Iako Sunce, sada već retrogradni Merkur, Venera i Severni Mesečev čvor, započinju nedelju u svetlom, razigranom i brzom znaku Blizanaca, Venera će se u sredu preseliti u brižni, negujući znak Raka, što će da bude savršeno za ulepšavanje naših domova i vrtova, bilo kakvo zanatstvo ili bavljenje hobijem ili okupljanja sa voljenima i članovima porodice, što nam je zbog Covida bilo ograničeno.

Nedelju započinjemo dostojanstveno! Mars, planeta akcije, formira sjajan aspekt trigona sa omamljujućim Neptunom u Ribama. Aspekt je aktivan do četvrtka, a egzaktan u ponedeljak, i donosi strast i duhovnu hrabrost.

Dakle, ovo je dobar period za zalaganje za svoja prava ili borbu za dostojan cilj. Ako se budete osećali romantičnije i senzualnije nego inače, zahvalite uticaju ove dve planete jer ovako raspoloženi možete privući iskrenog i iskreno saosećajnog partnera u svoj život.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

People photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pod uticajem još jednog moćnog aspekta bićemo ove nedelje, i to vazdušnog trigona Sunca i Saturna koji će nam davati vetar u leđa od utorka do subote (egzaktan u četvrtak) i doprineti tome da dobijemo odlučnost i snažnu radnu etiku. Dakle, ovo je dobra nedelja za postizanje vaših dugoročnih ciljeva. Ovo je vreme postignuća ili većeg priznanja koje dovodi do zadovoljstva, ispunjenosti i većeg samopoštovanja.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Niz povoljnih planetarnih uticaja ovde se ne zaustavlja! Najlepši planetarni aspekt obasjavaće nas ove nedelje, a to je (pogađate?) trigon planeta ljubavi i srećnih okolnosti, Venere i Jupitera, i to iz vodenih znakova, Raka i Riba, u kojima se ove dve planete baš dobro osećaju.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Od srede do subote, egzaktno u četvrtak, božanstveni aspekt ove dve planete donosi nam plodno tle za dobro raspoloženje, optimizam i obilje ljubavi. Drugi će vas smatrati privlačnijim, dok ćete vi biti opušteniji i izražavati nežnije i ljubaznije strane vaše ličnosti.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Sa druge strane, moćna energija Marsa je i dalje u Raku i dolazi licem u lice sa planetom transformacije, Plutonom. Ako treba da nađemo iskru motivacije da skočimo sa fotelje i postanemo aktivniji nakon svih ovih meseci zaključavanja, možemo iskoristiti odlučnost i snagu volje koju nam daje ova planetarna kombinacija, da se poguramo da postanemo aktivniji.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Ovaj aspekt takođe može da utiče na to da budete mnogo sigurniji u sebe, autoritativniji i zapovednički nastrojeni.

Mars nasuprot Plutonu, od srede do sledećeg utorka, a egzaktan u subotu, daje intenzivnu strast da ostvarite svoje najjače želje. U ovom takmičarskom duhu možete se potruditi da postignete pobedu. Međutim, ako budete previše samopouzdani, arogantni ili nadmeni možete naići na jak otpor moćnih neprijatelja.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Dakle, Merkur, Saturn i Pluton su sada u retrogradni!

Ovo će nesumnjivo značajno uticati na veći deo dešavanja u našim životima u narednom periodu, a kao i uvek kada je reč o retrogradnom Merkuru, detalji će biti vrlo važni, zato obratite pažnju na njih (proveravajte sve po tri puta).

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Ali retrogradnost Merkura nam takođe pruža priliku da preradimo, doradimo, popravimo, revidiramo, prilagodimo i na kraju obnovimo područje života na koje nam ova planeta trenutno utiče. U prevodu, nije dobar period za kupovinu novih tehničkih aparat, ali jeste za popravku starih.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Dakle, s obzirom na to da se treći horoskopski znak Blizanaca veoma bavi tehnologijom i svakodnevnim ćaskanjem, pravo je vreme da očistimo stare poruke, datoteke i podatke sa naših uređaja koji ih verovatno usporavaju.

