Ako na ličnom nivou (još uvek) niste osetili posledice tektonskog poremećaja koji je izazvao najvažniji aspekt godine, ugaoni sudar Saturna i Urana, starog i novog, ne brinite, osetićete na mundanom već tokom naredne godine.

Usamljeni Mars u Strelcu u inkonjunkciji sa retrogradnim (samo još do 19. januara) Uranom u Biku od nedelje do petka daje tendenciju da izgubite strpljenje zbog dosade, ograničenja ili skučenosti. Samokontrola je potrebna da zaustavite buntovni niz da ne stane na put vašim ciljevima. Odvojite malo vremena između donošenja odluke i preduzimanja akcije.

Dok spuštamo nebesku zavesu 2021. godine, divni i ekspanzivni Jupiter vraća se, po drugi put u godini, u znak Riba, jedan od dva znaka kojim vlada. Najveći benefik zodijaka, furiozno će protutnjati znakom Riba u prvom kvartalu godine i 10. maja na izvesno vreme preći u Ovna.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Background photo created by chandlervid85 - www.freepik.com
Foto by chandlervid85 – www.freepik.com

Ovde nam Jupiter pomaže da se fokusiramo na duhovniju dimenziju, isceljenje i blagi eskapizam. Vreme provedeno u tihom razmišljanju može da bude podstaknuto ovim tranzitom, i sa oštroumnom vibracijom Merkura koji počinje svoju fazu senke (kojom se sprema za retrogradnost), spreman za prelazak iz Jarca u Vodoliju krajem nedelje, dok planiramo novogodišnja druženja (gde je bezbedno moguće) ili smišljamo naše ključne novogodišnje rezolucije, Krilati glasnik nas takođe može zateći kako pažljivo razmišljamo o tome kako najbolje možemo da promenimo svoj pristup poslu, novcu i imovini.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Glagoljivi Merkur u konjunkciji sa retrogradnom Venerom na 24°26’ Jarca od utorka do četvrtka poboljšava komunikacijske i društvene veštine, kao i ljubavna ćakulanja. Dakle, ovo je odlično vreme za sklapanje novih prijateljstava i za sastanke. Sve umetničke i kreativne veštine treba poboljšati. Možete pronaći mirna rešenja za sporove i trebalo bi da budete sigurni u poslovne odnose.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Odmah potom, Merkur dolazi u čvrst zagrljaj sa Plutonom na 25°53’ Jarca, koji će trajati od srede do petka, što nam daje moć i jak uticaj. Duboko i intenzivno razmišljanje i komunikacija čine da je ovo dobar trenutak da se dođe do dna problematičnih pitanja. Tajne možete otkriti proučavanjem i istraživanjem ili ispitivanjem drugih.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Švrljavi Mars u Strelcu pravi solidan sekstil sa Saturnom u Vodoliji od 26. decembra do 2. januara, što donosi odlučnost i izdržljivost da se uspe u gotovo svemu. Možete metodično planirati svoj tok akcije na najefikasniji način. Snažna radna etika i pažnja prema detaljima znače da možete zagristi složene i teške zadatke.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU od 19.12.2021. do 29.01.2022. – Sudbinski susreti i ljubavne krize

U novogodišnjoj noći, Mesec se poravnava sa Marsom u Strelcu, a to može doneti življu, otvoreniju atmosferu….

Ovo je odlično za vesele proslave, ali isto tako pomaže i za dublje razmišljanje. Strelac ne voli ograničenja, ali je savršena energija za učešće u bilo kakvim smelim eskapadama, ili odlazak u prirodu u energično istraživanje ili navijanje za omiljeni sportski tim.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU (19.12.2021. – 29.01.2022.) – Pali anđeo

U Novu godinu ulazimo sa snažnim zaletom koji nam daje svetlost koja obasjava našu planetu (može li bolje od toga?!), Sunčev trigon sa Uranom od četvrtka do sledećeg ponedeljka donosi snažnu potrebu da podignete svoju kreativnu, inventivnu i originalnu baklju.

Photo by Thomas Kelley on Unsplash

Bljeskoviti uvidi i živopisni snovi mogu dovesti do kreativnih i novih otkrića. Ovo je dobro vreme za promene i pokretanje novih trendova. Možete se veoma dobro prilagoditi novim uslovima.

Ovo bi moglo da izazove briljantne vibracije moždanih talasa, a takođe i da vidite da svi uređaji, tehnički ili električni predmeti postaju još privlačniji u januarskim rasprodajama.

Pročitajte i ovo: Kako da najbolje iskoristite RETROGRADNU VENERU prema svom horoskopskom znaku

Još lepše od toga je to što u toku ovog blistavog aspekta imamo i mlad Mesec u Jarcu.

