Novu nedelju započinjemo sjajnim trigonom retrogradnog Merkur u Devici sa Jupiterom u Biku koji je aktivan od subote do srede i donosi optimizam, velikodušnost, sreću i dobre vesti. Dobri instinkti, orijentisanost na budućnost i pozitivno razmišljanje čine ovo odličnim vremenom za druženje, istraživanje, proučavanje i pravljenje planova. Sticanje prijatelja je lako, a obostrano korisna partnerstva se mogu pokazati isplativim.

Jupiter kreće retrogradno u ponedeljak!

Planeta srećnih okolnosti svoju ovogodišnju retrogradnost započinje na 15°34’ Bika, čime otpočinje faza introspekcije i duhovnog rasta, vreme je da okrećući se ka sebi pronađemo istinsku sreću i ispunjenje.

Zanimljivo je da je ovim čak šest planeta od ukupno 10 retrogradno u ovom trenutku! Možda vam se čini da se posao usporava ovih dana?! U pravu ste. Da se vratimo na početak i obnovimo gradivo. Nekima će dobro doći. Mnogo lekcija su propustili.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Jupiter će ostati u retrogradnom stanju do 30. decembra 2023. Jupiter je planeta ekspanzije, tako da dok putuje retrogradno, ima tendenciju da proširi pitanja koja zahtevaju našu pažnju.

Sunčev polusekstil Venere od subote do srede pozitivno utiče na ljubav i novac. Možete preuzeti inicijativu u ovim oblastima i očekivati dobre reakcije i podršku. Biti proaktivan u odnosima jednostavnim davanjem ljubavi može izlečiti sve stare rane. Pregovori i poslovni odnosi treba da budu prijateljski.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Sunce u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom Rk na 13°36’ Device do četvrtka daje energiju vašoj komunikaciji i interakciji sa drugim ljudima. Ova korisna konjukcija vam pomaže da se snažno i jasno projektujete, a da nikoga ne uznemirite. Biće vam lakše da razumete stvari i shvatite detalje svojih ciljeva i kako da ih postignete.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Mesec u 3. četvrtini na 14°04’ Blizanaca u kvadratu retrogradnog Merkura, međutim, može doneti neslaganje zbog parohijalizma ili ćudljivosti. Vaše emocionalne predrasude utiču na vaše misli, a vaše intelektualno rezonovanje može uticati na vaša osećanja prema osobi ili predmetu. Najbolja opcija je da ispitate obe strane dok kritički usavršavate svoje ideje.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Retrogradni Merkur u polusekstilu sa Venerom od srede do petka ima harmoničan uticaj na vaše odnose. Pomaže vam da razgovarate sa voljenom osobom i iznesete osetljiva pitanja bez izazivanja sramote ili odbrambenih reakcija. Kreativne veštine su poboljšane, posebno rukama i glasom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Device, u natalu i tranzitu

Sunce u trigonu sa Jupiterom od srede do nedelje donosi sreću, velikodušnost i optimizam. Sreća bi mogla doneti finansijsku dobit koja će povećati vašu ukupnu neto vrednost, zadovoljstvo i ispunjenjost. Mogu se pojaviti prilike za lični, duhovni i materijalni rast. Ovo je dobro vreme za obrazovanje, putovanja na daljinu i pravna i poslovna pitanja.

Image by mrsiraphol on Freepik

OVAN

Od ponedeljka do četvrtka, poboljšane komunikacijske i društvene veštine čine ovo odličnim nedeljnim horoskopom Ovna za sklapanje novih prijatelja i zabavljanje. Pokažite svoju zahvalnost za nekoga kroz poklon ili drugi način ispoljavanja ljubavi. Možete dobiti kompliment, pismo, pozivnicu, poklon ili novac. Sve umetničke i kreativne veštine treba unaprediti. Možete naći mirno rešenje za sporove i treba da budete sigurni u poslovne odnose.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Od petka do nedelje donosi samopouzdanje i nalet energije usmerene ka cilju. Trebalo bi da se osećate visoko motivisani da ostvarite ciljeve i imaćete sve što vam je potrebno da uradite upravo to. Dodatna inicijativa, energija i samopouzdanje znače da možete uspeti u najizazovnijim zadacima u najkraćem mogućem roku. Možete raditi u situacijama visokog pritiska i instinktivno ćete znati kada je u redu rizikovati.

