Prvi dan ove nedelje obojen je energijom mladog Meseca, pa je dobro pokrenuti novu unutrašnju snagu u sebi, iako može biti teško upravo zbog teških aspekata od prošlih dana i njihove energije, koju još uvek možemo osećati kao bljutav ukus u ustima.

Mlad Mesec u Škorpionu treba iskorisiti da počistimo sve što nam ne treba, pa i ljude iz našeg života. Kako je ovo sedmica kad Merkur kreće retrogradno, sigurno je da ga možemo osećati već u prvim danima ove sedmice.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Čak i simbolika retrogradnosti se slaže sa ovom porukom. U narednom periodu treba završiti sve što smo nekada ranije započeli, provetriti naše stanove, kuće, odnose, pa nakon izlaska Merkura iz retrogradnog hoda, od 20. novembra, uvesti nove ljude i sve ostalo novo u naš život ili životni prostor.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Dakle, u četvrtak, 31. oktobra, Merkur kreće u retro hod, ali dan pre, u sredu, još dok je stacioniran, napraviće Venera konjukciju sa njim.

Pročitajte i ovo: Mlad Mesec u Škorpiji, strahovi i dileme u vezi sa finansijama

Photo by Kalen Emsley on Unsplash

Ovo je aspekt koji može pozitivno da se iskoristi u domenu kreativnosti, umetnosti, ali i dubljih uvida u naše emocije. Dobar dan za kvalitetnu meditaciju, duhovni razgovor ili iskren razgovor sa prijateljima, decom, sestrom, a koji može mnogo toga da nam osvetli i da nas pročisti.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Tog dana i Mesec ulazi u optimistični znak Strelca, pa možemo na trenutak da osetimo veselu energiju koja uskoro dolazi od Venere i promene njene energije, jer ova planeta ljubavi i zadovoljstva ulazi u znak Strelca tačno na 1. novembra (1.11.)!

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Photo by Rula Sibai on Unsplash

Kako je ovo numerološki dobar dan za nove početke, možemo ovu lepršavost usmeriti na spuštanje ideja ili emocija na papir ili pak tog dana otići na izlet, kod prijatelja na selo, opustiti se u prirodi.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Za vikend Mesec ulazi u znak Jarca i samo nas podseća svojim tranzitom preko svih planeta koje se nalaze u ovom znaku da karma i dug iz prošlosti nikad ne spava.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Konjukcija Meseca sa svim planetama koje nose sećanja na prošlost, na daleku prošlost naših predaka, na prošloživotne priče koje se moguće ponavljaju, jer u pitanju su Saturn, Pluton i Južni Mesečev čvor,  a kako je i Merkur retrogradan, i to po znaku Škorpiona, ovaj vikend može biti težak i turoban, upravo u vezi sa sećanjima na neugodne događaje, neke godišnjice, ljude koji su otišli iz naših života.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Možemo imati osećaj da se vrtimo u krug dešavanja, da se istorija ponavlja.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Izlaz može dolaziti od pozicije Venere i Jupitera koji su u Strelcu, pa dobra hrana, pozitivni ljudi i uživanje u hedonističkom smislu može olakšati sivu stvarnost života.

Photo by Jan Tielens on Unsplash

Glavni aspekti tokom nedelje

Mars kvadrat Saturn, 15°09’ Vaga / Jarac, nedelja, 27. oktobar

Mlad Mesec u Škorpiji, 04°25’, ponedeljak, 28. oktobar, 03:38h

Sunce opozicija retrogradni Uran, 04°37’, Škorpija / Bik, ponedeljak, 28. oktobar

Merkur konjunkcija Venera, 27°36’ Škorpija, četvrtak, 31. oktobar

Merkur kreće retrogradno sa 27°37’ Škorpije, četvrtak, 31. oktobar

Venera ulazi u znak Strelca, petak, 1. novembar

Sunce trigon Severni Mesečev čvor / sekstil Južni Mesečevi čvor 10°19’ Škorpija / Jarac / Rak, nedelja, 03. novembar

Venera trigon retrogradni Hiron, 02°07’ Strelac / Ovan, nedelja, 03. novembar

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.