Takođe, kućna bela tehnika može da ima koristi od odlaska u servis na popravku, a prava je prilika i da istresemo naše fioke i prosejemo, sortiramo i iseckamo ne/potrebne papire.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Ali…uvek ima neko ’ali’ na koje treba da obratimo pažnju, uskovitlana magla Neptuna nailazi na Merkur i povećava mogućnosti za ukrštene žice, kurfluse i nesporazume.

Na sreću, Saturnov fini ugao prema Suncu, kako u vazdušnim znakovima Vodolije, tako i u Blizancima, sugeriše da, ako sve radimo logično i sistematično (dakle, pamet u glavu, a ne na otavu!), i još jednom proverimo da li smo razumeli sve važne detalje i sklopljene aranžmane, i dalje možemo da napredujemo i budemo spokojni.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Merkur u polusekstilu sa Marsom od ponedeljka do četvrtka, egzaktno u sredu, daje nam osećaj svrhe i inicijativu. Pod uticajem ovog finog aspekta, mnogo posla možete postići za kratko vreme, hrabrošću i borbenošću možete da podnesete gotovo sve.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI PLUTON od 27. aprila do 06. oktobra 2021. – Sreća sa žaljenjem

Treća četvrt Meseca u sredu je na 11°59’ Riba, i takođe aktivira istu osu 12. / 3. kuće, kao Neptun i Merkur. Prema tome, ovo nije nedelja u kojoj treba da pružimo priliku svima koji su skloni besposličarskom ćaskanju ili objavama na društvenim mrežama koje nas uznemiravaju, plaše i remete naš duševni mir.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Možemo da budemo osetljiviji na sve vrste informacija, pa bi održavanje našeg odbrambenog stava moglo da spreči veći deo onoga što je nebitno. Napravite živi zid u komunikaciji i odnosima sa drugima kako biste sačuvali svoj gol, fudbalskim rečnikom rečeno. Jasno?

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Ali sekstil sa Uranom ove faze Meseca stvara povoljne uslove za podsticajne lične susrete i uzbudljive događaje. Jača od uobičajene, intuicija može da vas vodi u brzom donošenju odluka kojim putem ići. Ova Mesečeva faza traje do pomračenja Sunca, 10. juna.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Generalno, naše ideje oblikuje povoljni aktivni ugao od 120 stepeni između Severnog Mesečevog čvora i Saturna, koji ostaju u prijateljskom kontaktu veći deo ostatka godine, sugerišući upravo da tamo gde usmerimo svoje vreme, energiju i interesovanje stvari će se i dalje polako, ali snažno menjati.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Venera u sredu, 02. juna, napušta Blizance i ulazi u znak Raka u kome ostaje do 27. juna. Sa gospođicom Saosećajnom upoznajte se pobliže kroz posebne članke na našem portalu.

Polusekstil Sunca i Urana, od ponedjeljka do petka, a egzaktan u sredu, donosi prijatna iznenađenja i podsticajne susrete. Sada je dobro vreme da isprobate nešto novo i uzbudljivo i za to bi trebalo da imate dovoljno slobode.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Nedelju završavamo pod uticajem vrlo izazovnog aspekta kvadrata Merkura i Neptuna koji je egzaktan u subotu, a aktivan praktično od 22. maja sve do 9. juna. Ovaj nezgodni aspekt traje toliko dugo jer je Merkur bio stacionaran (usporio svoj hod pripremajući se za R fazu) i 29. maja krenuo retrogradno.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Ovo znači da bi diskusije i poslovni razgovori, pregovori mogli da se iskomplikuju zbog pogrešnih informacija ili zabune. Zato pokušajte da se držite osnova komunikacije. Mogući su pokušaji prevara, obmana, laži, krađe, zato budite oprezni i vodite računa o svim detaljima.

Takođe, klonite se teorija zavere, tračeva, ogovaranja, lažnih vesti, kultova, droga i alkohola.

Ne verujte, proverite!

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

I pripremite se za drugi egzaktni udar najvažnijeg aspekta godine – kvadrat Saturna i Urana 14. juna!

