Novu nedelju počinjemo gromoglasno – punim Mesecom u Blizancima, oštro izazvanim od strane strogog Saturna iz Riba, koji samo što je krenuo direktno, što znači da je vrlo jakog uticaja, i Marsa, planete akcije i energije, koji samo što je zakoračio u vatrenog Strelca.

Novembarski pun Mesec na 04°51’ Blizanaca, nasuprot Marsu, donosi razdražljivost, impulsivnost i emocionalnu nestabilnost. Male smetnje koje obično ignorišete mogu da vas učine kratkotrajnim, ljutim ili agresivnim. Rizik od svađa, sukoba i nesreća može se smanjiti ako podelite svoja osećanja ili se bavite fizičkom aktivnošću.

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Više o uticaju punog Meseca u Blizancima na vaš znak i podznak pročitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Pročitajte i ovo: PUN MESEC U BLIZANCIMA 27. novembar 2023. namerno nas gura iz naše zone udobnosti: Saznajte kako će uticati na vaš znak i podznak

Merkur u Strelcu u kvadratu Neptuna iz Riba od 25. do 28. novembra može izazvati zabunu, dezorijentaciju, nesporazume i prevaru. To može da zakomplikuje diskusije, pregovore i poslovne odnose. Dakle, budite vrlo jasni i koncizni. Izbegavajte teorije zavere, kultove, drogu i alkohol. Bolje opcije uključuju sanjarenje, muziku i filmove.

Photo by Kalen Emsley on Unsplash

Sunce u Strelcu u inkonjunkciji sa Jupiterom u Biku od 28. do 30. novembra može dati čežnju da se postane bogat, uspešan, poznat ili jednostavno srećan. Ali želja, zamišljanje ili predviđanje bolje budućnosti može dovesti do nesigurnosti, neizvesnosti ili krize. Ograničavanje na jedan cilj će pomoći procesu donošenja odluka.

Merkur u polusekstilu sa Plutonom na samom kraju znaka Jarca 29. i 30. novembra donosi duboko, fokusirano razmišljanje koje vam pomaže da razumete složene ideje, otkrivate tajne i rešavate misterije. Dobar je za duboke i smislene razgovore, istraživanja, ispite, psihologiju, astrologiju i druge duhovne predmete.

Venera je trenutno u Vagi i nekako je zapostavljena od strane ostalih planeta. Inkonjunkcija od Neptuna od 28. novembra do 1. decembra donosi pojačanu maštu, optimizam i romantiku. Međutim, svaka neravnoteža u vezi davanja i primanja ljubavi će postati očiglednija. Mogući su nesigurnost, neizvesnost i sumnja u sebe. Izbegavajte preveliku idealizaciju ljudi, uverite se da pridajete dovoljno vrednosti sebi i verujete da zaslužujete najbolje.

Photo by Matthew Sleeper on Unsplash

U petak, 1. decembra, Merkur ulazi u Jarca. Stvari, događaji i odnosi dobijaju konstrukciju. Postajemo metodični i oprezni u svom ponašanju. Ovo je dobra osnova da dobro razmislimo pre nego što napravimo korak. Postajemo poprilično realistični, stojimo čvrsto na zemlji i ne gradimo kule u vazduhu.

Prvim korakom u Jarcu, Merkur pravi sjajan sekstil sa Saturnom u Ribama od 30. novembra do 4. decembra, što predstavlja najbolji aspekt ove nedelje. Donosi samodisciplinu, ozbiljno razmišljanje, koncentraciju i organizacione veštine.

Mentalna čvrstina ovog uticaja pomaže vam da donesete važne odluke i da se nosite sa složenim pitanjima. Sa fokusiranim umom, možete videti kako se planovi velikih razmera ostvaruju. Takođe je pogodan za učenje i podučavanje; možda biste želeli da podelite svoje znanje ili veštine.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

I samo što sam rekla da se smara u Vagi, kad eto ti izazova od strane moćnog Plautona za našu prelepu (Vaga, zar ne?!) planetu ljubavi i vrednosti!

Venera u kvadratu Plutona od 1. do 5. decembra može dodati napetost ili dramu ljubavnim odnosima. Nezdrava veza može patiti, ali dobro zasnovana veza će izdržati intenzitet. Moguća je trenutna privlačnost (čitaj: ljubavne afere) i tajni poslovi (čitaj: afere). Međutim, postoji rizik od manipulacije, opsesije, posesivnosti, ljubomore i uhođenja.

