Kako ova nedelja počinje, tako i Mars juriša u Jarca na šest nedelja boravka. Mars voli da bude u ovom horoskopskom znaku, tu je, prema astrološkom rečniku, u egzaltaciji, što je u velikoj meri povezano sa obavljanjem stvari i postizanjem opipljivih rezultata.

Mars je u poslednje vreme bio pogođen sanjivim energijama Neptuna, tako da je ovo energetska promena u svim akcijama, koja može da izoštri fokus i doprinese snažnoj odlučnosti u postizanju ciljeva i da nam da dodatni deo pogonske snage da to uradimo.

Merkur, i dalje u retrogradnom hodu, pravi polusekstil sa Marsom od ponedeljka do srede što daje osećaj svrhe i inicijative. Možete delovati prema svojim instinktima s poverenjem. Druženje i vaš ljubavni život imaju koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti, kao i od sposobnosti da uzbudite svojim rečima i govorom tela.

Hand photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Mesec u fazi treće četvrti na 05°33’ Škorpije pod oštrim uglom je prema Suncu u utorak. Bilo kakva ljubomora može da zaiskri ili privrženi stavovi koji postoje u prijateljstvima, ili ako ste solo, mogu se pojaviti ovakva osećanja u nekoj vašoj grupi prema osobi koja vam je privlačna. Dotiče vas se? Možda vam treba više vremena i takta sa prijateljima ili vašem partneru treba više vremena sa svojim interesima ili saradnicima.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Sa druge strane, u trigonu sa Jupiterom odlično je vreme za deljenje emocija sa voljenima. Povećana popularnost i velikodušno raspoloženje čine ovo dobrim vremenom za druženje i izlaske. Uzajamno poštovanje i razumevanje mogu dovesti do vrlo uspešnih ličnih i poslovnih partnerstava.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Sunčev polusekstil sa Jupiterom od nedelje do četvrtka čini da se osećate optimističnije, puni nade i velikodušnije. Smanjuje stres i čini odnose malo skladnijima. Ovo je dobar trenutak da napravite prve male korake ka rezervaciji putovanja na daljinu ili početku kursu ili studija.

Sa Merkurom koji se u sredu u retrogradnom hodu vraća u Jarca, iako Sunce i Saturn (vladar Jarca) ostaju u Vodoliji, ostaje veliki fokus na poslovima, ekonomiji i svetskim zbivanjima.

Možda će neki od ciljeva i nada koje smo sebi postavili na prelazu godine biti zreli za ponovnu procenu.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

To ne znači da neke od njih ne možemo postići, ali neka vrsta resetovanja je u planetarnim delovanjima. Kako se Merkur vraća u Jarca, tako se ponovo bliže povezuje sa dubokim Plutonom, a ova konjunkcija postaje egzaktna u subotu. Konjunkcija Merkura sa Plutonom na 26°51’ Jarca od srede do sledećeg utorka dodaje dubinu i intenzitet vašem razmišljanju i komunikaciji.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Međutim, ovo je fantastičan planetarni savez za detaljno ispitivanje neke stvari, tako savršen za istraživanje i pažljivo razmišljanje o našim taktikama ili pristupu bilo kojoj ključnoj oblasti naših života.

Ovo je dobar period da dođete do dna problematičnih pitanja. Tajne možete otkriti proučavanjem i istraživanjem ili proučavanjem i ispitivanjem drugih.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Ove sedmice imamo divan polu-sekstil između Sunca u Vodoliji i Jupitera u Ribama, koji traje cele nedelje. Ovo je suptilniji planetarni uticaj, ali koji donosi nadu i optimizam.

Jupiter je tradicionalni vladar Riba i savršen je za razmišljanje o našim idealima i duhovnim verovanjima. Sunce u Vodoliji ima mnogo veze sa kolektivom, a moguća je i neka vrsta uzdizanja gde se fokusiramo na stvari koje nas ujedinjuju, a ne dele.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ovaj aspekt je savršen za uspostavljanje neke vrste aktivnosti prikupljanja sredstava za dobar cilj ili dobrotvorne svrhe, ili da proverite nekoga u vašem mestu ko je možda izolovan ili mu treba podrška.

