Rizici i mogućnosti retrogradnog Merkura!

Brzi i vispreni napadač Merkur, i to, u Blizancima, znaku svog prvog vladarstva, gde je najjači, vraća se u šesnaesterac. Brižljivo će čuvati svoj gol od 10. maja do 3. juna, ali to ni u kom slučaju neće sprečiti sve bivše, nedovršene i zaboravljene da navale…sooooo, go for it!

U utorak, Merkur postaje retrogradan. Ovo verovatno već znate: morate biti pažljivi sa onim što govorite jer retrogradni Merkur uglavnom utiče na komunikaciju i može izazvati nesporazume.

Merkur retrogradno kreće sa 04°51’ Blizanaca, i u tom hodu ostaje do 3. juna, što početak nedelje čini vrlo izazovnim. Može doći do nesuglasica zbog nesporazuma ili ćudljivosti. Vaše emocionalne predrasude mogu uticati na vaše misli, a vaše intelektualno razmišljanje može uticati na to kako se osećate prema bliskoj osobi.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR od 10. maja do 3. juna 2022. – Emocionalno nabijene rasprave

Sada često ne pronađete prave reči i brže upadate u nevolje. U isto vreme, i sami ste skloni da pogrešno protumačite ono što je rečeno. Dakle, nije dobra ideja da sada razjašnjavamo važna pitanja. Bolje bi trebalo da sačekate sa tim.

Ali takav retrogradni Merkur ne samo da donosi haos, već ima i prilike. Jer, i u astrologiji važi: Ništa nije samo crno ili belo. Podržava vas da napravite zalihe.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Šta je pošlo po zlu u prošlosti i kako se to može izbeći u budućnosti? Možete ući u trag greškama, ispraviti ih i dobro završiti ono što je već počelo. Samo ne počinjite ništa novo.

Jupiter u Ovnu planira mnogo lepih stvari za vas…

Sreda može biti poseban dan: srećna planeta Jupiter prelazi u Ovna i tu ostaje do kraja oktobra. Tamo će mnoge stvari ići brže. A takođe se nove ideje mogu lakše realizovati.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Sada važi pravilo: ne razmišljaj dugo, samo uradi to. I verujte da će na kraju ispasti dobro. Energija Ovna koju Jupiter trenutno ima otvara nove puteve. Jer Ovan je lider i pokreće mnoge nove događaje.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Idealno vreme za eksperimente i male avanture. Dobro je s vremena na vreme izaći iz zone komfora i steći nova iskustva. Jupiter u Ovnu vam pomaže da upoznate nove ljude i da proširite svoj horizont. Svojom hrabrošću, entuzijazmom i zanosom možete veoma dobro da inspirišete i vodite druge.

Mesec u Škorpiji daje dublje uvide!

U subotu u podne Mesec prelazi u Škorpiju. I to je jedna stvar iznad svega: intenzivna. Treba vam nešto što vas potpuno uzbuđuje, a onda ćete biti apsorbovani u to. Iskoristite slobodno vreme da se posvetite svojim hobijima ili omiljenim ljudima. I da ispunite svoju želju za istraživanjem: volite da rešavate lukava pitanja i zagonetke. Zato počnite da radite na sudoku ili da se bavite lukavim temama.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Sada imate potreban mir. I iznad svega, Mesec u Škorpiji u vašem horoskopu pomaže vam da uđete zaista duboko. Ono na šta ste odlučili, možete i dobiti. Jednostavno zato što ne odustajete tako brzo kada stvari postanu teške. A zadovoljan si samo kada je sve kako si zamislio. Snovi su snovi? Ne dolazi u obzir. Samo napred!

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Sunce u kvadratu sa Saturnom od četvrtka do sledećeg utorka moglo bi otežati postizanje vlastitih ciljeva i postizanje svojih ciljeva. Možda ćete se osećati ograničeno ili opterećeno određenim dužnostima i odgovornostima. Ovo je test vašeg karaktera. Morate nastojati da ispunite svoje obaveze sa strpljenjem, odlučnošću i snažnom radnom etikom.

