Poslednji dani u aprilu i prvi dani u maju mesecu biće obeleženi aspektima Merkura i Marsa.

Od 30. aprila do 4. maja Merkur u Ovnu biće u kvadratu sa retrogradnim Saturnom u Jarcu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Energija ovog aspekta izaziva nezadovoljstvo i sumnje, čineći ljude nepospustljivim i tvrdoglavim. U fokusu su problematičnija i teža pitanja. Bolje je odložiti komunikaciju sa osobama koje predstavljaju autoritet.

Pročitajte i ovo: Sve o retrogradnom Jupiteru u Strelcu, od 10. aprila do 11. avgusta 2019. godine

Nepovoljan je period za duže poslovne sastanke, publikacije, prezentacije i reklamiranje.

Poslovni sastanci se neće lako odvijati. Informacije ne stižu na vreme, već sa zakašnjenjem. Možemo biti veoma kruti u stavovima, što utiče na sužavanje pogleda. Ovaj aspekt otežava komunikaciju.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Morate imati plan za svaki korak. Naoružajte se strpljenjem i pripremite dodatne argumente, koji mogu ojačati vašu pregovaračku poziciju. Potrebno je da uložite dodatne napore u komunikaciji, kako biste sa lakoćom i jasno razumeli poruke i informacije koje dobijate.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Skoncentrišite sa na pitanja kojima ćete obuhvatiti neki uži problem. Odložite duža i napornija putovanja.

Merkur u Ovnu u kvadratu sa retrogradnim Plutonom u Jarcu

Aspekt je aktivan od 30. aprila do 5. maja.

Ovo su problemi sa informacijama i dokumentima u vezi sa finansijama, nasledstvom, porezima i alimentacijom. Pazite se prevara i falsifikovanja. Nemojte nametati na silu svoje mišljenje i pustite druge da razmišljaju drugačije.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Stavovi su nepopustljivi, a pritisak na druge dovodi do sukoba, konflikata, pa i agresije. Ovo su sukobi sa osobama koje se bore za dominaciju, vođstvo, kontrolu i moć.

Pročitajte i ovo: Kako da se odnosite prema onima koji vas ogovaraju

Lako se pokazuje sarkazam i netolerantnost, što posebno remeti komunikaciju sa drugim ljudima, ali i partnerom. Dijalog najčešće prelazi u spor. Razmišljanje je militantno, opsesivno i ekstremno i remeti objektivan pogled na svet. Zato, bilo bi dobro da ne idete u krajnosti.

Pročitajte i ovo: Kako da popravimo narušeni odnos

Teško je usaglasiti pozicije i ovo vreme nije povoljno za pregovore bilo koje vrste. Mogu se otkriti neke nepovoljne činjenice, a ovo je i vreme kada se najviše manipuliše informacijama.

Mars u Blizancima u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom u Strelcu

Aspekt je aktivan od 30. aprila do 9. maja.

Ovaj aspekt može doneti komplikacije zbog preterane arogancije i svake vrste preterivanja. Nedostatak modernijeg pristupa može ometati aktivnosti i inicijative. Biće prisutna tendencija za nerazumne i preterane aktivnosti.

Pročitajte i ovo: Uzdizanje autoritetom znak je slabosti i želje za priznanjem

Mogući su sporovi zbog nepopustljivosti. Može biti komplikacija sa zakonima i finansijama. Aktivnosti mogu dobiti nerazumni tok, a naglašavanje sopstvene pozicije dovodi do sukoba. Fokus na individualnosti, kao i stav „sve mogu sam“, takođe, uvodi u sukob.

Life of pix

Mars u Blizancima u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom u Strelcu

Aspekt je aktivan od 1. do 5. maja.

Ovo može biti povoljan aspekt samo za one koji imaju velike ideje i planove. Uspesi i dobro obavljeni poslovi zavisiće od sposobnosti da primamo informacije i pravilno procenjujemo činjenice.

Pročitajte i ovo: Insulinska rezistencija – kad su ćelije gladne, a struk sve širi

Pravilno procenjivanje činjenica može biti ometano zbog nepovoljnih aspekata Merkura prema Saturnu i Plutonu.

Pročitajte i ovo: Oslobodite se emocionalnih manipulatora

Aspekt je dobar za osobe koje rade na obrazovnim i informativnim projektima, kao i javnim govorima. Obratite pažnju na ideje koje se javljaju kao nove i sveže, jer su takve ideje mnogo značajnije za ovaj aspekt. Fokusirajte se na nove poslovne kontakte, jer samo ono što je novo može da zasvetli.

Pročitajte i ovo: Da li je zavisnost odgovor na traumu? Najviše nas boli ono što nismo mogli da promenimo!

Ovaj aspekt najviše podržava učenje, interesovanja i saznajne procese.

Ovan

Možete dovesti sebe u situaciju da nećete znati da li ste pošli levo ili desno. Narednih dana možete lako da razbacujete energiju na ono što nije najnužnije i najpotrebnije u ovom trenutku.

Pročitajte i ovo: Tek kad prođeš proces raspadanje ega, možeš da doživiš ljubav

Moguće su svađe i konflikti. Zbog toga, dobro izmerite pre nego što bilo šta izgovorite. Planovi koji su vezani za putovanja mogu se u poslednjem momentu promeniti. Moguć je problem u saobraćaju, na putu ili putovanju.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Bik

Moguće je da će neko pokušati da vas zavara ili sakrije neke vrlo važne detalje. Neki pripadnici vašeg znaka vodiće borbu sa negativnim emocijama. Budite što više oprezni sa strancima. Ove nedelje neće biti lakih načina, pa ih nemojte ni tražiti.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Ako se bavite kreativnim poslovima bićete ispunjeni entuzijazmom i novim idejama. Važno je da dobro otvorite oči i ništa ne izgubite iz vida. Nemojte kupovati ništa skupo.

Pročitajte i ovo: Modni svet poludeo za suknjama od teksasa

Blizanci

Pokušajte da izbegnete kontakte sa neprijatnim i zavidnim ljudima. Nije vreme za ozbiljnije pregovore i teško možete doći do dogovora koji će vas zadovoljiti. Nemojte biti tvrdoglavi i kruti u iznošenju stavova.

Pročitajte i ovo: Radničke bluze – novi trend ženskih bluza

Neki poslovi se mogu zaustaviti, kasniti, odlagati i sl. Mogućnost problema sa zakonom i saobraćajnom policijom. Vikend provedite sa porodicom i obavezno bez posla i u potpunom odmoru.

Pročitajte i ovo: Započnite leto u sandalama sa punom petom – najosporavanijem, a najudobnijem modelu obuće

Rak

Što se tiče onih hitnijih problema, postupajte sa njima postepeno i bez žurbe. Ako želite da uspete u ljubavi, onda nemojte ignorisati želje i potrebe partnera.

Pročitajte i ovo: Bele tašne na vrhu liste najpoželjnijih modnih komada za proleće – leto

Pokušajte u petak više da se zabavite tako što ćete izaći na neko ugodno mesto, jer možete imati interesantan susret. Neki pripadnici vašeg znaka dobiće dobru poslovnu ponudu. Nemojte prema ovoj ponudi biti preterano sumnjičavi.

Pročitajte i ovo: Najbolji crveni ruževi za usne

Foto Vil Son

Lav

Ako narednih dana budete imali hrabre i ambiciozne ciljeve onda ćete moći doći do izražaja. Nemojte žuriti, jer imaćete vremena dobro da razmislite o isplaniranim koracima.

Pročitajte i ovo: Pojednostavite svoj život – nosite kombinezon

Potrebno je da pokažete istrajnost, ali istovremeno i trezven pogled na okolnosti. Tokom vikenda trebalo bi da uradite neke važne izbore. Ne oslanjajte se na mišljenje okoline da ne biste zažalili zbog pogrešnih koraka.

Pročitajte u ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Devica

Možete završiti neophodne stvari, ako se budete brzo prilagodili događajima koji će se brzo menjati. Sada je važno da budete hrabriji u odlukama, ali i da budete potpuno iskreni.

Pročitajte i ovo: Previše dobro da odem, premalo da ostanem

Jasna svest o cilju pomoći će da ga postignete uživajući u rezultatima uloženog napora. Ne gubite dragocene minute na osobu koja ne zaslužuje vaše poštovanje. Ojačajte svoju vezu ove nedelje i ne zaboravite da bi trebalo da postupate što blaže možete.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Vaga

Događaji mogu da se menjaju velikom brzinom tako da nećete imati vremena za razmišljanje. Sredinom nedelje možete proceniti rezultate posla u kojem ste učestvovali.

Pročitajte i ovo: Popularna psihopatija – kako da prepoznate psihopatu u svom okruženju

Sučićete se sa određenim rutinskim pitanjima i zadacima čime ćete rizikovati da izgubite inspiraciju za kreativniju stranu života. Budite opušteniji sa partnerom i ne dozvolite da vaši strahovi pokvare dobre trenutke koje možete imati.

Pročitajte i ovo: Tajanstveni zavodnik – psihopata, ženskih srca lomilica

Škorpija

Ove nedelje ne pravite važne sastanke i romantične susrete. Međutim, usamljeni pripadnici vašeg znaka, mogu da se pripreme za pojavljivanje jedne nove osobe.

Pročitajte i ovo: Kako nas strahovi ometaju u ljubavi

U nekim situcijama trebalo bi da delujete brzo, oslanjajući se na sreću i unutrašnji glas. Potražite savet od jedne mlađe osobe. Sreća će se osmehnuti onima koji neće ustuknuti pred preprekom.

Pročitajte i ovo: Znate li zašto je strah dobar?

Strelac

Možda vas strahovi i nesigurnost ometaju da se krećete prema cilju. Važno je da iskoristite moć volje i shvatite da su sumnje neosnovane.

Pročitajte i ovo: Loše strane keto dijete

Hrabrost i želja za rastom biće za vikend vaši najbolji pratioci. Neki pripadnici vašeg znaka srešće se sa osobama iz prošlosti. Brinite se o svom partneru i nemojte ga opterećivati svojim problemima.

Pročitajte i ovo: Znate li zašto je strah dobar?

Jarac

Mudre odluke i zakonite akcije pomoći će da se izbegnu nevolje. Imaćete priliku da branite svoje pravo na mogućnost da sami izaberete svoj put, kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba filtera i posedovanja materijalnih dobara

Neki će žrtvovati nešto da bi mogli da postignu više. Nije isključeno da ćete dosta razmišljati o pitanjima ličnog života. Nemojte samo brzati i dobro odmorite pre nego što donesete važnu odluku.

Pročitajte i ovo: Kako da se borimo protiv straha

Karl Fredrickson

Vodolija

Ne pričajte nikome o svojim planovima i ambicijama, budućim putovanjima i većim kupovinama. Ne odbijajte pomoć jedne osobe, samo zbog toga što ste suviše ponosni.

Pročitajte i ovo: Popaje, spasi me! Kompleks spasioca – da li i koliko pomažete svom partneru u vezi?

Ona vam je neophodna u ovom momentu. Pokušajte da budete što tiši, da biste bolje čuli i videli ono što se događa oko vas. Kraj nedelje donosi zanimljive susrete i druženja.

Pročitajte i ovo: Udajemo se za njega i njegovu majku

Ribe

Jedino ako uključite logiku, možete imati korist. Potrebno je da obratite pažnju i na sitnice, posebno kod potpisivanja važnih ugovora i papira. Neko može da traži novac na zajam, ali trezveno odmerite da li ste sada u mogućnosti da finansijski pomognete.

Pročitajte i ovo: Kako da ne vaspitavate svoju ćerku

Najbolje je da planirate unapred, kako biste imali vremena sve da pripremite kako treba.

Promenićete neke stavove, čime ćete poboljšati kvalitet veze ili odnosa.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.