BIK

Od ponedeljka do srede, uravnoteženo razmišljanje i laka komunikacija čine ovo odličnim vremenom za poslovne dogovore, studije, društvene mreže, traženje usluga i samopromociju. Biće vam lakše da razumete stvari i da shvatite detalje svojih ciljeva i kako da ih postignete. Ove misli i planove možete vrlo dobro izraziti. Ovo je takođe odličan početak vašeg nedeljnog horoskopa Bika da se opustite uz knjigu ili uživate u zabavi ili poseti prijateljima.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Od četvrtka do nedelje je vreme dobrih osećanja i blagostanja kada ćete verovatno poželeti da uživate u zadovoljstvu ne radeći ništa jer izazovi izgleda nestaju. Ali povećano samopouzdanje i sreća čine ovo savršenim vremenom da pokušate da napredujete. Ne gubite ovaj srećni niz jer biste mogli postati srećniji i bogatiji kroz poslovne ugovore, zakon, nova partnerstva, obrazovanje ili putovanja na daljinu.

Image by lookstudio on Freepik

BLIZANCI

Ponedeljak i utorak a mogu biti spor početak vašeg nedeljnog horoskopa za Blizanci. Možda ćete imati problema sa motivacijom za posao ili učenje. Vaš um može odlutati i lako se omesti. Možda će vas neka smetnja i dalje gnjaviti sve dok ne budete primorani da uradite nešto po tom pitanju. Može doći od raspoloženog ili iracionalnog partnera, člana porodice ili bliskog prijatelja. Obratite pažnju na male znakove i kompromise da biste održali harmoniju u vašim odnosima.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Od srede do nedelje, bićete vođeni da uspete sa jakim osećajem svrhe i inicijativom. Možete brzo postići mnogo posla sa hrabrošću i borbenim duhom da preuzmete skoro sve. Možete biti direktni i iskreni koliko god želite u ispunjavanju svojih želja i traženju podrške drugih. Druženje i vaš ljubavni život imaju koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti.

Image by senivpetro on Freepik

RAK

Od ponedeljka do srede, vaše misli su u skladu sa vašim namerama da se ideje lako pretoče u reči i kreiraju prijatne i plodne razgovore. Pošto možete da se izrazite tako jasno i glatko, ovo je dobar početak vašeg nedeljnog horoskopa Raka za pregovaranje o boljem dogovoru u bilo kojoj oblasti života, posla, posla ili ličnih odnosa. Takođe biste mogli da igrate ključnu ulogu posrednika ako je u poslednje vreme bilo poteškoća između prijatelja ili porodice.

Pročitajte i ovo: Strastvena zaljubljivanja i Lavovske ljubavi

Od četvrtka do nedelje, trebalo bi da se osećate srećno, optimistično, velikodušno i zadovoljno. Sreća dolazi kao prilika za lični, profesionalni i duhovni rast. Možda ćete imati koristi od komplimenata, poklona ili novca. Ovo je odlično vreme za početak novih studija ili putovanja na daljinu. Favoriziraju se novi odnosi, investicije ili početak novih projekata.

