Ova sedmica obiluje aspektima koji se u astrologiji smatraju veoma važnim, jer su u pitanju aspekti između dalekih planeta. U pitanju su, takozvane, velike konjunkcije, koju se već desile nekoliko puta u toku godine i donele događaje koje su aktuelni.

U prvom danu ove sedmice neće biti puno aspekata, već samo Mesec pravi, svojim brzim tranzitima, napete aspekte sa Jupiterom i Plutonom, koji su tako blizu jedno drugog da će već sutra napraviti veliku konjunkciju među sobom.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Današnji aspekt Meseca sa ove dve planete kao da najavljuje i budi ih da će one opet ponoviti aprilsku konjukciju, te ovog ponedeljka izbegavajte sve u vezi sa bilo kakvim poslovnim i novčanim transakcijama ili ugovaranjima oko novca i finansija.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o RETROGRADNOM MERKURU, astrološkoj igri gluvih telefona

Već u prvim časovima utorka, Mesec će promeniti znak i ući u Škorpiona, te u noćnim satima napraviti kvadrat sa Saturnom, što je i dobro prespavati, zbog brige, eventualno loših događaja i poteškoća.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

Moguće loše spavanje naročito hroničnim bolesnicima.

U ranu zoru, tačnije oko 4 sata ujutro, desiće se konjukcija Jupitera i Plutona.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

U toku ove godine, dosta planeta ide kroz karmički znak Jarca, pa i ove dve planete, koje će još jednom aktivirati globalne događaje i najviše pogoditi finansijki i ekonomski deo svetske politike, ali može doneti i sve događaje i dešavanja koji će pojačati i aktivirati upravo privrednu i ulagačku sferu globalnog svetskog poretka i intenzivirati priče u ovom domenu.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, borben, impulsivan i nepromišljen

Pluton, kao što znamo, traži tansformacije, milom ili silom, ali kako je Jupiter, planeta sa kojom sad dolazi u konjunkciju, okrenuta filozofskim i višim ciljevima, pored ostalog, vlada prostorom i ekspanzijom, očito da ćemo svi na ovoj našoj planeti osetiti dubinske promene na kolektivnom nivou.

U toku ovog dana desiće se i mnoštvo Mesečevih tranzita, opozicija sa Uranom, trigon sa Suncem i Merkurom, kao i Merkurov lep odnos sa Uranom, pred sam kraj dana, koji je i dalje retrogradan.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

To znači da će biti pojačana energija dana kroz razna globalna dešavanja, a moguća je i povećana komunikacija, brze misli, protok informacija, koja tokom dana, sve u zavisnosti od datog aspekta koji se aktivira, može da nas umara, da bude senzacionalna, tako da je moguće da budemo razdraženi.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nada nja se ostvaruju

Prvi dan meseca jula, tačnije, u sredu, u ranim jutarnjim časovima, desiće se konjunkcija Sunca i Merkura, pa je i ovo znak pojačane svesnosti i fokusa na porodici, deci, prirodi i isceljivanju iste.

Naime, ovaj dan nosi samo lepe aspekte u sebi, ali i vrlo neobično lep odnos između dve različite energije, tačnije, planete Sunca i Urana.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Ovo je spoj nespojivog na lagan način, pa je moguće da budemo uvučeni u organizacije i udruženja, iako smo individualci, zbog višeg cilja, a ideje, vizije, impresije i kreatvinost u nama biće maksimalno izražena zbog lepog odnosa između Meseca i Neptuna.

Tokom dana, još dva lepa aspekta između Meseca, Jupitera i Plutona, pa ovaj dan nekima može doneti i neočekivanu sreću, kroz finansijske i druge dobitke.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Četvrtak je dan kada se dešava vrlo važan događaj – Saturn, u svom retrogradnom hodu, ponovo ulazi u znak Jarca!

Ovo je siguran znak da su karmičke lekcije ponovo aktuelne, naročito one koje se tiču svih nas, kao ljudskog roda.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Kao što je konjukcija Saturna i ostaih planeta u Jarcu donela zabrane, strah, ali i suočavanje sa realnim posledicama našeg globalnih aktivnosti, a Saturnov ulazak u Vodoliju i olakšanje od istih (od aprila do 2. jula), sada ćemo ponovo biti primorani, kroz razne situacije koje nam pravi ova planeta karme, da se suočimo sa istinom, otvorimo oči i shvatimo da sve što sejemo to i žanjemo.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Tokom ovog dana Mesec će u ranim jutarnjim časovima ući u znak Strelca, te napraviti dobre odnose sa Saturnom i Marsom, i kao da budi ovu mušku energiju i potrebu za nekom akcijom, doprineti jačoj energije ovih teških planeta.

Do kraja dana, Mesec će napraviti još jedan aspekt, i to, opoziciju sa Venerom, te nezadovoljstvo i problem u odnosima žena i ženskog principa u nama može da upropasti veče.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Petak je dan samo sa jednim aspektom na nebu, i to, Meseca i Urana, koji će biti u napetom odnosu, pa tokom dana može izbijati nervoza iz nas, ali i drugih ljudi, naročito u saobraćaju, iskazivanju svog mišljenja, ali i u poslovnoj i svakodnevnoj komunikaciji.

Pročitajte i ovo: Strastvena zaljubljivanja i Lavovske ljubavi

U subotu ove sedmice, Mesec ulazi u znak Jarca i situacija se uozbiljava, jer nam se približava još jedno pomračenje, i to, Meseca, sa kojim će se završiti ova vrlo uzbudljiva nedelja.

U subotu će Mesec napraviti loš aspekt sa Marsom i opoziciju sa Merkurom, te svakako ovaj dan nije dobar za dogovaranja, diplomatične dogovore i ugovore. Ne očekujte fleksibilnost i kompromise jer dosta planeta je u kardinalnim znacima.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Prvi aspekt u nedelju dolazi odmah posle ponoći, kada Mesec pravi dobar aspekt sa Uranom, pa nenadani i čudni događaji mogu da vas pozitivno razdrmaju.

Oko sedam sati ujutro, Mesec će napraviti opoziciju sa Suncem, a kako će blizu da budu Mesečevi čvorovi, to znači da će doći do Pomračenja Meseca.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Ovaj fenomen koji uglavnom pogađa sve u emotivnom smislu, aktiviraće kardinalne znake i pokrenuti ih na promene (Rak, Jarac, ali i Ovna i Vagu). Oni mogu da budu hipersenzitivni na ljude i okolinu, naročito ovog dana.

Svi oni koji imaju neku planetu egzaktno na 13°, direktno su pogođeni ovom eklipsom, pa je važno da pogledaju šta ona njima aktivira, tj. koju oblast i kakve događaje donosi, naročito na emotivnom planu.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Unutrašnji deo nas, emocije i podsvest uvek oseća svaki događaj pre nego što se on na objektivnom nivou i desi, pa u narednih šest meseci posle eklipse mogu da se i dese razni emotivni izlivi, koji će da donesu promene u odnosima.

U toku ovog dana, Mesec će još napraviti dobar odnos sa Neptunom, pa bi bilo najbolje da budete sa nekim pored reke, mora ili sa osobom koju volite i koja može da isprati vaše promenljive i hirovite oscilacije u raspoloženju.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Takođe je preporuka da pogledate neki ljubavni film, koji može da probudi u vama ono što zapravo želite i da vas nagoni da porazmislite o tome da li ste srećni u trenutnom odnosu.