Venera prati Sunce u znaku Strelca, dok će Saturn boraviti narednih dana na poslednjem stepenu ovog znaka, spremajući se da uđe u Jarca 19. decembra.

Venera u konjunkciji sa Suncem pojačava želju za ljubavlju, a čovek sa osmehom na licu, govori: „Kako je dobro biti voljen.“ Ko može, narednih dana treba da ugađa sebi i stvara udobnost. Proširiti užutak na mnogo toga! Moguće je uživati i u onim najmanjim radostima. Život nas sada testira, da li možemo da se pored svih problema, bar malo opustimo i prepustimo zadovoljstvima.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ljubaznost i lakoća omekšavaju ego. Ljubav je neophodna za održavanje vitalnosti, ali i kontakti sa prirodom, lepim stvarima, muzikom i umetnošću. Pojačana je želja za zabavama, ali ovo je i sklonost ka luksuzu, pa ko može i voli – neka izvoli. Žeđ za zabavama vodi u restorane, klubove, mesta za provod, pozorište, izložbe, koncerte i slično.

Dobro je vreme za porodične proslave, prijeme, prezentacije i društvena događanja, zajedničko poslovanje sa partnerom, prijateljstva i poznanstva, komuniciranje sa suprotnim polom, materijalnu podršku, venčanje, porodičan odmor, kozmetičke tretmane.

Samoizražavanje treba da bude lepo i elegantno, jer sposobnost slatkorečivosti privlači razne prednosti i dobiti.

Radovati se situacijama u kojima možemo doneti sreću i drugim osobama. Ono što volite, povežite sa vašim srcem! Sfera ljubavi narednih dana postaje značajna! Svet može biti oslikan svetlim i veselim bojama. Pokažimo velikodušnost u pokazivanju ljubavi.

Možete se zaljubiti kao dete sa svim onim detinjastim manifestacijama. Obratite pažnju na spoljašnju lepotu, prefinjenost manira i kulturu u ponašanju.

Photo by Matthias Kinsella on Unsplash

Ovo je dobro vreme za početak saradnje, pregovore, sastanke sa sponzorima, a moguća je i profatibilnost, kao i podrška od uticajnih ljudi.

Venera i Sunce se nalaze u znaku Strelca, pa će za neke ovo biti i preterivanje u zavođenju, uživanju i udobnosti. Ovo onda može voditi i ka ljubavnim aferama, prevarama, preteranom trošenju novca, preobilnoj hrani i piću, pa i razočarenjima, jer se mnogo toga vidi u lepim bojama.

Merkur i dalje ide retrogradno, odvajajući se od Saturna, dok prilazi Suncu. Ovo je mogućnost da se donese pogrešna odluka, jer okrećemo leđa iskustvu, privučeni velikim i sjajnim svetlima. Odbija se savet osoba koje su iskusne, jer u njima vidimo skromnost i prihvataju se saveti onih u kojima prepoznajemo moć i uspeh. Beži se od napora i discipline, jer se ide u susret osobama koje obećavaju luksuz, moć ili u najmanju ruku svetlo koje koliko-toliko može da nas osvetli. Iz ovoga idu pogrešne odluke, problemi u planovima i komunikaciji i nemogućnost razumnog sagledavanja situacije.

Photo by Marvin Meyer on Unsplash

Ovan

Vaš vladar Mars nalazi se i dalje u osmom polju i u kombinaciji sa Sunce-Venera aspektom, pojačana je želja za ljubavnim i seksualnim odnosima.

Ovaj put, možete biti vitez šarmer (muškarci) ili šarmantna tajanstvena zavodnica (žene). Iskoritite ovaj period za putovanje sa partnerom gde ćete moći da doživite romantična iskustva ispunjena strašću, jer se Sunce i Venera nalaze u vašem devetom polju. Ovo je mogućnost za one koji putuju da na putovanju dožive ljubavnu avanturu ili ljubav. Budite opušteniji i smireniji jer onda imate šansu da dobijete ono o čemu sanjate. Imate priliku da se oslobodite akumuliranog otpada, ako se prepustite emocijama i ljubavnim doživljajima.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Bik

Vaš vladar Venera prati Sunce i ovo je prilika da privučete pažnju na sebe.

