Pred nama vrlo važna sedmica, jer će se desiti još jedna velika konjukcija, i to, između Jupitera i Plutona, a dve lične planete, Mars i Venera, menjaju znak. Mars ulazi u znak Vodolije, a Venera u znak Blizanaca.

Idemo redom, od ponedeljka.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

U toku ovog dana, samo će Mesec praviti dva brza aspekta, i to, kvadrat sa Merkurom i Neptunom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Ovi aspekti mogu da donesu defokusiranost, nejasnoću u mislima, odlukama, ali i tugu ili letargiju.

Mars u ponedeljak uveče ulazi u znak Vodolije.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ovo je velika promena, jer Mars, planeta akcije i borbe, ulazi u vazdušni znak. To znači da bismo od ovog dana mogli da budemo više fokusirani na mentalnu borbu, na aktiviranje misli i ideja, više nego do sada, kad smo bili fokusirani na konkretne i materijalne stvari i borbu oko njih.

Mars u Vodoliji donosi dosta pozitivnih promena, jer ćemo imati osećaj da se budimo intelektualno, da smo spremni za promene u intelektualnom smislu, za nove ideje i njihovo sprovođenje.

Pročitajte i ovo: Očekuje nas planetarni rat Marsa i Saturna krajem meseca

U utorak, Mesec menja znak, iz Blizanaca prelazi u Raka, pa će se probuditi naša emotivnost, osećaj brige i brižnosti za najbliže, ali i nacionalnost i saosećanje sa svima.

U večernjim satima imaćemo vrlo jak aspekt Marsa sa Saturnom, koji je nedavno promenio znak i ušao u Vodoliju, pa će sad ove dve muške planete biti u konjunkciji.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Vrlo ozbiljne i radikalne stvari mogu da se iznedre iz ove konjunkcije, ali da je situacija teška na globalnom planu – sigurno jeste, jer su ovo, ipak, vrlo violentne planete, astrološki rečeno – dva malefika, koji zajedno nikako ne donose dobre vesti.

Ipak, obe planete su nedavno promenile znake u kojima su bili donedavno, te dolazi do promena na širem nivou, a znak Vodolije, u kojem su, sigurno traži promene, revoluciju i borbu do koje će i doći.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

U sredu samo Mesec pravi dva aspekta, a prvi je sa Suncem, i to, napeti kvadrat, kada možemo da budemo u disbalansu sa svojom životnom energijom. Moguće je da ćemo da budemo skloni svađi sa nekim nadređenim, roditeljem i supružnikom.

Ovaj tranzit je brz, tako da će i emocija brzo proći, te naredni aspekt Meseca sa Merkurom, koji je skladan, može doneti i mir, razgovor i razumnost, te prihvatanje situacije onakve kakva jeste.

Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, prevrtljivac ili zanesenjak

Četvrtak je dan sa puno aktivnosti Meseca sa ostalim planetama, a to često donosi brze promene raspoloženja, naročito ako je jedna od planeta sa kojom ovog dana Mesec pravi aspekt vaš vladar horoskopa.

Dakle, Mesec tokom dana menja znak i ulazi u Lava, pa pre nego što uđe u ovaj vatreni i srčani znak, praviće napete aspekte sa Jupiterom i Plutonom, te će aktivirati, naročito kod Strelčeva, Škorpiona i Riba, nezadovoljstvo, nemir i unutrašnje procese, koji će do kraja nedelje da kulminiraju, konjunkcijom koju ove dve planete prave.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

U popodnevim časovima, Mesec će napraviti i skladan odnos sa Venerom, a kad promeni znak, i opozicije sa Marsom i Saturnom, koji su u konjukciji u znaku Vodolije.

Nije baš lep dan za uživanje, nego više za lekcije i unutrašnje spoznaje, lekcije koje sami sa sobom moramo da prevaziđemo, a naročito da se suočimo sa strahom koji može da se ovim aspektima aktivira.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

U petak, pre velike promene koja nas čeka u večernjim časovima, Mesec će kvadratnim odnosom sa Uranom aktivirati nemire, potrebu za promenama, napetost i nervozu.

Popodne, Venera će ući u znak Blizanaca, iz kojeg će tokom maja i krenuti retrogradno, a time, i neobično dugo boraviti u ovom muškom, vazdušnom znaku, čak četiri meseca (tačnije, do 08. avgusta).

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Znamo da ovo nije baš mesto kojem se Venera raduje, ali ako govorimo o pozitivnim osobinama i potrebama koje ona može da nam iznedri jeste intelektualni rad, najviše vezano za pisanje i komunikaciju.

Venera u Blizancima sigurno će nam doneti potrebu da više pričamo telefonom, preko društvenih mreža, da pišemo i objavljujemo svoje misli i kreacije.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Venera, kao planeta ljubavi i emotivnih odnosa, kada uđe u ovaj znak, često izaziva potrebu za paralelnim vezama, ali i da se u odnosu svi parovi više fokusiraju na intektualni deo veze, da donose planove i kreiraju budućnost.

Takođe, u bračnim vezama uslediće veća fokusiranost na decu.

Tokom ove večeri, Mesec će napraviti i trigon sa Suncem, pa će komunikacija među supružnicima, decom i roditeljima da omekša, dolazi do lakše i bezbrižnije komunikacije, shvatanja i prihvatanja ukućana, drugih mišljenja i njihovih stavova.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Petak je dan kada Venera pravi egzaktan trigon sa Saturnom. Ovo je vrlo jak aspekt, naročito što se obe planete nalaze na nultim stepenima, pa ukazuju na nove početke, ozbiljne i duge emotivne veze, koje mogu u vremenu da se pretoče u brak.

Ovo je aspekt i dugog čekanja, koje se na kraju isplati.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Kako su obe planete na samom početku znakova u koji su ušli, sigurno je da je ovaj aspekt tek seme koje je bačeno u vidu želje, potrebe koja će se uobličiti tokom narednog perioda za jednom ozbiljnom emotivnom vezom, koja možda i nije strasna i egzotična, nego pre sigurna i pouzdana, mirna luka kojoj težimo.

Ovaj dan će nam doneti takve misli, strpljenje ili kontakt sa nekim starijim ljudima, ljubavi prema drugim ozbiljnijim ljudima, intelektualnu povezanost, kontakt sa starim učiteljem ili nekim ko nam može preneti svoje iskustvo.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Pred sam kraj dana, Mesec menja znak pa i energiju na globalnom nivou i ulazi u znak Device, te naredna dva dana emocija koja može dominirati jeste briga, pre svega za zdravlje, ali i za sveopštu situaciju, koja će biti vrlo aktivirana ovog dana raznim dešavanjima koje može doneti egzaktna konjukcija Jupitera i Plutona.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Inače, ovu konjunkciju zovemo Velikom konjukcijom, jer su obe važne planete za globalnu situaciju, te nastavak dešavanja na svetskom nivou možemo ovog dana i da očekujemo.

Kako ove dve planete zajedno aktiviraju, pre svega, finansije, naročito velikih korporacija, krahove berze, itd, ali i odnose se na dešavanja razmatrajući prethodne cikluse ovih planeta, na velike zemlje.

Mogući su padovi banaka, raznih monetarnih sistema, velikih korporacija, itd.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

U toku nedeljne večeri, Mesec će napraviti kvadrat sa Venerom i dodatno uneti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, novčane disbalanse, brigu za novac i materiju.

U snove te večeri nećemo lagano ući, već sa strepnjom šta nam još Univerzum može servirati kao lekcije narednih dana.