Pored nepovoljnog aspekta, kvadrata, retrogradne Venere u Škorpiji, sa Marsom u Vodoliji, čiji uticaj još uvek traje i o čemu smo već pisali, ove nedelje očekuju nas i napeti aspekti Sunca i Merkura.

Merkur će promeniti znak i ući u Škorpiju, gde će prvo napraviti napet aspekt, opoziciju, sa Uranom u Biku, a onda će krenuti u susret retrogradnoj Veneri.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Sunce u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu

Aspekt je aktivan do 17. oktobra.

Ovaj period donosi suočavanje sa nepravdom i zloupotrebom moći, a ako i sami budete isto koristili, imaćete efekat bumeranga.

Bez obzira na napeti aspekt, ne znači da neće biti prilika za intenzivniji rad i neke važne diskusije, ali će se nametati prepreke.


Pročitajte i ovo: Muškarci nikad ne prebole raskid


Aspekt ukazuje na borbu za moć i kontrolu, kao i problematične okolnosti u kojima konflikti između dve strane mogu eskalirati u žešći sukob. Ponašanje može biti beskompromisno i nemilosrdno, što je karakteristčno za Plutona.

Photo by Mahir Uysal on Unsplash

Ne treba se uključivati ni u kakve sumnjive poslove i intrige, jer možete narušiti svoj položaj i status. Uzdržite se od ilegalnih i tajnih postupaka, jer ćete ugroziti svoj ugled.


Pročitajte i ovo: Ishrana kod karcinoma


Neki će se suočiti sa protivljenjima od strane uticajnih i moćnih osoba, a neki mogu imati problem sa osobama koje se bave kriminalom, posebno ako se i sami nalaze u sumnjivom okruženju i poslovima.

Potrebno je otkriti neke stvari iz prošlosti ili od važnosti za pitanja sigurnosti (Pluton u Jarcu), ali je potrebna i njihova objektivna procena.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Merkur u Škorpiji u opoziciji sa Uranom u Biku

Aspekt je aktivan od 08. do 15. oktobra.

Ovaj napeti aspekt Merkura u Škorpiji može imati pomoć od sekstila sa Saturnom u Jarcu. Važno je da verujete u zdrav razum i logiku, što će biti od pomoći da biste se nosili sa problematičnim okolnostima.

Verovatno će se pojaviti potreba za improvizacijama (Merkur-Uran), ali ona mora biti unutar pravila i utvrđenih normi (Saturn). Bolje je da se oslonite na iskustvo, u smislu sigurnijeg i opipljivijeg, nego da eksperimentišete, bez plana, sa onim u čemu nemate uopšte iskustva.


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi


Poslušajte savete onih koji imaju veću mudrost i iskustvo (Saturn), jer možete imati problematične okolnosti ako se oslonite na savete ljudi koji imaju ideje, ali nemaju primenu (Uran).

Ako okolnosti zahtevaju da još više produbljujete i dopunjujete svoje znanje, nemojte se tome odupirati.

Photo by Joshua Earle on Unsplash

Merkur u Škorpiji u konjunkciji sa retrogradnom Venerom

Aspekt je aktivan od 12. do 18. oktobra.

Možete pronaći zajednički jezik o nekim tabu temama i kontroverznim pitanjima sa bliskim osobama. Ovo su pregovori o finansijama i poslovanju, ali i ilegalni protok novca, kao i ilegalni poslovi.


Pročitajte i ovo: Male stvari stvaraju velike posledice


Može vam se učiniti da možda i nije sve izgubljeno u bliskim odnosima i vezama, jer sa ovim aspektom opet komunikacija može da počne.

Možete zahvaliti rečima svojim najbližima, oprostiti, opušteno ćaskati sa prijateljima, ali samo ako se izdignete iznad ostrašćenosti i kritičnosti. Tajne i skrivene poruke sa ljubavima iz prošlosti i koje se na neki način kroz takve poruke vraćaju.

Photo by Valeria andersson on Unsplash

Ovan

Budite oprezni da ne budete grubi ili agresivni prema osobama koje su vam bliske. Imate potrebu da budete samostalni i nezavisni, ali to ne znači i povređivanje onih koji vas vole.


Pročitajte i ovo: Primer karmičkog odnosa


Ne možete da se opustite i kada imate vremena za odmor, jer trenutno ne osećate potreban mir.

Za neke pripadnike vašeg znaka postoji mogućnost za kraće ljubavne avanture i seksualne odnose.

Photo by Jeremy Wong on Unsplash

Bik

Imaćete neke čudne želje, ali važno je da se ne uznemirite. Postavite neke prioritete, promenite mišljenje i formirajte nove navike. Odložite važne odluke u ljubavnom životu, ali i ljubavne aktivnosti, posebno ako podrazumevaju rizične avanture.


Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti


Imunitet vam može biti oslabljen.

Mogućnost da privučete osobe koje su agresivne, nestrpljive i uznemirene, što će doneti probleme u odnosima sa drugim ljudima.

Photo by Evan Kirby on Unsplash

Blizanci

Sve to zog preterane kritičnosti i zabadanje nosa tamo gde nije potrebno. Vreme jeste za otkrivanje nekih tajnih, ali razmislite prethodno koliko ste sposobni da prihvatite ono što otkrijete.


Pročitajte i ovo: Preporuka – serija Bodyguard


Ako budete delovali iz više vibracije, onda će vas potreba za istraživanjem odvesti na pravi put i do pravih odgovora.