I za kraj, Mars pravi inkonjunkciju sa Jupiterom od 1. do 5. decembra što daje hrabrost, snagu i inicijativu, ali teško može da bude da kontrolišete svoj entuzijazam. Izbegavajte sklonost ka preteranom riziku i preopterećenju. Greške ili nezgode su moguće kada učite nove fizičke zadatke. Usporite i koristite samodisciplinu i samokontrolu ako se osećate impulsivno i nemirno.

Photo by Jan Tielens on Unsplash

OVAN

Ponedeljak i utorak donose poriv da tražite novu slobodu i uzbuđenje kroz vaše veze. Postojeće veze postaju prijatnije i manje rutinske uz uzbudljivu promenu. Ako ste slobodni, moguća je neočekivana nova romansa koja se potpuno razlikuje od svega što ste ranije iskusili. Kreativni proboji su mogući, a vi možete razviti jedinstveni stil. Moguć je i finansijski bonus iznenađenja.

Sreda do nedelje donosi verovatnoću sreće i uspeha. Svaka dobra sreća će biti posledica vašeg zdravog glasa, poštenih namera i vašeg snažnog samopouzdanja i radne etike. Pobeda je moguća u svakom takmičarskom poduhvatu poput sporta, biznisa i politike. Trebalo bi da budete dovoljno hrabri i samouvereni da isprobate nešto novo ili izazovno. Povećani seksualni nagon i seksualna privlačnost čine ovo odličnim vremenom za izlaske ili oživljavanje postojeće veze.

Photo by Felix Russell-Saw on Unsplash

BIK

Od ponedeljka do četvrtka je dobro za početak novog kursa studija kako biste poboljšali izglede za karijeru. Ovaj period je takođe odličan za prijavu za novi posao ili traženje unapređenja ili povećanja plate. Nadređeni će primetiti vaš entuzijazam i samopouzdanje. Samozapošljavanje je sada druga opcija. Iskustvo i lepa sećanja, zajedno sa višom samosvesnošću, daju retku priliku da se pronađe duhovni mir, prihvatanje i mudrost.

Od petka do nedelje donosi ozbiljno raspoloženje sa dobrom koncentracijom i pažnjom na detalje. Uradićete stvari uredno, bez grešaka i na vreme. Ovo je dobro vreme za učenje, donošenje važnih odluka, pregovore, dugoročno planiranje i potpisivanje ugovora, posebno onih koji se odnose na nekretnine i akcije. Takođe možete biti sigurni u preuzimanje obaveza. Nova prijateljstva i partnerstva treba da budu trajna i pouzdana.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

BLIZANCI

U ponedeljak i utorak, vaši racionalni misaoni procesi mogu postati pod uticajem vaše mašte i osetljivosti na načine koje je teško razumeti. Sanjarenje ili maštanje mogu imati zbunjujući uticaj na vašu komunikaciju, što može izazvati osećaj izolacije ili usamljenosti. Previše izloženosti negativnim ljudima učinilo bi da se osećate slabo, a onda biste morali da se povučete na bezbedno, mirno mesto da biste se oporavili.

Od srede do nedelje imaćete veliku moć ubeđivanja i moći ćete da utičete na druge ljude. Intenzivno razmišljanje i komunikacija čine ovo odličnim vremenom da se dođe do dna problematičnih pitanja. Tajne možete otkriti proučavanjem i istraživanjem ili ispitivanjem i ispitivanjem drugih. Moguća su duboka otkrića. Možda ćete otkriti nešto veoma otkrivajuće o sebi iz dubine svoje duše.

Photo by Fischer Twins on Unsplash

RAK

Od ponedeljka do četvrtka, trebalo bi da imate više slobode da istražujete i uživate u novim iskustvima. Neko nov može ući u vaš život i učiniti da se osećate optimističnije ili vam pomoći da razvijete svoje talente. Postojeći prijatelj ili partner takođe bi mogao imati koristi od nove veze sa situacijama koje su na dobitku, što bi dovelo do većeg poverenja i vere. Sada ćete učiti i rasti od drugih. Ovonedeljni horoskop za Raka ukazuje na dobru volju, velikodušnost i dobročinstvo. Ali sreća i zadovoljstvo neće doći kroz kockanje.

