Znate onu staru, dobru ’’It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a new life for me and I’m feeling good, I’m feeling good…’’ koju peva Michael Bublé? E, pa takvu nam novu nedelju donosi mlad Mesec u Blizancima.

Možda već jedva čekate da nova nedelja konačno počne. To je zbog mladog Meseca u Blizancima, koji naš ponedeljak čini posebno uzbudljivim. Mlad Mesec simbolizuje svojevrsni novi početak. Horoskopski znak Blizanaca čak pojačava ovaj efekat, jer to označava radoznalost, otvorenost i želju za sticanjem novih znanja.

Sa mladim Mesecem u Blizancima u našem horoskopu, uživamo da se posvetimo novim temama. Brzo uspevamo da se probijemo u nepoznate oblasti, prikupimo informacije i stvorimo sliku o nečemu. Ali pazite, uticaj Blizanaca nas takođe čini poletnim i spontanim. Ono što vas danas uzbuđuje može vam za nekoliko dana dosaditi. Zato je bolje da ne donosite dugoročne odluke, već živite u trenutku.

Funny girl photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto by lookstudio – www.freepik.com

Majski mlad Mesec na 09°03’ Blizanaca nema planetarne aspekte. Ali će i dalje imati moćan uticaj jer je u skladu sa fiksnom zvezdom Aldebaranom, povezanom s bogatstvom, čašću i uspehom u ratu. Mars u konjunkciji sa Jupiterom takođe stvara izuzetnu količinu energije. Povezuje se s uspehom u ratu i drugim konkurentskim oblastima, poput biznisa i sporta.

Detaljno o uticaju mladog Meseca u Blizancima pročitajte na dole navedenom linku.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U BLIZANCIMA 30. maja – Karmička osveta

Planeta ljubavi u polusekstilu sa Jupiterom od ponedeljka do srede dobra je za zabave i vođenje ljubavi. Trebalo bi da se osećate toplo, srećno, društveno i velikodušno. Povećana popularnost, harizma i šarm čine ovo dobrim vremenom za izlaske. Sreća se odnosi i na obrazovanje, poslovna i pravna pitanja.

Mučitelj – učitelj, Saturn, u polusekstilu sa Neptunom egzaktno u utorak, a aktivno od 1. aprila do 7. jula, donosi materijalnu dobit od duhovnih potrage. Svoje snove možete ostvariti u ovom periodu uz naporan rad i razuman, realan pristup. Shvatićete svoja ograničenja, a istovremeno ćete biti optimistični. Takođe ćete ceniti svoje duhovne ciljeve i kako se uklapaju u širu sliku.

Flower photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Inače, sama nedelja će biti prilično opuštena u nedeljnom horoskopu. Venera i Uran vam pružaju lepe trenutke sa omiljenim ljudima i jedno ili drugo pozitivno iznenađenje. Možda ćete naići na starog prijatelja kojeg niste videli neko vreme.

Venera u polusekstilu sa Marsom od utorka do nedelje je još jedan povoljan uticaj u ovom nedeljnom horoskopu za romantiku i druženje. Savršen spoj seksualnosti i privrženosti čini da izgledate i osećate se seksi. Ova ravnoteža takođe znači da ste spremni da dajete i primate ljubav i obožavanje.

A sad ono što svi željno iščekujemo već mesec dana – Merkur ponovo ide direktno od 3. juna!

U petak će vam Merkur dati još jedan podsticaj: ujutro će odustati od retrogradnosti i ponovo će biti direktan.

People photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Merkur kreće direktno sa 26°05’ Bika, i to u sekstilu sa Mesecom, što donosi intuitivnije i uravnoteženije razmišljanje. Osećanja i mišljenja se mogu deliti na kooperativniji i prijateljskiji način.

Međutim, Merkur u direktnom kvadratu sa Saturnom donosi potencijal za loše vesti, negativno razmišljanje, nesporazume i svađe. Takođe, fiksna zvezda Algol na 26°28’ Bika predstavlja dodatni rizik od nesreće i nasilja.

