Na prepreke, opstrukciju, ograničenja i obaveze u svim domenima života računajte od samog početka nedelje, kao i tokom njenog većeg dela.

Stoga, obuzdajte strasti, jer, inače, lako može da dođe do karambola neslućenih razmera, sve u skladu i pod uticajem vrlo teškog aspekta kvadrata Marsa u vatrenom Ovnu, znaku svog sedišta, gde je najjači, i retrogradnog Saturna u Jarcu, takođe, znaku svog sedišta, kojim počinjemo novu radnu nedelju.

Kvadrat Marsa i Saturna, na 26°19’ Ovna / Jarca, aktivan od 18. avgusta do 3. septembra, a egzaktan u ponedeljak, donosi frustraciju i inhibiciju.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Vaše želje i potrebe jačaju, ali vam je možda teže da ih izrazite i uspete da ih realizujete. Najbolji pristup ovom aspektu je da zauzmete odbrambeni stav, što posebno važi za Ovnove, Rakove, Vage i Jarčeve, kao i sve one koji imaju natalne planete u ovim znacima.

Photo by Todd Diemer on Unsplash

Imajte na umu da je ovo jedan od najtežiš astroloških aspekata, zato vam savetujemo da se primirite, iskulirate i povučete, bolje nego da snosite posledice koje mogu da budu ozbiljne i teške jer se radi o dve malefične planete, obe u znacima svog sedišta, i to, kardinalnim znacima, što znači, najjačeg dejstva.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Pred vama je ozbiljan zadatak. Biće vam potrebna strategija i disciplina da biste postigli svoje ciljeve. I strpljenje, nešto po čemu Mars nije baš poznat. Ne očekujte brze rezultate u ponedeljak. Ali uložite vreme i trud u ono što želite da postignete, i to će dovesti do rezultata.

Pred vama je težak posao, ali stvari se odvijaju po mnogo prijatnijim kolosecima kako nedelja bude odmicala.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Već od utorka, Merkur u Devici se harmonizuje sa Uranom i Jupiterom, dok se Mars povezuje sa Mesečevim čvorovima, a Venera sa Neptunom stvara prelepe romantične vibracije.

Photo by Maximilien T’Scharner on Unsplash

Idemo redom!

Došlo je vreme da iskoristite svoju energiju i mentalnu snagu.

Naime, Merkurov trigon sa retrogradnim Uranom u Biku (10°39’ Devica / Bik), od ponedeljka do srede, donosi uzbudljive vesti i podsticajne razgovore. Svakodnevna rutina može da skrene u novim i neočekivanim pravcima.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Uz put ćete naučiti nove stvari i upoznavati nove ljude. Ovaj sjajan aspekt sigurno će nadahnuti neke genijalne ideje. Vreme je da pokažete svoju blistavost.

Kada se Merkur poveže sa Jupiterom i Neptunom, inspiracija će vas sigurno pronaći – računajte na to do kraja nedelje. Dakle, budite otvoreni!

Venera nasuprot Jupiteru (17°56’ Rak / Jarac), od nedelje do četvrtka, stvara idealnu atmosferu za zabavu, ali nije baš dobra za naporan rad.

Trebalo bi da se osećate srećno, optimistično, velikodušno i vrlo društveno. Ali treba voditi računa o tome da ne snižavate svoje standarde ako izlazak može da dovede do pogrešnih izbora ili neprijatnih situacija.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Trigon Venere i Neptuna (19°57’ Rak / Ribe), od utorka do subote, savršen je za romantiku, opuštanje i sanjarenje. Vaš ljubavni život imaće koristi od vaše povećane nežnosti i sposobnosti povezivanja na duhovnom nivou. Ovo je parvo vreme za gledanje romantičnih filmova, zabavljanje i ulepšavanje vašeg okruženja.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Međutim, nije sve mirno u zemlji ljubavi, jer Venera u isto vreme pravi opozicije sa Jupiterom i Plutonom, što znači da partnerski odnosi postaju poprilično intenzivni! Ovo nije vreme za mlaka osećanja.

Ljubav preuveličava sve u utorak, 25. avgusta, dok se Venera bude protivila Jupiteru. Vaša želja za ljubavlju i zadovoljstvom je velika i verovatno ćete se i vi osećati pomalo lenjo. Ali “ne može” kažu Mars i Saturn. Pripremite se za emocionalni rollercoaster!

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Koji je najromantičniji dan u nedelji? To je definitivno četvrtak, 27. avgusta, kada idilični trigon Venere sa Neptunom bude egzaktan, stvarajući talase magične ljubavi širom sveta. Uhvatite ga!

