Take it easy, amigos… jer Mars prelazi u Bika, u kome ostaje do 20. avgusta! Biće ovo dugo, toplo, laganini leto!

Novu nedelju počinjemo prilično opušteno – i to zbog promene Marsovog znaka. U utorak, energetska planeta prelazi iz vatrenog Ovna u mnogo opuštenijeg Bika. I takođe ćemo moći da se opustimo. Umesto da punimo svoj raspored i želimo da sve završimo sad i odmah, primetićete kako je dobro s vremena na vreme imati malo slobodnog vremena i svesno praviti male pauze između.

Sa Marsom u Biku, lakše je razumno upravljati svojom energijom. Umesto da samo pokušavate da uradite sve odjednom, možete da sledite svoje planove sa više upornosti.

Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako

Takođe imamo koristi od međusobnog društva: smireni smo u svom ponašanju i pokazujemo da smo strpljivi i velikodušni. Usput: Ljubav sada takođe igra važnu ulogu. Senzualnost se pokazuje veoma snažno. Međutim, ovo se ne želi brzo proživeti, već uživati.

Travel photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Merkur u Raku ove nedelje pokreće emocionalnu inteligenciju!

Utorak će biti wow dan u ovonedeljnom horoskopu. Ne samo da Mars menja znak, već i Merkur, planeta posla, komunikacije i svakodnevnih obaveza.

Iz intelektualnog Blizanca prelazi u emocionalnog Raka. Ovo jasno daje do znanja da ćemo bolje napredovati ako više uključimo svoja osećanja. Čisto intelektualne odluke brzo deluju hladno na druge. Važno je da okupite druge, da dobro objasnite šta vam je važno i da sadržaj izrazite lepim rečima. Ovo je očigledno najbolji način da se postigne cilj.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Sa Merkurom u Raku, više se orijentišemo na prošlost i svoja iskustva. Da li je ikada ranije bilo sličnog slučaja? Kako ste se tada ponašali? Znanje koje ste prikupili u prošlosti može se ponovo koristiti sada.

Još jedna snaga kursa Raka: Spremni smo ne samo da tvrdoglavo idemo svojim putem, već da prihvatimo savet i prilagodimo se tamo gde ima smisla. Jer nije samo naš uspeh ono što se računa, već da svi imaju koristi od njega.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Foto Freepik.com

Merkurov sekstil Marsa od nedelje do srede nagoni nas na uspeh sa snažnim osećajem svrhe i inicijative. Možete biti direktni i iskreni koliko god želite u ostvarivanju svojih želja i traženju podrške drugih. Druženje i vaš ljubavni život imaju koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Prva četvrt Meseca na 14°59’ Vage u trigonu sa Venerom donosi ljubav, nežnost, harmoniju i prijateljstvo. Vaše raspoloženje puno ljubavi i prijemčivosti učiniće vas popularnim i lako ćete steći nove prijatelje. Dakle, ovo je odličan period za izlaske jer će vaš šarm i lepota privući pravu, iskrenu ljubav. Ova Mesečeva faza traje do punog Meseca 13. jula.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Venera u polusekstilu sa Uranom od srede do petka dodaje dašak zabave i uzbuđenja u vaš društveni i ljubavni život. Otvoreniji i progresivniji pogled čini da vam bude udobno među drugima u društvenoj situacijama. A nedostatak inhibicije je posebno koristan ako ste prirodno stidljivi.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Merkur u kvadratu sa Jupiterom od petka do nedelje donosi velike nade u budućnost što ovo čini dobrim vremenom za pravljenje planova. Ali važno je fokusirati se na manje detalje. Nedostatak koncentracije ili nemogućnost fokusiranja može dovesti do nekih grešaka u prosuđivanju ili grešaka. Takođe, nemojte previše obećavati niti precenjivati svoje sposobnosti kada pravite planove.

Vikend će biti raznovrstan zahvaljujući Uranu!

Pred kraj nedelje očekuje nas još jedan kosmički vrhunac: sekstil Sunca i Urana budi želju za novim stvarima. Možemo da razvijemo uzbudljive ideje i da živimo svoj duh preduzetništva. Glavno je biti originalan, to je moto. Dobro je već jednom ne slediti mejnstrim, već ići svojim putem. Dovoljno smo samouvereni da se otrgnemo i zastupamo svoje interese. Radi se o tome da se osećate dobro, a ne o tome da radite nešto samo da biste zadovoljili druge.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Sunčev sekstil Urana od petka do sledećeg utorka donosi prijatna iznenađenja i stimulativne susrete. Ovo je dobar trenutak da probate nešto novo i uzbudljivo, i trebalo bi da imate dovoljno slobode da to učinite. Povećana samosvest može doći kroz bljeskove uvida ili povratne informacije iz ličnih interakcija.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Neka vikend bude vaš lični vrhunac: možete isprobati nove hobije, probati različite teme i na taj način proširiti svoje vidike – i pritom se jako dobro zabaviti!