Svejedno, bitno je da opet idete napred: projekat koji se dugo vukao može da se završi pre vikenda. Konačno, dobijate odgovor e-pošte ili prihvatanje koje ste čekali. Ako postoji nešto važno što još treba da se razjasni: uradite to sada, sada ide zaista dobro.

Jer pazite: Saturn u subotu postaje retrogradan!

Hair photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Saturn kreće retrogradno sa 25°15’ Vodolije i čak je karmičnije prirode nego inače jer je u kvadratu sa Merkurom, koji je juče bio stacioniran direktno. To znači da Merkur nije baš u kvadratu sa Saturnom. Ali aspekt ostaje u orbisu od 1°30′ od 29. maja do 7. juna. Platiće se cena za prethodne odluke, laži i gadne reči koje su povredile druge ljude.

Saturn označava realizam, disciplinu i osećaj dužnosti. Međutim, ako je retrogradan, cela stvar može da izmakne kontroli i previše se jednostrano fokusirate na ispunjavanje dužnosti. Uradite peglanje odmah i završite otvorene zadatke umesto da ih ostavite do sledeće nedelje: možete se samo bolje opustiti kada se završi.

Saturn je trenutno u Vodoliji, što ne olakšava stvari. Jer dok Saturn ceni tradiciju, Vodolija predstavlja rast i inovacije. Dakle, postoje dva sveta koja se sudaraju i kontradikcija između stabilnosti i promene može dovesti do mnogo frustracija i nemira. Čuvajte sebe i činite dobro za sebe. Na taj način ćete ublažiti te komplikovane Saturnove vibracije i još uvek moći da uživate u svom vikendu.

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za vaš znak i podznak!

Nature photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Ove nedelje svi vaši potezi će ostati neprimećeni od strane drugih, čak i od vašeg partnera. Sve što je vezano za vas i vaš život biće obrađeno u velikoj tajnosti i vi ćete tražiti da se krećete iza kulisa. Mnogi od vaših postupaka neće dobiti ono što ste očekivali, ali nemojte biti razočarani. Na kraju ćete moći da dobijete rezultate koje želite. Polako se stvara novi poredak stvari, a vi ćete biti odlučujući deo toga.

Stvari u vašem ljubavnom životu su na dobrom putu. Vaša veza postepeno pronalazi ravnotežu koja vam je potrebna i mnogi problemi su rešeni. Možete se približiti svom partneru i podeliti svoje najdublje misli i brige. Tako ćete se osećati bolje i ojačati vezu između vas.

Ako ste slobodni, možda ćete dobiti priliku da priđete osobi iz svog poslovnog okruženja i započnete nešto posebno. Krećite se diskreciono i, za sada, izbegavajte da budete veoma privrženi i otkrivajući.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Bik

Ove nedelje ćete biti veoma zainteresovani za svoje prijatelje i društveni krug. Nove odgovornosti će vam biti dodeljene ili će proizaći iz trenutnih situacija. Ključ za suočavanje sa svim tim je da kontrolišete svoj temperament i da budete civilizovani. Planetarni uticaj može izazvati ljubomoru i zavist, posebno kod žena. Uopšte, pazite na ravnotežu u svim vrstama odnosa. Nesporazumi lako mogu nastati kako se nameću novi uslovi.

U svom ljubavnom životu, moraćete da budete komunikativniji sa svojim partnerom, kako biste mogli da ih naterate da razumeju vaše probleme i brige o vašoj vezi. Oni bi vam na taj način mogli pomoći da izbegnete stagnirajući put na kome ste se zaglavili. Izbegavajte da budete kruti u svojim stavovima i videćete da se stvari među vama popravljaju. Pred kraj nedelje, naklonost planeta stvara idealnu atmosferu da se približe jedno drugom.

Ako ste slobodni, morate se predomisliti i videti stvari drugačije. Unesite optimizam i boju u svoj život i sve će se razvijati kako sanjate.

