U novu nedelju ulazimo sa Jupiterom u Blizancima, gde ga nije bilo 12 godina! Malo li je?!

Jupiter proširuje naša iskustva, naše znanje i naše razumevanje. Jupiter predstavlja optimizam, rast, velikodušnost i obilje.

Pročitajte i ovo: JUPITER U BLIZANCIMA: Šta za vas znači Jupiterov tranzit kroz Blizance od 26. maja 2024. do 10. juna 2025. 

Sada u Blizancima, Jupiter proširuje našu svest o našoj potrebi da se povezujemo, učimo, delimo i napredujemo u svakodnevnom životu. Jupiter u Blizancima nas podstiče da prihvatimo našu potrebu da prikupljamo, obrađujemo i delimo informacije. Tražimo unos, mentalnu stimulaciju i kretanje.

Pročitajte i ovo: VELIKI HOROSKOP ZA 2024. GODINU: Šta može da očekuje svaki znak i podznak 

Drugim rečima, Jupiter provodi nešto više od godinu dana u znaku Blizanaca.

Sa vazdušnim znakom Jupiter, mi smo mentalno avanturistički raspoloženi, spremni i voljni da učimo, i zainteresovani smo za širenje uma. Manje smo vezani za naše tradicionalne ili sentimentalne vrednosti jer smo generalno nepristrasni i otvorenog uma. Možemo videti različite strane u konfliktu.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Tačnije, sa Jupiterom u Blizancima, najviše sreće privlačimo kada smo svestrani, društveni, radoznali i opuštamo druge ljubaznošću i iskrenom radoznalošću. Može biti korisno koristiti našu duhovitost i domišljatost tokom ovog tranzita.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

O tome kako Jupiterov tranzit kroz Blizance utiče na vaš znak i podznak, pročitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Merkur sekstil Saturn 27. i 28. maja donosi jasno razmišljanje, dobro rasuđivanje, zdrav razum, samodisciplinu i razboritost. Idealan je za sastanke, donošenje važnih odluka i dugoročnih planova.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Nadoknađivanje papirologije, učenje i istraživanje takođe će imati koristi od povećane koncentracije, dobrog pamćenja i organizacionih veština. Možda biste želeli da obavestite ljude o nečem važnom što ste naučili ili otkrili. Ljudi sa kojima komunicirate mogu biti mnogo stariji ili mlađi od vas.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Merkurov polusekstil Marsa od 29. do 31. maja donosi oštar um i jezik, idealan za svako takmičarsko polje koje nagrađuje jaku nezavisnu misao. Možete samopouzdano delovati prema svojim instinktima. Vaš ljubavni život ima koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti, kao i od sposobnosti da uzbudite svojim rečima i govorom tela.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Treća četvrt Meseca na 09°46’ Riba u kvadratu sa Venerom donosi povećanu potrebu za zadovoljstvom kroz ljubav i naklonost. Trebalo bi da se osećate prijateljski, romantično, senzualno i sentimentalno. Međutim, takođe možete postati nemarni, neraspoloženi ili sebični. Zdrava veza može proći kroz neke pomalo neprijatne trenutke. Međutim, nezadovoljavajuća veza može patiti od nelojalnosti ili nepoštovanja.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

Merkur u konjunkciji sa Uranom na 24°07’ Bika, od 29. maja do 1. juna donosi brzo razmišljanje, otvorenost i oštru intuiciju. Savršen je za mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost, pozitivne promene i prilagođavanje novim informacijama ili promenljivim okolnostima.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Takođe, možete maksimalno iskoristiti neočekivane prilike, posebno u svom komšiluku, na mreži ili sa braćom i sestrama. Moguća su neobična otkrića, podsticajni razgovori i nova prijateljstva. Međutim, neočekivane vesti mogu biti uznemirujuće, planovi mogu biti poremećeni, ili ćete se lako omesti ili prebrzo donositi zaključke.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Marsov polusekstil Urana od 30. maja do 2. juna olakšava pokretanje promena. Dobro je za praćenje vaših strastvenih želja i delovanje prema svojim instinktima. Sada možete izraziti svoju čudnu stranu i zabaviti se s njom. Trebalo bi da imate više samopouzdanja da rizikujete i uronite u originalne, jedinstvene, kontroverzne ili eksperimentalne stvari.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Čim je ročio u treći znak zodijaka, najveći benefik zodijaka pravi jedan od najznačajnijih aspekata godine, sjajan trigon sa moćnim Plutonom u retrogradnom kretanju na smaom početku Vodolije.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Jupiter trigon Pluton od 25. maja do 10. juna je najznačajniji uticaj u ovom nedeljnom horoskopu, i to veoma pozitivan. Donosi mogućnosti da pozitivno transformišete svoj život, okruženje i živote drugih ljudi.

