Ova sedmice, interesantna zbog početka novog lunarnog ciklusa, koji se dešava u utorak, kad će Sunce i Mesec biti spojeni u znaku Ovna. Interesantna sedmica i zbog većine aspekata koji se dešavaju noću ili u ranim jutarnjim satima.

Prvog dana ove sedmice, u ponedeljak, desiće se dva velika aspekta, u ranim jutarnjim časovima. Pre njih, u toku ove noći, Mesec će doći u konjukciju sa Neptunom, te ćemo taj aspekt sigurno prespavati.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ovaj drugi, mnogo ozbiljniji i opasniji, koji se dešava između Marsa i Plutona, a čija  se egzaktna konjukcija dešava pred zoru, a čiji uticaj možemo osećati i desetak dana ranije, ali i posle, zbog jačine ove dve destruktivne energije.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Naime, dosta jak i opasan aspekt, naročito što se dešava u znaku Jarca, koji  govori o snazi i upornosti, pa i velikim tektonskim uplivima na naš život.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Venera u Biku, od 5. marta do 3. aprila

Svakako da ovaj aspekt nije dobar, pa ako je moguće, bilo bi dobro da ovog dana budemo okruženi pozitivnim ljudima i energijom, jer Mars i Pluton daju agresivne ispade ljudi, jake represalije i sve ono što može iznedriti simbolika dve vrlo razarajuće energije.

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Malo posle ovog dana, desiće se i jedan lep aspekt, između Venere u Biku, koja je ove sedmice, takođe, aktivirana više nego ostale planete, i Neptuna u Ribama.

To je znak da je ljubav još na snazi, da se oseća u vazduhu, da nam daje podršku i da je ona jedina podrška u svim teškim situacijama.

Pročitajte i ovo: VENERA u BIKU – izvor bogatstva leži u osećanju radosti, zadovoljstva i čulne ispunjenosti

Do kraja dana, Mesec će napraviti skladne odnose sa Jupiterom, Plutonom i Marsom koji se nalaze u znaku Jarca.

Utonite u sebe i izborite se sa svojim strahovima, to nam poručuju ovi aspekti, jer ćemo uspeti da sve iznesemo na površinu, razgovaramo o tome i budemo opušteniji.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

U ranim jutarnjim časovima u utorak očekujemo ulazak Meseca u znak Ovna, a mlad Mesec tj. konjukcija Meseca i Sunca iz znaka Ovna, takođe se dešava ujutro.

Photo by sept commercial on Unsplash

Pre toga, Mesec sa nultog stepena znaka Ovna praviće dobar odnos sa Saturnom, koji se, takođe, nalazi na nultom stepenu znaka Vodolije.

Novi počeci su na vidiku, iako će se Saturn još jednom vratiti u Jarca, pripremamo se za nove humane početke.

Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, prevrtljivac ili zanesenjak

Ovaj mlad Mesec ne samo da donosi novi mesečni ciklus, nego i astrološki novi Lunarni ciklus, jer kreće iz znaka Ovna.

Ako kažemo da ulaskom Sunca u znak Ovna kreće Nova astrološka godina ili Zemljin ciklus, dakle, kreće novo rađanje buđenjem proleća i života, tako možemo reći i za Lunarni ciklus i njegov novi početak.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Od ovog dana bacamo seme novih emocija i osećaja u naše eterično i emotivno biće. Razmislite šta biste promenili i na čemu biste radili u emotivnom smislu, pa krenite od ovog dana i da radite na tome.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Odmor od aspekata i planetarnih dešavanja donosi nam sreda, pa u četvrtak sve do osam sati ujutro imamo sva dešavanja na nebu.

Dakle, i rano jutro u četvrtak aktivirano Mesečevim aspektima sa Jupiterom, Plutonom i Marsom, što može da se odnosi na teške teme i aktiviranje nekih neugodnih stvari, dešavanja i vesti, sve do podneva.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

U popodnevnim časovima Mesec menja znak, ulazi u Bika, pa hedonistički orijentisani znak Bika biće naročito potentan i izražen tokom narednih dana, kao i Venera, vladarka ovog znaka.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Mesec koji ulazi u Bika aktivira Urana, pa njihov egzaktan aspekt konjukcije desiće se u noći iz četvrtka na petak.

Opet u noći može biti naglih buđenja, nervoze i stresa, naročito prouzrokovano situacijom oko nas.

Photo by Logan Fisher on Unsplash

Dobre vesti i uživanje sa decom, kao i kreativno pisanje i neki ručni rad, može nam pomoći u smirivanju.

Subota i nedelja donose nam zaista dosta aspekata, koji se odnose na fokus na prirodu, ljubav i odnose.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Naime, u subotu, Mesec pred zoru pravi dobar aspekt sa Neptunom, a Venera najlepši aspekt Univerzuma, trigon sa Jupiterom!

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Ovo su dve planete koje nose energiju euforije, rasta i ekspanzije, koja, nažalost, može doneti povećanje emocija koje vladaju nama.

Ako se plašimo ili smo u nekoj zabrinutoj energiji, sigurno da će ove dve planete pojačati takvu emociju.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Bitno je da iskoristimo ovaj skladan spoj dve lepe energije kojiim zrače Venera i Jupiter u pozitivnom smislu.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Dobro je napraviti ručak za porodicu, okupiti ljude kojima pripadamo i koje volimo oko sebe, biti u kontaktu sa ljudima koji nam pružaju podršku, ljubav i šire pozitivnu energiju iz sebe, bar virtuelno, u ovim uslovima preko Skajpa ili online komunikacije, to jest, sa ukućanima sa kojima živimo.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Venera se nalazi u Biku, željna ljubavi, prirode, zadvoljstva i uživanja, baš kao i Jupiter, koji iako je u znaku Jarca, podržan narednim aspektima od Meseca, može dati najviše od sebe upravo ovih dana, maksimalno koliko može dati iz pozicije u kojoj se nalazi, tj. iz znaka Jarca.

Photo by Steve Halama on Unsplash

Možda ćemo biti osunčani ovog dana pozitivnim vestima, radosnim isceljenjima, inspirisani da dajemo i uzimamo ljubav.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Tokom dana, kako rekoh, Mesec pravi trigonske, pozitivne aspekte sa Jupiterom, Plutonom i Marsom, ali i konjukciju sa Venerom, pa će ona dodatno dobiti na snazi i ekspanziji.

Dajte ljubav da biste je dobili. Tražite konkretno što želite da bi se to i ostvarilo.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Tokom noći ovog vikenda, Venera nastavlja sa pozitivnim aspektima, tačnije, praviće trigon sa Plutonom, pa će se osećati izvanredna snaga ljubavi, fatalne želje za dobijanjem onoga što nam pripada po prirodi stvari, životu i kreativnim izražavanjem života – ljubavi.

Photo by Jesse Goll on Unsplash

Mesec u nedeljno jutro ulazi u znak Blizanaca, pa će se polako energija menjati.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Fokus se premešta na intelektualnu sferu, naročito što će Mesec imati i sekstilni aspekt sa Saturnom, pa ćemo se i uozbiljiti, a poslednji aspekt ove nedelje dešava se uveče, kada će Mesec napraviti protočan aspekt sa Suncem.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Sve ovo su intelektualni aspekti, te su aktivirane planete, tj. njihove energije koje nam najavljuju promene od ponedeljka, na koje moramo sada da se fokusiramo.