Venera i Sunce su u vašem prirodnom osmom polju i ovo je šansa za tajne ljubavne veze. Vreme je da uradite nešto dobro i značajno, jer će partner biti ponosan na vas, što će vam mnogo prijati. Za neke pripadnike vašeg znaka ovo su poslovne povoljnosti i profitiranje. Birajte okruženje ljudi koji su uspešni, moćni i na važnim pozicijama. Pojačana je potreba za uživanjem i zabavljanjem, ali, takođe, birajte mesta koja su poznata. Imaćete dilemu, koga da poslušate. Da li nekog koga već dugo poznajete ili osobu koja za vas predstavlja autoritet i poštovanje? Ne prenosite poslovne dužnosti na kolege.

Photo by Pelle Martin on Unsplash

Blizanci

Vaš vladar Merkur i dalje ide retrogradnim hodom i približava se Suncu. Možete imati probleme zbog toga što mislite da najbolje znate i da ste najpametniji.

Narednih dana ego predstavlja smetnju da bi razumnije sagledali određene okolnosti. Zbog izraženog ega i preteranog ponosa mogućnost problema u komunikaciji, ali i sa osobom koja je na neki način na višoj poziciji od vas. Kao da dižete ruke od strpljenja i čekanja i pokušavate da privučete pažnju na sebe, ali nailazite na prepreke i probleme. Ovo se prenosi i na partnerske odnose. Mogućnost duple i paralelne veze. Partneru ovih dana treba mnogo više pažnje. Porodični Blizanci moraće izdržati predrasude partnera.

Photo by Jonathan Smith on Unsplash

Rak

Neki poslovi mogu biti dobro i uspešno urađeni, zbog čega možete biti primećeni, pohvaljeni, pa i nagrađeni na poslu.

Imate pomoć kolega kako biste mogli da rešite poslovni zadatak. Sunce i Venera u vašem šestom prirodnom polju obećavaju povoljnosti na poslu, kao i u svakodnevnom okruženju. Imate pažnju svojih pretpostavljenih. Neki pripadnici vašeg znaka dobiće da vode jedan važan projekat. Pazite da ne oštetite partnera u razgovoru o jednom problemu iz prošlosti. Ako budete insistirali na ovom razgovoru, samo ćete još više iritirati partnera. Slobodni Rakovi imaju mogućnost da neočekivano upoznaju jednu osobu. Nepotrošena energija može dovesti do glavobolje.

Photo by Sabri Tuzcu on Unsplash

Lav

Vašeg vladara Sunce prati Venera i nećete moći sakriti emocije i ljubav.

Na kraju krajeva, naredni period je kao izmišljen za ljubav. Lepota, šarm i osmeh su sada vaše glavno oružije. Pojačana je potreba za zabavama, izlascima i uživanjem. Pokušavate da privučete pažnju na sebe preko partnera, ali nećete ni vi skrivati divljenje prema partneru. Ovo je vreme zadovoljstva i nežnosti. Neće vam biti dosadno sa partnerom, jer čak i uobičajena šetnja može biti ispunjena osmesima. Mogućnost za nove ljubavne veze. Produktivnost se povećava, ako budete bili spremni na kompromise i saradnju. Ovo može doprineti i rastu vašeg autoriteta. Ipak, ograničite trošenje.

Photo by João Silas on Unsplash

Devica

Merkur, vladar vašeg znaka, i dalje ide retrogradno i približava se Suncu u vašem četvrtom polju. Imaćete šansu da obavite važan razgovor sa muškom osobom iz porodičnog okruženja.

Obratite pažnju na ego i ponos, jer u suprotnom, ova komunikacija ili susret neće doneti povoljne rezultate. Imajte na umu da vas ova osoba voli. Trebaće vam dobri živci da rešite porodičnu situaciju. Ako ne pokušavate da pozovote logiku, pokažite bar plemenita osećanja. Ne dozvolite sebi da se lako uvredite. Ostavite kritiku i ponos po strani i kažite svom partneru šta vam stvarno smeta. Ili, bar ga saslušajte, sa većom pažnjom. Pokušajte da ne pozajmljujete novac i ne učestvujete u nekim sumnjivim poslovima.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Vaga

Vreme je da privučete pažnju na sebe i pokažete svoje kvalitete, jer je vaš vladar Venera u konjunkciji sa Suncem.