Prvi godišnji mlad Mesec je 2. januara, tačno u 19.33h prema našem vremenu.

Istog dana, Merkur ulazi u Vodoliju, u kojoj ostaje do 25. januara.

Pročitajte i ovo: Đotiš: Četrdeset dana RETROGRADNE VENERE, karmičke veze ili kompleks prošlih veza

Sunčev polusekstil sa Saturnom od subote do ponedeljka donosi strpljenje, upornost i snažnu radnu etiku za postizanje vaših ciljeva. Bićete odlučni da postignete praktične rezultate i ne pravite greške. Ovo je dobro vreme za obavljanje ozbiljnih ili teških zadataka.

Takođe, prikupljanje energije u Jarcu, zajedno sa Venerom i Plutonom, može videti veliko poštovanje prema zemljanim bojama ovog znaka, a sa Venerom koja se poravnava u sekstilu sa prelepim Neptunom, mogla bi se uspostaviti veoma posebna veza, inspirativna i zanosna, baš kada krećemo u godinu ličnog otkrića, 2022.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

I za kraj nedelje, imamo Merkur u polusekstilu sa Jupiterom, koji nam od subote do ponedeljka donosi pozitivno razmišljanje, širok pogled i dobre veštine donošenja odluka. Lako usvajanje ideja i dobra koncentracija znači da možete učiti ili polagati ispite s manje stresa nego inače.

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za svaki znak i podznak, pored kojih možete da čitate i godišnje horoskope!

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Kao i svake nedelje, i ove poslednje u godini ponoviću, nije sve do planeta, do nas je. Napravite korak, dva, da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećna vam Nova godina! I znate kako kažu, ne očekujte ništa novo da vam se desi ako budete zadržali stare navike.

Ovan

Ova nedelja vam pruža priliku da proširite svoje znanje i nametnete sopstvene ideje.

Tražite lični rast kako biste evoluirali ili uspeli da pobegnete iz stagnirajućih situacija. Iskoristite priliku da promenite bilo koju vezu zbog koje se osećate dosadno ili pod stresom.

Možda ćete pronaći znanje na putovanju koje ste dugo tražili, ali niste uspeli da ga ostvarite. Na ličnom nivou, spremni ste da rizikujete i da preuzmete emocionalni izazov. Na finansijskom nivou, pravo je vreme da preduzmete sledeći korak.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ova nedelja počinje na dinamičan i strastven način. Morate da izrazite svoju seksualnost i naći ćete pametne načine da to učinite.

Vaše pozitivno raspoloženje olakšava komunikaciju u vašoj vezi. Postajete pomirljiviji, spremni ste da uzmete u obzir potrebe svog partnera bez preterivanja.

Ako ste slobodni, ova nedelja je savršena prilika da napravite sledeći korak sa nekim koga ste nedavno upoznali ili ćete se sresti svakog trenutka.

Bik

Ovo je veoma važna nedelja za vas. Diskusija i komunikacija vam pomažu da rešite sve probleme koje imate sa drugim ljudima.

Komunicirajte sa svojom porodicom da biste rešili sve nerešene stvari. Posao će biti napet i naporan, ali će vaše raspoloženje biti pozitivno. Budite pametni i fleksibilni i naći ćete najefikasnija rešenja.

Izbegavajte nepažnju kada se bavite svojim poslovima i sve će vam uspeti. Uživajte u toplini i sigurnosti svog porodičnog života.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaša veza je na dobrom putu i ​​komunikacija sa vašom drugom osobom će učiniti stvari još boljim. Obavezno im posvetite malo kvalitetnog vremena. Iskoristite slobodan dan da provedete vreme sa svojim partnerom.

Morate da se oslobodite pritiska i napunite svežom energijom, a to se može dogoditi samo ako uživate u ličnom vremenu.

Ako ste slobodni, provedite vreme sa prijateljima i prijatnim društvom. Nikad ne znaš gde te pozitivno raspoloženje može odvesti.

Blizanci

Kako je ovo dinamičan početak vaše nedelje! Naći ćete snagu da odredite prioritete u svojim zadacima i završite svoje planove.

Iskoristite maksimalno svoju energiju, dinamiku i oštrinu ove nedelje. Vaša potreba za akcijom će vam doneti rezultate, sve dok ste organizovani i sabrani.

Doživećete novootkrivenu potrebu da delujete, idete napred, završite svoje zadatke i evoluirate. Ovi dani će vam biti idealni za nove početke.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ove nedelje možete snažno poboljšati svoj ljubavni život, a posebno svoju vezu. Imate najjaču volju da promenite stvari, i ovo će biti dovoljno. Imaćete odlične komunikacijske veštine koje će vam pomoći da rešite sve probleme ili nedoumice. Ne razmišljate o tome i vaš glavni cilj je da unesete više ravnoteže u svoj život.

