Dragi moji, planete su na steroidima!

Ako ste mislili da znate šta znači biti pod pritiskom, sačekajte da pregurate ovu nedelju pa da nam onda kažete šta to zapravo znači. Mogli biste da imate utisak kao da se svo drvlje i kamenje ovog sveta spustilo baš na vas. Mnogo energije biće vam potrebno da iskulirate sav bes, frustracije i inhibicije koje izbijaju iz svih pora, a nemojte kriviti sebe ako su vam snage na izmaku. Nije ni čudo, s obzirom na to kakva je bila godina, ali to nije sve – najveći izazovi tek predstoje.

Pun mesec u Ovnu zvezda je ove nedelje, a u punom sjaju nad nama zasijaće prvog dana meseca oktobra!

Pročitajte i ovo: PUN MESEC U OVNU 1. oktobra 2020. – Oslobađanje napetosti i eskalacija sukoba

Oktobarski pun Mesec uklješten je tačno između loših momaka, Saturna i Plutona, koji su trenutno stacionarni, vrlo usporenog kretanja, a time i snažnog dejstva jer posle duge retrogradnosti kreću direktno 29. septembra i 4. oktobra.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

To je vrlo teška i napeta energija, dok se razni negativci, šefovi i veliki igrači obrušavaju na pleća nas ostalih poput tona cigle. Oktobar sigurno nije za one sa slabim srcem.

Ali ljubav i dalje može da odnese pobedu, posebno u utorak, kada Venera i Mars prave divan ljubavni trigon na osi 25°34’ Lav / Ovan.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Ovaj lepršavi aspekt, od nedelje do četvrtka, donosi više društvenih kontakata i uživanja. Ovo je jedan od najboljih uticaja u astrologiji za zabavljanje i ljubavisanje. Vaša meka strana puna ljubavi uravnotežuje vašu sirovu seksualnu želju, tako da možete da budete direktni, a da ne delujete nasrtljivo.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Sa druge strane, Venera u Lavu u inkonjunkciji sa retrogradnim Saturnom u Jarcu, od subote do srede, može prouzrokovati neravnotežu između vaše potrebe za ljubavlju i količine ljubavi koju dobijate. Možda osećate dodatnu odgovornost za svog partnera ili druge voljene osobe ili ih smatrate neodgovornim.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Kako se Hiron u Ovnu takođe suprotstavlja Suncu u Vagi, u četvrtak, na osi 07°09’ Ovan / Vaga (i Veneri u Devici od 2. oktobra u inkonjunkciji), sigurno je vreme da se zaleče neke stare rane. Pronađite ono što treba popraviti i emotivno terapeutizovati i bacite se pravo na to. Izazovna je sedmica, u svakom slučaju.

Saturn u Jarcu, koji je s početnih stepeni Vodolije krenuo na svoj dugi retrogradni hod još 11. maja, stacionaran je i spreman da krene direktno 29. septembra, sa 25°20’ Jarca, što znači da je poslednji deo napornih lekcija u 2020. godini spreman za otvaranje.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Posle pet meseci pritajenosti, poslovođa (Saturn) je spreman da uloži još jedan veliki napor da sredi ovaj nered u kojem smo svi.

VREME JE da učinite sve što morate, platite svoje obaveze, po nalogu datom od nadležnih vlasti i nadređenih.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Saturnov prelazak u direktni hod dodatno pojačava dugoročni uticaj vrlo teškog i napetog kvadrata sa Marsom u Ovnu. Jer dok se Saturn sprema da nastavi svoje putovanje napred, retrogradni Mars u Ovnu je upravo spreman za borbu! Svrbi ga neizdrž, ne da mu mira.

Ovaj aspekt, naročito do 3. oktobra, u svom egzaktnom dejstvu, naglašava frustracije i inhibicije bilo koje vrste. Vaše želje i potrebe mogu postati jače, ali možda će vam biti teže da izrazite svoje strasti i uspete.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Ova dvojica mogu da budu poprilično okrutni kada se nađu jedan nasuprot drugom. U aspektu kvadrata, Mars i Saturn donose surove, nevesele zadatke. I sve to ovog utorka!

