Sedmica pred nama ne obiluje snažnim aspektima, izuzev četvrtka, kada se aktivira dosta jak aspekt kvadrata Venere i Plutona, koji može da uzdrma naše emotivno stanje i pokrene lavinu dešavanja na ljubavnom planu.

U ponedeljak vrlo lepi, skladni aspekti, pa iako Mesec jezdi znakom Riba i možemo da se osećamo sneno i pospano početkom ove nedelje, desiće se skladan aspekt Sunca sa Marsom, doduše, u popodnovnim časovima, ali uticaj ovog odnosa možemo osećati ceo dan.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ovo su dve muške planete, pa kad su u dobrom odnosu daju nam podršku da krenemo u nove projekte i da dobijemo snagu, da se izborimo za ono što želimo.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Merkur je u svom retrogradnom hodu i dalje, te ovaj dobar aspekt ipak ne možemo iskoristiti da krenemo u potpuno nove akcije, nego više da priliv jake energije usmerimo u tekuće, svakodnevne aktivnosti ili da imamo pomoć od muškaraca u našem životu.

Photo by Peter Hershey on Unsplash

Pred kraj dana, Mesec pravi lepe aspekte sa Neptunom i Jupiterom, pa ukoliko ne utonete u san odmah posle večere, iskoristite noćne sate za meditaciju, maštanje, kreiranje nojih ideja ili poslovnih projekata.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

I u utorak Mesec pravi dobre, sekstilne aspekte sa Plutonom i Saturnom, te većih pomeranja u toku ovog dana nema. U večernjim satima Mesec menja znak, iz znaka Riba ulazi u znak Ovna, pa donosi novu energiju, novi lunarni ciklus kroz zodijačke znake koji nas podsvesno aktiviraju da krenemo u nove početke.

Pročitajte i ovo: Mlad Mesec u Ribama otkriva šta se skriva ispod površine

To možemo odmah osetiti u toku jutra narednog dana, tj. srede, kada Mesec pravi napet aspekt sa Marsom. Prevelika i neobuzdana energija prvog znaka zodijaka može biti prejaka za osetljivi Mesec, pa dodatni kvadratni aspekt a Marsom i te kako može povrediti i uznemiriti sve što je u simbolici Meseca – emotivni odnos sa drugima, našu dušu ili decu.

Photo by Elena Ferrer on Unsplash

Preterani agresivni verbalni ispadi drugih ljudi koji su nagli, bučni ili besni mogu da nas uzdrmaju za ceo dan. Kvadratni aspekt između dve planete govori o prejakoj energiji koja ne može da se kanališe i zbog toga dolazi do konflikta.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nada nja se ostvaruju

Kad je Mesec u napetom aspektu sa Marsom, što se svakako dešava četiri puta u toku Meseca, uvek možemo da se osetimo povređeni, izdani ili napadnuti, a najčešće možemo osećati bes, nepravdu ili strah, sve u zavisnosti od postavke našeg Meseca. Pokušajte ovog puta da ne reagujete na provokacije, koje mogu biti duboko aktivirane unutar nas, jer Mesec vlada našom dušom, te neki konkretni konflikti i ne moraju da se dese, nego sećanja ili nerešeni prethodni odnosi mogu da vam se vrate kao nešto što vas žulja.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

Ovaj dan nosi napetu atmosferu, pa izbegavajte važne sastanke, komunikaciju ili neke stvari koje su vam bitne jer ovog dana nećete imati  advekvatnu koncentraciju i mentalni mir.

Photo by Marten Bjork on Unsplash

U četvrtak se menja atmosfera, ali i uzburkava se more, jer Mesec ulazi u Bika, a Venera krajem dana dolazi u napet aspekt sa Plutonom.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU – Žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Mnogo strasti, ljubavi i mržnje meša se u uskovitlanim grudima, jer Mesec u Biku naredna dva dana fokusira energiju na ljubavne teme, strast i hedonizam, a Venera, koja se već danima nalazi u znaku Ovna podivljalim emocijama provocira Plutona, koji će sad i da je napadne kvadratim aspektom.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU traži viteza koji će osvojiti njeno srce

Ovaj aspekt generalno govori o teškim odnosima, strahovima najviše u seksualnom domenu, ali i svim ostalim strahovima koji mogu biti povezani sa najdubljim intimnim stvarima u nama, pa donosi ženama opasnost od napada, silovanja, pretnji, lošeg muškog društva, kriminalaca, itd.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Energija ovog aspekta će se produžiti i u narednom danu, ali sa gorkim ukusom u ustima, nakon preteranih strasti, reakcija, poteza jer Mesec pravi ovog petka napet aspekt sa Jupiterom, a popodne konjunkciju sa Venerom, pa dve ženske planete u muškim znacima često donose neočkivane nagle poteze i reakcije ženske populacije u odnosu na druge.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Mesec i Jupiter u kvadratu daju na dnevnoj bazi povećan osećaj nezadovoljstva i hirovitosti i često ovi aspekti udruženi u jednom danu daju preterano trošenje u kupovini, po salonima iz potrebe da se smiri unutrašnja nervoza.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pred kraj dana, Mesec pravi još jedan napet aspekt sa Plutonom, pa veće svote novca koje su potrošene mogu biti uzrok svađa, ali i straha od finansijskih problema. Subota je dan kad su na nebu svi pozitivni aspekti, pa pored dobrog odnosa dva svetla, Sunca i Meseca, koji će se desiti u rano jutro, te aspekta Meseca sa Jupiterom i Neptunom, koji nam opet budi kreativnost i maštovitost, na nebu će se desiti i protočan sekstilni aspekt Merkura i Urana, što dolazi kao podrška za sve neobične ideje i čudne akcije koje nam se motaju po glavi.

Photo by Jasmine Waheed on Unsplash

Kako je Merkur retrogradan, i on već ponavlja ovaj aspekt sa Uranom, sigurno smo već o ovim idejama razmišljali tokom prethodnog meseca. Ovog dana možete otputovati iznenada na neki neobičan izlet, sa prijateljima ili decom, i da se provede iznenadjujuće lepo.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Mesec je i dalje u znaku Bika, pa ovaj dan možemo iskoristiti da pozovemo društvo, uživamo u hrani i na drugačiji način provedemo subotu nego inače. Uz to, dobićemo ideje kroz druženje, dobićemo rešenja za neke probleme ili situacije za kojim tragamo, uz druženje, spontano i nenadano.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Nedelja je dan kad je aktiviran samo Mesec, koji pravi dobre aspekte sa Plutonom i Saturnom, ali i menja znak i prelazi u Blizance. Pokrećemo se u mislima, već ka planovima za narednu sedmicu, koja će biti i te kako aktivna.

Photo by Amy Reed on Unsplash

Ne samo zbog toga što će prvi dani radne nedelje biti zahuktani brzim Mesecom u Blizancima, nego i zbog toga što nekoliko planeta menja znak u kome se nalazi.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Nedelju, dan kad bi trebalo da se odmaramo i uživamo, najverovatnije ćemo provesti u mislima o budućnosti i u planovima koji treba tek da se ostvare.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter