Poslednji dani stare godine nose setnu atmosferu jer na nebu, u ponedeljak, pored Meseca koji u toku dana ulazi u emotivni i sanjalački znak Riba, Sunce pravi kontakt sa Južnim Mesečevim čvorom, koji se nalazi u Jarcu, pa kako ovaj čvor ukazuje na prošlost, stare lekcije, odlaske i završetke, možemo ovog dana da budemo upravo o tom raspoloženju.

Da se sećamo nekih starih vremena, da nam dođu neki ljudi iz prošlosti ili pak da se mi nađemo sa starom prijateljicom ili sa nekim starijim članom porodice. Idealan dan za čaj sa bakom, koja uvek iznosi stari album sa slikama i evocira priče iz vašeg detinjstva.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ako nemate starije članove u porodici ili komšiluku, odličan dan za odlazak na bazen ili spa centar. Pred sam kraj dana, Merkur će napraviti trigonski aspekt prema Uranu, a podršku ove dve planete u poslednjim časovima ovog dana imaće i od Meseca.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Aspekt koji može vrlo naglo da probudi naš um, neke ideje za kojim već duže tragamo. Ovaj aspekt može da nam donese iznenadne povoljne vesti, poziv za put sa društvom, pa da ove novosti aktiviraju naš mozak da počnemo brže razmišljati i planirati kako da organizujemo dane na putu, kako da se spakujemo i šta da nosimo.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Photo by Evelyn on Unsplash

Pročitajte i ovo: Horoskop novogodišnje noći – Vodolije i Ribe biće u centru pažnje gde god da se pojave

Ovaj aspekt može obojiti i naredni dan pozitivnom energijom i ubrzati sporog i uspavanog Meseca koji će tokom utorka, ali i srede, biti u poslednjem vodenom znaku.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

To znači da ćemo novogodišnju noć dočekati sa Mesecom u Ribama koji će napraviti i prvi aspekt u prvom danu Nove godine, i to, sa Neptunom (sat vremena iza ponoći).

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Poslednjeg dana stare godine nema značajnijih aspekata, pa možete bez velikih promena i neočekivanih situacija da se posvetite sebi i pripremama za doček. Mesec, koji boji dnevnu atmosferu, praviće tog dana lepe aspekte sa planetama u Jarcu, te će sve kliziti onako kako ste planirali za taj dan.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak! 

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Sreda, prvi dan Nove godine, osim aspekta koji će se desiti na samom ulasku u novi dan između Meseca i Neptuna, ne donosi nikakve veće aspekte. Neptun i Mesec u konjukciji svakako pojačavaju potrebu za spavanjem, ali i za konzumiranjem svih opojnih sredstava, kao i alkohola.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Znak Ribe, u kome se Mesec nalazi u toku novogodišnje noći, opisuje upravo takvu atmosferu, opuštenost, uspavanost cele nacije, ali i zaljubljenost i opijenost, a u emotivnom smislu kratku zaslepljenost i očaranost nekom osobom. Možda se baš ove noće dese takve i ljubavi.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Da nećemo imati potrebu za akcijom i velikim okupljanjima, kao ni za masovinim dočecima, upravo ovakva atmosfera na nebu svedoči. Ležerna i spontana energija, nežnost, toplina, sveće i ušuškana kućna atmosfera garantuje najbolji provod tokom ove noći.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Drugi dan Nove godine donosi drugačiju atmosferu na globalnom nivou, jer Mesec menja znak u Ovna, koji se sad okreće akciji i promenama koje treba da se sprovedu.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Merkur, koji je inače jedino aktiviran tokom ove sedmice, osim Meseca, u četvrtak napraviće konjukciju sa Jupiterom, koji se nalazi u Jarcu od početka decembra.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Rekordnih pet, i to, vrlo važnih planeta se trenutno nalazi u Jarcu (Sunce, Merkur, Južni Mesečev čvor, Saturn i Pluton), te je ovom konjukcijom aktiviran i celi stelijum. Naime, ovaj aspekt tj. ove dve planete u aspektu uvek govore o potrebi da se spoje teorija i praksa, ono što je naučeno da se iskoristi i primeni.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Ovaj aspekt je izuzetno dobar u duhovnom smislu, ali kako se obe planete nalaze u znaku Jarca, vrlo je dobro da ga iskoristimo u svakodnevnim dešavanjima kao podršku za koncetraciju i sistematski prilaz nekim izazovima, poslovima, događajima. Stabilnost, kako u duši, tako i u umu, naročito protežira naše nerve i strpljenje je adut koji nam nudi ovaj dan aktiviranjem divnog protočnog aspekta.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

Ako planirate da putujete negde na odmor, ovo je idealan dan za to, jer će ukućani biti strpljivi i opušteni u pakovanju, dogovorima, na putu. Merkur u Jarcu daje sistematičnost pri razmišljanju u realnom životu i u vezi sa običnim, svakodnevnim odlukama, a Jupiter daje dubinu i uvide, naročito oko svih poslova koji su odgovorni, ozbiljni jer se obe planete nalaze u zemaljskom znaku koji je zapravo najambiciozniji.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Svi dogovori, razgovori i planovi mogu biti vrlo konstruktivni i uspešni ovog dana, pa i ako putujete ili ste na odmoru iskoristite ovaj aspekt da napravite sve dogovore za budućnost sa svojom porodicom, partnerima, decom.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

U petak stiže velika promena – Mars izlazi iz znaka Škorpiona i prelazi u znak Strelca!

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Kakve lepe vesti, jer iako je Mars bio dobro pozicioniran u Škorpionu, znaku gde se dobro oseća jer je njegov suvladar, on ulazi u vatreni, muški znak, te aktivira se strast, avantura, želja kod muške populacije, ali i kod svih se od tada može osećati plamičak vatre koji tinja u govoru, pokretima, akcijama.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

Element vatre je povezan sa našom voljom, pa ćemo svakako imati više elana i volje da pokrenemo neke stvari koje odavno želimo. Recimo, da se pokrenemo i počnemo da se bavimo nekim sportom. Da aktivirmao naše telo. Da se upustimo u avanturu. Da okusimo svoju snagu i da se takmičimo.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Najbolje bi bilo sami sa sobom, ali kako stoje zvezde tokom njegovog prolaska kroz znak Strelca, do 16. februara, najjači napeti aspekt imaće sa Venerom. Biće dosta promena po pitanju muško-ženskih planeta, jer će i Venera biti u znaku Ribe tokom januara, pa će ova dva večna ljubavnika biti u promenljivim znacima, a to znači da će biti promena na ovom planu!

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Prvi vikend u novoj godini ćemo, barem po zvezdanoj postavci, najviše provesti za stolom, uz obilje hrane.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Mesec u Bika ulazi u subotu i tokom celog vikenda aktiviraće naša čula i hedonizam, pa će restorani, mamina kuhinja ili vaš stan biti puni ljubavi koja izlazi iz prelepih mirisa i ukusa koja nam pojačava slast i užitak u danima odmora.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Emanuela Makrona i Brižit Tronj

Dok Mesec prolazi kroz Bika, praviće skladne aspekte sa svim planetama u Jarcu, a to znači da ćemo uživati u miru i balansu sa sobom i drugima tokom vikenda.

Srećno vam bilo Novo leto!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.