Prvi dan ove nedelje dočekaćemo sa Mesecom u Škorpionu.

Još uvek možemo osećati neprijatnosti od napetog aspekta između Marsa i Urana, naročito zbog znaka u kome se nalazi Mesec, koji pojačava utiske o opasnim i iznenadnim dešavanjima koja su mogla da se dese.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ipak, kako bude prolazio dan, Mesec će praviti lepe aspekte sa Neptunom i Plutonom, kao i konjukciju sa Merkurom, pa se možemo prepustiti pravljenju planova u skladu sa kreativnim idejama i nekim inspirativnim rešenjima, za kojima možda tragamo otkad je Merkur išao retrogradno, a koja se mogu javiti u toku večeri.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Venera će ovog dana tranzitirati poslednjim stepenom znaka Strelca, pa ushićenja sigurno će biti na pretek.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Jupiter u Strelcu – Sreća je na vašoj strani!

Photo by Matthew Sleeper on Unsplash

Tokom noći, Venera ulazi u znak Jarca, i to boji energiju dana, ali i cele sedmice, jer fokus našeg interesovanja, pre svega, ženske populacije, može da se prebaci na posao, obaveze i zadatke koje treba da se rešavaju, najviše u finansijskom smislu, ali i oko starijih članova porodice, dece i njihovih obaveza ili pak oko zdravstvenih tema.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji u opoziciji sa Uranom u Biku, snažne frustracije pretvaraju se u bes, konflikte i direktne sukobe

Tog dana će i Mesec krenuti u novi lunarni  ciklus, što znači da će biti mlad Mesec, ovog puta u znaku Strelca, pa je sigurno da ćemo biti pokrenuti i ovim novim ciklusom u nove akcije i teme.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu i aspekti koje pravi u tranzitu od 02. do 26. novembra 2019.

Jupiter, kao vladar znaka Strelca, još ove sedmice prolazi kroz znak svog vladarstva, te će maksimalna manifestacija ovog znaka upravo će se osećati do nedelje. Jupiter širi, razvija i optimistično gleda na nove projekte koje zasejete za mlad Mesec, te iskoristite baš ovaj dan da zamislite i posadite ideju koju ćete sprovesti u delo do novog lunarnog ciklusa. Ili što bi Jupiter, naš guru poručio –  Igrajte se!

Photo by Uroš Jovičić on Unsplash

U sredu, već treći put, od kada je Merkur u znaku Škorpiona, se dešava lep aspekt između ove planete i Neptuna.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

U predveče ovog dana, kad će se već osetiti skadnost i lakoća u kreativnosti, ali i definisanju onoga što osećate da i kažete, može se desiti i da poetski nastrojeni napišite pismo koje odavno želite nekome, pošaljete poruku ili odete na lepo poetsko veče.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku, od 11. avgusta 2019. do 10. januara 2020. godine

Ipak, svaki put kad se dešava ovaj aspekt, a u poslednjih mesec dana treći put, situacija na nebu je drugačija. Ovog puta Mars je promenio znak u Škorpiona, pa dublji uvidi i spoznaje su mogući, ali i kroz mirno veče, meditaciju ili kroz komunikaciju sa svojim unutrašnjim detetom, anđelima, kroz molitvu, meditaciju, da osetite mir i sklad u svojoj duši koja je u miru sa umom.

Photo by Bryan Minear on Unsplash

U četvrtak i Mesec ulazi u stelijum planeta koje se već nalaze u znaku Jarca. Tog dana, Mesec će napraviti konjukciju sa planetom lepote i ljubavi a obe zajedno vrlo skladan, trigonski aspekt sa Uranom.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Sve tri planete, dakle, nalaze se u zemljanim znacima, jer Uran je već neko vreme u Biku, pa se ovaj aspekt može odnositi i iskoristiti kao podrška u rešavanju poslova, ako vam je potrebna sreća ili, pak, ako želite nešto da završite koristeći ženske atribute – iskoristite lep osmeh, nežan a opet odmeren odnos prema drugima i vrlo lako, a opet nenadano možete brže doći do završetka nekih administrativnih ili papiroloških stvari.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Venera u Jarcu, svakako to i predstavlja, odmerenost i uzdržanost u ponašanju, u razgovorima i komunikaciji. Ova Venera, mada je i neki zovu ledena kraljica, ne pokazuje lako svoje emocije, vrlo je poslovna, ali i istančana u izborima.

Ukoliko imate natalnu postavku ove Venere ili se trudite oko nekoga ko je ima, upornost, strpljivost i vreme pomažu u osvajanju ove Venere.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

U odevanju poslovni stil, minimalistički, ali efektan nakit, porcelanski ten i zamišljen, mlagovit pogled – osvajaju sve one koji znaju da iza ovakve osobe stoji aristokratski stav i držanje koje je od malena učeno na časovima baleta. Pa, dobro došli u ledeno kraljevstvo Venere u Jarcu, narednih mesec dana!

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

U petak će biti aktiviran opet Merkur, ali ovog puta sa odličnim aspektom sa Saturnom, a inače, krajem dana i Mesec će praviti konjukciju sa Saturnom, pa poslovi gde su potrebni detalji, ozbiljniji naučni radovi, testovi iz matematike ili precizni proračuni, lakše će se završiti tokom večeri.

Photo by Dung Anh on Unsplash

Iako aspekt Meseca i Saturna, naročito u Jarcu, potencira zdravstvene teme i možemo se osećati iscrpljeno, teško i umorno, mozak će raditi jako dobro.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Već sutradan, prvog dana vikenda možemo se odmarati, družiti, naročito sa starim društvom i prijateljima, jer Mesec od subote ulazi u znak Vodolije. Mesec u Vodoliji, pored druženja i izlazaka, može da nas povuče na neke sportove na kojima nismo pre bili, barem da ih isprobamo, jer i dalje je Jupiter  na poslenjem stepenu Strelca, pa neki padobranski skok ili ekstremni sport za kojim odavno imamo želju da probamo upravo možemo u nedelju, jer loših aspekata nema, a generalna atmosfera ne nebu nas podržava u istraživanju i podizanju adrenalina.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Od nedelje, polako, ali sigurno pripremamo se na veliku godišnju promenu najvećeg benefika na nebu Jupitera, koji će dan posle vikenda preći iz znaka Strelca u znak Jarca. Ovo je poslednja nedelja, barem po postavci planeta u vatrenim znacima, u letnim i jesenim bojama, jer stelijum planeta u hladnom zimskom znaku Jarcu je sve veći.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.