Ovo je jedinstvena nedelja kada imamo drugi pun Mesec u jednom mesecu, ovog puta – avgustu!

Poslednji pun Mesec leta na severnoj hemisferi – koji će izaći u četvrtak, 31. avgusta 2023. (prethodni je bio 1. avgusta) – takođe biće najveći, najsjajniji i najbolji supermesec u godini.

Takozvani, Blue Moon, plavi Mesec (ne, neće biti plave boje!), prema američkom izrazu za stvari koje se retko dešavaju – oni kažu Once in a Blue Moon, kao što mi kažemo ’’jednom u sto godina’’. Nikakvu drugu simboliku tzv. Plavi Mesec nema.

Ali idemo redom!

Retrogradni Uran na 23°04’ Bika počinje fazu unutrašnje promene kao odgovor na spoljašnje promene u vašem životu. Možda ste očekivali značajnu razliku u svom životu ili pokušali da pokrenete promenu, ali ništa se nije dogodilo. U ovom slučaju, retrogradni Uran će izazvati unutrašnje promene u stavu ili ponašanju neophodne da bi se željena promena omogućila.

Sledeći pun Mesec biće u četvrtak, 31. avgusta, ranom zorom, tačno u 03.35h, pojaviće se nasuprot Suncu. Planeta Saturn, samo nekoliko dana od svoje najbliže i najsjajnije u godini, pojaviće se blizu Meseca. Kako se dan bude pretvarao u zoru, Saturn će biti 5 stepeni u gornjem desnom uglu Meseca i činiće se da se okreće u smeru kazaljke na satu oko Meseca kako noć bude napredovala. Mesec će se pojaviti pun 3 dana oko vrhunca punog Meseca, od srede ujutro do petka uveče.

Ovo će biti supermesec. Publikacije koriste različite standarde za odlučivanje koji se Meseci kvalifikuju kao „super“, ali svi se slažu da se 2023. dva puna Meseca u avgustu kvalifikuju za tu odliku.

Plavi Mesec, drugi puni Mesec u avgustu na 07°25’ Riba dešava se u konjukciji sa Saturnom, što dodaje ozbiljnost vašim emocijama i može dovesti do distanciranja u vašim intimnim odnosima. Možda ćete morati da se nosite sa nekim izazovnim situacijama i negativnim stavovima, koji će se osećati gore nego što jesu. Samodisciplina i emocionalna zrelost su potrebni za lunaciju, a osećanje krivice zbog prošlih ponašanja mora biti prevaziđeno.

Čuvajte svoje bližnje, oslobodite se ljutnje i eto vam dobrog perioda! Više o uticaju ovog jedinstvenog punog Meseca čitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Mars u inkonjunkciji sa Saturnom od srede do nedelje može stvoriti neravnotežu između vašeg osećaja odgovornosti i ličnih želja. To može dovesti do neodlučnosti i učiniti da se osećate zaglavljeno, razdražljivo i ogorčeno. Pronađite izvor problema i fokusirajte svoju energiju.

Venerinoj retrogradnosti došao je kraj!

U nedelju, 3. septembra, planeta ljubavi kreće direktno sa 12°12’ Lava, čime se privodi kraju šest nedelja introspekcije o vašem ljubavnom životu i onome što cenite. Problemi u vezi trebalo bi da su postali očigledniji, pomažući vam da izlečite slomljena srca i olakšate karmičko opterećenje.

Merkur ostaje retrogradan (unosi zbrku i pometnju u odnose, komunikaciju, saobraćaj, kvari tehničke uređaje, gubi dokumenta, tera nas da sve proveravamo i radimo bar dvaput…) sve do sredine meseca.

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

Image by senivpetro on Freepik

OVAN

Od ponedeljka do četvrtka, pozitivan podsticaj emocionalne energije i otvoreniji stav donose harmonične odnose sa prijateljima i porodicom. Trebalo bi da se osećate dobro sa malo razloga za brigu. Ovo je savršeno vreme da preuzmete inicijativu za rešavanje nedavnih problema u vezi. Ovaj nedeljni horoskop Ovna odličan je za promociju sebe i traženje usluga jer će drugi osetiti vaše samopouzdanje i uravnotežen fokus.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BLIZANCIMA

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RAKOM

Od petka do nedelje donosi prilike za ljubav i novac. Trebalo bi da budete spremniji da pokažete svoju ljubav i naklonost prema nekom posebnom. Imate odlične društvene veštine; drugi će ceniti vaš prijateljski stav i prijatnost. Zbog ove privlačne energije koju izražavate, možda ćete privući novu ljubav. Dakle, ovo je odlično vreme za zabavljanje, a možda ćete dobiti komplimente, poklone i usluge.