Što se retrogradnog Marsa tiče, ulazimo u njegovu najzapaljiviju fazu koja dostiže vrhunac u naredne tri nedelje.

Pročitajte i ovo: Tajna retrogradnog Marsa (od 09. septembra do 13. novembra 2020. godine)

Ali pomoć je pri ruci: Venera u Lavu pravi divan trigon sa odmetnutim Marsom, pružajući nam strast da se borimo za ono što želimo!

Sa Suncem nasuprot Hironu vreme je da se pozabavite onim što vas muči i boli. Vožnja nije lagana, ali možete mnogo rana zalečiti ako ste voljni da podvijete rep, suočite se sa onim čega se bojite i preduzmete potrebne korake.

Prvi oktobarski pun Mesec je ove nedelje u Ovnu, 1. oktobra, i to, u konjunkciji sa retrogradnim Hironom!

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Inače, zanimljivo je da u oktobru imamo dva puna Meseca, prvi na samom početku meseca, a drugi na samom kraju, 31. oktobra, tačno na Noć veštica.

I tako, u novi mesec ulazimo sa svim puškama napunjenim i otkočenim, sa metom na nišanu i prstom na obaraču!

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

Imate važne stvari za rešavanje, teške izazove, neprijatne zadatke koje ste već neko vreme odlagali ili se nadali da ćete ih izbeći. Ali došlo je vreme za suočavanje i rešavanje. Vreme je sada. Neka vam ratnik pun Mesec u Ovnu da hrabrost! Pristupite svom unutrašnjem heroju!

Pun Mesec na 09°08’ Ovna stvara visoko naelektrisanu, impulsivnu i opasnu energiju, što stvara jaku tendenciju da se reaguje impulsivno i da se plane nenadano i nasilno.

Pod uticajem punog Meseca u Ovnu može doći do nasilnog reagovanja, pobuna i nereda. Ali napetost stvorenu nakupljanjem besa i frustracije najbolje je osloboditi fleksibilnošću i prilagođavanjem datim okolnostima.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, borben, impulsivan i nepromišljen

Sunce u Vagi u inkonjunkciji sa retrogradnim Uranom u Biku, od srede do subote, stvara napetost i anksioznost što otežava smirivanje i opuštanje. Nakupljanje nervoze u vašem sistemu može delovati uzbudljivo, ali i pomalo zastrašujuće. Budite fleksibilni i prilagodite se promenljivim uslovima.

Ljubavna planeta Venera ulazi u Devicu u petak, 2. oktobra, gde ostaje do 27. oktobra, i ljubav poprima pedantniji zaokret. Neka gospođa ‘popravi to’’ popravi šta se popraviti može!

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Zemaljski znakovi Bik, Devica i Jarac posebno su primamljivi sa Venerom u Devici u oktobru. Možda biste vi, ‘zemaljski’, mogli uskoro da planirate odlazak kod frizera ili da osvežite svoju garderobu, dok to još uvek možete?

Ne zaboravimo da pomenemo najveću radilicu zodijaka, planetu Merkur, koja je ušla u svoju senku, pripremajući se za svoj poslednji retrogradni hod u ovoj godini, koji započinje za dve nedelje, tačnije, 14. oktobra, u znaku Škorpije, u koji ulazi 27. septembra. Tokom ovog retrogradnog perioda ponovo će ući u znak Vage, 27. oktobra, a tokom ovog drugog prolaska kroz Vagu možemo se osećati posebno nervozno ili zbunjeno.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o RETROGRADNOM MERKURU, astrološkoj igri gluvih telefona

Ali nije sve još gotovo! Poslednjeg dana u sedmici, u nedelju, 4. oktobra, Pluton, planeta transformacije, koja je bila u retrogradnom hodu od 25. aprila, kreće direktno sa 22°29’ Jarca, a tenzije proključavaju.

Pročitajte i ovo: Astrološki znaci i njihove slabosti

Sada smo definitivno ušli u treću i najtransformativniju fazu 2020. Sada je sve u loncu za topljenje, lepo pripremljeno početkom godine i spremno za početak alhemije. Šta želite da transformišete u svom životu?