Love photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Blizanci

Dnevni red ove nedelje biće pun. Bavićete se pitanjima vezanim za vaš društveni položaj, misiju koju želite da ostvarite kao ličnost, kao i svoje ambicije. Da li ćete biti uspešni u svom polju? Ova razmišljanja potiču iz najnovijih društvenih ili profesionalnih događaja koji su vas postavili u novu orbitu. Pobrinite se da zadržite kontrolu nad sobom i pitanjima koja vas se direktno tiču. Ne uzimajte u obzir gužvu koja se dešava u vašim međuljudskim odnosima, jer je to rezultat planetarnog okruženja koje izaziva pometnju.

Vaš lični život će takođe proći kroz razne emocionalne fluktuacije. S jedne strane, želite da ispravite stvari i rešite probleme koji pogađaju vašu vezu, dok sa druge strane želite da sve ostavite po strani i da se dobro provedete sa svojim partnerom. Ne gurajte stvari; budite romantični i smireniji ove nedelje, posebno tokom vikenda.

Ako i dalje pokušavate da pronađete način da izbacite usamljenost iz svog života, povucite poteze koji će vam pomoći u ovom pravcu, otvarajući vrata novim iskustvima. Ne oklevajte da upoznate ljude i pustite da se situacije razvijaju.

Woman photo created by prostooleh - www.freepik.comRak

Konfuzija i prepreke će se pojaviti ove nedelje, posebno u vezi sa vašim planovima putovanja, publikacijama i opštim pitanjima u vezi sa vašim imidžom i komunikacijom sa drugima. Uverite se da ste što praktičniji i jasniji. Tako ćete uspeti da izdržite protiv svake prepreke koja se pojavi. U isto vreme, pitanje dominacije i kontrole u ​​jednoj od oblasti pod vašim nadzorom uskoro će eksplodirati. Ako se osećate spremnim da delegirate odgovornosti, nemojte oklevati da to uradite. Možda bi vam ovo moglo pomoći da se opustite i pronađete svoju unutrašnju ravnotežu.

U svom ljubavnom životu, trebalo bi da držite oči otvorene i da se ozbiljnije pozabavite svojim partnerom i pitanjima koja se tiču vas oboje. Vaš partner ima zamerke na vaš odnos prema njima i to ne treba zanemariti. Ako nastavite da budete ravnodušni, stvoriće se nepremostiva distanca koju nećete moći da savladate.

Ako ste slobodni, ostavite nesigurnost po strani i izađite i potražite par koji je savršen za vas. Možete se baviti novim aktivnostima koje će vam omogućiti da se upoznate sa ljudima koji imaju zajednička interesovanja sa vama.

Lav

Ova nedelja može da obeleži promene u vašem životu, ali one se neće desiti bez vašeg truda. To znači da ćete dobiti priliku da završite sa prošlošću i da postavite temelje za nove aktivnosti, nove odnose i nove uslove života uopšte. Zato će vam trebati dobro planiranje i bistar um. Nemojte se zanositi svojim nestrpljenjem ili preteranim samopouzdanjem. Ako imate nerešene predmete u vezi sa porezima i nekretninama, znajte da će oni biti u prvom planu i moći ćete da ih rešite. Nemojte ih zanemariti.

Ove nedelje, u svom ljubavnom životu, osetićete potrebu da se fokusirate na svoju vezu sa više pažnje i spremnosti da rešite probleme koji vas tiču. Romantična atmosfera stvoriće idealno okruženje da zajedno provedete lepe i opuštajuće trenutke. Tako ćete na neko vreme moći da ostavite iza sebe sve dosadne brige i probleme iz svakodnevnog života.

Ako još niste pronašli savršenog partnera za sebe, nemojte se razočarati; budite otvoreni za nove avanture. Na kraju će se pojaviti nešto zanimljivo, sve dok ostanete opušteni i željni. Vikend će vam verovatno doneti iznenađenja direktno iz prošlosti. To su situacije koje se tada nisu dobro završile, pa je bolje da im više ne popuštate.