Tranzicije bi mogle uključiti veći uticaj, bogatstvo i moć. Oni mogu uključivati politiku, filozofiju, duhovnost, obrazovanje ili pravo.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Sada napravljena putovanja će takođe snažno promeniti vaš pogled na život i ostati upamćena kao iskustva koja se dešavaju jednom u životu. Najznačajniji dobici doći će od održavanja visokog morala i nesebičnog ponašanja.

Više o uticaju ovog moćnog aspekta čitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Merkur sekstil Neptun 2. i 3. juna je dobar za opuštanje, kreativnost, komunikaciju i duhovne potrage. Vaše reči postaju umirujuće i mogu biti lekovite za druge. Vaša čula postaju akutna, što vam omogućava da pokupite mnogo dodatnih informacija putem intuicije.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Možete dobiti duhovne informacije kroz snove, meditaciju, duhovne vodiče ili slučajne susrete. Odnosi će imati koristi od vaše saosećajnije i duhovne prirode.

OVAN

Ponedeljak i utorak donose duboka emotivna iskustva koja obogaćuju intimne odnose. Ovo je sjajno vreme da se eliminišu loše navike, opsesije i emocionalne kompulzije. Možete se osloniti na snažan unutrašnji osećaj ravnoteže, plus uživati u većem osećaju pripadnosti svom partneru, porodici, prijateljima i široj zajednici. Upoznavanje sa nekim novim sada bi se osećalo intenzivno karmično i moglo bi da promeni život.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Od srede do nedelje, povećana moć i uticaj donose pozitivne promene i uspeh. Mogući su duhovni i lični rast, bogatstvo i napredovanje u karijeri. Snažan nagon da nešto reformišete u svom životu poklopiće se sa mogućnošću da uradite upravo to. Idite sa tokom i u potpunosti iskoristite mogućnosti koje se otvaraju pred vama. Možete inspirisati ili motivisati ljude da rade zajedno za opšte dobro.

BIK

Ponedeljak i utorak su idealni za donošenje važnih odluka i dugoročnih planova. Možete računati na logično i temeljno razmišljanje sa zdravom dozom skepticizma da biste napravili pravi izbor. Ovakvo sistematsko razmišljanje takođe favorizuje zakazivanje sastanaka i sastanaka, raščišćenje vašeg ulaska i organizovanje bilo čega u vašem životu. Komunikacija će verovatno biti ozbiljne ili praktične prirode i možete efikasno da se nosite sa izazovnim problemima u vezi.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Od srede do nedelje donosi originalno i inventivno razmišljanje, akutnu intuiciju, otvorenost i prilagodljivost. Ovo vam omogućava da brzo reagujete kako biste iskoristili neočekivane prilike. Vaš um će biti podstaknut neobičnim ili uzbudljivim vestima ili slučajnim susretima sa ekscentričnim ljudima. Moguće su nove ideje, kreativni prodori, psihičko otkrovenje i proročki snovi.

BLIZANCI

Ponedeljak i utorak donose strast, hrabrost, posvećenost i izdržljivost za postizanje dugoročnog uspeha. Vaš nemilosrdni naporan rad i samodisciplina zaslužuju vam poštovanje i podršku. Savršena kombinacija opreza i hrabrosti čini da je ovo dobar trenutak za preuzimanje rizika. Snažno samopouzdanje i primarni seks su odlični predznaci za zabavljanje. Ovo je takođe dobar trenutak da se formalizujete ili posvetite dugoročnoj vezi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Od srede do nedelje, trebalo bi da osetite ekstremnu potrebu da napravite značajne promene oko sebe. Vaša intenzivna želja i ambicija čine vas odlučnim i upornim. Neuspesi ili izazovi vas neće obeshrabriti. Moćne sile koje rade iza kulisa mogu dovesti do duhovnog i ličnog rasta, stvaranja bogatstva i profesionalnog napredovanja. Stalni rast i prilagođavanje su vaš put ka ličnom majstorstvu i prosperitetu.