A sad, prelazimo na nedeljne prognoze za svaki znak i podznak.

OVAN

Morate maksimalno iskoristiti početak ove nedelje, kada će vaši postupci biti zreli i ozbiljni. Tako ćete izbeći ponavljanje prošlih grešaka i nesmetano ćete ići napred.

Koncizno razmišljanje vam pomaže da napravite raspored i efikasno planirate sledeće poteze. Vaše postupke pokreće vaša ambicija, ali u isto vreme ostajete strpljivi. Stekli ste mudrost kroz nekoliko nevolja i muka. Lekcije iz života mogu biti skupe, ali se nikada ne zaboravljaju.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Vaš ljubavni život izgleda miran. Svaki sukob između vas i vašeg partnera učiniće vas sabranim i rezervisanim. Ne trošite energiju na sitničavost i to održava vašu vezu zdravom.

Ako ste slobodni, ispravno ćete proceniti novog poznanika. Ovo će vas navesti da donesete ispravnu odluku o tome da im dozvolite da postanu deo vašeg života ili ne. Verujte svom stomaku.

BIK

Ove nedelje ćete se fokusirati na svoje odnose. Rešavate sve probleme koje ste možda imali sa ljudima oko sebe i to vas vodi korak dalje.

Rezolucije nisu rezultat magične čarolije, već vaših sopstvenih napora. Priznajete svoje greške i preuzimate svoju odgovornost. Ako prihvatite svoje greške iz prošlosti, moći ćete da poboljšate svoje sadašnje stanje stvari.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Vaši porodični odnosi se poboljšavaju, u pozitivnom, prijatnom i smirenom raspoloženju. Dobro raspoloženje vašeg partnera je ono što vas najviše opušta. Nema potrebe da budete budni ili napeti u sopstvenoj kući.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Neptunu

Vaša veza se poboljšava, daleko od nesigurnosti i anksioznosti. Osećate se dobro sa svojim unutrašnjim ja i tako ste u stanju da kontrolišete svoje impulse. Kao rezultat toga, doživljavate mirno i spokojno raspoloženje sa svojim partnerom. Možda trenutno nemate intenzivnu, goruću strast, ali ponekad jednostavno morate da budete sa svojom drugom osobom. Nema oblaka, nema svađa, samo uživanje jedni u drugima.

BLIZANCI

Ova nedelja vam donosi priliku da izrazite svoje kreativne ideje. Imate mnogo novih ideja i uspevate da dođete do rešenja baš kada se čini da su stvari zašle u ćorsokak.

Putovanje na koje ste želeli da krenete konačno je na vidiku, uprkos nekim preprekama. Štaviše, očekujte promene i reorganizacije, posebno na ličnom nivou. Dobićete dobre vesti koje će vam ulepšati dan i promeniti vaša negativna predviđanja o određenoj stvari.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

U svom ljubavnom životu tražite nezavisnost i samozaštitu. Način na koji odlučite da to uradite će uticati na vaš odnos. Ako imate preterane zahteve od partnera, da biste održali svoju slobodu, onda će se stvari uzdrmati. Ako, s druge strane, nastojite da ostanete svoji, kako biste sebe i svoju vezu održavali u harmoniji, onda ste na pravom putu.

Ako ste slobodni, izgleda da niste spremni da se odreknete svoje slobode zarad nekoga ko ne ispunjava vaša očekivanja.

RAK

Početak ove nedelje doneće vam mudrost i staloženo razmišljanje. Vaš unutrašnji Gospodin Right se budi i pomaže vam da se suočite sa problemima na najefikasniji način.

Tenzije popuštaju i doživljavate tople i slatke emocije. Više volite da uživate u mirnim trenucima, daleko od stresa svakodnevnog života i hitnih obaveza. Dobro za vas, napunićete energiju i osećaćete se uravnoteženije.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Uspećete da održite pristojan status za svoju vezu, izbegavajući svađe i preterivanja. Neće biti izliva nesigurnosti i uspećete da razdvojite svoj lični i profesionalni život.

Tokom vikenda ćete se prepustiti sporom, opuštajućem ritmu. Vi i vaš partner ćete pobeći u alternativna područja, gde se fantazija i stvarnost mešaju kako bi vam doneli zadovoljstvo.

Ako ste slobodni, ovo je pravo vreme da šarmirate zanimljivu osobu u svom životu.

LAV

Vi ste veoma dinamičan znak koji nikada ne okleva da se bori i nameće svoju superiornost. Međutim, ove nedelje takođe dokazujete da možete pametno da manevrišete među pitanjima sa kojima se iznenada morate suočiti.

Osećate potrebu da se oslobodite svega što vas ograničava i gura. Pazite kako izražavate ovu potrebu u svom ljubavnom životu. Napravite realnu procenu činjenica, da ne biste prekinuli vezu iz pogrešnih razloga.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Ove nedelje postoji intenzivna projekcija vaše individualnosti na vaš ljubavni život. Stalno naglašavate svoju potrebu za slobodom i odbijate da budete pod uticajem zahteva drugih, uključujući vašeg partnera.

Sada je vreme da dokažu da li zaslužuju da budu pored vas ili ne. Da li poštuju vašu ličnost i vaše potrebe ili pokušavaju da vas kontrolišu? Ako je ovo drugo tačno, vaš zajednički put će uskoro doći u ćorsokak.

Ako ste u poslednje vreme bili usamljeni, ova nedelja neće promeniti vaš status. Naravno, nikad ne znate šta bi vam planete mogle doneti.

DEVICA

Obično se krećete po planu i ovih dana će vam potreba za planiranjem biti još jača nego inače. Ovo će vam pomoći da obezbedite dobar kurs za svoje poslove i da se oslobodite viška anksioznosti. U prošlosti ste pravili greške i naučili ste iz njih.

Vaš ljubavni život je procvetao ovog vikenda, kada je raspoloženje opuštenije. Vodi vas vaša intuicija, koja vam pomaže da napravite neke izuzetne izbore. Verujte.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Vaš ljubavni život je uravnotežen ove nedelje. Racionalnost će vam pomoći da vratite harmoniju u vašu vezu. Vaše raspoloženje će biti senzualno i emotivno. Tenzije popuštaju i stvari ponovo dobijaju izvesnu smirenost, kao mirno more koje svetluca na suncu.

Topao i prijatan, takav će biti vaš ljubavni život. Odišete smirenošću i spokojem i to može privući nekog novog. Napravite svoj potez i ne dozvolite da vas bilo kakva sekundarna razmišljanja zaustave.

VAGA

Ove nedelje planete će vam pomoći da sredite i organizujete stvari. Zrelo i jasno razmišljanje vas tera da sagledate stvari iz prave tačke gledišta i da donosite odluke koje su vas mučile, jer ste se osećali nesigurno ili niste želeli da budete nepravedni prema nekome.

Predstoje promene i reorganizacija za vašu saradnju. Način na koji se nosite sa situacijama će odrediti njihov ishod. Ne dozvolite da vaša individualnost preuzme kontrolu, jer će oterati ljude koji pokušavaju da vam pomognu.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Možete provesti prelepe trenutke sa svojim partnerom zahvaljujući pametnim predlozima koje ćete dati. Rezultat će opravdati vaš izbor i dati vam i smirenost i pozitivno raspoloženje.

Samo vodite računa da kontrolišete svoje ispade, jer izgleda da ćete imati poteškoća da prihvatite bilo kakav pritisak od strane partnera. Bolje pričati i objašnjavati nego detinjasto reagovati.

ŠKORPIJA

Ova nedelja donosi zatvaranje nekih nerešenih pitanja i zbog toga osećate olakšanje. U isto vreme, predstoji novi početak, sa čvrstim osnovama, pravilnim planiranjem i metodom.

Maksimalno ćete iskoristiti svoje životno iskustvo kako biste napravili optimalni akcioni plan. Događaji su na vidiku, posebno oni koji se odnose na problem koji vas muči.

Vikend će biti umirujući i spokojan, sa intenzivnim emocijama, jakom intuicijom i nedostatkom sporova. Odmorite se i uživajte u onome što imate u životu, izražavajući svoju zahvalnost univerzumu.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Vaš ljubavni život je na pravom putu, bez posebnih tenzija i problema. Uspevate da uspostavite ravnotežu koja vam donosi unutrašnji mir. Održavate opušteno raspoloženje i plodnu komunikaciju u vašoj vezi.

Ovi dani su pogodni za razgovor sa partnerom i izražavanje svojih misli i briga. Neće vas osuđivati ili sramotiti, a vi ćete biti spremni da se otvorite i poslušate njihov savet. Vikend jača osećaj druženja.

STRELAC

Ova nova nedelja će vam pomoći da evoluirate, ako sve što ste naučili dobro iskoristite. Šta to znači, pitate se?

Ako ne prihvatite greške i ne planirate unapred, nećete moći da idete dalje. Izgleda da ste voljni da igrate ovu igru. Kašnjenja i prepreke su vas iscrpile i učinićete sve da ih prevaziđete.

Disciplina vam pomaže da pobegnete sa uskog puta kojim ste išli. Ovaj vikend je idealan za upoznavanje prijatelja, zabavu i kvalitetno vreme za svoju porodicu, partnera i voljene osobe.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Između vas i vašeg partnera vlada pozitivno raspoloženje i razumevanje. Možda ćete želeti da razgovarate sa njima o toku vaše veze i ozbiljno razgovarate o izgledima koji su pred vama. Volja za promenom postoji na obe strane, sve što treba da uradite je da nađete zajednički put i zajednički način delovanja koji izražava oboje, a da vam ne uskraćuje slobodu.

Ako tokom ovog perioda nemate vezu, desiće se nešto neočekivano. Novo poznanstvo? Interesantan razvoj u postojećem poznanstvu? Sve je moguće!

JARAC

Ova nedelja će veoma uticati na vaše misli i vašu psihologiju. Bolje razumete neke situacije i konačno uspete da sagledate širu sliku.

Uspevate da se odvojite od detalja koji su vam oduzeli pažnju i zbog kojih gubite smisao. Sada ste u mogućnosti da pravite velike, dugoročne planove. Reorganizujte svoj život sa ciljem da stvari oko sebe što više odgovaraju vašim potrebama.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Uspevate da ne budete zarobljeni u rečima drugih. Vaša dinamika vas vodi do novih iskustava i pruža vam velika zadovoljstva.

Ako uspete da izbegnete prigovaranje i svađe, stvari će biti prijatne, a sukobi sa partnerom svedeni na minimum. Razmislićete pre nego što progovorite i ovaj stav će vam doneti mir.

Sve dok izbegavate da govorite stvari sa jedinom namerom da isprovocirate svog partnera, stvari će teći na prijatan način. Ako ste slobodni, emitujete pozitivnu auru koja vas čini privlačnim drugom polu i donosi vam mnogo novih poznanstava.

VODOLIJA

Ova nedelja je prilično harmonična, uprkos svim poteškoćama koje se pojave. Izmišljaćete rešenja kako biste prevazišli prepreke koje su vam blokirale put.

Promene koje mislite da napravite postaće moguće rekonstrukcijom i dobrim planiranjem. Ako nemate plan, bolje je da ne pokušavate da promenite stvari. Sasvim je sigurno da ćete sve zabrljati. Vaše gledište će biti u potpunom skladu sa novim činjenicama koje se pojavljuju.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Ovi dani će vas podstaći da preuzmete stvari u svoje ruke i rešite neke probleme koji su mučili vašu vezu. Tako će raspoloženje postati mnogo prijatnije. Naročito vikend sa Mesecom u Ribama, imaćete dobro raspoloženje i harmoniju, što će takođe biti korisno za vašu vezu.

Ova smirenost vas čini dostupnijim drugom polu. Nudite prozor mogućnosti koji osoba traži da bi vam prišla i izrazila svoja tajna osećanja.

RIBE

Ova nedelja će biti veoma pozitivna za vas. donoseći vam realizam i mudrost da se nosite sa svim situacijama. Biće dobro vreme da postavite temelje na kojima će se graditi vaši planovi.

Pratite svoje ambicije, ali budite strpljivi. Vikendom napetost jenjava, situacije više nisu dosadne i možete uživati u životnim zadovoljstvima. Lepota leži u jednostavnim stvarima i to ćete moći da shvatite.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Ovo je dobro vreme za vaša osećanja i kroz iskren dijalog ćete se približiti partneru. Možete navesti činjenice, proceniti ih i postaviti ciljeve za vašu vezu. Jedva čekate da napravite sledeći korak, bez obzira šta to znači za vas.

Ako je usamljenost zavladala vašim životom, ova nedelja može da vam donese iznenadni razvoj događaja.