovni uzrok masne kože jeste hormonalni disbalans. Stoga, savet broj jedan jeste da se, pre svega, obratite izabranom endokrinologu koji će se na najbolji način pozabaviti našim endokrinim zdravljem i pomoći vam da svoje hormone dovedete u balans, a time uspostavite i lep izgled kože (kose, noktiju).

Sve počinje i završava se sa hormonima. A potom idu ishrana, nega i korišćenje adekvatnih preparata.

Nega masne kože: Kako odabrati prave preparate

„Kao i kod svakog tipa kože, izuzetno je važno imati režim svakodnevne nege, jer je važno menjati određene elemente iz sezone u sezonu – kaže dermatolog i Honest Beauty ambasadorka Ashley Magovern, iz Los Angelesa.

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Za masnu kožu preporučujem da počnete sa blagim sredstvom za čišćenje lica koje čisti kožu lica bez preteranog isušivanja kože.

Zatim vam predlažem da koristite serum, takođe napravljen sa vitaminom C, koji maksimalno smanjuje veličinu pora, poravnava tonus kože, povećava čvrstinu i smanjuje pojavu sitnih bora.

Pročitajte i ovo: Ne možete da spavate, lome vam se nokti, a kosa opada?!

Ova vrsta proizvoda je savršena za negu kože lica i tokom leta.

Za one sa kombinovanom i masnom kožom, takođe preporučujem nanošenje lakšeg hidratantnog ovlaživača od onog izabranog za druga godišnja doba.

Konačno, upotreba krema za sunčanje ili proizvoda sa SPF takođe je od suštinske važnosti za zaštitu kože i sprečavanje prevremenog starenja ».