Photo by Sander Crombach on Unsplash

BIK

Ponedeljak i utorak donose šansu za nagle promene, iznenađenja i uzbuđenja. Ali povećana napetost, anksioznost i neizvesnost mogu dovesti do naglosti, buntovnosti i čudnog ponašanja. Najbolji pristup je biti otvoren, fleksibilan i proaktivan u pogledu pozitivnih promena. Na ovaj način možete iskoristiti neočekivane prilike i pronaći novi put napred.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa LAVOM

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa DEVICOM

Od srede do nedelje donosi ljubav, nežnost, harmoniju i prijateljstvo. Vaše raspoloženje pune ljubavi i prijemčivosti učiniće vas popularnim i lako ćete steći nove prijatelje. To čini ostatak vašeg nedeljnog horoskopa Bika odličnim za izlaske jer će vaš šarm i lepota privući iskrenu ljubav. Seks će se osećati intimnije, romantičnije i prijatnije zbog vaših pojačanih emocija i osetljivosti na dodir.

Photo by Edgar Chaparro on Unsplash

BLIZANCI

Od ponedeljka do četvrtka donosi mentalnu jasnoću i žive, ali harmonične diskusije. Vaše misli i mišljenja postaju očigledniji, a vi ste željni da ih izrazite. Ova povećana radoznalost i volja za učenjem čine ovo odličnim nedeljnim horoskopom Blizanaca za pregovore, poslovne dogovore, sastanke i društvene aktivnosti. Mogli biste dobiti dobre vesti ili steći nove prijatelje ili poslovne kontakte.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa VAGOM

Pročitajte i ovo: DESET stvari o VAGI koje znate samo ako ste VAGA

Od petka do nedelje, stvari ljubavi, lepote i naklonosti dolaze u središte vašeg života. Zato ne propustite ovu priliku da nekome kažete da ga volite. Ionako bi ti trebalo da vikneš sa krovova. Ako se osećate dobro i volite sebe, lakše je voleti druge i dobro se zabavljati. Ovo je savršeno vreme da započnete vezu, započnete zabavljanje, verite se ili venčate.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

RAK

U ponedeljak i utorak možete doživeti promenljiva raspoloženja i nemogućnost da se istinski opustite i nađete harmoniju u odnosima. Emocionalni stres može učiniti da se osećate anksiozno, neurotično i nesigurno. Ali možete biti veoma uspešni u svom ličnom i profesionalnom životu živeći u ovom visoko energičnom stanju. Takođe možete osetiti poriv ili čežnju da postignete zamišljeni budući cilj. Ograničavanje na jedan plan će vam olakšati donošenje pravih izbora.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa ŠKORPIJOM

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa JARCEM

Od srede do nedelje učinite ostatak vašeg nedeljnog horoskopa Raka odličnim za davanje i primanje ljubavi i naklonosti, provođenje vremena sa voljenim osobama i druženje sa prijateljima. Trebalo bi da se osećate lepo i da privlačite lepe ljude i stvari. Veze, posebno ljubavne, treba da idu dobro zbog vaše privlačne energije i povećane lične lepote. Ovo je takođe dobro vreme za kreativan rad, kupovinu i druga finansijska pitanja.

LAV

Od ponedeljka do četvrtka donosi samopouzdanje, hrabrost, seksualni magnetizam i fizičku privlačnost. To čini ovaj nedeljni horoskop Lava savršenim za samopromociju i intimne odnose. Ako izlazite, možete pobediti svaku prirodnu stidljivost koju ćete možda morati da probijete led i ostavite odličan prvi utisak. Ako se osećate avanturističkijim, možete pomeriti granice i probati nešto novo sa voljnim partnerom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o ŠKORPIJI (23. oktobar – 21. novembar)

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom (i zašto baš osam) 

Od petka do nedelje, trebalo bi da se osećate ljubazno i nežno. Dakle, ovo je odlično vreme za opuštanje i uživanje u kvalitetnom vremenu sa prijateljima, ljubavnicima i porodicom. Povećani lični šarm i lepota donose društvenu popularnost i uspeh ako se zabavljaju. Vaša otvorenost i iskrenost u deljenju svojih osećanja podržavaju pravo prijateljstvo i iskrenu ljubav. Mogu se steći novi prijatelji ili može početi značajna nova romansa.