Sunce u sekstilu sa Neptunom od četvrtka do sledećeg utorka čini ovo manje stresnim krajem nedelje. Omogućava vam da se na duhovniji način povežete sa svojim prijateljima i porodicom. Povećana osetljivost čini vas intuitivnijim, saosećajnijim i romantičnijim. Postavite nove ciljeve sada i verujte svojim instinktima koji će vam pomoći da svoje snove pretvorite u stvarnost.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Venera u polusekstilu sa Uranom od subote do sledećeg ponedeljka deluje stimulativno na vaš društveni život, ljubavni život i kreativnost. Otvoreniji i progresivniji pogled čini da vam bude udobno među drugima u društvenoj situaciji. Pronalaženje novog prijatelja ili ljubavnika trebalo bi da bude lako jer se činite zanimljivijim i uzbudljivijim.

Pročitajte i ovo: VENERA U OVNU, žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva, da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

OVAN

Ove nedelje morate biti oprezni, posebno u vezi sa pitanjima koja uključuju vaše međuljudske odnose. Sastanci možda neće imati uspeh koji biste želeli, a čini se da se diskusije ne odvijaju onako kako biste želeli.

Vikend će biti veoma zabavan, sa optimističnim i entuzijastičnim raspoloženjem. Zato je najbolje da ozbiljne diskusije ostavite po strani i pokušate da se malo više zabavite.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

U svom ljubavnom životu, pobrinite se da se približite svom partneru i dajte mu do znanja koliko vam je važan. Pustite da vas strast ponese, udahnuvši novi dah vašoj vezi. Očekuje se da će vikend biti veoma pogodan za male izlete do obližnjih destinacija.

Ako ste slobodni, logika će popustiti i ustupiti mesto impulsu. Pustite na neko vreme svoju potrebu za kontrolom i svoje male kutije i sigurno ćete uživati u svakom trenutku.

BIK

Ova nedelja će generalno biti prijatna, sve dok pažljivo komunicirate u svojim vezama. Diskusije sa vašim partnerom mogu dobiti neočekivano oštar zaokret. Odlučite se za opušteniji pristup.

Ova sklonost može uticati i na profesionalne ili prijateljske susrete, pa izbegavajte sukobe, posebno bez ozbiljnog razloga. Očekuje se da će vikend biti prilično zabavan, pa ne propustite priliku da se zabavite sa najmilijima.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BIKOM

U vašem ljubavnom životu, ova nedelja vam pruža priliku da razgovarate sa svojim partnerom u raspoloženju sa velikim razumevanjem. Izrazite se i podelite svoje misli i osećanja. Nešto pre vikenda imaćete priliku da se lepo, strastveno i misteriozno provedete sa partnerom.

Ako ste slobodni, iskoristite ove nadolazeće dane da privučete objekat svoje želje.

BLIZANCI

Ove nedelje morate biti malo oprezni u pogledu načina na koji izražavate sebe i svoje mišljenje, kako ne biste bili pogrešno shvaćeni.

S druge strane, istina o tome ko si zaista biće obnovljena kroz neočekivani susret. Morate biti oprezniji nego inače, posebno u vašim vezama. Tokom vikenda ćete uživati i napuniti se energijom.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja OVNA

Vaša veza će proći kroz miran period, jer ćete biti pozitivno raspoloženi i želećete da priđete svom partneru i iskusite radosti druženja. Među vama će vladati strast i senzualnost, što će oboma pružiti lepe trenutke.

Očekuje se da će vikend biti prilično zabavan, doneti vam dobro raspoloženje i apetit za istraživanje novih aspekata vašeg suživota sa vašom boljom polovinom. Možda postoji mali beg ili putovanje daleko od stresa svakodnevnog života.

RAK

Ova nedelja će početi na miran i skladan način. Imaćete potrebnu ravnotežu da svaku situaciju držite pod kontrolom. Vaša ljubaznost i prijateljsko raspoloženje pomoći će vam da rešite zahtevne situacije.

U nekom trenutku možete postati malo impulsivni ili izraziti neke komplekse koje ste skrivali. Pokušajte da se nosite sa ovim trenucima razumno i hladne glave. Kraj nedelje doneće vam lepe trenutke sa najmilijima.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL SATURN – Dobro me slušaj i veruj mi!

Ovi dani su pogodni za razgovore sa partnerom i za akcije koje će ojačati vašu vezu. Spokoj vam je veoma važan, pa ćete učiniti sve što je potrebno da ga dobijete.

Iskoristite maksimalno senzualno raspoloženje i udahnite živahan dah vašoj vezi. Pustite kontrolu i uživajte bez inhibicija i nesigurnosti.