Ako tražite svoju drugu polovinu, bićete svedoci nekih spektakularnih promena.

Rak

Ova nedelja je uglavnom operativna za vas. Uskoro ćete razmišljati i delovati brzo. Imaćete ograničeno vreme za sebe, ali iskoristite ovu priliku.

O labavim krajevima se mora voditi računa i ova nedelja je odlično vreme za to. Sve što vas se tiče naći će bolji ritam. Upoznaćete ljude koji će vam pomoći da rešite svoje probleme i postignete optimalne rezultate. Verujte ljudima koji su vam bliži, jer oni mogu da vam pomognu svojim iskustvom.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ove nedelje ćete morati da održite ravnotežu između ličnog i profesionalnog života. Imaćete mnogo stvari sa kojima ćete morati da se bavite, pa pazite da ne zanemarite partnera.

Ako ne možete da nađete vremena za svog partnera, razmislite o pronalaženju načina da ga učinite delom svog života. Razgovarajte sa njima o svojim problemima, pomozite im da vas razumeju i pomognu vam. Pravo je vreme da premostite jaz koji vas je razdvajao.

Lav

Ova nedelja će biti veoma važna za vas. Vi ćete regulisati svoje postupke sa jedinom svrhom da unapredite svoje poslove.

Više niste zadovoljni samo planiranjem ili održavanjem stvari; pravo je vreme da preduzmete sledeći korak. Vaš svakodnevni život neće biti svakodnevni, jer ćete se stalno kretati tražeći sledeći korak, sledeći izazov.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovo raspoloženje će vas naterati da rizikujete u svom ljubavnom životu. Više ćete eksperimentisati, bilo sa svojim partnerom ili, ako ste slobodni, sa novim ljudima.

Vaš ljubavni život će ove nedelje biti izuzetno zanimljiv. Vaša potreba da doživite nove emocije učiniće vas originalnim i kreativnim. Stimulisaćete svog partnera i predložiti nešto ludo, nešto što će vašu vezu učiniti uzbudljivom i začinjenom. Dosta vam je iste rutine i više niste voljni da igrate istu igru.

Ako niste u stabilnoj vezi, pripremite se: vaše srce može preskočiti na prvi pogled!

Devica

Ako svoju nesigurnost i sebe ostavite po strani, moći ćete da poboljšate svoje lične i profesionalne odnose.

Deo vaših akcija biće posvećen isključivo vašem odnosu sa ljudima koji vas okružuju. Pokušaćete da pronađete načine da rešite sukobe i nesuglasice koje ometaju te odnose. Takođe možete posvetiti vreme pomaganju u problemima sa kojima se susreću vaši voljeni, kako biste ojačali vezu između vas.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaše akcije imaju za cilj da poboljšate svoj život. Dosta sa stagnacijom i osrednjošću. Vreme je za napredak!

Imate mnogo problema i dosta anksioznosti u tanjiru, pa se ponekad osećate kao da zanemarujete partnera. Međutim, ova nedelja će vam pomoći da se izrazite i približite osobi koju volite. Ne oklevajte da se otvorite i posvetite malo kvalitetnog vremena vašoj vezi.

Ako ste slobodni, vaše inhibicije će biti oslabljene i osetićete potrebu za avanturom. Postaćete spontaniji i nepredvidiviji da biste se dobro zabavili.

Vaga

Ova nedelja će početi sa pojačanjem, zbog čega ćete se suočiti – i nositi se sa – svojim obavezama.

Ako imate adekvatno planiranje, disciplinu i samokontrolu, uspećete da završite sve nerešene zadatke. Vaše ideje će naći publiku sa razumevanjem. Vi ćete komunicirati sa svojim unutrašnjim ja i proširiti svoju duhovnost.

Slušajte sebe kako biste otkrili motivaciju koja vam je potrebna. Pre ili kasnije otkrićete da je ona već u vama.

Obavezno ignorišite tračeve koji lete oko vas.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Dobri dani su pred nama. Vaš partner izražava interesovanje za vas na nekoliko načina. Oni moraju da komuniciraju sa vama, rečima i delima, kako bi poboljšali atmosferu među vama.

Trebalo bi da budete otporni tokom vaših debata kako biste pronašli rešenje koje najbolje odgovara oboma.

Ako je vaš ljubavni život nestabilan, budite strpljivi. Stvari će se promeniti.

Škorpija

Vaša nedelja počinje na način koji je dinamičan, do tačke da postanete impulsivni. Delujete spontano, tako da možda nećete moći da kontrolišete rizik.

