Samo što je planeta ljubavi izmakla šaka rasipničkom Jupiteru pod blještavim plaštom neba obasjanog punim Mesecom u Devici, planeta akcije dopada istih, tako da nedelju počinjemo široke ruke i praznih džepova. Možda i s nekom polnom bolešću pride jer je vreme razuzdanih ljubavnih afera. Ipak nebeski ljubavnici jezde slobodarskim znakom Vodolije, a znamo gde to može da nas odvede.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Elem, Mars u kvadratu sa Jupiterom od 23. februara do 1. marta daje energiju i inicijativu za pokretanje novih projekata i preuzimanje rizika potrebnih za postizanje uspeha. Ali sklonost ka nemarnosti i impulsivnosti nosi opasnost od preuzimanja rizika. Zato izbegavajte da se ponašate brzopleto, a da ne uzmete u obzir posledice svojih smelih postupaka. Ovo nije vreme za svađu ili kockanje.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

U sred srede, na nebu imamo vrlo zanimljivu situaciju: zbijaju redove Sunce, Merkur i Saturn u Ribama.
Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com
Najpre se Sunce spaja u konjunkciji sa Merkurom na 09°14’ Riba. Potom, Merkur u konjunkciji sa Saturnom na 09°44’ Riba, a onda Sunce zaokružuje celinu priljubljujući se Saturnu u konjukciji na 09°46’ Riba.

Pročitajte i ovo: Kineska Nova godina (Lunarna Nova godina) 2024: GODINA DRVENOG ZMAJA 

Ovo poravnanje Sunca, Merkura i Saturna traje od 24. februara do 3. marta i najznačajnije je obeležje ove nedelje. To čini vaše misli i komunikaciju o ozbiljnim ili teškim pitanjima. Oni mogu uključivati vašu braću i sestre, decu i komšije i odnose se na vaše dužnosti i odgovornosti. Možda će biti potrebno doneti važne odluke.

Pročitajte i ovo: Lunarna Nova godina 2024: Pročitajte kako će kineska Nova 2024. uticati na vaš horoskopski znak

Obično bi ovo usklađivanje bilo povezano sa kašnjenjima, ograničenjima, negativnim razmišljanjem, kritikom i hladnoćom u odnosima. Međutim, sekstil Jupitera bi umesto toga trebalo da donese optimizam, dobre vesti, velikodušnost i uspeh. Dobro rasuđivanje vodi ka stalnom rastu.

Pročitajte i ovo: SVE O KINESKOJ GODINI DRVENOG ZMAJA 2024. 

Ono što je posebno zanimljivo i što začinjava stvari je to što je fiksna zvezda Skat koja donosi sreću, trajnu sreću, slavu ili sramotu, i romantične ili kućne probleme uz stelijum na 09°46’ Riba. Takođe, ukazuje na „bezbednost u potopu“.

Pročitajte i ovo: TABUI I SUJEVERJA: 18 STVARI KOJE NE BI TREBALO DA RADITE KADA JE KINESKA NOVA GODINA 

Sa Suncem: Osetljiv, emocionalan, psihički, kritika i progon kroz medije, ali pomoć prijatelja.

Sa Merkurom: Neobični događaji, okultna interesovanja, vidovnjak, mnogo prijatelja.

Sa Saturnom: Nevolje zbog suprotnog pola, mnoga putovanja i neobične avanture, iznenadni usponi i padovi.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci vole da budu u centru pažnje! Jeste li među njima? 

Ali to nije sve!

Merkur u sekstilu sa Jupiterom od 28. februara do 1. marta donosi optimizam, uvid i razmišljanje usmereno na budućnost; idealno za pravljenje planova. Sklapanje prijateljstava je lako, a možete računati i na diplomatiju i takt u komunikaciji i odnosima. Ovo je idealno vreme za debatu, pregovaranje o boljim poslovima, potpisivanje poslovnih ugovora i odlazak na odmor ili drugu avanturu.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Sunčev sekstil Jupitera od 28. februara do 4. marta ukazuje na sreću, dobru volju, velikodušnost i rast. Trebalo bi da budete društveniji i možete očekivati dobre odnose sa voljenima i ljudima na poslu i u grupnim aktivnostima. Ovo je dobar period za stvaranje bogatstva, studije, putovanja, poslovna i pravna pitanja. Možda ste više zainteresovani za religiju/duhovnost, politiku, društvena pitanja i filozofiju.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Merkur u polusekstilu sa Marsom od 29. februara do 3. marta donosi oštar um i jezik borbenog duha. To je korisno za bilo koje polje takmičenja koje nagrađuje jaku nezavisnu misao. Možete samopouzdano delovati prema svojim instinktima. Vaš ljubavni život ima koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti, kao i od sposobnosti da uzbudite svojim rečima i govorom tela.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Pored ozbiljnih i idiličnih aspekata, ima da leti perje ove nedelje!