Od petka do nedelje donosi jasno razmišljanje, a dobra koncentracija čini ovo dobrim vremenom za naporan ili detaljan mentalni rad. Možete učiti, polagati ispite ili se prijaviti za kredit ili posao. Možete videti kako se manji delovi uklapaju u širu sliku. Ovo je takođe dobar trenutak za pravljenje dugoročnih planova i organizovanje bilo čega, od vaših kuhinjskih fioka do poslovnog predloga. Bićete praktični, efikasni i temeljni.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

LAV

Od ponedeljka do srede donosi sreću i optimizam sa toplim i prijateljskim odnosima. Sreća bi mogla doneti finansijsku dobit koja će povećati vašu ukupnu neto vrednost, zadovoljstvo i zadovoljstvo. Ali ovo je takođe vreme velikodušnosti prema drugima. Mogu se pojaviti prilike za lični, duhovni i materijalni rast. Ovonedeljni horoskop za Lava je povoljan za obrazovanje, putovanja na daljinu i pravna i poslovna pitanja.

Od četvrtka do nedelje donosi duboko razmišljanje o ozbiljnim temama. Povećana intuicija i intenzivan fokus čine ovo dobrim vremenom za rešavanje složenih problema i otkrivanje istine o misterioznoj stvari. Možete da istražujete i ispitujete a da se drugi ne osećaju neprijatno. Takođe možete biti veoma ubedljivi, tako da je ovo dobar trenutak da ubedite druge u svoju ideju i planove. Studije i ispiti bi trebalo da idu dobro, a predmeti poput psihologije i astrologije sada se mogu lakše razumeti.

Photo by Alisa Anton on Unsplash

DEVICA

Od ponedeljka do četvrtka, nadamo se, biće vreme optimizma, velikodušnosti i sreće. Stvari koje sada započnete treba da budu zasnovane na dobrim namerama, tako da ćete verovatno biti uspešni. Provođenje kvalitetnog vremena sa voljenim osobama sada bi bilo posebno korisno. Vaš stav brige i podrške može doneti nova prijateljstva i usluge drugih. Značajna žena u vašem životu pozitivno će uticati na vaš lični ili duhovni razvoj.

Od petka do nedelje donosi upornost i istrajnost da se završe složeni i dugoročni projekti. Dobra koncentracija, zdrav razum i sistematski pristup pomažu vam u donošenju važnih odluka. Možete preuzeti više odgovornosti i zaradićete poštovanje i pohvale zbog svoje lojalnosti i pouzdanosti. Ovo bi trebalo da bude dobar trenutak za pregovaranje o poslovnim poslovima i potpisivanje ugovora, posebno u oblasti nekretnina.

Photo by John Mccann on Unsplash

VAGA

Ponedeljak i utorak donose želju da probate nešto novo i trebalo bi da imate više slobode da izađete. Ovo je uzbudljiv početak nedelje za ljubav i novac. Električna ili čudna vrsta privlačnosti je dobar znak za zabavljanje. Neko ko novi ulazi u vaš život verovatno bi bio veoma drugačiji, stimulativan i otvoren. Možda će vas privući i privući ljudi iz kultura ili životnih stilova drugačijih od vašeg.

Od srede do nedelje donosi intelektualne uvide koji vam pomažu da steknete dublje razumevanje bilo koje teme. Razumećete ideje koje ste ranije shvatali samo površno. Ovo je posebno dobro vreme za proučavanje skrivenih i tajnih stvari kao što su astrologija i psihologija. Mogli biste da upoznate nekoga ko ima snažan uticaj na vašu svest ili ima značajan uticaj na vaše razmišljanje. Ovo je sjajno vreme za učenje, ali i za podučavanje.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do četvrtka je dobro za ljubav, opuštanje i zabavu. Svoja osećanja naklonosti možete lakše podeliti sa drugima. Sa manje briga i strahova, trebalo bi da se osećate manje inhibirano nego obično. Dakle, ova nedelja za Škorpiju je savršena za izlaske, sklapanje novih prijatelja, poboljšanje postojećih odnosa, pa čak i poslovanje. Možete se osloniti na povećan šarm i društvene veštine da biste ostavili odličan prvi utisak. Za početak značajna nova veza.

Od petka do nedelje je dobro za sve što zahteva jasno razmišljanje, dobro rasuđivanje i koncentraciju. Favoriziraju se poslovni pregovori, posebno dugoročna ulaganja i nekretnine. Bilo lične ili profesionalne, diskusije koje vodite će verovatno biti duboke. Ljudi sa kojima komunicirate mogu biti mnogo stariji ili mlađi od vas. Doći ćete kao upućeni i poštovani.