U subotu, 29. januara, Venera kreće direktno sa 11°04’ Jarca! Ali to nije sve jer upravo u tog dana pravi fantastičan trigon sa Uranom što daje poriv i slobodu da isprobate nešto novo. Ovo je uzbudljivo vreme za vaš društveni i ljubavni život, a možda i vaše finansije. Neko nov ko uđe u vaš život mogao bi da bude veoma drugačiji, stimulativan i otvoren.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Sunce u kvadratu sa Uranom od prošlog petka do sledećeg utorka zahteva otvorenost i fleksibilnost zbog neočekivanih promena i neizvesnosti. Nagomilavanje napetosti i anksioznosti može rezultirati nepredvidivim ponašanjem, naglim ili brzim promenama smera. Budite proaktivni u pogledu pozitivnih promena.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Sunčev polusekstil sa Venerom takođe od petka do sledećeg utorka čini da osećate više ljubavi i privrženosti prema voljenima. Ovaj harmoničan uticaj će vam pomoći da ublažite napetost izazvanu Sunčevim kvadratom Urana, i nadamo se da će vam pomoći da se opustite i održite dobre odnose sa bližnjima.

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za sve znake i podznake!

Winter photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto by lookstudio – www.freepik.com

Ovan

Ove nedelje ćete biti raspoloženiji, optimistični i okruženi ljudima koji su živahni i aktivni.

Uspećete da prevaziđete probleme na poslu i imaćete slobodnog vremena da se posvetite planiranju svoje budućnosti. Novo poglavlje će uskoro početi u vašem životu.

Spremni ste da ciljate visoko i ostvarite svoje najdublje želje. Vaše samoizražavanje i proces razmišljanja su veoma favorizovani tokom ove nedelje.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

U vašem ljubavnom životu očekuje se da će ova nedelja biti veoma prijatna. Imaćete priliku da se opustite i priđete svom partneru, razgovarate sa njim o svemu što vas muči i vratite harmoniju u vašu vezu.

Znanje i iskustvo stečeno u prošlosti pomoći će vam da postavite nove temelje u svom ljubavnom životu.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, imaćete vremena da shvatite šta tačno želite od svog života i da krenete za njim optimistično i pozitivno.

Bik

Ova nedelja će vam doneti optimizam, energiju i pozitivne pomake u vašem životu, a vi ćete biti izvor energije.

Mnogo ste razmišljali i sada ste spremni da krenete u veliku avanturu koja će vam dati novo znanje i iskustvo. Ono što ste do sada naučili pomoći će vam da izbegnete zamke na fleksibilan način.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Vi ste u apsolutnom skladu sa unutrašnjim znanjem koje ste stekli tokom vremena. Ponašajte se organizovano i disciplinovano i znaćete šta da izbegavate i čemu da stremite. Konačno ćete savladati prepreke i krenuti napred.

Vaše raspoloženje će biti izuzetno pozitivno. Vaš entuzijazam i optimizam će pozitivno uticati na vašu vezu. Vaš partner želi da podeli svoje brige sa vama kako bi se otarasio stresa.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Slušajte, podelite malo svog pozitivnog raspoloženja i atmosfera će postati mnogo bolja i svetlija. Takođe ćete moći da doživite neke lepe intimne trenutke.

Blizanci

Ova nedelja će biti veoma korisna za vaše akcije i planove.

Imaćete svu dinamiku i pozitivno razmišljanje koji su vam potrebni da preduzmete korake koji će vam pomoći da evoluirate.

Da li želite novi posao? Da li će vam prošlo iskustvo pomoći da donesete ispravne odluke? Da li se vaša veza suočava sa velikim preprekama?

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Konačno ste u mogućnosti da stvari sagledate realno, ali i sa razumevanjem, tako da na kraju možete savladati sve prepreke. Pronađite ono što vam smeta i promenite to.

U svom ljubavnom životu moći ćete da povratite svoje jasno razmišljanje i na najbolji način izrazite svoja osećanja svom partneru. Konačno vam se pruža prilika da izrazite stvari koje vas muče ili nerviraju, tako da možete ispraviti problematične tačke u vašoj vezi.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, imaćete uspeha u novim poznanstvima, a korišćenje svojih komunikacijskih veština pomoći će vam da priđete osobi koja vas zanima.

Rak

Ova nedelja će vam pružiti neverovatne prilike da ispravite svoje prošle greške i postavite nove temelje u svom životu u svim oblastima do kojih vam je stalo.