Venera u kvadratu Urana od 1. do 5. marta može da testira stabilnost ljubavne veze kroz neočekivane porive ili događaje. Povećana potreba za slobodom i uzbuđenjem može testirati vaše strpljenje sa voljenom osobom ili dovesti do lutanja očiju. Ako izlazite, možda će vas privući uzbudljivi ili ekscentrični ljudi, ali izbegavajte rizik ako upoznate nekoga o kome ništa ne znate.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Mesec u 3. četvrtini na 13°32’ Strelca u sekstilu sa Marsom donosi brze instinkte, strast i entuzijazam. Mogu da te učinim konkurentnijim, harizmatičnijim i odvažnijim. Ovo je dobra Mesečeva faza za zabavljanje, poboljšanje odnosa, borbu za dostojan cilj i zalaganje za sebe i svoje voljene. Možete iskoristiti hrabrost da budete samopouzdaniji i podelite svoja osećanja. Ova četvrt Meseca traje nedelju dana do mladog Meseca 10. marta.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

OVAN

Od ponedeljka do srede donosi snagu, izdržljivost i strpljenje za obavljanje najtežih zadataka. Ovo je dobar period za kanalisanje nedavne frustracije, potisnute ljutnje ili ogorčenosti u težak fizički rad ili kreativni projekat. Vaši napori će rezultirati praktičnim i trajnim dostignućima na koja možete biti ponosni. Ovo je dobar trenutak za oštrenje noževa, prijavu za posao, polaganje praktičnih ispita i izgradnju i renoviranje.

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Četvrtak do nedelje donosi oštar um i jezik sa borbenim duhom. Dakle, ovo je dobro vreme za bilo koje takmičarsko polje koje nagrađuje jaku nezavisnu misao. Možete samopouzdano delovati prema svojim instinktima. Možete biti veoma motivisani da uspete sa jakim osećajem svrhe. Vaš ljubavni život ima koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti, kao i od sposobnosti da uzbudite svojim rečima i govorom tela.

BIK

Ponedeljak i utorak donose osećaj odgovornosti za svoju porodicu ili intimnog partnera. Naći ćete veliko zadovoljstvo radeći na svom domu kako biste mu dali udobniju atmosferu. Ali čak i čišćenje ili organizovanje donelo bi zadovoljstvo. Možete se osloniti na strpljenje, snažnu radnu etiku i pažnju na detalje. Ovo je takođe vreme jake i pouzdane intuicije, koja može povećati vaš osećaj stabilnosti i sigurnosti dok vam pomaže da prevaziđete dugotrajne iracionalne strahove.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Sreda do nedelje donosi sreću, optimizam i harmoniju ove nedelje za Bika. Sreća bi mogla doneti finansijsku dobit koja će povećati vašu ukupnu neto vrednost, zadovoljstvo i zadovoljstvo. Ali ovo je takođe vreme velikodušnosti prema drugima. Mogu se pojaviti prilike za lični, duhovni i materijalni rast. Ovo je dobro vreme za obrazovanje, putovanja na daljinu i pravna i poslovna pitanja.

BLIZANCI

Od ponedeljka do srede, imate snagu, volju, ambiciju i istrajnost da preuzmete najteže zadatke i završite ih na vreme, u okviru budžeta i sa savršenstvom. Pronaći ćete najefikasniji način da obavite posao. Vaše strpljenje i samodisciplina će vam omogućiti da se trudite bez ometanja ili obeshrabrenja. Pojačani seksualni nagon i seksualna privlačnost dobri su predznaci za nove i postojeće veze.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Četvrtak do nedelje donosi povećanu mentalnu energiju i koncentraciju za papirologiju, studije i ispite. Brzo razmišljanje i odlučnost vam omogućavaju da sa samopouzdanjem pravite planove. Ubedljiv stil komunikacije čini ovo idealnim vremenom za debatu, traženje usluga i javno govorenje. Biti avanturističkiji i rizikovati trebalo bi da dovede do pozitivnih rezultata. Sreća prati hrabre!

