Ove sedmice Venera, planeta ljubavi i ona koja uvek diže talase u mirnom i monotom moru zvanom svakodnevnica, biće veoma aktivna, pa možemo očekivati i burne talase u našim emotivnim životima, pre svega, jer ona je kraljica, vladarka naših srca i emocija.

Prvog dana, egzaktan kvadratni aspekt između Venere i Marsa, koji se doduše desio u noćnim satima u nedelju, pre zore ovog prvog radnog dana, osetiće se gotovo cele sedmice, a naročito tokom prva tri dana nedelje.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ponedeljak je potpuno neptunovski dan, uronjen u neke previše fine emocije, sećanja, ali i preosetljivost jer Mars i Venera u lošem odnosu donose konflikte po pitanju ljubavnih stvari, a kako će i Mesec ujutro ući u znak Riba, a Venera istog dana napraviti konjukciju sa Neptunom, postoje dve varijante ovog dana.

Pročitajte i ovo: Mars kvadrat Neptun – iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ili da ste umorni i iscrpljeni od nedeljnih dešavanja i nesuglasica sa partnerom, uspavani ceo dan, pa je najbolje rešenje utoniti u topli krevet i mekane jastuke, uz čaj, knjigu ili romantični film, a veče obavezno dočekati uz nežnu muziku, čašu vina i ako je inspiracija krenula u umetničkom pravcu, sve ono čime se kreativno bavite, naročito ako je povezano sa slikanjem, muzikom, fotografijom, iskoristite za realizaciju, jer ovo je veče kad mogu sve inspirativne ideje da se materijalizuju.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Druga varijanta ovog dana može ići u smeru, naročito kod onih koji su sami i nemaju partnere, ka tajnim i neobičnim, skoro magičnim i nerealnim trenucima upoznavanja nekoga koga već duže sanjaju, maštaju da sretnu, da se vide ili upoznaju.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

Ovaj dan, naročito u večernjim satima, uz sveće, tihu muziku i nestvarnu atmosferu, vrlo lako može doneti novo zaljubljivanje, dugo očekivano.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

U utorak Venera nastavlja svoj ples, sada praveći konjunkciju sa Mesecom u Ribama, pa je ovo nastavak tajnovitih poruka, koje ne samo da može da nam šalje neko ko nam se dopada, nego i Univerzum, poruke samo vama jasne, pa se možete osećati da vreme ne postoji, da dobijate intuicijom i znakovima pored puta poruke i savete, koje svakako treba poslušati.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

I Mars u Strelcu biće aktivan, pa pored Venere, sa kojom  je imao napet aspekt u nedelju, nastavlja da pravi loše odnose sa ostalim planetama. Ovog dana, u utorak dakle, praviće kvadrat sa Neptunom.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Koliko Veneri godi kontakt sa Neptunom, i to sa naglašenom simbolikom znaka u kome se sve nalazi – u Ribama, pa tajni flertovi, poruke i maštarije koje ovaj znak potencira, a sve u smislu može da bude, ali i ne mora, Veneri gode, dok Mars ne voli, jer se ne snalazi u nečemu što nije konkretno, jasno i precizno.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Sam od sebe, Mars u Strelcu ne može da bude konkretan, nego defokusiran i rasejan, te napet aspekt sa planetom Neptun, koja nosi simboliku nejasnoće, magle i tajni, potpuno će ga preovladati, te osnovna simbolika ovog napetog aspekta može da se i desi – odlazak u pijanstvo, potonuće u sopstvene emocije koje su nerazumljive, poruke koje ne shvata, te uzimanje opasnih susptanci, u vidu narkotika, alkohola, i odlazak u vožnju posle toga, sigurno vodi u opasan ishod.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Mars i Neptun u kvadratu, takođe, aktiviraju i tajne neprijatelje, ubistva iz zasede, nesreće upravo izazvane slabom vidljivošću ili pospanošću. Dan nije dobar za komunikaciju ili definisanje bilo kakvih pitanja ili traženja rešenja.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Sredu dočekujemo sa Mesecom u Ovnu, te novi ciklus u koji ulazi ova brza planeta kroz zodijak, može da nam donese i obnavljanje energije, koja se koliko – toliko može fokusirati na posao i nove projekte. Dan protiče bez velikih i ozbiljnih aspekata.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Četvrtak je dan kada Mesec iz Ovna aktivira Sunce u Vodoliji, sekstilnim aspektom, koji je povoljan i podiže humanije aspekte u komunikaciji, zatim pravi kvadratni aspekt sa Jupiterom u Jarcu, koji može doneti preterivanje, naročito u hrani ili kupovini, trošenju, ali i pojačano nezadovoljstvo koje često prethodi preteranim kupovinama ili jelu.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Pred sam kraj dana, Mesec u Ovnu napraviće i aspekt sa Marsom u Strelcu, povoljan trigonski aspekt, pa je moguće da će biti pojačana nesanica usped naleta energije i želje za aktivnošću.

Sve su to brzi aspekti, koji traju po dva sata, ali to označava i brzu promenu naše energije i donosi oscilacije u raspoloženju. Često ovakvi aspekti tokom dana donose i puno vesti i događaja oko nas koji nam menjaju raspoloženje i energiju.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Petak je dan kad se nastavljaju brzi aspekti, ali ovog dana biće svi negativni i napeti. Mesec će praviti kvadratni aspekt sa Plutonom u Jarcu, a nekoliko sati posle i sa Saturnom koji se nalazi u istom znaku. Svakako da će u danu dominirati napeta atmosfera, izazvana strahom, moguće i na kolektivnom nivou, dešavanjima koja nacije dovodi u stres i paniku.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

Obe planete koje su aktivirane Mesecom, a koje su ovog dana aktivirane, govore o dugovima, teškoćama i završecima, pa dan može biti napet, naročito nepovoljan za kontakte i rešavanje stvari i situacija koje su povezane sa starijim ljudima ili bolesnicima.

Vikend započinje turbulentno. Tačnije, u rano jutro u subotu desiće se konjukcija Meseca i Urana u Biku, pa kako je ovo opis stresnih situacija i nervoze, ali i iznenadnih dešavanja, možemo očekivati neočekivane kvarove mašina, curenje vode od komšije ili pak da se setimo nečega što nismo uradili u petak ili prethodnih dana, pa da pod stresom idemo da to obavljamo.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Dan u popodnevnim časovima donosi mirnije i opuštenije sate, te nastavak noći, kao i sledeći dan, nedelja, mogu biti vrlo lepi i obojeni pozitivnom atmosferom, a za neke i fatalni u ljubavnom domenu.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Nedelja je dan kad se na nebu dešava lotos konstelacija, u kojoj učestvuju tri planete – Mesec, Venera i Pluton. Sve tri planete u lepim odnosima, sekstilima i trigonu, donose naročito za one koji u natalnoj karti imaju na neki način povezane ove planete i sudbinske događaje, u vidu upoznavanja nekog vrlo važnog u životu.

Pročitajte i ovo: Tranzit Venere u Ribama kroz kuće natalnog horoskopa

Takođe su pojačane strasti, osećanje da nekog znamo iz prošlog života, fatalnu privlačnost i osećanje bezvremenosti u odnosu sa nekim.

Pročitajte i ovo: Uticaj Venere u Ribama na sve znake zodijaka

Ako ste u dugoj vezi, ovo može biti trenutak kad se obnavlja ljubav i strast koja s vremena na vreme bude zamagljena obavezama i svakodnevnim životom.