Dozvolite sebi da krenete za avanturama i istražite nove horizonte. Osećate potrebu da proširite svoje granice i evoluirate kroz životna iskustva.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

U isto vreme, moći ćete da maksimalno iskoristite iskustvo koje ste do sada stekli u životu. Razmislite kroz šta ste prošli i šta želite da postignete i tada ćete moći bolje da organizujete svoje sledeće poteze, korak po korak. Vaše odluke će odrediti vašu nezavisnost.

Ova nedelja će doneti optimizam i pozitivne pomake u vašem ljubavnom životu. Osećaćete se prilično srećno i moći ćete da planirate svoje sledeće korake.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, pravo je vreme da odlučite da li želite da budete posvećeni osobi do koje vam je stalo.

Ako ste ponovo u vezi, obnovljenoj, možda je došlo vreme da odlučite da preduzmete sledeći korak. Da li je vreme za veridbu ili čak brak? To bi sigurno upotpunilo vašu sreću.

Lav

Ova nedelja će vam pomoći da pokažete svoj potencijal i da se približite svojim ciljevima.

Pesimizam i nesigurnost ne spadaju u vaš život ovih dana. Stvari izgledaju svetlije i sa boljim izgledima. Ovo vam daje motivaciju koju tražite da postignete ono što vam je na umu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Da li želite da odete na dijetu, počnete da idete u teretanu, da se rešite loše navike, promenite neke stvari u vašoj vezi? Sada je vreme.

Ovo će biti zanimljiva nedelja za vaš ljubavni život. Erotizam će biti intenzivan jer proizilazi iz pozitivnog raspoloženja koje imate u sebi.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Razgovarajte sa svojim partnerom i radite zajedno na pronalaženju rešenja za probleme koji ometaju vašu vezu. U stanju ste da pokažete razumevanje i fleksibilnost, čineći situaciju mnogo lakšom.

Doživite svaki trenutak i znajte da će unutrašnji mir koji osećate napuniti vaše baterije i učiniti da uživate u lepoti druženja.

Devica

Ova nedelja će vam dati podsticaj koji vam je potreban u životu kako biste konačno mogli da doživite razvoj događaja o kome sanjate.

Imaćete dovoljno dinamike, energije i volje za napredovanjem i stoga ćete moći da rešite teške probleme koji su vas pritiskali. Vaši poslovi se više neće odlagati i konačno ćete videti kako se razvijaju ka željenom rezultatu.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Napravićete nove planove putovanja sa ciljem da proširite svoj posao i ličnost. Organizujte svoju dnevnu rutinu malo bolje kako biste kontrolisali i minimizirali svoju anksioznost.

Bićete dobro raspoloženi ove nedelje, sa ljubavlju i romantikom u vazduhu. Osećaćete potrebu da ponudite zadovoljstvo i podršku svom partneru i to će popraviti raspoloženje između vas i atmosferu učiniti toplom.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Osetićete da vam otpor i razdražljivost popuštaju i ustupaju mesto razumevanju i fleksibilnosti. Imaćete priliku da se izrazite sa više samopouzdanja i da sa većom lakoćom prenesete svoje emocije.

Dakle, ako ste slobodni, moći ćete da priđete i šarmirate osobu koja vas zanima.

Vaga

Vreme je da donesete sopstvene odluke i duboko zaronite u avanturu zvanu život.

Pravo je vreme da iskusite nove stvari ili da preuzmete nove odgovornosti. Štaviše, sada možete započeti nešto novo što ima budućnost.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Optimistični ste i spontani, a to vas udaljava od rutine i budi nadu za svoje planove. Vaša potreba za uspehom neće vam dozvoliti da gubite vreme. Maksimalno ćete iskoristiti svaki minut, ne samo da biste postigli ono što želite, već i da biste uštedeli vreme za svoja lična zadovoljstva.

U svom ljubavnom životu, imaćete priliku da priđete svom partneru i smislite nove načine da mu pružite radost i zadovoljstvo koje traže. Stvarate pozitivno raspoloženje koje će vam omogućiti da se opustite i uživate jedni u drugima.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Takođe ste u stanju da razumete koliko je važno da vaš partner može da funkcioniše i postoji samostalno u vezi. Ovo će delovati na umirujući način i pružiće vam više kvalitetnog zajedničkog vremena.

Škorpija

Verujte svojim instinktima i improvizujte.