Aspekt kvadrata Saturna i Urana, pod čijim smo uticajem gotovo cele godine, u manjoj ili većoj meri, a koji je egzaktan drugi put (od tri) ove godine 14. juna, na 13°06’ Vodolije / Bika, najvažniji je planetarni aspekt ove godine, a inače, ovo je vrlo redak aspekt koji se javlja svake 22 godine. Koliko su bitni izazovni aspekti ove dve masivne planete govori podatak da je tokom njihove konjunkcije u Strelcu, tokom 1988. godine, srušen Berlinski zid.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Ovo je sučeljavanje pod pravim uglom dva suvladara Vodolije, starog i novog, tradicije i inovacije, ograničenja i onog koji probija sve granice. Ko će pobediti, pitate se?! Imamo celu godinu da saznamo, iako se možda pobednik već unapred zna, baš zato će otpor ovog drugog sigurno da bude izrazito snažan. Jedno je sigurno, posle ovog više ništa ne može da bude isto (kao pre).

A sada prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki horoskopski znak i podznak. Čitajte oba, kako biste dobili što širu sliku o tome šta biste mogli da očekujete tokom nedelje. Srećno!

Hair photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Krenite sa oduševljenjem u novu radnu nedelju i započnite kreativne aktivnosti koje imate na umu.

Budite brzi i metodični kako biste izbegli prepreke koje bi se mogle pojaviti pred kraj nedelje. Očekuje se da će vikend biti optimističan i radostan, pružajući vam priliku da se dobro zabavite sa prijateljima i voljenima. Napunite baterije i očistite glavu od svakodnevnih obaveza.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Možete se dobro zabaviti u vezi ako prevaziđete prepreke koje će se uskoro pojaviti. Iskoristite pozitivnu energiju tokom vikenda da se obratite partneru, porazgovarate u prijatnoj atmosferi i oživite svoju vezu. Ne dozvolite da vam svakodnevni problemi postanu teret.

Ako ste slobodni, ovo bi mogao da bude vrlo zanimljiv vikend za vas.

Nature photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Bik

Ova nedelja biće puna uspona i padova za vas. Planete nastavljaju da se kreću i da stvaraju mešovite uslove u vašem svakodnevnom životu.

Početak nedelje povoljniji je za predstavljanje vaših planova, snažnim, odlučnim koracima. Posle sredine nedelje zadržite neutralniji stav prema svojim poslovima.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Vikend će vam doneti lepe trenutke, posebno u nedelju. Iskoristite ovaj dan za planiranje zanimljivih aktivnosti sa voljenima ili malu ekskurziju sa partnerom.

Očekujte razne događaje tokom nedelje. Otprilike sredinom nedelje uslovi će biti povoljni da se obratite partneru i oživite vaše veze.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Nakon toga, trebalo bi da zadržite konzervativniji stav i budete oprezni šta govorite, jer bi to moglo stvoriti tenzije između vas i vašeg partnera.

Tokom vikenda će se stvari popraviti, pa budite sigurni da ćete uživati u svom vremenu, bilo da ste u vezi ili ne.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Blizanci

Napustićete svoje poznate rutine i preduzeti sledeći korak koji će vam promeniti život.

Početak nedelje je idealan za započinjanje ovog procesa. Međutim, morate da budete vrlo oprezni jer se lako mogu stvoriti tenzije i problemi.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Oko četvrtka od vas će se tražiti da napravite određene važne izbore koji će uticati na vašu budućnost.

Vikend će, međutim, biti mnogo bolji, jer će vam planete doneti idealne uslove za zabavu i opuštanje. Uživajte!

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

Ova nedelja biće pozitivna za vaš ljubavni život. Dobićete priliku da rešite neka nerešena pitanja koja su stvarala tenzije između vas i vašeg partnera. Možete čak i da planirate zanimljiv noćni izlazak za vas dvoje, onaj koji će vam pomoći da se rasteretite i zaljubite iznova.

Vikend će biti vrlo pozitivan, zato budite sigurni da planirate prijatne aktivnosti koje će vas oboje obradovati.

Ako ste slobodni, dobre stvari će vam se uskoro pojaviti. Držite vrata otvorena!

Love photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Rak

Ove nedelje ćete moći da izrazite svoju cvetajuću kreativnost, napravite planove i sa optimizmom sagledajte budućnost.

Morate zabeležiti svoje ideje i ugraditi ih u sledeće korake. Budite oprezni tokom ostatka nedelje, jer ne želite da vas zanese vaš otvoreni optimizam. Nema potrebe da žurite sa stvarima, zato uzmite malo vremena.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Vikend će biti idealan za porodične trenutke i male izlete, posebno u nedelju. Ne propustite ovu šansu. Dobra šetnja prirodom mogla bi vam okrepiti um i telo.