Pročitajte nedeljnu astrološku prognozu za svoj znak i podznak!

OVAN

Od ponedeljka do četvrtka jedno je od najboljih doba godine za romantiku i druženje.

Savršen spoj seksualnosti i naklonosti čini da izgledate i osećate se seksi. Ova ravnoteža takođe znači da ste spremni da pružite i primite ljubav i obožavanje.

Možete da budete sigurni i asertivni u jurnjavi za svojim željama, a da ne delujete nasrtljivo. Ovo je takođe dobro vreme za samopromociju i uzimanje kućnih ljubimaca.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

Od petka do nedelje je izvrsno vreme za mnoge stvari, jer bi trebalo da uživate u dobrim odnosima sa skoro svima.

Povećana javna privlačnost i popularnost mogu se iskoristiti u vašu korist ako želite, bez brige o krivici ili negativnoj karmi.

Ovo je pravi trenutak da zatražite uslugu ili zajam od banke. Možete obnoviti prekinutu vezu ili naći mirno rešenje za sporove.

BIK

Od ponedeljka do četvrtka pozitivan porast emocionalne energije i otvoreniji stav donose skladne odnose sa prijateljima i porodicom.

Trebalo bi da se osećate dobro, sa malo razloga za brige. Ovo je savršeno vreme da preuzmete inicijativu za rešavanje bilo kakvih nedavnih problema u vezi.

Ovo je takođe dobro vreme za ličnu promociju i traženje usluga jer će drugi osetiti vaše samopouzdanje i uravnotežen fokus.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku

Period od petka do nedelje donosi mogućnosti za ljubav i novac. Trebalo bi da osećate želju da pokažete svoju ljubav i naklonost prema nekom posebnom.

Imate posebno dobre socijalne veštine i drugi će ceniti vaš prijateljski stav i prijatnost. Zbog ove atraktivne energije koju izražavate, možda ćete privući novu ljubav jer ovo je sjajno vreme za zabavu. Možete dobiti komplimente, poklone i usluge.

BLIZANCI

Od ponedeljka do četvrtka povećana želja za socijalnim kontaktima i uživanjem čini ovo jednim od najboljih doba godine za ljubavno zabavljanje.

Vaša meka strana ličnosti puna ljubavi uravnotežuje vašu sirovu seksualnu želju, tako da možete da budete direktni, a da ne budete nasrtljivi. Poboljšan fizički izgled i harizma čine da budete popularniji u društvenim okolnostima.

Postojeće ljubavne veze bi trebalo da procvetaju ili biste mogli da pronađete svoju pravu srodnu dušu.

Pročitajte i ovo: Kako osvaja Mars

Petak do nedelje je odličan za samopromociju i intimne veze zbog povećanog samopouzdanja, hrabrosti, seksualnog magnetizma i fizičke privlačnosti.

Ako izlazite, možete da prevaziđete svoju prirodnu stidljivost što će vam možda biti neophodno da biste probili led i ostavili dobar prvi utisak.

Osećajući se avanturistički, možete pomeriti granice i pokušati nešto novo sa radim partnerom.

RAK

Od ponedeljka do četvrtka pogodno je vreme za ljubav, opuštanje i zabavu.

Možete lakše podeliti svoja osećanja naklonosti sa drugima. Sa manje briga i strahova, možete da se osećate manje sputanim nego inače.

Dakle, ovo je savršeno vreme za zabavu, sklapanje novih prijateljstava, poboljšanje postojećih odnosa, pa čak i poslovanje. Možete se osloniti na povećani šarm i socijalne veštine da biste ostavili dobar prvi utisak. Značajnu novu vezu možete započeti.

Od petka do nedelje vaš pozitivan stav i mila priroda stvaraju mogućnosti za ljubav i novac. Možete preuzeti inicijativu u ovim oblastima i očekivati dobre reakcije i podršku.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera

Ako budete proaktivni u vezama jednostavnim pružanjem ljubavi možete izlečiti sve stare rane. Zagrljaj i poljubac su možda sve što je potrebno da biste ostavili drame iza sebe sa voljenima.