LAV

Od ponedeljka do četvrtka, uticaj koji voli zabavu i prijateljstvo, čini ovo idealnim nedeljnim horoskopom Lava za opuštanje i opuštanje. Druženje bi trebalo da bude prijatnije zbog manje stresa i više harmonije u vašim odnosima. Veća sposobnost izražavanja ljubavi i naklonosti pomaže vašim intimnim odnosima da imaju koristi od bližeg povezivanja. Dodatni šarm i društvene veštine čine ovo idealnim vremenom za traženje usluga.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Od petka do nedelje donosi dobro izbalansirane emocije, strast i harizmu koji su savršeni za ostvarivanje vaših želja za intimnošću jačim nego inače. Trebalo bi da se osećate opuštenije kada se družite i da vam bude udobno u centru pažnje. Ovo je takođe odličan trenutak da se borite za dostojan cilj, zauzmete se za svoja prava ili branite svoje voljene. Imate hrabrosti i samopouzdanja da budete odlučniji i da podelite svoja osećanja.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Image by lookstudio on Freepik

DEVICA

Od ponedeljka do srede, vaša širina vizije i oštra percepcija vam omogućavaju da vidite obim svega u šta ste uključeni. Sa tako odličnom predviđanjem, ovo je savršen nedeljni horoskop Device za dugoročno planiranje. Vaše pozitivno razmišljanje i ohrabrujuće reči će uticati na druge. A vaš optimizam treba opravdati dobrim vestima od drugih u vezi sa važnim pitanjima.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Od četvrtka do nedelje je dobro vreme za početak novog kursa studija kako biste poboljšali izglede za karijeru. Ovo je takođe odličan trenutak da se prijavite za novi posao ili zatražite unapređenje ili povećanje plate. Nadređeni će primetiti vaš entuzijazam i samopouzdanje. Samozapošljavanje je sada druga opcija. Iskustvo, lepa sećanja i viša samosvest daju retku priliku da se pronađe duhovni mir, prihvatanje i mudrost.

Image by Freepik

VAGA

Od ponedeljka do četvrtka, povećan šarm i uglađen stil komunikacije čine ovo vreme ljubavi, prijateljstva i diplomatije. Možete okupiti ljude i podstaći saradnju. U ovom nedeljnom horoskopu Vaga možete pronaći mirna rešenja za sporove i razbiti sve prepreke za napredak. Kupovina, prodaja i pregovaranje imaju koristi od vašeg dobrog razmišljanja o brojevima i sposobnosti da pronađete situacije u kojima će svi dobiti. Ovo je takođe odličan trenutak za traženje usluga.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Od petka do nedelje, možete iskoristiti dodatni entuzijazam i samopouzdanje da postavite sebi velike ciljeve i radite neverovatno naporno da biste uspeli. Trebalo bi da imate dobar osećaj ko ste i kuda idete. Ovo je savršeno vreme da se prijavite za novi posao ili zatražite unapređenje ili povećanje plate. Izgledaćete dobro u poređenju sa svojim konkurentima i bićete divljeni zbog vaše direktnosti i inicijative. Ako vi preuzmete vođstvo, drugi će vas pratiti.

Image by freepic.diller on Freepik

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do srede, vaše razmišljanje, komunikacija i putovanja na kratke udaljenosti postaju značajniji. Ovo je vreme mentalne budnosti, brzog razmišljanja, prilagodljivosti i radoznalosti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je odličan početak vašeg nedeljnog horoskopa Škorpije za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Od četvrtka do nedelje, srećna pauza može da vas učini bogatijim, srećnijim i zadovoljnijim. Duhovni rast i sreća takođe mogu doći kroz nove i postojeće veze. Ljudi bi generalno trebalo da budu velikodušni prema vama, tako da zaslužujete da se osećate optimistično. Ovo je takođe odlično vreme da poboljšate svoje zdravlje kroz ishranu, vežbanje, tradicionalnu medicinu i prirodne metode lečenja kao što su akupunktura, biljna medicina i masaža.