Ova nedelja biće prilično zadovoljavajuća, a vi ćete zadržati svoje dobro raspoloženje, čak i kada sreća nije na vašoj strani. Romantika u vašoj vezi će zadovoljiti vas i vašeg partnera, pa se potrudite da se dobro zabavite uz njih.

Ako ste slobodni, nedelja će vam biti osrednja, ali vikend će vas nagraditi. Hoćeš li ostati kod kuće?

Woman photo created by prostooleh - www.freepik.comLav

Ova sedmica će doneti odlaganja za pitanja koja se tiču vas i zbog toga ćete se osećati razočarano i razdraženo.

Ne podležite svom neraspoloženju. Zaposlite svoju tvrdoglavost i pokažite svoju unutrašnju snagu. Otprilike sredinom nedelje pronaći ćete energiju i dinamiku potrebnu za preduzimanje odlučnih koraka.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Kraj nedelje biće za vas vrlo pozitivan, pomažući vam da srušite svoje pesimistično raspoloženje i napravite uspešne planove.

U vašem ljubavnom životu vi i vaš partner ćete se jako dobro zabaviti. U sredu ćete dobiti priliku da zajedno provedete neko živo, romantično vreme, puno pozitivnih iznenađenja. Uverite se da vaši planovi nisu prethodno otkriveni! U svakom slučaju, vaše zajedničko veče biće vruće. To će se ponoviti tokom vikenda.

Čak i ako ste slobodni, tih dana možete uživati u svom vremenu.

Woman photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Devica

Ova nedelja za vaš znak uopšte neće biti monotona.

Vaš optimizam je uglavnom utemeljen u vašem unutrašnjem raspoloženju, a ne u spoljnim uslovima. Pokušajte da vidite dobre stvari koje vam život donosi i ne fokusirajte se na stvari koje nedostaju ili koje ne možete imati, već naprotiv.

Štaviše, pokušajte da se družite; prava poznanstva mogla bi vas približiti uspehu.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Vikend će biti idealan za opuštanje i zabavu, ali ne i za obaveze. Ne ostavljajte stvari na čekanju.

Ove nedelje ćete se jako dobro zabavljati ako prestanete da kukate i žalite nad sudbinom kletom.

Kontrolišite svoje reči i svoje ponašanje, jer one mogu doneti nesporazume i tenzije između vas i vašeg partnera. Držite se laganih, nevažnih tema koje će raspršiti svaku napetost.

U nedelju obavezno priredite nešto zabavno za sebe i svog partnera ili, ako ste slobodni, sa prijateljima.

Business photo created by alexvolot - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vaga

Ove nedelje će se vaši planovi u potpunosti razviti, dok ćete istovremeno imati priliku da razmislite o svojim sledećim potezima.

Budite pažljivi i pedantni i ne prepuštajte ništa slučaju. Vaš trud će biti nagrađen i sve će se kretati lagano i nabolje.

Nedelja će biti posvećena ljudima iz vaše porodice koji će vaš dan ispuniti radošću i bezbrižnošću.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Očekuje se da će vaš ljubavni život biti pozitivan, bez ikakvih posebnih problema. Neke sitne rasprave ili napetosti mogu se dogoditi pre sredine nedelje, ali vikend će vam pomoći da se oporavite.

Odvojite malo vremena za svog partnera i ne oklevajte da mu izrazite svoju ljubav, na bilo koji način koji smatrate prikladnim. Pristupite jedni drugima i uživajte u pozitivnom raspoloženju.

Škorpija

Čini se da je ovo surovo vreme za vas, a nedaće će postati još veće, na materijalnom ili čak ličnom nivou.

Ova nedelja će, međutim, biti uravnoteženija i doneće vam potreban optimizam. Ljubav će vas podržati i rešiti očaja.

Vikend će vam pružiti trenutke olakšanja i bezbrižnosti, do mile volje. Provedite neko vreme sa svojim voljenima i ostavite svoje probleme i strepnje neko vreme po strani.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

U ljubavnom životu nedelja će vam biti harmonična i iskusićete razumevanje i uzajamnu podršku sa partnerom. Vaša potreba jedno za drugim približiće vas i ojačati vašu vezu.