Pregovori i poslovni pregovori trebalo bi da budu prijateljski.

LAV

Period od ponedeljka do četvrtka donosi povećanu želju za intimnim odnosima i seksualnim zadovoljstvom.

Vaša nežna i senzualna strana dopunjuje vašu strast i seksualnu privlačnost kako biste postali izuzetno atraktivni. Povećana harizma i popularnost čine druženje ugodnijim i uzbudljivijim.

Dakle, ovo je izvrsno vreme za zabavljanje, sklapanje novih prijateljstava, zabavu, a takođe i za kreativan rad.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Od petka do nedelje donosi samopouzdanje i nalet energije fokusirane na određeni cilj. Trebalo bi da se osećate izuzetno motivisano za postizanje ciljeva i imaćete sve što je potrebno da biste to učinili.

Dodatna inicijativa, energija i samopouzdanje znače da možete uspeti u najtežim zadacima u najkraćem mogućem roku. Možete raditi u situacijama visokog pritiska i instinktivno ćete znati kada je u redu rizikovati.

DEVICA

Od ponedeljka do četvrtka trebalo bi da se osećate snažno, seksi i hrabro.

Možete preuzeti inicijativu i delovati sa strašću kada se vaše emocije pobude. Svojim brzim instinktima i borbenim duhom možete se zauzeti za sebe ili odbraniti svoj dom i porodicu.

Ovo je dobro vreme za poboljšanje seksualnih odnosa sa partnerom ili za pronalaženje novog partnera za zabavljanje. Povećana harizma i seksualna privlačnost učiniće vas popularnijim u društvenim situacijama.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nada nja se ostvaruju

Od petka do nedelje donosi ljubav, mir, harmoniju i lepotu, sa fokusom na vaše ljubavne veze, kreativnost i finansije.

Ovaj prijatan, privržen, šarmantan i društven uticaj dobar je znak za prijateljstvo i romantiku. Ovo je dobro vreme za traženje užitka kroz seks, zabavu, izlaske i provod, ali i za opuštanje u udobnosti doma ili igranje sa decom.

VAGA

Lične interakcije od ponedeljka do četvrtka postaju intenzivnije i uzbudljivije.

Trebalo bi da se osećate društvenijim i sposobnijim da izrazite svoje strasne želje. Povećana seksualna privlačnost, hrabrost i inicijativa čine ovo vreme izvrsnim za zabavu.

Ovo je takođe pogodno vreme za pokretanje novog finansijskog poduhvata ili partnerstva, kao i za svaki novi projekat takmičarske, fizičke ili kreativne prirode. Vi ste sami odgovorni za svoju sudbinu.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Od petka do nedelje donosi izrazito samopouzdanje i samopoštovanje. Povoljan je trenutak da ozbiljno razmislite o svojoj odgovornosti prema drugima i svojim dugoročnim ciljevima.

Ovo je takođe dobro vreme za traženje posvećenosti u intimnoj vezi ili za formalizovanje poslovnog partnerstva. Svaka nova veza imala bi ozbiljnih ili praktičnih stvari za razmatranje, ali postala bi dugoročna i pouzdana veza.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do četvrtka, takmičarski, ali i saradnički stav olakšava pobedu.

Uspeh i popularnost proizlaze iz tople atraktivnosti, što takođe čini ovo vreme idealnim za ostvarivanje vaših želja za izraženijom intimnošću, nego što je uobičajeno. Imaćete poštovanje i podršku gotovo svih jer će ceniti vaš napor, inicijativu i hrabrost.

Od petka do nedelje, svestrani dobar osećaj čini da želite da uživate u životu i da budete u blizini prijatelja i porodice. Ovo je idealno vreme za sve vrste veza, ali posebno za zbližavanje sa partnerom ili za započinjanje nove ljubavne veze.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Trebalo bi da se osećate lepo i nežno i privući ćete isto. Povoljan trenutak da ulepšate dom ili kancelariju i razmazite se lepim stvarima poput nakita, odeće ili kozmetičkog ulepšavanja.