LAV

Ova nedelja će vam dati snagu da se nosite sa zahtevnim situacijama i da svoje planove dovedete u red. Moći ćete dobro da radite u timskim aktivnostima. Pravo je vreme da oživite svoj društveni krug i da se fokusirate na veze koje ste zanemarili.

Izbegavajte prepreke koje vam postavlja vaš sopstveni um i napredovaćete. Očekuje se da će vikend biti optimističan i prijatan. Uživajte u dobrom društvu.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

Ovo će biti izuzetna nedelja za vašu vezu, jer ste voljni da nađete rešenja za probleme koji muče vas i vašeg partnera. Raspoloženje će tako postati mirno i harmonično. Naći ćete vremena koje vam je potrebno da se približite svom partneru i izrazite mu ljubav i strast.

Vikend je idealan za zabavu, komunikaciju i nova poznanstva. Bilo da ste u vezi ili ne, iskoristite ove dane na najbolji način.

DEVICA

Ova nedelja će biti zanimljiva i pozitivna. Moći ćete da napravite izbalansiran akcioni plan za dane koji dolaze. Takođe se možete fokusirati na pitanja saradnje i timskog rada. Ako postoje domaća pitanja koja zahtevaju kolektivne odluke, sada je vreme da se njima pozabavimo.

Tokom vikenda, imaćete priliku da se opustite zbog stresa i pritiska tokom nedelje, jer ćete imati radosno, optimistično raspoloženje. Osećaćete potrebu da istražujete nove stvari i aktivnosti.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o RIBAMA koje samo RIBE znaju 

Ovi dani će biti veoma pozitivni za vašu vezu. Vaše dobro raspoloženje će doneti razgovore sa partnerom, što će na kraju dovesti do ravnoteže i harmonije. Osetićete potrebu da iskažete svoja osećanja svom partneru, a to će učiniti raspoloženje toplijim i mirnijim.

Moći ćete ispravno da se nosite sa svojim nesigurnostima, tako da neće biti tenzija i sporova.

VAGA

Ova nedelja će vam pomoći da se približite sebi. Vaša potreba da uravnotežite svoje emocije u odnosu na okolnosti oko sebe biće vaša primarna briga. Zainteresovani ste da se osećate dobro sami sa sobom, u smislu morala i pravde.

Zbog toga ćete moći da efikasno komunicirate sa ljudima oko sebe i da promovišete svoje misli i ideje. Vikend je idealan za kratka putovanja, nova iskustva i istraživanje novih dimenzija sa prijateljima.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o OVNU koje samo OVNOVI znaju

Vaša veza će igrati važnu ulogu za vas ove nedelje. Želite da stvorite harmonične uslove da biste mogli da živite bajku pored svog partnera. Spremni ste da razgovarate i prevaziđete svaku prepreku, kako biste se osećali lakše i smirenije.

Ako ste slobodni, iskoristite vikend koji vam daje bezbrižnost, optimizam i mnogo šarma. Imaćete pravo raspoloženje da pristupite novim ljudima i postanete centar pažnje.

ŠKORPIJA

Ove nedelje planetarni uticaj će ublažiti vašu anksioznost i pomoći vam da povratite unutrašnji sklad za kojim tražite. Pravo je vreme da uredite svoje obaveze i rešite pitanja koja zahtevaju asertivnost i tvrdoglavost. Bićete zadovoljni jer, kada je sve u redu, možete uživati u osećaju mira.

Doći će kraj nedelje da vas oslobodi briga i problema. Vaše raspoloženje se znatno popravlja i postajete zainteresovani da provodite kvalitetno vreme sa ljudima. Osmislite ideje koje će vam doneti zabavu i provod.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RIBAMA

Pozitivno raspoloženje će uticati i na vaš ljubavni život. Vaš partner i vaša veza dobijaju posebno značenje i želite da stvorite harmonično raspoloženje topline i strasti. Emocionalno i fizičko sjedinjenje će vam biti od posebnog značaja.

Jedno ne može postojati bez drugog, pa tražite koegzistenciju oba. Slušajte svoje srce i ne opterećujte vikend obavezama. Zabavite se i pustite da se vaše baterije napune.

STRELAC

Ova nedelja će vas naterati da se krećete mirno i bez žurbe. Imaćete vremena da procenite situacije i postupite u skladu sa tim, a to će vam obezbediti uspeh. Morate imati više vere u sebe i suzdržati se od obraćanja pažnje na ono što drugi misle. Pravite svaki korak sa poverenjem u svoje snage.

