Relativno, mirna sedmica pred nama. Važna promena na nebu dešava se u četvrtak, kada Merkur menja znak, i iz Blizanaca ulazi u znak Raka.

Prvi dan ove sedmice kreće euforično i energično, što se tiče nebeskih postavki planeta. Naime, tokom dana desiće se egzaktan sekstil između dve muške planete, Marsa i Urana!

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

U tome će ih podržati i pozicija Meseca, koji će praviti dobar odnos i sa jednom i sa drugom planetom.

Mesec će ovog dana preći u znak Raka, te će podržavati protok energije Marsa koji se na nebu trenutno nalazi u znaku Riba, ali i Urana, koji je u Biku.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

Ovaj dan može kliziti onako kako niste mogli ni da sanjate, tako da što god budete krenuli da radite, naročito što se tiče posla, razgovora, brzih odluka, saobraćaja, ali i interneta, biće podržano od strane neba i završeno baš kako treba.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Utorak je dan sa samo dva brza tranzita Meseca. On će u toku dana napraviti lep aspekt sa Neptunom, a krajem dana opoziciju sa Plutonom.

Ovaj dan, najverovatnije može da bude miran, monoton, ali i da donese pospanost ili pak potrebu za intutivnim donošenjem odluka, kreativnošću, pa i nekim lepim razgovorima, naročito u krugu porodice.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

U kasno veče ovog dana, stiže napet aspekt Meseca sa Plutonom, pa ovo može da pojača nemire i brigu oko nekih situacija u kojima smo trenutno, te okupirani narednim koracima koje moramo da pokrenemo u narednim danima.

Ne treba se unapred brinuti, to je savet za ovo veče, da biste lakše i mirno zaspali, ne razmišljajte previše.

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

U sredu, Mesec menja znak i prelazi u Lava, i potreba da izađemo iz kuće, porodičnih obaveza i okrenemo se lepšim temama, izlasku ili pojavljivanju u javnosti, može da dominira naredna dva dana, upravo zbog atmosfere koja se globalno menja kada Mesec na nebu menja znak.

U toku noćnih sati, pred izlazak Sunca, Mesec će napraviti opoziciju sa Jupiterom, te zbog vremena kad se dešava ovaj aspekt, nećemo ga toliko ni osetiti.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

Naredna tri aspekta u toku dana koji slede su Mesečevi, te energija ovog dana može da oscilira, naročito zbog osećanja koja su oprečna, upravo zbog tih aspekata.

Prvi u nizi je opozicija sa Saturnom, te briga od sinoć nastavlja da nas muči, preterana odgovornost ili pak griža savesti da nismo sve dali od sebe u razrešavanju određenih pitanja i situacija.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Tokom dana, Mesec će napraviti dobar odnos sa Suncem, pa će i naše raspoloženje da se popravi, da dobijemo i neki kompliment ili pohvalu od šefa.

Ovaj skladan odnos primarnog muško – ženskog principa daje nam podršku da možemo da u sebi spojimo emocije i mentalne odluke, da smo skladni sa onim što je u nama, što osećamo i što je ispred nas, kao objektivnost.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Pred sam kraj ovog dana, Mesec će napraviti kvadrat sa Uranom, što opet unosi stres, nemir, ali i ozbiljnije strepnje ili pak panične napade ako je neko sklon takvim načinu reagovanja na stres ili izazov iz svakodnevnice.

Najbolje je što ranije otići u krevet, da ne bi došlo do mogućeg konflikta sa nekim bliskim ljudima, bez preke potrebe.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Četvrtak je dan koji kreće sa lepim odnosom Meseca i Venere, što uvek pojačava emotivne izlive, ljubav i želju za uživanjem, pa i u hrani ako hoćete.

Dan je miran, Merkur je praznom hodu, što znači da ne pravi nikakve aspekte sa drugim planetama, dok u veče ovog dana ne promeni znak i uđe u vodeni, ženski, intuitivni znak Raka.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Ovo je sigurno velika promena, naročito zbog toga što je on trenutno dispozitor retrogradne Venere, pa i što se tiče ljubavi i emotivnih odnosa od ovog trenutka dolazi do promena i fokusa našeg interesovanja.

Neke veze mogu da se konkretizuju, razmišljaju o porodici, pokreću se ponovo teme oko udaja, venčanja, svega onog što je zaustavljeno od pre ulaska u karantin, pa ćemo se svi više družiti na porodičnim ručkovima, imanjima, selu i u prirodi.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Merkur koji kreće na svoj put kroz znak Raka, odmah na početku, tačnije ovog dana, ali i dan posle, pravi konjukciju sa Severnim Mesečevim čvorom, što može da donese dobitke svim pripadnicima znakova kojima vlada Merkur, a to su Blizanci i Device, ali i Bikovima i Vagama, jer je, kako rekoh, Venera sad i te kako povezana sa Merkurom.

Dobici, sreća i blagostanje, te podrška ovim znakovima u narednom periodu ide upravo do 04. juna, kad osa Mesečevih čvorova menja znak i pokreće druge znakove, tačnije Blizance i Strelčeve.

Pročitajte i ovo: Merkur u Blizancima, rađanje budne svesti

Petak je dan kad Mesec ulazi u Devicu. Jedini aspekt ovog dana je između Meseca i Merkura, i to, povoljan, pa iskoristite dobru poziciju za kupovinu, bilo kakve novčane transakcije, potpisivanje poslovnih ugovora, ali i za raspremanje kuće, dvorišta, čišćenje i uopšte za obavljanje svih kućnih poslova.

Takođe, dobar dan za definisanje datuma u vezi sa bilo čim, za dogovore i poslovne projekte.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Subota je, takođe, dan kada su na nebu aktivirani samo Mesečevi aspekti, uglavnom nepovoljni, naročito što se tiče ljubavnih sastanaka, emotivno – seksualnih veza, jer planete koje se odnose na ljubavnike – Venera i Mars, ovog dana biće u nepovoljnim odnosima sa Mesecom.

Pored ovih aspekata, takođe, nepovoljan aspekt napraviće Mesec sa Suncem, pa ovaj dan, naročito zbog pozicije Meseca u Devici, najbolje je iskoristiti za rutinske poslove, rad na sebi, kretanje na dijetu ili novi režim ishrane.

U nedelju se nižu i dalje Mesečevi aspekti, s tim da on predveče ulazi u Vagu.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Ipak, dok ne napravi promenu znaka, on će u toku dana imati lepe odnose sa Plutonom i Jupiterom, što može da se odnosi na uživanje i srećne trenutke, pa i dublje uvide kroz događaje u toku dana.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Prvi aspekt koji pravi kad uđe u Vagu jeste trigon sa Saturnom, a poslednji pred sam ulazak u novi dan, tj. sedmicu, napraviće kvadrat sa Merkurom.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Ovaj poslednji aspekt može da nas umori i uznemiri, naročito što se dešava pred spavanje, pa ako imate poslove u narednoj sedmici, lezite ranije, kako biste izbegli nesporazume u komunikaciji, bezazlene reči upućene najbližima koje mogu da prerastu u konflikt.