Photo by Viktor Mogilat on Unsplash

STRELAC

Od ponedeljka do srede trebalo bi da bude vreme sreće i optimizma kada dobre stvari dolaze brže. Treba da budete druželjubivi i možete očekivati dobre odnose sa voljenima i ljudima na poslu i u grupnim aktivnostima. Ovo je dobar početak nedelje za Strelca za stvaranje bogatstva, studije, putovanja, poslovna i pravna pitanja. Možda ste više zainteresovani za religiju/duhovnost, politiku, društvena pitanja i filozofiju.

Od četvrtka do nedelje donosi radoznalost, koncentraciju i jednoumlje. Možete steći temeljno razumevanje ozbiljnih, misterioznih ili zabrinjavajućih pitanja. Ovo je odlično vreme za rešavanje složenih problema u vezi jer ih možete uočiti na neverbalnom nivou. Dublji i uticajniji stil komunikacije čini ovo savršenim vremenom da tražite usluge, promovišete svoje ideje i tražite podršku za svoje planove.

Photo by Pietro De Grandi on Unsplash

JARAC

Od ponedeljka do petka je vreme dobrih osećanja i blagostanja kada ćete verovatno želeti da uživate u zadovoljstvima ne radeći ništa, jer izgleda da izazovi nestaju. Ali povećano samopouzdanje i sreća čine ovaj period idealnim za pokušaj napredovanja. Ne gubite ovaj srećni niz jer biste mogli postati srećniji i bogatiji kroz poslovne dogovore, zakon, nova partnerstva, obrazovanje ili putovanja na daljinu.

U subotu i nedelju mogle bi da se pojave borbe za moć u ljubavnim odnosima kako na površinu izbijaju sve veće tenzije. Nezdrava veza može patiti, ali dobro zasnovana veza će izdržati intenzitet. Moguća je trenutna privlačnost koja bi mogla dovesti do intenzivne nove romanse. Ali najbolje bi bilo da ostanete oprezni na rizik od manipulacije, uhođenja, tajnovitosti, ljubomore i posesivnosti.

Photo by Ilie Micut-Istrate on Unsplash

VODOLIJA

Od ponedeljka do srede, možete iskoristiti dodatni entuzijazam i samopouzdanje da postavite sebi velike ciljeve i radite neverovatno naporno da biste uspeli. Trebalo bi da imate dobar osećaj ko ste i kuda idete. Ovo je odličan početak nedelje za Vodolije da se prijavite za novi posao ili zatražite unapređenje ili povećanje plate. Izgledaćete dobro u poređenju sa svojim konkurentima i bićete divljeni zbog vaše direktnosti i inicijative. Ako vi preuzmete vođstvo, drugi će vas pratiti.

Od četvrtka do nedelje donosi strast, romantiku, glamur i luksuz. Povećana senzualnost i popularnost čine ovo odličnim vremenom za druženje i izlaske. Ali duhovna ili duševna zajednica vam je važna koliko i erotska mašta u spavaćoj sobi. Ovo je takođe dobro vreme za umetnički i drugi kreativni rad. Sada se favorizuje i ulepšavanje sebe, a trebalo bi da imate dobar osećaj za modu za odeću, nakit, kozmetiku i tetovaže.

Photo by Pietro De Grandi on Unsplash

RIBE

Od ponedeljka do četvrtka donosi samopouzdanje i entuzijazam da poboljšate svoje izglede za karijeru, javni imidž ili društveni status. Značajan razvoj mogao bi doneti dugoročni cilj na dohvat ruke. Sreća je na vašoj strani, a svaka interakcija može biti prilika. Zato iskoristite šansu, prijavite se, pitajte, predložite ili molite. Moguća su zaposlenja, dostignuća, unapređenja, priznanja, publicitet ili slava.

Od petka do nedelje donosi samodisciplinu i ozbiljno razmišljanje, uz odličnu koncentraciju i organizacione sposobnosti. Sa fokusiranim umom, možete videti kako se planovi velikih razmera ostvaruju. Preuzimate odgovornost za svoje interese i možda želite da podelite svoje znanje ili veštine. Povećana mentalna čvrstina pomaže vam da donesete važne odluke i da se nosite sa složenim pitanjima.