Ovog meseca ćete moći da proširite svoje ideje i da se odvojite od sadašnjosti. Možda želite da stavite tačku na situacije koje više nemaju život ili budućnost u sebi. Ne gubite vreme na stvari koje vas neće nikud dalje odvesti.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Ciljajte visoko i nastavite da se borite da stignete tamo. I dalje možete postići promene o kojima sanjate, ako dobro iskoristite svoje životno iskustvo.

Ova nedelja je znak upozorenja koji vam govori da će evolucija u vašem ljubavnom životu doći kroz svest i znanje.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaša veza ne može evoluirati ako insistirate na ograničavanju i gušenju partnera. Dajte im slobodu da odlučuju i deluju kako žele, i videćete da se vaš odnos poboljšava u kvalitetu.

Istovremeno, imaćete priliku da sa svojim partnerom podelite dugoročne planove.

Strelac

Pred vama je dinamična i naporna nedelja.

Ako nešto nema vidljivu budućnost, smisao ili energiju, morate to okončati i eliminisati iz svog života. Neka vas vaš um vodi.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Organizujte svoj život i putovanja na posao, nosite se sa labavim stvarima iz prošlosti i nastavite, oslobođeni strahova i nesigurnosti. Krajem nedelje komunikacija i samoizražavanje se konačno vraćaju kao vaša super moć.

Sjajno ćete se provesti sa svojim partnerom, deleći sa njim svoje misli i ideje. Vaša spontanost i pozitivna energija daće optimističniji dodir vašoj vezi.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Predstavljaćete se i izražavati na glasan način, ali uvek u dodiru sa stvarnošću. Vaša veza dobija kvalitet i sadržaj.

Ako ste slobodni, vaše komunikacijske veštine vas približavaju objektu vaše želje, pomažući vam da ga šarmirate.

Jarac

Izgleda da je ova nedelja posvećena vama!

Više ne možete pobeći od samosvesti i zanemariti ono što ste naučili iz svojih iskustava. Lekcije kojima vas je život naučio imaju smisla i određuju vaše izbore.

Ne možete zanemariti ono što ste iskusili ili opasnosti koje vam predstoje. Možete napraviti promene o kojima sanjate, sve dok imate strogu disciplinu i organizaciju.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera

U ljubavnom životu ćete više vremena provoditi sa partnerom, izražavajući svoja osećanja i uveravajući ih.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Shvatate da je vaša bolja polovina važnija od svega, ali da biste živeli zajedno, svako mora da bude nezavisan u vezi. Poštujte njihove želje i pobrinite se da im dokažete da ste zreli i spremni da napravite korak dalje.

Vodolija

Naredna nedelja vam pruža priliku da redefinišete činjenice u svom životu i zamislite budućnost koja će odgovarati vašim ciljevima.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Postavićete ciljeve i postići ih. Imate spontanost i dobro raspoloženje koje vas može odvesti gde god treba, pune svesti i znanja. Ono što ste do sada iskusili nije bilo slučajno. Iskoristite svaku životnu lekciju mudro, ako želite da vidite kako vaš život napreduje.

Sveukupno pozitivno i optimistično raspoloženje ove nedelje postaće idealna pozadina za skladan i veoma zadovoljavajući ljubavni život.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Dobro ste, osećate se dobro i sa optimizmom očekujete budućnost. Ako se tome radujete zajedno sa svojim partnerom, onda ste verovatno pronašli pravu osobu sa kojom ćete biti. Nemojte odlagati da vaša veza bude formalna ili da napravite ozbiljan korak napred.

Photo by Denys Nevozhai on Unsplash

Ribe

Ova nedelja vam donosi optimizam i dobre izglede.

Imaćete priliku da počnete iznova, pa pustite da snovi usmere vaše buduće planove i izbore. Ponovo izgradite oblasti svog života kojima je to potrebno i primenite raspored koji će vas dovesti do vašeg cilja, korak po korak.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Tokom vikenda ćete se lepo provesti i videti kako vam se snovi ostvaruju.

Vaš ljubavni život će se ovih dana veoma dobro razvijati. U vašem umu postoji intenzivna turbulencija i to vas tera da razmislite o onome što se do sada dogodilo, prepoznate svoje greške i pristupite partneru sa razumevanjem i pomirljivim raspoloženjem.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, vikend će vam na jedinstven način ostvariti san. Budite otvoreni za nove izazove.