RAK

Ponedeljak i utorak donose kritičko razmišljanje, koje je idealno za ozbiljan ili izazovan mentalni rad. Ovo je dobro vreme za stvari koje zahtevaju trajnu koncentraciju, strpljenje i zdravo rasuđivanje. Tako možete sa sigurnošću da se bavite poslovima, papirologijom, učenjem i ispitima. Pristup zdravog razuma, pažnja posvećena detaljima i dugoročni izgled čine ovo idealnim vremenom za postavljanje dugoročnih planova.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu u kvadratu sa Uranom u Biku

Od srede do nedelje donosi brzo razmišljanje, otvorenost i oštru intuiciju. Ovo vam omogućava da napravite pozitivne promene i prilagodite se novim informacijama ili promenljivim okolnostima. Takođe možete maksimalno iskoristiti neočekivane prilike, posebno u svom komšiluku, na mreži ili sa braćom i sestrama. Moguća su prijatna iznenađenja, neobična otkrića, podsticajni razgovori i nova prijateljstva.

LAV

Ponedeljak i utorak donose duboka emotivna iskustva koja obogaćuju intimne odnose. Ovo je sjajno vreme da se eliminišu loše navike, opsesije i emocionalne kompulzije. Možete se osloniti na snažan unutrašnji osećaj ravnoteže, plus uživati u većem osećaju pripadnosti svom partneru, porodici, prijateljima i široj zajednici. Upoznavanje sa nekim novim sada bi se osećalo intenzivno karmično i moglo bi da promeni život.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Od srede do nedelje donosi uspeh kroz pozitivne promene. Moćne sile koje rade iza kulisa mogu dovesti do duhovnog i ličnog rasta, stvaranja bogatstva i profesionalnog napredovanja. Vaše investicije možda sazrevaju ili doživljavaju nagli rast. Ovo bi trebalo da bude vreme velikog zadovoljstva vašim dostignućima. Vaš uspeh bi trebalo da prati veći uticaj i popularnost.

DEVICA

Ponedeljak i utorak su dobri za sve što zahteva jasno razmišljanje, dobro rasuđivanje i koncentraciju. Favoriziraju se poslovni pregovori, posebno dugoročna ulaganja i nekretnine. Bilo lične ili profesionalne, diskusije koje vodite će verovatno biti duboke. Ljudi sa kojima komunicirate mogu biti mnogo stariji ili mlađi od vas. Doći ćete kao upućeni i poštovani.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

Od srede do nedelje, naelektrišući vaš mozak, ovo je idealno vreme za svaki mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost. Neočekivane vesti mogu doći do vas i dovesti do uzbudljivih novih prilika. Ovo je dobro vreme za sticanje veće svesti i eksperimentisanja, što vodi do uzbudljivih otkrića o sebi i drugima. Novi ljudi mogu ući u vaš život i verovatno će na neki način biti neobični ili uzbudljivi.

VAGA

U ponedeljak i utorak, trebalo bi da postanete strastveni prema ljubavi i stvarima koje volite. Bilo da je u pitanju druga osoba, hobi ili bilo šta drugo, postaćete dublje uključeni u ono što volite. Trebalo bi da uživate u povećanoj popularnosti zbog intenzivne podsvesne privlačnosti koju osećaju drugi. Moguća je nova duboka veza. Ovo je dobar trenutak da testirate nivo lojalnosti i posvećenosti u ljubavnoj vezi i prijateljstvu.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Od srede do nedelje, trebalo bi da budete fokusirani i vođeni da uspete u onome što vas najviše zanima. Kombinacija truda i sreće daje vam moć i uticaj da napravite veliku razliku u svom životu. Mogući su poslovni uspeh, bogatstvo, putovanja ili unapređenje na poslu. Ovo je dobar trenutak da pomognete onima koji imaju manje sreće od vas. Vaša velikodušnost će biti vraćena i mogli biste steći nove i uticajne prijatelje.