Woman photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Devica

Ova nedelja je idealna za kratak predah koji će vam omogućiti da procenite situacije. Gde ste sa svojim ciljevima i planiranjem? Šta još želite da postignete i kako to nameravate da uradite? Trebalo bi da budete iskreni prema sebi i praviti nove planove na osnovu realnih činjenica. Ako postoji nešto što morate da izbacite iz svog života, jer je štetno za vas, nemojte oklevati da to učinite. Međutim, vodite računa da se bavite stvarima stabilno i glatko, kako ne biste narušili harmoniju. Vaš partner ili prijatelj kome verujete će stajati uz vas tokom vaše potrage.

Ne dozvolite da vaše šire brige monopolizuju vašu pažnju i nateraju vas da zanemarite partnera i vašu vezu. Ako nađete vremena za njih, ova nedelja će biti lepa i mirna. Imaćete priliku da stvorite lepo raspoloženje za oboje i moći ćete da premostite svaki jaz koji sputava vašu vezu.

Ako ste u potrazi za partnerom, nastavite da tražite utakmicu za koju mislite da je idealna za vas i ne trošite energiju na nešto što nije dostojno vaših očekivanja. Vaša upornost će biti nagrađena novim, važnim poznanstvom.

Vaga

Ova nedelja će biti veoma važna za sve vaše veze. Stvari će imati tendenciju da se povećaju, a to može značiti važne odluke za vas. To znači da, ako se već suočavate sa problemima sa nekim ljudima, ovi problemi će postati još oštriji i treba ih odmah rešiti. Ako vam se čine nepremostivi, nemojte oklevati da učinite sve što je potrebno kako biste sačuvali svoju emocionalnu stabilnost. Ako ste u harmoničnom odnosu, vaše zadovoljstvo će vam dati motivaciju da idete napred.

Ove nedelje rešavajte sve probleme u vezi sa delikatnim potezima. Ne morate da se raspravljate samo zbog svog ega. Napravite neke kompromise i bićete nagrađeni emotivnim mirom i lepim trenucima ljubavi sa svojim partnerom. Ako odlučite da to ne učinite, niko vam ne može garantovati dobar rezultat.

Ako ste slobodni, budite oprezni kada su u pitanju stvari koje čujete od potencijalnih partnera. Oni će vam obećati sve kako bi postigli svoj cilj. Verujte svom instinktu i sve će biti u redu.

Škorpija

Ova nedelja koja dolazi neće biti ni posebno teška, ni od velike pomoći. Biće prikladno ako želite da se bavite nekim poslovima i da pokrenete neke druge koje će vam pomoći da svoje planove pomerite korak dalje. Međutim, može doći do nekih prepreka ili kašnjenja zbog drugih ljudi koji su uključeni u vaše planove. Vašu društvenu sliku će verovatno izazvati neki ljudi koji su izgleda bili iznervirani u prošlosti. Možda je najbolji način da odgovorite sopstvenim postupcima ili, još bolje, svojom ravnodušnošću. Nemojte se bez razloga uvlačiti u takmičenje i intrige.

Vaš ljubavni život će, s druge strane, delovati kao protivteža problemima vašeg svakodnevnog života. U naručju vašeg partnera naći ćete mirnu luku koja vam je potrebna da biste ojačali svoje snage i pronašli mir i spokoj koji su vam potrebni. Umesto da se povlačite u svoj lični prostor, otvorite se svom partneru o svemu što vas muči.

Ako vas je samoća naterala da se osećate umorno, ova nedelja će biti pogodna za poteze koji će promeniti vaš ljubavni status. Izađite iz svoje ljuske i videćete divne stvari oko sebe.

