Koliko god vodile računa o svom telu i negovale kožu, uvek može da vam se desi da vam koža na stopalima postane suva i ispucala. Naročito, pete i predeo oko zglobova.

Redovan odlazak kod pedikira i grubo skidanje ogrubele kože na stopalima može čak i da pogorša stanje i umesto željenog, ima kontraefekat. U prvi mah, kada vam pedikir skine ogrubelu kožu, vaša stopala biće glatka i meka kao bebina guza, ali čak i ako ih redovno mažete, može da se desi da tako mlada i nežna koža počne da puca pod pritiskom, baš zato što je mlada i nežna. Razlozi mogu da budu razni, od vremenskih prilika, toga koliko idete bosi i po kakvoj podlozi, do hormonalnog statusa i previranja u tom domenu.

Stoga, nije na odmet da znate kako da lako i brzo oporavite svoja namučena stopala i povratite glatkoću i mekoću vašim petama, bez skupih preparata i suvišnog gubljenja vemena.

Pročitajte i ovo: Kora limuna – najjeftinija investicija u vaše dobro zdravlje

Sigurno svi imate u kući limun, zar ne?! Recept za glatka i meka stopala i pete je sledeći!

Pročitajte i ovo: Kako da zalečite proširene pore

Uzmite jedan limun, presecite ga na pola, iscedite obe polutke. Od isceđenog limuna napravite osvežavajuću limunadu i popite je, a ostatke, da ne kažem, otpatke – koru limuna, iskoristite za negu stopala. Pritom, vodite računa da limunu ne iscedite dušu u potpunosti. Ostavite malo mesa i soka da voćne kiseline i etarsko ulje mogu bolje da deluju i da maska koju ćete staviti na stopala ima jače i bolje dejstvo.

Pročitajte i ovo: Božanstveni piling za lice i telo

Dakle, polutke isceđenog limuna stavite na pete. Da bi polutke limuna bolje prianjale uz vaša stopala, malo ih rasecite, do polovine. Obujte čarape da biste fiksirali limun na stopalima i da biste mogli da se krećete po kući. Spavajte u čarapicama sa limunom na petama i već ujutro primetićete neverovatnu razliku  – vaša stopala ne samo da će biti mnogo mekša i nežnija, već će i koža na ogrubelim stopalima postati svetlija, sve to, naravno, od voćnih kiselina koje inače imaju odlično dejstvo u izbeljivanju kože.

Što duže budete primenjivali ovaj vrlo efikasan, lak i jeftin, prirodni pedikirski tretman iz domaće radinosti, efekat biće bolji. Vaša stopala i pete biće vam zahvalni. Zablistaće, ako ne posle prvog, onda svakako posle drugog ili trećeg tretmana, što naravno zavisi samo od stanja vaših stopala i peta.

Pročitajte i ovo: Ne možete da spavate, lome vam se nokti, a kosa opada?!

Cela stopala slobodno možete da izmasirate unutrašnjom stranom kore limuna, pre nego što masku stavite na pete, radi bolje nege stopala.

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Isti tretman možete da primenite i na laktove! I tu koža zna da se osuši i postane izuzetno gruba ako se pažljivo i redovno ne neguje.

Efekat je neverovatan. Ne verujte, probajte i uverite se sami!

Pročitajte i ovo: Kako da negujemo kožu lica tokom jeseni

Inače, sve što vam je potrebno za negu i lepotu već se nalazi u vašem špajzu ili frižideru, to znate, zar ne?!