RAK

Od ponedeljka do srede vreme je stalnog napretka zbog vašeg strpljenja, odlučnosti i snažnog osećaja dužnosti. Bićete uravnoteženi, fokusirani i nećete odvlačiti pažnju od svojih ciljeva i planova. Ovo možda nije uzbudljiv početak vaše nedelje Rakovi, ali je i dalje od ključnog značaja jer naporno radite na izgradnji sigurnih osnova za budućnost. Vašu marljivost i naporan rad treba ceniti i nagraditi.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje donosi vedrinu, optimizam i toleranciju, idealno za opuštanje, druženje i prepuštanje prijatnim aktivnostima. Ili, ako želite, možete produktivnije koristiti pozitivno razmišljanje da povećate svoje znanje, bogatstvo i buduće izglede. Planovi, partnerstva, pregovori, ugovori, investicije, poslovne ideje, studije i pravni slučajevi treba da budu uspešni. Velikodušnost i ljubaznost podstiču duhovni rast.

LAV

Od ponedeljka do srede, možete iskoristiti ogromnu snagu i izdržljivost da biste postigli svoje dugoročne ciljeve. Savršen spoj strpljenja i ambicije čini vas odlučnim da učinite najbolje što možete, bez obzira na to koliko dugo traje. Zadobijate poštovanje i divljenje nadređenih, posebno muškaraca, zbog svoje jake radne etike, pažnje prema detaljima i poverenja. Ova nedelja Lavu takođe treba da donese lojalnost, sigurnost i stabilnost u vašim bliskim odnosima.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje možete očekivati prijatnije interakcije, pre svega kroz odnose jedan na jedan. Ovo može uključivati upoznavanje dece, braće i sestara i prijatelja i putovanja u lokalu radi zakazanih sastanaka i kupovine. I, naravno, razgovor i slanje poruka na telefonu. Ovo je odlično vreme za saradnju, umrežavanje, saradnju, traženje i davanje saveta. Povećana kreativnost, inventivnost i ručna spretnost su prednosti za rad rukama, glasom i umom.

DEVICA

Od ponedeljka do srede donosi ozbiljno razmišljanje i razgovor, ali potencijal za negativnost, probleme u komunikaciji i tugu. Biti sam u učenju ili na računaru osećali biste se ugodnije nego u društvenim situacijama, a dubinsko istraživanje nudi način da zaokupite svoj um. Izbegavajte donošenje važnih odluka i potpisivanje ugovora. Možda imate kritičko oko, ali možete i pogrešiti.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje donosi vam optimizam, sreću i zadovoljstvo. Možete se radovati materijalnom i duhovnom rastu uz prilike za povećanje bogatstva. Ovo je idealno vreme da započnete nove projekte i postignete svoje ciljeve. Trebalo bi da bude malo ili nikakvog otpora, a drugi će biti velikodušni i gostoljubivi prema vama. Svoje vidike možete proširiti i kroz dalje obrazovanje ili putovanja.

VAGA

Od ponedeljka do srede, Mesec u Vagi podstiče vas da se fokusirate na svoj privatni život, dom i porodicu. Osećaćete se emotivnije i osetljivije nego inače. Ovo je sjajan trenutak da razgovarate o pitanjima vezanim za vezu jer ćete biti u kontaktu sa svojim osećanjima. Unutrašnja smirenost i ravnoteža daju vam samopouzdanje da probijete led i steknete nove prijatelje. Ali možda će vam trebati više emocionalne sigurnosti od poznatih predmeta, ljudi i mesta.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Četvrtak do nedelje donosi snagu, energiju, ambiciju i inicijativu, odličan za nadmetanje za pobedu u fizičkim aktivnostima i poslovnim stvarima. Takođe ćete naporno raditi na svemu što volite i želite. Iako su vaša pozitivna energija i entuzijazam savršeni za pokretanje projekata i preuzimanje vođstva, trebalo bi da izbegavate da budete previše zapovednički ili impulsivni. Upotreba strategije i predumišljaja značajno će povećati vaše šanse za uspeh. Dodatno samopouzdanje i magnetna privlačnost idealni su za izlaske i samopromociju.

ŠKORPIJA

U ponedeljak i utorak, vaše misli su u skladu sa vašim namerama da se ideje lako pretoče u reči i da razgovori budu prijatni i plodonosni. Pošto se možete izraziti tako jasno i glatko, ovo je idealno vreme za pregovore o boljem dogovoru u bilo kojoj oblasti života, u poslu, na poslu ili u ličnim odnosima. Takođe biste mogli da igrate važnu ulogu kao posrednik ako je u poslednje vreme bilo poteškoća između prijatelja ili porodice.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje donosi vam dobre vesti, entuzijazam i optimizam. Sreća dolazi u mnoge oblasti života, tako da je ovo odlično vreme za rad i igru. Ovo je idealno vreme za početak novog kursa studija i polaganje ispita. Putovanja i odmori se mogu rezervisati ili započeti. Društveni šarm, takt i diplomatija čine ovo pravim vremenom za rešavanje sporova između vas i drugih ili između vaših prijatelja ili porodice.