Image by prostooleh on Freepik

STRELAC

Ponedeljak i utorak donose želju ili potrebu da se postignu velike stvari i uspe. Ali različite oblasti vašeg života možda neće raditi u istom pravcu. Možda postoji nedostatak harmonije između vašeg ličnog i profesionalnog života, ili se neko od vaših voljenih bori protiv drugog, i oboje žele da odaberete stranu. Ako napredujete, svi ovi konkurentni faktori u vašem životu moraju da rade zajedno, ili barem da se podnose.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Od srede do nedelje je dobro za pravljenje planova jer ćete biti mentalno oštri i odlučni. Pozitivan stav i samopouzdanje takođe čine ovo odličnim nedeljnim horoskopom za Strelca da nekoga impresionirate ili ubedite u nešto oko čega ste strastveni. Intimni odnosi će nesumnjivo imati koristi od vaših senzualnih reči i ruku. Zato dajte svom partneru masažu ili pozovite nekoga na sastanak. Timski rad i putovanja na posao biće isplativi.

Image by wayhomestudio on Freepik

JARAC

Od ponedeljka do srede, direktno i brzo razmišljanje se može kanalisati u sav mentalni rad i komunikaciju. Ovaj mentalno aktivan početak vašeg nedeljnog horoskopa za Jarca pomaže vam da organizujete svoje misli i podelite ih putem pisanja ili govora. Takođe možete da apsorbujete mnogo informacija, tako da je ovo odlično vreme za učenje. Veliki fokus vam omogućava da fino podesite svoje ciljeve i napravite jasne planove za budućnost, strategiju za postizanje svojih ciljeva.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Strelca, u natalu i tranzitu

Od četvrtka do nedelje, rast i sreća dolaze kroz društveni kontakt, posebno bliske veze jedan na jedan. Ostavićete odličan prvi utisak kada upoznate nove ljude. Vaša velikodušnost i toplina učiniće vas privlačnijim i popularnijim. Možete povećati bogatstvo kroz investicije, poslovna partnerstva, špekulacije, obrazovanje i trgovinu. Neko bi mogao da vam ponudi odličnu priliku.

Image by Drazen Zigic on Freepik

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose ljubav, mir, harmoniju i lepotu, sa fokusom na vaše ljubavne odnose, kreativnost i finansije. Ovaj prijatan, privržen, šarmantan i prijateljski uticaj je dobar znak za prijateljstva i romansu. Ovo je odličan početak nedeljnog horoskopa Vodolije za traženje zadovoljstva kroz seks, zabavu i žurke, ali i za opuštanje u udobnosti ili zabavu sa decom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Od srede do nedelje donosi snagu, hrabrost, sreću i velikodušnost. Dok drugi odugovlače i prave izgovore, vi možete iskoristiti svoju inicijativu da se uhvatite u koštac sa bilo kojim zadatkom sa energijom, entuzijazmom i optimizmom. Možete biti konkurentni i uporni dok održavate harmoniju. Dobar tajming i instinkti čine ovo dobrim vremenom za preuzimanje rizika. Jednako jak seksualni nagon bi trebalo da odgovara vašoj snažnoj seksualnosti.

RIBE

Od ponedeljka do srede trebalo bi da bude vreme sreće i uspeha. Dobre ideje, pozitivno razmišljanje i poboljšana komunikacija donose prijatne i profitabilne razgovore. Ovaj početak vašeg nedeljnog horoskopa za Ribe idealan je za pravljenje optimističnih planova za vašu budućnost, promociju vaših ideja i ulazak u pregovore. Druženje, putovanja, poslovna i pravna pitanja su takođe favorizovana. Dobre vesti, srećno i velikodušna dela su mogući.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Od četvrtka do nedelje donosi sreću i optimizam sa toplim i prijateljskim odnosima. Sreća bi mogla doneti finansijsku dobit koja će povećati vašu ukupnu neto vrednost, zadovoljstvo i zadovoljstvo. Ali ovo je takođe vreme velikodušnosti prema drugima. Mogu se pojaviti prilike za lični, duhovni i materijalni rast. Ovo je dobro vreme za obrazovanje, putovanja na daljinu i pravna i poslovna pitanja.