Mars se, takođe, harmonizuje sa Mesečevim čvorovima na osi Blizanci / Strelac (28°48’ Ovan / Blizanci / Strelac) i libido vam neće nedostajati. Trenutno ste super nabijeni. Pa, šta – ili koga – želite?

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju, a vikend 29. -30. avgusta ima nekoliko intenzivnih trenutaka.

Merkur pravi fantastičan, jak kao zemlja, trigon sa Jupiterom (17°44’ Devica / Jarac), i to je neverovatna prilika! Govori glasnije! Priđi nekome! Ostvari tu prodaju! Merkur i Jupiter unose sreću u sve vaše komunikacije.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Ovaj aspekt, od petka do nedelje, donosi optimizam, velikodušnost, sreću i dobre vesti. Dobri nagoni, orijentisanost na budućnost i pozitivno razmišljanje čine ovo odličnim vremenom za druženje, istraživanje, proučavanje i pravljenje planova.

Neptun je, takođe, u vašoj blizini, nadahnjujući vas poezijom i slikama. Reči su magija! Šta je stvarnost, a šta fikcija (obmana, laž)? Nećete znati! Neka vas mašta vodi!

Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako

Međutim, Merkur nasuprot Neptunu, od subote do ponedeljka, unosi zbrku u komunikaciju i nerazumevanje koji bi mogli dovesti do problema u vezi. Budite posebno oprezni ako donosite važne odluke ili planove ili ste uključeni u poslovne dogovore.

Venera se tokom vikenda protivi Plutonu, i to je poput raketnog goriva za ljubav. Hoćeš li dići sva ljubavna nadanja u vazduh? Ili podići svoj odnos na novi nivo? Do tebe je!

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Venera nasuprot Plutonu (22°46’ Rak / Jarac), od petka do narednog utorka, donosi snažan pritisak na vaše bliske odnose. Možda se osećate krajnje sumnjičavo, ljubomorno, posesivno ili ugroženo. Mogući su dramatični, čak i nasilni ispadi zbog manipulacija ili igranja moći.

Pročitajte svoj nedeljni horoskop za znak i podznak! Srećno vam bilo!

OVAN

Ponedeljak i utorak donose fokus na lična područja vašeg života. Posvetićete više pažnje svom domu, osećanjima i bliskim vezama.

Ta dublja područja života izlaze na površinu, tako da se bilo koji problemi koji su na ovim prostorima zakuvali mogu rešiti na pozitivan način. Ovo je vreme emocionalne ravnoteže, ne iracionalno emocionalno i ne previše hladno i kalkulantsko.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Sreda do nedelje je savršeno vreme za romantiku, opuštanje i sanjarenje. Vaš ljubavni život će imati koristi od vaše povećane nežnosti i sposobnosti povezivanja na duhovnom nivou.

Snažno osećanje saosećanja i želja da budete od koristi čine ovo vreme dobrom prilikom da se pridružite dobrotvornoj organizaciji ili pomognete ljudima koji su imali manje sreće u životu.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ovo je, takođe, pravo vreme za gledanje filmova, zabavu i ulepšavanje vaše životne okoline.

BIK

Ponedeljak do srede je odlično vreme za zabavu i vođenje ljubavi.

Trebalo bi da se osećate razneženo, srećno, druželjubivo i velikodušno. Velika sreća može doći do vas u obliku poklona, novca ili komplimenata.

Povećana popularnost, harizma i šarm čine ovaj trenutak dobrim za druženje. Lako stvaranje prijateljstava i nova partnerstva biće stvarna i obostrano korisna.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Takođe, imaćete uspeha u domenu obrazovanja, poslovanja i pravnih poslova.

Od četvrtka do nedelje vaša širina pogleda na svet i oštre percepcije omogućavaju vam da vidite čitav opseg svega u šta ste umešani. Sa tako jasnim uvidima, ovo je zaista dobar trenutak za dugoročno planiranje.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Vaše pozitivno razmišljanje i ohrabrujuće reči imaće stimulativni efekat na druge. A vaš optimizam treba opravdati dobrim vestima drugih o pitanjima od značaja.

BLIZANCI

Ponedeljak do četvrtka donosi uzbudljive vesti i podsticajne razgovore.

Svakodnevna rutina može skrenuti u novim i neočekivanim pravcima. Na putu ćete naučiti nove stvari i upoznavati nove ljude.

Nova otkrića mogu takođe proizaći iz snova ili bljeskovitih uvida. Vaša intuicija će se pojačati. Gledanje stvari sa drugačije tačke gledišta može vam pomoći u rešavanju zaostalih problema ili pronalaženju izgubljenih predmeta.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Od petka do nedelje trebalo bi da se osećate samouvereno, prijateljski i druželjubivo.