Neki pripadnici vašeg znaka imaće šansu da reše sa partnerom problematična pitanja, a neki će imati komunikaciju sa osobama iz prošlosti sa kojima su bili bliski.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Rak

Ove nedelje očekuje vas novi, mladi Mesec u znaku Vage i eto novih mogućnosti i prilika u partnerskim odnosima i društvenim aktivnostima. Bićete u prilici da rešite rastući konflikt, a neke pripadnike vašeg znaka očekuju nova poznanstva.


Pročitajte i ovo: Andrej Maričić – Filipini, zeleno parče raja


Imaćete priliku da napravite ambiciozne planove. Za vikend provedite vreme u privatnom i porodičnom okruženju.

Photo by Everton Vila on Unsplash

Lav

Možete imati sukob sa osobama koje nisu uopšte bezopasne i koje žele na neki način da vas kontrolišu. Neki pripadnici vašeg znaka mogu imati koflikte sa partnerom, zbog različitih ciljeva.


Pročitajte i ovo: Kako da se nosite sa šefom koji vas maltretira


Možda bi trebalo da napravite pauzu od aktivnosti koje su prešle u rutinu. Umeren rad biće od pomoći za održavanje boljeg raspoloženja, ali pazite da ne budete vođeni impulsivnošću u svim sferama života.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Devica

Otkrivanje nekih informacija ili tajne može uneti nemir u vaš život, ali i pored toga, potrudite se da ostanete razumni. Fokusirajte sa na posao, jer ljubavni život neće biti toliko bogat narednih dana.


Pročitajte i ovo: Jeste li spremni za ljubav?


Odložite promene dok ne prođe nepovoljan aspekt između Merkura i Urana i oslonite se više na Saturna, a to znači samo na ono što je već poznato. Neke informacije narednih dana mogu biti važne za vaš posao ili zaposlenje.

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Vaga

U ljubavnom životu i dalje su prisutni izazovi, iznenađenja i mogućnosti za konflikte sa partnerom. Čuvajte se brzine i impulsivnosti. Mogućnost javnih svađa i sukoba.


Pročitajte i ovo: Put od pet koraka


Neophodno je da razmišljate kroz svaki korak. Sklonite se od osoba koje vas uznemiravaju na bilo koji način. Da biste sebi olakšali, potrebno je da poštujete sva pravila koje ste prethodno doneli.

Klonite se avantura, jer mogu mnogo toga poremetiti u vašem životu.

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

Škorpija

Tako ćete umanjiti verovatnoću problema. Nema potrebe da budete nestrpljivi i da žurite u ljubavnim pitanjima i odnosima sa drugim ljudima.


Pročitajte i ovo: Šta treba da se zapitate pre nego što kažete da je kraj


Povećana aktivnost može biti od pomoći, ali u radu i finansijskim pitanjima. Sumnje, kompleksi i strahovi mogu oslabiti energiju, ali do kraja nedelje energija treba da se vrati u normalu.

Neki pripadnici vašeg znaka biće testirani u izazovnim okolnostima i dvojnim situacijama.

Photo by Cecile Vedemil on Unsplash

Strelac

Pazite da ne budete žrtva manipulacije. Nemojte odbijati da pitate prijatelje ili kolege pitanja na koja možete dobiti odgovore. Ako nemate ovakve ljude oko sebe, onda se oslonite na intuiciju. Ne žurite sa odlukama i ne pokazujte impulsivnost u ponašanju.


Pročitajte i ovo: Razvod ili, u prevodu, kako se drugačije kaže olakšanje


Nemojte se plašiti da otvorite svoju dušu pred partnerom i bliskim ljudima. Ako postoji mogućnost dobijanja novog znanja ili iskustva – ne propuštajte priliku!

Photo by Matt Lewis on Unsplash

Jarac

Izbacite sve negativnosti kroz rad i fizičku aktivnost. Budite oprezni kod izbora reči, da ne biste ujeli nekoga za srce. Neki pripadnici vašeg znaka imaće problem u navikavanju na nove uslove koji su nametnuti.


Pročitajte i ovo: Elena Ferante – Priča o izgubljenoj devojčici


Izbegavajte veće finansijske troškove.

Pomerite malo svoje zidove koje ste postavili da biste olakšali partneru kako bi vam se približio. Nemojte se bojati osećanja i emocija, jer možda naredni dani donesu povoljna ljubavna iskustva.

Photo by Alisa Anton on Unsplash

Vodolija

Fokusirajte se na pitanja koje se ne mogu više odlagati u neku zabačenu kutiju. Obratite pažnju na probleme u partnerskim odnosima i porodici.


Pročitajte i ovo: Kroz Zvezdarin teleskop – Tamara Krcunović


U borbi za uspeh možete nesmotreno odgurnuti partnera ili slučajo uvrediti blisku osobu. Vikend obećava mogućnost da budete izuzetno produktivni i dobro raspoloženi u društvu.

Neki pripadnici vašeg znaka dobijaju dugo očekivanu vest ili informaciju iz inostranstva.

Photo by Autumn Mott on Unsplash

Ribe

Naredni dani su povoljni za postavljanje scene i planiranje poslova. Pred kraj nedelje možete biti izbačeni iz uobičajenog ritma zbog ljubavnih okolnosti. Bliske osobe mogu biti od pomoći u rešavanju nekih problematičnih pitanja.


Pročitajte i ovo: Pluton, opsesivna želja za pobedom i kontrolom


Manje verujte u čudo i više se oslonite na zalaganje i trud, a onda će vam i univerzum dati veću snagu. Izbegavajte komunikaciju sa osobama koje ne zaslužuju vaše vreme.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.