DEVICA

Od ponedeljka do petka vreme je uzbuđenja i neočekivanih prilika. Radoznalost i inventivnost vam omogućavaju da otkrijete i pronađete nove načine da radite stvari koje mogu povećati efikasnost. Pogled na budućnost može doći kroz povećanu intuiciju ili psihičke sposobnosti. Ovo je dobar nedeljni horoskop Device za druženje i grupne aktivnosti. Mogući su slučajni susreti. Veća je verovatnoća da ćete sresti neortodoksne ljude različitog kulturnog ili etničkog porekla nego svoje.

Pročitajte i ovo: Kako se Škorpija slaže sa drugim horoskopskim znacima 

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje znate samo ako ste ŠKORPIJA

Subota i nedelja donose ljubav i harmoniju. Drugi ljudi će vas smatrati privlačnim, tako da je ovo idealan vikend za zabavljanje i sticanje novih prijatelja. Postojeći odnosi mogu imati koristi od više topline i privrženosti. Iskoristite ovu priliku da rešite probleme u vezi u svom ličnom ili profesionalnom životu. Verovatno vam se ionako neće mnogo dopasti da idete na posao. Više biste voleli da provedete kvalitetno vreme sa voljenim osobama ili da započnete odmor.

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

VAGA

Od ponedeljka do četvrtka, trebalo bi da postanete brižniji i empatičniji i možete verovati svojoj intuiciji. Možete se suočiti sa bolnom stranom života, a vaša prošlost boli, a zatim s ljubavlju podelite svoja iskustva. Možete pomoći ranjenim prijateljima i porodici da izleče narušene odnose uz povećano saosećanje i emocionalno razumevanje. Ovo je odličan nedeljni horoskop za Vage za proučavanje astrologije i tarota i razvoj veština potrebnih da postanete intuitivni iscelitelj ili nadareni savetnik.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Od petka do nedelje, trebalo bi da budete nežniji nego obično i da osećate kao da se mazite i ljubite do kraja dana. Ovo je odlično vreme za organizaciju zabave kod kuće i druženje. Možete biti pozvani da budete posrednik u rešavanju sukoba ili pregovorima o boljem dogovoru. Romansa je moguća, a možda ćete dobiti poklon, ponudu, kompliment ili novac. Veće poštovanje umetnosti i muzike dopunjuje nalet kreativnosti.

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

ŠKORPIJA

Ponedeljak i utorak donose tekuću komunikaciju kod kuće i na poslu. Imaćete odličnu perspektivu o svojoj trenutnoj situaciji. Shvatate kako ste došli ovde i možete da zamislite najbolji put ispred vas. Dakle, napravite planove za svoju karijeru i druge lične ciljeve. Budite detaljni i odredite vremenske rokove da biste poboljšali svoje šanse za uspeh. Sa članovima porodice možete razgovarati o ličnim i osetljivim temama.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL SATURN – Dobro me slušaj i veruj mi!

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja OVNA

Od srede do nedelje možete se fokusirati na složen i detaljan posao uz veliki trud i koncentraciju. Ovo je dobar nedeljni horoskop Škorpije za popravke, renoviranje, gradnju, baštovanstvo i rad sa kamenom i čelikom. Vaša snažna radna etika i istrajnost mogu dovesti do značajnih dostignuća koja zaslužuju vaše poštovanje i priznanje. Povećano strpljenje i samokontrola znače da vam neće smetati ako se rezultati ne pojave odmah.

