Tokom ove sedmice najveću nebesku aktivnost ima Merkur, koji će već prvog dana ove nedelje promeniti znak.

U ponedeljak ulazimo sa skladnim aspektom Meseca i Merkura, što nam aktivira misli i akcije  koje su povezane za dovršavanjem već započetih poslova, a nismo nikako uspevali da ih ovih dana privedemo kraju. Lepa komunikacija i protočne misli, koje su skladne sa našim emocijama.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

U toku dana Mesec menja znak, ulazi u Raka, što je velika promena u energetskom smislu na kolektivnom nivou.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Kako će netom posle ove promene i Merkur promeniti znak, i iz Ovna preći u Bika, definitivno da se budi ženska, zemljana energija, te i fokus svih na oplodnju, potrebi da se okrenemo radu na zemlji, kao i većoj potrebi da idemo u prirodu, da smo povezani više sa porodicom, zemljom i hranom.

Pročitajte i ovo: MERKUR u BIKU, spaja lepo i korisno

Merkur u znaku Bika ostaje do 11. maja, a to znači da se nalazi u svojoj najvećoj brzini, jer će za petnaestak dana preletiti ovaj znak. Merkur u Biku budi na intelektualnom nivou naše misli i fokus interesovanja ka ovozemaljskim, konkretnim i praktičnim stvarima i idejama.

Najveći fokus komunikacije može biti na finansijama, ali i porodičnim i konkretnim odlukama, u vezi sa decom ili roditeljima.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Ova pozicija Merkura u ovom periodu uopšte nije loša, jer ga tokom njegovog super brzog prolaska kroz Bika podržava Venera, koja se trenutno nalazi u znaku Blizanaca, pa ove dve planete imaju dobru komunikaciju i podržavaju jednu drugu u narednom periodu.

To znači da možemo donositi upravo ove odluke koje se tiču novca, poslovnih promena koje su povezane sa finansijama, selidbama, ali i poslovima koji su povezani sa zanatskim uslugama, modom, itd.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Ipak, ove sedmice Merkur će napraviti nekoliko teških aspekata, pa se ne preporučuje donošenje nekih važnih odluka tokom narednih dana, jer već sutradan, u utorak, Merkur pravi napet aspekt sa Saturnom.

Ovaj dan može biti dosta težak, najviše u našim glavama, jer misli mogu biti teške, nećemo moći lako da se skoncentrišemo, možemo biti preopterećeni lošim vestima, teškom komunikacijom, naročito sa starijim ljudima, te kao da nam nešto izvana smeta da se koncentrišemo i donosimo razumne odluke.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Moguće su depresivne misli, sumorne strepnje i sumnje koje mogu da nas ovog dana zaokupiraju, naročito sve one  koji imaju u natalnoj karti ovaj aspekt.

Pre ovog aspekta, u toku dana Mesec će napraviti lep odnos sa Uranom i Suncem, pa ako baš nešto imate da obavljate van doma, iskoristite jutro, jer će imati koliko – toliko podršku brzog Meseca.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Sreda je dan sa dva brza aspekta, tačnije, opozicije koje pravi Mesec sa Plutonom i Jupiterom u znaku Jarca. I ovi aspekti mogu da donesu tmurnije vesti i atmosferu, pa je savet da nešto veselo čitate ili gledate neki krimić.

U četvrtak Mesec menja znak i ulazi u Lava, što govori o buđenju ega i ličnih interesa, za razliku od prethodna dva dana, kada je tranzitirao kroz znak Raka, kad smo bili povezani više sa kolektivnim i porodičnim pričama i bili pasivniji. Sada možemo da preuzemo neke konkretne akcije i naša volja može da nam pomogne u tome.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Ipak, u toku dana Mesec će praviti opoziciju sa Saturnom, a zatim i loš odnos sa Merkurom i Suncem koji se sad nalaze u znaku Bika.

Ovaj dan može biti zanimljiv, zato što možemo biti zakočeni nečijim mišljenjem ili autoritetom u obavljanju akcija koje smo smislili, ali je upravo to izazov ovog dana, da se suočimo sa ograničenjima od strane porodice, države ili bilo kojih drugih autoriteta.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

U petak, u ranim jutarnjim časovima, dešava se još jedan aspekt Merkura, ovog puta desiće se konjukcija Merkura i Urana.

Ove dve planete, kada su u ovakvom intenzivnom odnosu, sličnih su energija, često donose nagle i nepredviđene odluke, brze odluke ili pak brzinu u mislima i pronalaženju rešenja.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Većina nas će spavati kad se bude desila egzaktna konjukcija, ali ceo dan može biti prožet ovom energijom, te naročito moramo pripaziti u vožnji, saobraćaju, ali i u komunikaciji sa ljudima koji su napeti ili nervozni, jer može doći do konflikta.

Može doći do rasplamsavanja svađe, a kako su obe planete u znaku Bika, može da se desi da ona dugo i potraje. Ipak, sve može ostati na rečima i na tvrdim stavovima koji se tvrdoglavo zastupaju.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

U toku ovog dana desiće se i opozicija Meseca i Marsa, koja dodatno podržava nervozu, nerazumevanje, pa može u nama za trenutak da probudi bes, ljutnju i bunt, naročito što Mesec i dalje ide kroz vatreni znak Lava.

U subotu energija splašnjava, jer Mesec ulazi u racionalni znak Device, te analiza i proračunatost u svakom pogledu se budi u nama.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Mesec će do kraja dana napraviti samo jedan aspekt, i to sa Uranom, koji je skladan, i može da nam pruži podršku u inovatnivnim idejama, da se ubrzamo u domenu posla ili raspremanja kuće.

Poslednjeg dana ove sedmice, i dalje je Mesec u znaku Device, pa je sigurno da ćemo ovaj dan biti vredni, jer nas u tome podržava i lep odnos sa Suncem. Mesec i Sunce u trigonu, u zemljanim, ženskim znacima, podržavaće nas u poslovima oko kuće, dvorišta ili bašte.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Do večeri, desiće se još jedan aspekt koji će napraviti Mesec sa Neptunom. U pitanju je opozicija koja može da probudi nezadovoljstvo u nama, ali i preterivanje u alkoholu, opijatima.

Foto Matt Cannon

Takođe, može da se desi da se osećamo umorno, pospano, naročito ukoliko budemo pravili planove za naredne dane i poslove koje moramo obaviti, a koji nam nisu dragi.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

U toku nedeljne večeri možemo da budemo u ljubavnim zabludama, da verujemo u nešto što nema budućnosti, da stavljamo ružičaste naočare u vezi sa nekim odnosom, a sve to zbog napetog aspekta Venere i Neptuna, koji će zapravo biti egzaktan u ponedeljak, u ranim jutarnjim časovima.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Zato je preporuka da bolje u toku večeri pokušate da pogledate sami neki ljubavni film ili čitate ljubavni roman, nego da upadnete u zamku nekog lepog dopisivanja, koje vas može odvesti u suprotnom pravcu od onoga što očekujete, a onda je za očekivati da ćete biti nezadovoljni i razočarani.