STRELAC

Od ponedeljka do petka donosi emocionalnu osetljivost i psihičku percepciju. Osećaćete stvari snažnije i verovatno ćete biti transformisani vašim intenzivnim emocionalnim reakcijama. Neko će vas verovatno duboko dirnuti i imati snažan uticaj na vaš život. Intenzivna emocionalna veza može rezultirati novom vezom. Između vas i svakog sudbinskog susreta postojalo bi snažno karmičko povlačenje.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja, Mesec u Strelcu podstiče vas da se fokusirate na svoj privatni život, dom i porodicu. Osećaćete se emotivnije i osetljivije nego inače. Ovo je odličan vikend za razgovor o pitanjima vezanim za vezu jer ćete biti u kontaktu sa svojim osećanjima. Unutrašnja smirenost i ravnoteža daju vam samopouzdanje da probijete led i steknete nove prijatelje. Ali možda će vam trebati više emocionalne sigurnosti od poznatih predmeta, ljudi i mesta.

JARAC

Od ponedeljka do srede, možete da se oslonite na disciplinu i strpljenje da biste izvršili svoje dužnosti i obaveze. Možda ćete morati da preuzmete dodatnu odgovornost ili da budete mentor ili vodič. Ova nedelja Jarcu može doneti veliko zadovoljstvo, sa dostignućima, priznanjem i napredovanjem. Mogli biste se ponašati kao stena za nekoga ili na vas se ugledalo zbog svoje stabilnosti i mudrosti. Ovo je dobar trenutak da pojednostavite i unesete efikasnost u svoj život.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje trebalo bi da bude vreme sreće i uspeha. Dobre ideje, pozitivno razmišljanje i poboljšana komunikacija donose prijatne i profitabilne razgovore. Ovo je odličan trenutak da napravite optimistične planove za svoju budućnost, promovišete svoje ideje i uđete u pregovore. Druženje, putovanja, poslovna i pravna pitanja su takođe favorizovana. Dobre vesti, srećno i velikodušna dela su mogući.

VODOLIJA

Od ponedeljka do petka donosi strast, hrabrost, posvećenost i izdržljivost za postizanje dugoročnog uspeha. Vaš nemilosrdni naporan rad i samodisciplina zaslužuju vam poštovanje i podršku. Savršena mešavina opreza i hrabrosti čini ovo dobrim periodom za preuzimanje rizika. Snažno samopouzdanje i primarni seks su odlični predznaci za zabavljanje. Ovo je takođe dobar trenutak da se formalizujete ili posvetite dugoročnoj vezi.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja, stabilnost ljubavne veze može biti testirana kroz neočekivane porive ili događaje. Povećana potreba za slobodom i uzbuđenjem može testirati vaše strpljenje sa voljenom osobom ili dovesti do lutanja očiju. Ali zdrava veza neće se suočiti sa velikom dramom, posebno sa partnerom otvorenog uma. Ako izlazite, možda će vas privući uzbudljivi ili ekscentrični ljudi, ali izbegavajte rizik ako upoznate nekoga o kome ništa ne znate.

RIBE

Od ponedeljka do srede donosi odlučnost i snažnu radnu etiku, što ovo čini odličnim periodom za Ribe za postizanje vaših dugoročnih ciljeva. Uzajamno poštovanje i razumevanje poboljšavaju odnose, posebno sa muškarcima i nadređenima. Mogli biste dobiti novo zaposlenje, unaprediti ili preuzeti više odgovornosti bez dodatnog stresa. Ovo vreme dostignuća i priznanja vodi do zadovoljstva, zadovoljstva i višeg samopoštovanja.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje trebalo bi da bude vreme sreće i optimizma kada dobre stvari dolaze brže. Treba da budete druželjubivi i možete očekivati dobre odnose sa voljenima i ljudima na poslu i u grupnim aktivnostima. Ovo je dobro vreme za stvaranje bogatstva, studije, putovanja, poslovna i pravna pitanja. Možda ste više zainteresovani za religiju/duhovnost, politiku, društvena pitanja i filozofiju.