Ovi dani favorizuju timski duh i zahtevaju strpljenje. Vikend će vam pomoći da se opustite i zaboravite na negativne misli. Bilo da odlučite da ga provedete sa prijateljima ili partnerom, uskoro ćete uživati u prijatnim, kreativnim trenucima.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Vaš ljubavni život će biti opušten i zabavan. Nećete biti raspoloženi za bilo kakve sukobe i tenzije. Tražite pozitivno, razumevanje i toplo raspoloženje i vaše ponašanje ide ka tom cilju. Iznenadite partnera, usudite se da predložite nešto izvan okvira i pustite se da uronite u osećaj, bez ikakve nesigurnosti.

Ako ste slobodni, vaše dobro raspoloženje čini vas prijatnim i šarmantnim. Sada možete pristupiti osobi za koju ste zainteresovani i dobro započeti.

JARAC

Ova nedelja donosi na površinu neke kontradiktorne verzije vašeg karaktera. S jedne strane, znate da je ravnoteža u vašem životu važna i zato tražite opuštenije ritmove koji vam omogućavaju da razmišljate i delujete razumno i zrelo.

S druge strane, ispunjava vas strašću, intenzitetom i žestinom. Ovo vam pomaže da postignete ono što zaslužujete i da prevaziđete probleme koji vas muče dugo vremena.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja VODOLIJE

Da budete dobro sami sa sobom i dobijete malo energije, iskoristite vikend na najbolji način, da steknete nova iskustva, budete među voljenima i uradite nešto drugačije, nešto što će vas oživeti, ali i naučiti nečemu novom.

Od vašeg ljubavnog života se očekuje da teče sa zadovoljstvom, bez kontroverzi, napetosti i nesigurnosti. Suživot sa partnerom postaje vam veoma važan, pa ćete učiniti sve da poboljšate uslove i raspoloženje među vama.

Postajete pomirljiviji, priznajete svoje greške i tako dozvoljavate da se odnos razvija. Osećaj slobode koji postaje intenzivniji u vama pomoći će vam da otkrijete ljubav u njenom suštinskom obliku.

Ograničenja su nepotrebna kada vas neko zaista voli, pa budite spremni da to naučite, bilo da ste u vezi ili pokušavate da započnete nešto novo.

VODOLIJA

Ove nedelje, vi ćete sami napraviti promene. Vaša potreba da stvorite harmoniju u svom svakodnevnom životu tera vas da pronađete načine da to postignete. Vaši odnosi sa onima oko vas, bilo da su to prijatelji ili saradnici, ili porodica, će vas zaokupiti, dok tražite pravu ravnotežu koja će vam doneti unutrašnji mir.

Vaša inventivnost je povećana, kao i potreba da promenite stvari tako da se osećate slobodnije i nezavisnije. Iskoristite ova predviđanja, ne samo da biste se osećali bolje, već i da biste poboljšali svoj život na praktičnom nivou.

Pročitajte i ovo: Ljubavne i seksualne potrebe VODOLIJE

Ova nedelja vam omogućava da se opustite i sagledate svoju vezu iz drugog ugla, tako da poboljšate svoj ljubavni život u celini. Partner vam je oduvek bio važan, ali sada je veoma važno da se smirite i učinite raspoloženje prijatnim, toplim i spokojnim.

Stvorite prave uslove koji će vam omogućiti da uživate u strasti koja vas spaja i da na svaki način izrazite osećaj. Zabavite se uz svog partnera, zaboravljajući brige i anksioznost.

RIBE

Vaš životni balans vam je veoma važan i vaši izbori će pokušati da vas odvedu u tom pravcu. Tražićete harmoničan suživot sa ljudima oko sebe. Da biste se osećali dobro iznutra, moraćete da budete dobro sa ljudima koji vas okružuju kod kuće, na poslu i u svakodnevnom životu.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Radite stvari koje vas ispunjavaju i ne zaokupljajte se bukom oko sebe. Postavite svoje ciljeve i borite se za njih. Definitivno imate strast i snagu da stignete tamo gde želite.

Ovi dani će vam dati priliku da se dobro provedete sa svojim partnerom, sve dok razjasnite probleme koji stvaraju distancu između vas dvoje. Imate mir da to postignete. Rezultati će vas nagraditi i poboljšati vaš odnos.

Ako ste slobodni, iskoristite vikend da izađete, zabavite se, družite se sa ljudima i očarate sve svojim prisustvom.