Ovo je dobro vreme za vaše bliske odnose i za uživanje u životu, ali odlazak na posao može biti veći problem ako vam se zapravo ne sviđa vaš posao.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Ovo je, takođe, dobar trenutak da ostavite snažan prvi utisak i za samopromociju. Primetiće vas ukoliko izađete u javnost i ljudi će biti privučeni mešavinom vašeg opuštenog stava i samopouzdanja.

RAK

Ponedeljak i utorak donose moguće frustracije i inhibicije.

Vaše želje i potrebe se pojačavaju, ali vam je možda teže da izrazite svoje strasti i uspete. Što teže ispunjavate svoje ciljeve, to ćete verovatno imati i više otpora. Najbolji pristup je defanzivan.

Umesto da započinjete nove projekte ili lovite svoje želje, bolje je da se koncentrišete na zadržavanje onoga što već imate.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Sreda na nedjelju donosi dobre vesti, entuzijazam i optimizam. Sreća dolazi u mnogim oblastima života, tako da je ovo odlično vreme za rad i razonodu.

Ovo je idealno vreme za započinjanje novog kursa i polaganje ispita.

Putovanja možete rezervisati ili započeti.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Vaš šarm, osećaj za meru i diplomatske sposobnosti čine ovaj trenutak pravim za rešavanje sporova između vas i drugih – između vas i vaših prijatelja ili porodice.

LAV

Ponedeljak do srede, opuštena i mirna atmosfera čini ovo odličnim vremenom za zabavu, ali i za izglađivanjem bilo kakvih poteškoća ili nesporazuma u vašim odnosima.

U druženjima, mogli biste da budete u centru pažnje, a novi ljubavni interes mogao bi se pojaviti u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Svako novo lično ili poslovno partnerstvo će najverovatnije biti prijatno i obostrano korisno.

Ovo je, takođe, dobar trenutak za kupovinu umetnina, modnih komada, nakita i kozmetike.

Četvrtak do nedelje donosi potencijal za novu romansu ili više saosećanja i duhovnog povezivanja u postojećoj vezi.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ovo je odličan trenutak za upuštanje u kreativni hobi ili opuštanje uz film ili vašu omiljenu muziku.

Otkrićete da vas privlači sve što je lepo i da želite da se držite podalje od bilo kakvih situacija ili okruženja koja su oštra ili agresivna.

DEVICA

Ponedeljak do petka, elektrificirajući uticaj na vaš mozak čini ovo idealnim vremenom za bilo koji mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost.

Neočekivane vesti mogu vam stići i dovesti do uzbudljivih novih prilika. Ovo je pravo vreme za razvijanje vaše svesnosti i eksperimentisanja koje vode do zanimljivih otkrića o sebi i drugima.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

U vaš život mogu da uđu novi ljudi i verovatno će na neki način biti neobični ili uzbudljivi.

Rasprave u subotu i nedelju i poslovni dogovori mogli bi se zakomplikovati zbog dezinformacija ili zbrke. Zato pokušajte da se držite osnova komunikacije.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Možda će vam biti potreban stručni savet prilikom potpisivanja ugovora ili bavljenja poslovnim i pravnim pitanjima.

Držite se podalje od teorija zavere, kultova, droge i alkohola. Bolje stvari koje treba raditi uključuju kreativno pisanje, poeziju, ples, pevanje i gledanje filmova.

VAGA

Od ponedeljka do srede trebalo bi da se osećate opušteno i druželjubivo, tako da je ovo odlično vreme za druženje sa drugima. Možete usrećiti druge, čak i kada su tužni.

Vaš ljubavni život ima koristi od povećane harizme i fizičke privlačnosti. Dakle, ovo je vrlo dobar trenutak za izlazak ili rešavanje bilo koje postojeće tenzije u vezi.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Takođe, možete privući novac, poklone ili druge dobre prilike, ali samo ako se potrudite da izađete u javnost.

Četvrtak do nedelje je pravo vreme za razmišljanje i planiranje vaše budućnosti. Pozitivno razmišljanje, širok pogled na svet i odlične veštine donošenja odluka omogućavaju vam da jasno predočite željeni put koji sledi.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Dobre komunikacijske veštine i otvoreno samoizražavanje čine druženje bogatim i ispunjavajućim.

Jednostavno prihvatanje ideja i dobra koncentracija znači da možete da učite ili polažete ispite sa manje stresa nego inače.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do četvrtka intrigantne ideje i vrcav smisao za humor čine ovo pravim vremenom za druženje. Možete ostvariti nova prijateljstva sa mlađim i uzbudljivijim osobama, ili drugačijeg porekla od vašeg.