ŠKORPIJA

Ponedeljak i utorak donose jasno razmišljanje i dobru koncentraciju, što je idealno za složen ili detaljan mentalni rad. Mogli biste učiti, polagati ispite ili se prijaviti za kredit ili posao. Možete videti kako se manji delovi uklapaju u širu sliku. Ovo je takođe dobar trenutak za pravljenje dugoročnih planova i organizovanje bilo čega, od vaših kuhinjskih fioka do poslovnog predloga. Bićete praktični, efikasni i temeljni.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

Od srede do nedelje je dobro za opuštanje, kreativnost, komunikaciju i duhovne aktivnosti. Vaše reči postaju umirujuće i mogu da izleče druge. Vaša čula postaju akutna, što vam omogućava da pokupite mnogo dodatnih informacija putem intuicije. Možete dobiti duhovne informacije kroz snove, meditaciju ili duhovne vodiče. Vaša saosećajnija i duhovnija priroda će koristiti odnosima.

STRELAC

Ponedeljak i utorak unose intenzitet u vaš ljubavni život. Veze postaju ozbiljnije, pa čak i vitalne za vaše blagostanje. Snažniji nivo privlačnosti, i emocionalne i seksualne, čini ovo odličnim vremenom za zabavljanje. Trenutna privlačnost, karmički odnosi i padanje do ušiju su sve moguće. Visoko samopoštovanje i ljubav prema sebi takođe čine ovo odličnim vremenom za pozitivno transformisanje postojećih odnosa.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Od srede do nedelje otvaraju se prilike da pozitivno promenite svoj život, svoju okolinu i živote drugih ljudi. Tranzicije bi mogle uključiti veći uticaj, bogatstvo i moć. Osećaćete da kontrolišete situacije i možda ćete se naći na pozicijama moći ili autoriteta u grupnim okruženjima. Pitanja koja se tiču politike, religije, zakona, obrazovanja i putovanja verovatno će igrati značajniju ulogu u vašem životu.

JARAC

Ponedeljak i utorak donose samodisciplinu, ozbiljno razmišljanje i odličnu koncentraciju i organizacione veštine. Sa fokusiranim umom, možete videti kako se planovi velikih razmera ostvaruju. Preuzimate odgovornost za svoje interese i možda želite da podelite svoje znanje ili veštine. Povećana mentalna čvrstina pomaže vam da donesete važne odluke i da se nosite sa složenim pitanjima.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Od srede do nedelje donosi brzo razmišljanje, radoznalost i originalnost. Možda ćete postati voljniji i nezavisniji, ali generalno pozitivnog raspoloženja. U vaš život mogu ući novi ljudi koji su na neki način neobični ili uzbudljivi. Neočekivane vesti mogu dovesti do novih uzbudljivih prilika. Verujte svojoj intuiciji da biste brzo donosili odluke.

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose intenzivnije emocije i intuiciju kako bi vam pomogli da dublje upoznate sebe i druge. Imaćete tendenciju da automatski reagujete na ljude i događaje, više na osnovu svojih osećanja nego racionalnih misli. Ali ovo je dobra stvar jer možete verovati svojim instinktima. Ovo je odlično vreme da napunite baterije u udobnosti svog doma ili doma vaših roditelja. Iako se možda ne osećate ambiciozno, povećana lična popularnost i poštovanje mogu unaprediti vašu karijeru i društveni status.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Od srede do nedelje donosi nalet rasta koji vam pomaže da pokrenete pozitivne životne promene. Ovo bi moglo povećati vaše bogatstvo ili pomoći drugoj osobi ili grupi. Takođe je moguće da moćna i uticajna osoba transformiše vaš život. Možda ćete doći u kontakt sa nekim u obrazovanju, poslu, religiji ili duhovnosti ko ima dubok uticaj na vaš životni pravac.

RIBE

Ponedeljak i utorak donose upornost i istrajnost da se završe izazovni i dugoročni projekti. Dobra koncentracija, zdrav razum i sistematski pristup pomažu vam da donesete ključne odluke. Možete preuzeti više odgovornosti i zaradićete poštovanje i pohvale zbog svoje lojalnosti i pouzdanosti. Ovo bi trebalo da bude odlično vreme za pregovore o poslovnim poslovima i potpisivanje ugovora, posebno u oblasti nekretnina.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Od srede do nedelje, ideje koje izazivaju razmišljanje i neobičan smisao za humor čine ovo dobrim vremenom za druženje. Mogli biste steći nove prijatelje koji su mlađi, uzbudljivi ili iz različitih sredina od vašeg. Sva vaša čula će biti pojačana, omogućavajući vam da sagledate stvari sa više detalja. Razmišljanje orijentisano na budućnost i otvorenost dovešće do originalnih i genijalnih otkrića. Studije i ispiti treba da prođu dobro.