Strelac

Paradoks ove nedelje za vas, jeste da ćete osećati ogromnu nesigurnost i anksioznost uprkos činjenici da je razvoj događaja pozitivan. Vaše iskustvo vas je naučilo da se može desiti mnogo nezgoda i neočekivanih stvari i zato ne možete da verujete da će sve proći kako treba. To je razumljivo, ali ne možete razmišljati o životu na ovaj način, jer vam takav stav može izazvati probleme. Ostavite svoje strahove po strani i krećite se na dinamičan i strastven način. Šanse su na vašoj strani i moći ćete da napravite skokove ka svojim ciljevima.

U svom ljubavnom životu ove nedelje, bolje razmislite šta želite i šta tražite, a zatim se otvorite svom partneru. Zbunjeni ste oko svojih potreba i to može izazvati iznenadnu pometnju. Trebalo bi da se opustite i pronađete prilike i načine da vodite zajednički život sa svojim partnerom.

Ako vas je samoća umorila, uticaji koje dobijate sa položaja planeta postavljaju vam prave uslove da upoznate osobu koja će vam privući pažnju. Budite otvoreni i dostupni za nove avanture.

People photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jarac

Došlo je vreme da se stvari pokrenu. Vaši nedavni pokušaji su konačno uspeli i sada ćete moći da pronađete način da ostvarite svoje snove. Nemojte praviti nikakve ishitrene poteze. Spori i stabilni koraci će vam doneti najbolje rezultate. Ne dozvolite da ova nedelja propadne, čak i ako morate da uložite još malo truda.

U ljubavnom životu trebalo bi da činite poteze koji će poboljšati vašu situaciju. U poslednje vreme izgleda da ste zanemarili partnera i pravili ste greške koje su dovele do distanciranja između vas dvoje. Razbijte led sada, pre nego što se stvari pogoršaju. I oni očekuju da poboljšate svoje ponašanje.

Ako ste slobodni, trebalo bi da uradite nešto po tom pitanju sada, jer vam planete favorizuju ovo polje i mogu vam doneti novo uzbuđenje.

Vodolija

Ove nedelje ćete ciljati visoko i postići nemoguće. Sa zamahom i dinamikom koji vas pokreću, čini se da možete mnogo da postignete. Važan i osnovni uslov je da postavite tačan raspored i planirate korake koje ćete pratiti na metodičan i praktičan način. Postepeno ćete doći do željenog vrha. Međutim, imajte na umu da nećete moći da ispravite stvari u svim oblastima svog svakodnevnog života. Dakle, odredite prioritete i fokusirajte se na određene stvari.

U vašem ljubavnom životu, planetarno okruženje će vas vrlo verovatno zbuniti i zamutiti u vezi sa slikom koju imate o svojoj drugoj polovini. Nemojte podleći predumišljanjima i apsurdima. Blokirajte ih i pokušajte da pronađete načine da provedete kvalitetno vreme sa svojim partnerom.

Ako ste slobodni, učinite sve što možete da se slažete sa svojim najmilijima i prepustite se nepotrebnom flertovanju koje gubi vreme i energiju, ispunjavajući vas frustracijom.

Ribe

Ova nedelja će ojačati vaš društveni profil i moći ćete da se družite sa ljudima koji će vam biti od velike koristi u budućim poduhvatima. U vaš život dolaze novi ljudi i svako ima nešto da vam ponudi, sa svoje pozicije, bilo da je to pomoć ili znanje. Vaš svakodnevni život bi možda mogao postati lakši, a neki finansijski problemi bi mogli biti rešeni.

Vaš partner zahteva vašu pažnju. Trebate im da budete tu za njih, na značajniji način. Dajte sve od sebe da zadovoljite njihovu potražnju, u zavisnosti od vašeg rasporeda. Zapamtite da morate imati harmoniju u vašoj vezi, koja će vas na kraju ispuniti energijom i pozitivnim osećanjima.

Ako ste slobodni, nemojte se skrivati u svojoj ljusci. Biće vam data prilika da steknete nova poznanstva; možda bi jedan od njih mogao postati jedan i jedini za vas.