Sunce u konjunkciji sa Uranom na 18°56’ Bika od prošle subote do ovog petka čini ovo uzbudljivim periodom sa pozitivnim promenama i željom za većom ličnom slobodom.

Trebalo bi da osetite snažnu želju da se odvojite od rutine i uradite nešto drugačije od vaših normalnih aktivnosti. Fleksibilnost i otvorenost donose prijatna iznenađenja i uzbudljiva iskustva. Vaša svest će biti otvorena za veće vibracije, što će možda rezultirati većom samosvešću ili psihičkom percepcijom.

Pored ovog, do petka nema značajnih aspekata koji će delovati na nas.

U petak, 12. maja, retrogradni Merkur pravi stabilan sekstil sa Saturnom koji je praktično aktivan od 7. do 23. maja, što donosi ozbiljno razmišljanje, odličnu koncentraciju, dobro pamćenje i organizacione sposobnosti.

Sa fokusiranim umom, možete videti kako se planovi velikih razmera ostvaruju. Preuzimate odgovornost za svoje interese i možda želite da podelite svoje znanje ili veštine. Povećana mentalna čvrstina pomaže vam da donesete važne odluke i da se nosite sa složenim pitanjima.

Treća četvrt Meseca na 21°37’ Vodolije u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Naširom u repu Morske koze najavljuje donošenje dobrih vesti. Daje društvenu popularnost, integritet, pravdu i politički uspeh.

Takođe, izaziva pobeđivanje zla, koje se pretvara u uspeh i predstavlja opasnost od zveri. Nashira može doneti život pun promena, potencijal da postane pravni savetnik ili savetnik, poznavanje čoveka i sposobnost da se drži pozicija od poverenja. U srednjem veku ovu zvezdu su nazivali „srećnicom“.

R Merkur u sekstilu sa Venerom od četvrtka do nedelje donosi šarm i uglađen stil komunikacije, čineći ovaj period vremenom ljubavi, prijateljstva i diplomatije. Možete okupiti ljude i podstaći saradnju.

Ovo je odličan period za pronalaženje mirnog rešenja za sporove i rušenje svih prepreka napretku. Kupovina, prodaja i pregovaranje imaju koristi od vašeg dobrog razmišljanja o brojevima i sposobnosti da pronađete situacije u kojima će svi dobiti. Ovo je takođe odličan trenutak za traženje usluga.

U subotu je na vrhuncu stabilni trigon Venere sa Saturnom, koji je aktivan od četvrtka do sledećeg ponedeljka, što je odlično za postizanje apsolutne stabilnosti u vašem ljubavnom životu. Može da počne značajna nova veza, a to može biti sa mnogo mlađom ili starijom osobom sa jako suđenim kvalitetom. Bilo da se radi o novoj ili postojećoj vezi, neće biti iluzija i imaćete realna očekivanja jedno od drugog.

U nedelju, 14. maja, Merkur završava svoj retrogradni hod i kreće direktno na 05°50’ Bika, što znači da treba da izbegavate donošenje kritičnih odluka ili potpisivanje važnih dokumenata oko dvanaest sati sa obe strane direktne stacionarnosti (jer planete su najjačeg dejstva upravo kad su najsporije i menjaju pravac iz retrogradnosti u direktno kretanje). Kada Merkur počne da se kreće napred, možete se osloniti na odličnu komunikaciju i mentalne veštine Merkura u sekstilu Saturna.

OVAN

Od ponedeljka do petka vreme je uzbuđenja i neočekivanih prilika. Radoznalost i inventivnost vam omogućavaju da otkrijete i pronađete nove načine da radite stvari koje mogu povećati efikasnost. Pogled na budućnost može doći kroz povećanu intuiciju ili psihičke sposobnosti. Ovo je dobro vreme za druženje i grupne aktivnosti. Mogući su slučajni susreti i veća je verovatnoća da ćete sresti neortodoksne ljude različitog kulturnog ili etničkog porekla nego svoje.

Subota i nedelja će, nadamo se, biti vreme optimizma, velikodušnosti i sreće. Stvari koje sada započnete treba da budu uspešne na osnovu dobrih namera. Provođenje kvalitetnog vremena sa voljenim osobama sada bi bilo posebno korisno. Vaš stav brige i podrške može doneti nova prijateljstva i usluge drugih. Značajna žena u vašem životu pozitivno će uticati na vaš lični ili duhovni razvoj.

BIK

Od ponedeljka do četvrtka, nedostatak inhibicije vam omogućava da potpunije izrazite svoj identitet, više u skladu sa onim što jeste. Ovo će biti oslobađajuće i možda ćete biti prijatno iznenađeni neočekivanom promenom. Mogli biste otkriti nove načine obavljanja starih stvari koristeći nove tehnologije. Promene u vašem životu daju vam više stimulacije i uzbudljiv pogled na budućnost. Ovo je dobro vreme za internet upoznavanje.