S druge strane, vaša spontanost osvaja neke ljude koji su vam zaista potrebni u životu. Fokusirate se na svoja partnerstva, jer im je potrebno više truda da bi se konsolidovali.

Na kraju krajeva, oni su vam već pomogli da postignete toliko toga. Vaša nedelja će biti intenzivna i naporna, ali u nedelju ćete se osloboditi pritiska i pronaći ravnotežu.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Nemojte se fokusirati na probleme i traume iz prošlosti. Uzdržite se od mešanja stvari, provociranja i neslaganja. Nedelja će vam doneti priliku da uživate u mirnim, ličnim trenucima koji će vas ispuniti snagom i samopouzdanjem.

Ako ste slobodni, smirenost i toplina čine vas dostupnijim i približavaju vas novom poznanstvu. Krenite!

Strelac

Ovo je veoma važna nedelja za vas. Sve je moguće u vašem ljubavnom životu, jer nemate inhibicije.

Ako ste slobodni, nova avantura je vrlo verovatna. Izazovi i teškoće neće moći da zaustave vaš kurs, jer ste odlučni da postignete svoj cilj i ništa vas ne može zaustaviti.

Kontrolišite svoju žurbu i procenite situacije kako biste izbegli opasnosti. Uzećete stvari u svoje ruke i rešićete nekoliko problema koji su vam išli na živce.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaša veza je puna strasti i impulsa. Nešto će ponovo da zaiskri i učiniti vas spontanim i asertivnim.

Osećate potrebu da povratite svog partnera, tako da radite stvari koje niste radili dugo vremena. Vaša seksualnost postaje još intenzivnija, što će vam dobro poslužiti – posebno ako ste slobodni i u potrazi za novom avanturom.

Imate neodoljiv šarm koji će vam doneti šta god tražite. Ne odbijajte nikakve pozive za izlazak.

Jarac

Ove nedelje ste aktivniji nego inače. Radite na rešavanju problema koji vas muče. Osećate potrebu da odmah završite sve poslove koji su još na čekanju. Vaše znanje i iskustvo vam pomažu da poboljšate saradnju i unesete im mir.

Profesionalno, konačno uspevate da izbalansirate stvari i započnete svoje planove. U vašem ličnom životu, vaša veza je ispunjena harmonijom i osećate se veoma zadovoljno.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ove nedelje bi trebalo da razgovarate sa svojim partnerom o svim onim problemima u vezi zbog kojih se osećate udaljeno. Ne zadržavajte se u sebi, ne budite jadni i pesimistični. Ako poboljšate komunikaciju među vama, mnoge stvari će se promeniti u vašoj vezi.

Ako ste slobodni, sredina nedelje će vam doneti prave okolnosti da procveta novo poznanstvo. Razgovor je vaša jača strana i iskoristićete ga da izgledate bolje u očima vašeg partnera.

Vodolija

Ova nedelja vam nameće popriličan uticaj. Sigurno nećete biti mirni. Morate biti u stalnom stanju kretanja i asertivnosti.

Morate mnogo stvari da rešite, ali da biste to uradili potrebno vam je efikasno planiranje. Nemojte se stresirati, jer ćete uskoro postići mnoge važne stvari.

Krajem nedelje ćete uspostaviti mnogo kontakata, videti ljude posle dužeg vremena i komunicirati sa svojim krugovima.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaša veza igra važnu ulogu i posvetićete joj dosta vremena. Vaš ljubavni život će uskoro ući u period ponovnog rođenja. Spremni ste da eliminišete stvari koje ometaju vašu vezu, kako biste videli kako napreduje na prijatan način.

Ako ste slobodni, osetićete potrebu da rizikujete da biste dobili ono što želite. Izaćićete iz svoje zone udobnosti i uživati u tome.

Foto Almos Bechtold

Ribe

Ova nedelja je puna dinamike, energije, sredstava za život i optimizma.

Spremni ste da prevaziđete bilo koju barijeru da biste evoluirali kao ličnost ili da bi vaši poslovi krenuli napred.

Putovanja vam donose znanje – ako već niste planirali putovanja, ona će se desiti u narednim danima. Vaša nedelja će biti slatka i prijatna. Vaši voljeni su izvor snage i inspiracije.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Pozitivno ste raspoloženi i učinićete sve da poboljšate svoju vezu. Revno ćete je braniti od bilo kakvih izazova i poteškoća.

Ne držite partnera u mraku kako biste ga zaštitili, jer rizikujete da budete pogrešno shvaćeni.

Ako ste slobodni, očekujte neke vesti u svom ljubavnom životu – međutim, vaš izbor će odrediti kako će se stvari razvijati.