Photo by Jack Ward on Unsplash

STRELAC

Od ponedeljka do četvrtka, možda ćete se naći na pravom mestu u pravo vreme, što će vam pomoći na novom putu napred. Stvari će izgledati kao da će vas kliknuti i možda ćete postati centar pažnje. Moguća je nova karmička veza sa nekim ko vam olakšava duhovni rast. Možda osećate da niste sami i da idete u pravom smeru da ispunite svoju sudbinu. Samo budite sigurni da se svesno trudite jer možete misliti da će sve doći na svoje mesto.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – MISTERIOZNO NESHVAĆENA OSEĆANJA

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL SATURN – DOBRO ME SLUŠAJ I VERUJ ŠTA TI KAŽEM

Od petka do nedelje, mogli biste da se osećate smelije, harizmatičnije i strastvenije. Trebalo bi da odajete posebnu vrstu privlačne i zabavne energije. Ovo je odličan završetak vašeg nedeljnog horoskopa Strelca za deljenje jakih, tužnih i srećnih osećanja bez ograničenja. Možete biti direktni i samopouzdani, a da ne izgledate zapovednički ili nepristojni. Drugi će ceniti i poštovati vašu otvorenost i iskrenost. Ako ste stidljivi, ovo je idealno vreme da se povežete sa svojom seksualnošću i podelite svoje strastvene želje.

Photo by John Fornander on Unsplash

JARAC

Od ponedeljka do četvrtka donosi promenu i uzbuđenje u vaš život bez izazivanja uznemirenosti i haosa. Možda ćete osetiti trzaj ili osećaj iščekivanja da će se nešto dobro dogoditi. Mogući su slučajni susreti, a privući će vas neobični ljudi. Ovo je odličan nedeljni horoskop za Jarca da prekinete loše navike i napustite dosadne ili nezdrave veze.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RIBAMA

Pročitajte i ovo: VENERA U VODOLIJI – Slobodna i svoja, otvorena za provod, zabavu i nove trendove

Od petka do nedelje trebalo bi da bude vreme bez stresa i harmoničnih odnosa. Drugi će verovatno odgovoriti na vaše raspoloženje pune ljubavi i bezbrižnosti ljubaznošću i naklonošću. Sve društvene aktivnosti su favorizovane, pa čak i interakcije sa šefovima i drugima na poslu treba da idu dobro. Vaš smirujući uticaj na ljude oko vas donosi divljenje i popularnost. Ovo je odlično vreme za izlaske ili provođenje kvalitetnog vremena sa voljenom osobom.

VODOLIJA

U ponedeljak i utorak, Mesec u Vodoliji vas podstiče da se fokusirate na svoj privatni život, dom i porodicu. Osećaćete se emotivnije i osetljivije nego inače. Ovo je sjajan trenutak da razgovarate o pitanjima vezanim za vezu jer ćete biti u kontaktu sa svojim osećanjima. Unutrašnja smirenost i ravnoteža daju vam samopouzdanje da probijete led i steknete nove prijatelje. Ali možda će vam trebati više emocionalne sigurnosti od poznatih predmeta, ljudi i mesta.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Od srede do nedelje donosi snagu, ambiciju i istrajnost. U ovom nedeljnom horoskopu Vodolije možete preuzeti najteže zadatke i završiti ih na vreme, u skladu sa budžetom i savršeno. Pronaći ćete najefikasniji način da obavite posao. Vaše strpljenje i samodisciplina će vam omogućiti da se trudite bez ometanja ili obeshrabrenja. Pojačani seksualni nagon i seksualna privlačnost su dobri predznaci za nove i postojeće veze.

RIBE

Od ponedeljka do četvrtka donosi podsticajne lične susrete i uzbudljive događaje. Osećaćete se otvorenije za promene i možda ćete ih aktivno tražiti. Ovo je odličan nedeljni horoskop za Ribe da isprobate nešto novo u vašoj kućnoj rutini ili privatnom životu. Intuicija jača od normalne može vas voditi u donošenju brzih odluka kojim putem da krenete. Pratite svoje instinkte i maksimalno iskoristite sve prilike koje vam se nađu.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Od petka do nedelje donosi ljubav, mir, harmoniju i lepotu, sa fokusom na vaše ljubavne odnose, kreativnost i finansije. Ovaj prijatan, privržen, šarmantan i prijateljski uticaj je dobar znak za prijateljstva i romansu. Ovo je dobro vreme za traženje zadovoljstva kroz seks, zabavu i žurke, ali i za opuštanje u udobnosti ili zabavu sa decom.