Od petka do nedelje je dobro za sve što zahteva jasno razmišljanje, dobro rasuđivanje i koncentraciju. Favoriziraju se poslovni pregovori, posebno dugoročna ulaganja i nekretnine. Bilo lične ili profesionalne, diskusije koje vodite će verovatno biti duboke. Ljudi sa kojima komunicirate mogu biti mnogo stariji ili mlađi od vas, a vi ćete izgledati kao upućeni i poštovani.

BLIZANCI

Od ponedeljka do srede, možete računati na povećanu popularnost i seksipil. Dakle, ovo je odlično vreme da začinite svoj ljubavni život. Postojeća veza bi mogla da doživi pozitivnu transformaciju sa više strasti i posvećenosti, a nova veza bi bila intenzivna i mogla bi uključivati aferu ili druge komplikacije. Opsesije i fascinacije su sada moguće i ne samo u vezama. Možda će vas privući određeni modni stil, kozmetika, nakit ili tetovaža.

Od četvrtka do nedelje je odlično vreme da se uhvatite sa starim prijateljima ili porodicom. Svi postojeći odnosi, posebno oni sa ženama, biće topli i uživaće u emocionalnom razvoju. Sticanje novih prijatelja je lako zbog vaše spremnosti da podelite svoja osećanja, a možete da probijete led i budete toplo primljeni. Povećana popularnost znači da možete osvojiti široku publiku.

RAK

Od ponedeljka do četvrtka, povećana intuicija i bljeskovi uvida dovode do samootkrića i otkrića. Ovi uvidi se kombinuju sa povećanim samopouzdanjem, omogućavajući vam da izrazite jedinstveniju ili neobičnu stranu svoje ličnosti. Osećaćete se kao da probate nešto novo van svoje rutine. Ovo je odličan trenutak da napustite svoju zonu udobnosti i proširite svoj društveni krug sa nekim izvanrednim ljudima.

Od petka do nedelje donosi ozbiljno razmišljanje, odličnu koncentraciju, dobro pamćenje i organizacione sposobnosti. Sa fokusiranim umom, možete videti kako se planovi velikih razmera ostvaruju. Preuzimate odgovornost za svoje interese i možda želite da podelite svoje znanje ili veštine. Povećana mentalna čvrstina pomaže vam da donesete važne odluke i da se nosite sa složenim pitanjima.

LAV

Od ponedeljka do četvrtka je dobro vreme za početak novog kursa studija kako biste poboljšali izglede za karijeru. Ovo je takođe odličan trenutak da se prijavite za novi posao ili zatražite unapređenje ili povećanje plate. Nadređeni će primetiti vaš entuzijazam i samopouzdanje, a samozapošljavanje je sada još jedna opcija. Iskustvo i lepa sećanja, kao i viša samosvest daju retku priliku za pronalaženje duhovnog mira, prihvatanja i mudrosti.

Od petka do nedelje je pravo vreme da nekome kažete da ga volite ili da ga pozovete na sastanak. U kontaktu ste sa onim što volite kod neke osobe i to možete lakše da izrazite nego u drugim prilikama. Takođe biste mogli da budete na strani nečije ljubavi ili zahvalnosti. Trgovanje i pregovaranje su favorizovani zbog vašeg glatkog stila komunikacije i želje za jeftinoćom.

DEVICA

Od ponedeljka do četvrtka je dobro vreme za suštinske promene zbog vaše spremnosti da iskusite nove stvari i upoznate različite ili neobične ljude. Možda čak osetite kako se iščekivanje i uzbuđenje grade, osećajući bolje stvari na horizontu. Osećaj slobode i nedostatak inhibicije vam omogućava da izrazite živahniju ličnost. Vaš ljubavni život može imati koristi od vaših otvorenih želja.

Od petka do nedelje donosi jasno razmišljanje i dobru koncentraciju, što ovo čini dobrim vremenom za naporan ili detaljan mentalni rad. Možete učiti, polagati ispite ili se prijaviti za kredit ili posao. Možete videti kako se manji delovi uklapaju u širu sliku. Dakle, ovo je takođe dobar trenutak za pravljenje dugoročnih planova i organizovanje bilo čega, od vaših kuhinjskih fioka do poslovnog predloga. Bićete praktični, efikasni i temeljni.

VAGA

Od ponedeljka do četvrtka, intenzivne lične interakcije pokazuju tačno šta osećate prema nekome i šta oni osećaju prema vama. Veza će evoluirati dublje, ili ćete biti slobodni da nastavite dalje. Možete doći do uzroka bilo koje loše navike ili zavisnosti. Vaša podsvest je moćna i možete kontrolisati svoja osećanja i ponašanja. Ovo je dobro vreme za rešavanje misterija i otkrivanje tajni.

Od petka do nedelje, snažan osećaj blagostanja i harmonije pomaže da vaši bliski odnosi teku glatko sa manje stresa i uznemiravanja. Ovo je odlično vreme za uživanje kod kuće sa porodicom i prijateljima. Udobnost i poznatost su važniji od avanture ili promene. Ovo je pravo vreme da napunite baterije i uživate u opuštanju. Vaši instinkti i intuicija će biti čvrsti i pouzdani.