Istaknite sve što možete, frizuru, nakit, garderobu. Imate mogućnost za lepe ljubavne trenutke, ali i nove veze. Bićete manje skloni analiziranju osećanja, jer ćete narednih dana pokazivati veće samopouzdanje i sigurnost. Izlazite, družite se i zabavljajte, jer tek tada možete privući pažnju ponosnog i dostojanstvenog muškarca. U poslovnoj sferi iskoristite moć nekih osoba koje vam mogu pomoći. Kucajte samo na velika vrata! Zahvaljujući dobrim diplomatskim sposobnostima lako možete sada rešiti jednu problematičnu situaciju.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Škorpija

Vaš vladar Mars je u prirodnom osmom polju i u kombinaciji sa Suncem i Venerom u drugom polju, što znači, pojačana je potreba za posedovanjem.

Ovo je strast da se imaju lepe, markirane i brendirane stvari, kao i strast za trošenjem na ono u čemu uživate. Mogućnost poklona od partnera ili od osobe koja vam se udvara, međutim, pokušajte i vi nekog da obradujete poklonom. Budite i oprezni, jer izgovorene reči, čak i izgovorene šale, mogu stvoriti probleme. Narednih dana, vaš partner i vi bićete ranjiviji i zato se pobrinite jedno za drugo. U neformalnom okruženju možete se upoznati sa osobom koja će uticati na vaš posao i karijeru. Pazite na novac, jer je ipak vaše prirodno drugo polje ispunjeno planetama.

Photo by Jonathan Francisca on Unsplash

Strelac

Kod vas je „žurka“ i u narednom periodu, jer se većina planeta nalazi u vašem prvom polju.

Ovo je i prilika da više vremena posvetite sebi. Može biti aktivni i na poslovnom i na ljubavnom planu. Zaboravite na reči „ne mogu“ i „neću“. Pažljivije procenjujte postupke drugih ljudi. Neko iz vašeg porodičnog ili bližeg okruženja pokušava da utiče na vaš život. Ne pitajte nikoga za savet, jer odgovore na pitanja možete naći samo u sebi. Pojačana potreba za uživanjem i zadovoljstvima, kao i za ljubavnim trenucima. Zbog toga, ovo su mogućnosti za dobra druženja i ljubavne sastanke. Troškovi su veći od prihoda, ali otvorite dobro oči, jer vam se nudi prilika za još jedan način dopunjavanja budžeta.

Photo by freestocks.org on Unsplash

Jarac

Vaš vladar Saturn narednih dana boravi na poslednjim stepenima Strelca, pa su neki pripadnici vašeg znaka već spremni za promene.

Neki će se osećati kao predatori spremni na skok. Možda bi bilo dobro da se narednih dana više opuštate, ali u privatnijoj i intimnijoj atmosferi, jer su Sunce i Venera u dvanaestom prirodnom polju. I dalje za neke postoji mogućnost i tajnih ljubavnih veza, ali i novac dolazi iz skrivenih i tajnih izvora. Drugi će imati problem lako da izraze svoja osećanja prema osobi koja im se dopada ili sa kojom su u vezi. Ne odlažite odluku za pitanje koje se pojavljuje u ovom trenutku.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Vodolija

Vi ste i dalje u dilemi u vezi osećanja sprema jednom prijatelju (prijateljici).

Zbog niza poslovnih susreta, ne zaboravite na partnera. Imate mogućnost da napravite pozitivne promene u odnosima. Razgovarajte o svim poteškoćama sa partnerom i objasnite načine za njihovo prevazilaženje. Neki od vas će razmišljati da li da stupe u vezu sa osobom koju su nedavno upoznali. Slušajte šta vam prijatelj govori, jer u ovoj situaciji, on će biti u pravu. Ne preduzimajte nikakve poslovne korake dok dobro ne proverite informacije koje imate. Samopromocija sada može značajnije pojačati vaše aktivnosti. Komunikacija sa jednom uspešnom osobom može vas ispuniti energijom i dati dodatni impuls.

Photo by Jordan Heath on Unsplash

Ribe

Sunce i Venera su u vašem prirodnom desetom polju, pa i vi usmerite fokus ka druženjima, ljubavi i zabavama.

Međutim, ne gubite budnost! Pre nego što dopustite sebi da upijate osobu koja je pored vas, pogledajte je pažljivije i pokušajte da shvatite njene istinske ciljeve. Sveža osećanja mogu ojačati vašu vezu sa partnerom, a da biste osvežili vezu, potrebno je da unesete neke promene. Pazite kada radite sa dokumentima, a moguće je i da zaboravite na neki važan poslovni sastanak ili angažman! Izbegavajte sporove na poslu i budite tiši od tišine. Pažljivo pretražite prednosti i slabosti, pre nego što prihvatite ili počnete novi posao.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.