Bez obzira jeste li u vezi ili ne, vikend će vam doneti radost i zadovoljstvo. Budite otvoreni za sve što vam život nudi i ne skrivajte se duboko u svojoj pećini.

Strelac

Ove nedelje imaćete snage i hrabrosti potrebne da pojačate svoje planove.

Uvid u vaše razmišljanje biće poseban i moći će da vam otvori put za uspeh na svim nivoima. Moć koju imate u rukama, bilo direktno ili indirektno, biće neprocenjivo oružje koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Ponedeljak će vam doneti najbolje uslove i idealno okruženje za dobar početak u bilo čemu što pokušavate da izgradite. Pouzdani ljudi diskretno stoje na vašoj strani i ovo će vam pružiti veliku podršku, u slučaju da vam zatreba.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Ova nedelja će biti malo čudna za vašu vezu. Nećete moći u potpunosti da kontrolišete svoje emocije, pa ćete partneru dati negativan osećaj koji će stvoriti distancu između vas.

Naravno, pravo je vreme da se stvari ispitaju i vidi šta se iza njih krije. Postoji li nešto dublje što treba srediti? Ako želite da razgovarate sa partnerom, ostavite razgovor za vikend kada će uslovi biti bolji i pogodniji za ozbiljne diskusije.

Hand photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jarac

Ova nedelja je veoma pozitivna za vaš znak.

Čini se da će u vama prevladati optimizam i nada u budućnost, dajući vam veliku moć da promovišete svoje planove. Verovatno ćete se osećati prilično aktivno i pozitivno u pogledu dešavanja u vašem životu, što dovodi do niza pozitivnih emocija.

Možete da planirate novi poduhvat, sada kada vam planetarna postavka favorizuje to polje i donosi snagu potrebnu za preduzimanje prvih koraka.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Istovremeno, vaš lični život će biti prilično favorizovan, posebno u nedelju.

U ljubavnom životu potrudićete se da krenete u akciju i uzeti stvari u svoje ruke. Iskoristite ovu nedelju i provedite divne trenutke sa svojim partnerom.

Ako ste slobodni, planete će biti na vašoj strani, zato nemojte birati sigurnost svoje kuće umesto lepe i osvežavajuće vožnje do vašeg omiljenog odredišta.

Vodolija

Možda se osećate pomalo pritisnutim i preplavljenim od strane ljudi oko vas u poslednje vreme.

To je delimično zbog vašeg stava, jer su vas obaveze apsorbovale i udaljile od vašeg društvenog kruga. Međutim, čini se da na kraju tunela ima svetlosti i stvari će se popraviti tokom nedelje, posebno u nedelju, kada će vam planete najviše podstreka dati.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Imaćete priliku da provedete divno vreme sa voljenima i prijateljima, odlažući sve stvari koje vas se tiču. Porodica će takođe igrati važnu ulogu na ovaj dan.

U ljubavnom životu treba da pokažete više ljubavi prema partneru, izražavajući im svoje interesovanje i naklonost. Ostavite prošlost iza sebe i učinite sve što možete da popravite raspoloženje između sebe.

Kraj nedelje biće idealan za romantičan potez ili napor da ispoljite svoju ljubav. Ako ste slobodni, ovo bi mogao da bude vaš srećan vikend!

People photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ribe

Ove nedelje planete vas pozivaju da budete hrabri i odvažni, kako biste savladali određene prepreke koje će vam život učiniti napetim.

Rešenja će biti lakša nego što mislite, zato nemojte se plašiti ili očajavati. Preduzmite bilo koju potrebnu inicijativu i nemojte se ustručavati da izrazite svoje mišljenje o važnim pitanjima kada vas pitaju.

Izbegavajte velike rizike u utorak, čak i ako se osećate spremni i odložite sve veće odluke.

U nedelju ćete uživati u opuštanju i miru koji su vam toliko potrebni, daleko od svih vaših nevolja.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Pozovite prijatelje i dobro se provedite. Moći ćete da napravite neke promene ako se odlučite za to sa svojim partnerom. Treba da razmislite o tome šta želite i da im date do znanja. U sredu ćete uživati u divnim trenucima s njima.

Ako ste slobodni, pripremite se za neka lepa iznenađenja.