ŠKORPIJA

Ponedeljak i utorak mogu doneti nagle promene, iznenađenja i uzbuđenja. Ali povećana napetost, anksioznost i neizvesnost mogu dovesti do naglosti, buntovnosti i čudnog ponašanja. Najbolji pristup je biti otvoren, fleksibilan i proaktivan u pogledu pozitivnih promena. Na ovaj način možete iskoristiti neočekivane prilike i pronaći novi put napred.

Od srede do nedelje donosi kritičko razmišljanje, idealno za ozbiljan ili izazovan mentalni rad. Ovo je dobro vreme za stvari koje zahtevaju trajnu koncentraciju, strpljenje i zdravo rasuđivanje. Tako možete sa sigurnošću da se bavite poslovima, papirologijom, učenjem i ispitima. Pristup zdravog razuma, pažnja posvećena detaljima i dugoročni izgled čine ovo idealnim vremenom za postavljanje dugoročnih planova.

STRELAC

Od ponedeljka do četvrtka donosi duboka emotivna iskustva koja obogaćuju intimne odnose. Ovo je sjajno vreme da se eliminišu loše navike, opsesije i emocionalne kompulzije. Možete se osloniti na solidan unutrašnji osećaj ravnoteže, plus uživati u boljem razumevanju pripadnosti svom partneru, porodici, prijateljima i široj zajednici. Upoznavanje sa nekim novim sada bi se osećalo intenzivno karmično i moglo bi da promeni život.

Od petka do nedelje donosi potencijal za duhovno buđenje jer postajete intuitivniji i saosećajniji. Zato obratite pažnju na svoje snove i najdublje misli. Stare rane se mogu zalečiti, što će dovesti do poboljšanja samopoštovanja. Odnosi sa porodicom i bliskim prijateljima mogu se poboljšati. Trebalo bi da uživate u obnovljenom osećaju svrhe i da možete razviti svoje intuitivne veštine lečenja i veštine savetovanja.

JARAC

Od ponedeljka do četvrtka je vreme uzbuđenja, pozitivnih promena i veće lične slobode. Trebalo bi da osetite snažnu želju da se odvojite od rutine i uradite nešto drugačije od vaših normalnih aktivnosti. Fleksibilnost i otvorenost donose prijatna iznenađenja i uzbudljiva iskustva. Vaša svest će biti otvorena za veće vibracije, što će možda rezultirati većom samosvesti ili psihičkom percepcijom.

Od petka do nedelje donosi upornost i istrajnost da se završe složeni i dugoročni projekti. Dobra koncentracija, zdrav razum i sistematski pristup pomažu vam da donesete ključne odluke. Možete preuzeti više odgovornosti i zaradićete poštovanje i pohvale zbog svoje lojalnosti i pouzdanosti. Ovo bi trebalo da bude odlično vreme za pregovore o poslovnim poslovima i potpisivanje ugovora, posebno u oblasti nekretnina.

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose neočekivane, uzbudljive susrete ili događaje koji uzdrmaju vaš svet. Prilagođavanje promenama zahteva dodatni napor, a uzbuđenje vam može istrošiti živce. Neočekivane promene se mogu manifestovati na vama samima, partneru ili nekom spoljašnjem događaju. Iako je u početku uznemirujuće i možete se odupreti svakoj razlici, može vam ponuditi bolji put napred ako budete otvoreni.

Sreda do nedelje donosi emocionalnu osetljivost i psihičku percepciju. Osećaćete stvari snažnije i verovatno ćete biti transformisani vašim intenzivnim emocionalnim reakcijama. Neko će vas verovatno duboko dirnuti i imati snažan uticaj na vaš život. Žestoka emocionalna veza može rezultirati novom vezom. Između vas i svakog sudbinskog susreta postojalo bi snažno karmičko povlačenje.

RIBE

Od ponedeljka do četvrtka donosi prijatna iznenađenja i podsticajne susrete. Ovo je odličan trenutak da probate nešto novo i uzbudljivo, i trebalo bi da imate dovoljno slobode. Povećana samosvest može doći kroz bljeskove uvida ili povratne informacije iz ličnih interakcija, i trebalo bi da se osećate prijatno da izrazite živopisniju ili čudnovatu stranu svoje ličnosti.

Od petka do nedelje donosi ozbiljno raspoloženje sa dobrom koncentracijom i pažnjom na detalje. Uradićete stvari uredno, bez grešaka i na vreme. Dakle, ovo je dobro vreme za učenje, donošenje važnih odluka, pregovore, dugoročno planiranje i potpisivanje ugovora, posebno onih koji se odnose na nekretnine i akcije. Takođe možete biti sigurni u preuzimanje obaveza. Nova prijateljstva i partnerstva treba da budu trajna i pouzdana.