Sva vaša čula biće pojačana što vam omogućava da stvari sagledate detaljnije. Orijentisanost na budućnost i otvorenost uma dovode do originalnih i genijalnih otkrića.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Studije i ispiti trebalo bi dobro da prođu.

Od petka do nedelje pojačana percepcija i intuitivnost daju mogućnost da se vidi šira slika, ne ometana nepotrebnim sitnicama. Potom svoje ideje ili teorije možete deliti sa mnogim ljudima na lako razumljiv i privlačan način.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Poboljšane su vaše maštovite, intuitivne i kreativne veštine, što ovo vreme čini pravim za duhovnu praksu, sanjarenje, stvaranje umetničkih dela, kreativno pisanje, poeziju, pevanje i ples.

STRELAC

Od ponedeljka do petka vaš um postaje otvoren za nove mogućnosti, što povećava vaše šanse za nova otkrića i sticanje novih prijatelja.

Sa oštrijim čulima možete verovati svojoj intuiciji. Bljeskoviti uvidi mogući su kada se probudite ili zaspite živopisnim snom.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Takođe, mogli biste da se zainteresujete za studije računarske tehnologije ili pokretanje sopstvene veb stranice i uopšte komunikaciju na Internetu.

Tokom vikenda mogući su nesporazumi i zbrka u komunikaciji koji bi mogli dovesti do problema u vezi.

Vaša percepcija stvarnosti može postati zamućena zbog nemogućnosti filtriranja pozadinske buke ili beskorisnih informacija.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Budite posebno oprezni ako donosite važne odluke, pravite planove, ili učestvujete u poslovnim ugovorima ili pregovorima o ugovorima. Potražite savet profesionalaca u toj oblasti ili nekoga kome zaista verujete.

JARAC

Ponedeljak do četvrtka donosi promene i uzbuđenja u vaš život, bez izazivanja uznemirenosti i haosa.

Sledite svoju intuiciju, posebno u vezama u kojima možete riskirati da probijete led.

Mogući su slučajni susreti sa neobičnim tipovima ljudi.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Ovo je, takođe, dobar trenutak za prekidanje loših navika i napuštanje dosadnih ili nezdravih veza. Budite fleksibilni i otvoreni prema novim prilikama.

Petak do nedelje donosi optimizam, velikodušnost, sreću i dobre vesti.

Dobre vibracije, orijentisanost na budućnost i pozitivno razmišljanje čine ovo odličnim vremenom za druženje, istraživanje, proučavanje i pravljenje planova.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Takođe, mogli biste da planirate putovanje, posebno na duže relacije.

Stvaranje novih prijateljstava postaje lako i uzajamno korisno partnerstvo može se u budućnosti pokazati profitabilnim.

Photo by margot pandone on Unsplash

VODOLIJA

Od ponedeljka do četvrtka vaše interakcije i dnevna rutina postaju podsticajniji, uzbudljiviji i neobičniji.

Neočekivane vesti ili slučajni susreti mogu dovesti do uzbudljivih novih prilika. Ovo je pravo vreme za bilo koji mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost i eksperimentisanje.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Takođe je dobro vreme za izučavanje naučnih, tehničkih i okultnih predmeta. Povećana otvorenost uma i intuicija mogu dovesti do jasnih uvida i napretka u razmišljanju.

Petak do nedelje donosi samopouzdanje i ambiciju. Usmerićete pažnju na svoje ciljeve i na napredak.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Jupiteru

Osećaj zadovoljstva i ponosa proizlazi iz vašeg napora. Trebalo bi da privučete pozitivnu pažnju u svojoj profesiji, tako da možda dobijete ohrabrujući podstrek ili napredovanje u službi.

Trebalo bi da budete entuzijastični u pogledu svojih izgleda, ali i realni u pogledu svojih sposobnosti i potencijala.

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

RIBE

Ponedeljak i utorak nedosledni ciljevi i promenljivo raspoloženje mogli bi da otežaju atmosferu i pronalaženje sklada u partnerskim vezama.

Ova povećana napetost u odnosima mogla bi da učini da se osećate anksiozno i nesigurno.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Ali neki balans se može postići manjim prilagođavanjem i fleksibilnošću. Na ovaj način možete da budete veoma uspešni u svom ličnom i profesionalnom životu živeći u ovom veoma energičnom stanju davanja i uzimanja.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Od srede do nedelje, povećana emotivna osetljivost i senzualnost čine ovo vreme dobrim za strastvene romantične susrete. Vaša povećana magnetska privlačnost privući će nežnu i brižnu osobu, sasvim moguće istinsku srodnu dušu ili duhovnog partnera.

Ovo je, takođe, dobar trenutak za kupovinu odeće, kozmetike, nakita za sebe plus bilo šta za ukrašavanje vašeg doma.