STRELAC

Od ponedeljka do petka lakše ćete slediti želju svog srca.

Sledite svoju intuiciju o aktivnostima seksualne i romantične prirode. Pravo je vreme da uživate. Trebalo bi da se osećate snažno, samopouzdano i seksi.

Povećana fizička lepota i popularnost čine ovo vreme odličnim za zabavljanje, druženje, samopromociju i započinjanje kreativnih ili finansijskih projekata i partnerstava.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

U subotu i nedelju možda će vam biti teško da se smirite i opustite, osećaćete se napeto i uznemireno. Nakupljanje nervoze u vašem sistemu može delovati uzbudljivo, ali i pomalo zastrašujuće.

Ako vam je u poslednje vreme bilo dosadno ili ste se osećali skučeno, tragaćete za više slobode i kreativnog samoizražavanja. Važno je da budete fleksibilni i da se prilagodite promenljivim uslovima. Pokušajte da se uklopite i prilagodite situaciji.

JARAC

Od ponedeljka do četvrtka je odlično vreme za obnavljanje odnosa sa starim prijateljima ili druženje sa porodicom.

Sve postojeće veze, posebno one sa ženama, biće tople i uživaćete u emocionalnom rastu. Stvaranje novih prijatelja postaje lako zbog vaše spremnosti da podelite svoja osećanja. Možete probiti led i biti toplo primljeni. Povećana popularnost znači da možete osvojiti široku publiku.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje trebalo bi da bude vreme slabog stresa i skladnih odnosa. Drugi će verovatno na vaše ljubazno i bezbrižno raspoloženje odgovoriti ljubaznošću i naklonošću.

Favorizuju se sve društvene aktivnosti, pa čak i interakcija sa šefovima i drugima na poslu treba da ide dobro. Vaš smirujući uticaj na ljude oko vas donosi divljenje i popularnost.

Ovo je sjajno vreme za zabavljanje ili kvalitetno druženje sa voljenom osobom.

VODOLIJA

Period od ponedeljka do četvrtka donosi snažnu želju za užicima i avanturama.

Harmonična ravnoteža između koketne seksualnosti i nežne ljubavi čini vas posebno privlačnim. Ovo je jedno od najboljih doba godine za pronalaženje savršenog partnera i za poboljšanje postojećih veza.

Takođe, imate veliku energiju, hrabrost i fokus da uđete u bilo šta što je vezano za kreativnost, lepotu, zarađivanje novca i pokretanje novih projekata.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje rast i sreća dolaze kroz društveni kontakt i posebno bliske odnose jedan na jedan. Ostavićete dobar prvi utisak prilikom upoznavanja novih ljudi. Vaša velikodušnost i toplina učiniće vas privlačnijim i popularnijim.

Svoje materijalno bogatstvo možete povećati ulaganjem, poslovnim partnerstvima, spekulacijama, obrazovanjem i trgovinom. Neko bi vam mogao ponuditi divnu priliku.

RIBE

U ponedeljak i utorak može se razviti neravnoteža između vaše potrebe za ljubavlju i količine ljubavi koju dobijete.

Možda osećate dodatnu odgovornost za svog partnera ili druge voljene osobe ili ih smatrate neodgovornim.

Ako se zabavljate, možda imate tendenciju da privučete hladne i neprijatne ljude. Ne osećajte se kao da morate da radite određene stvari ili da živite u skladu sa određenim standardom da biste bili voljeni. Što više volite sebe, više će vas drugi voleti.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Od srede do nedelje neobjašnjivi osećaj topline čini ovo vreme idealnim za deljenje emocija sa voljenima. Povećana popularnost i velikodušno raspoloženje čine ovo vreme dobrim za druženje i provod.

Intimne veze imaće koristi od vaše otvorenosti i iskrenosti. Uzajamno poštovanje i razumevanje mogu dovesti do veoma uspešnog ličnog i poslovnog partnerstva.

Ovo je vreme dobrih osećanja i sreće.