U ovoj sedmici vrlo važni događaji na nebu su prelazak Venere u direktan hod, kao i prelazak Marsa u drugi znak, tačnije iz znaka Riba on kreće da tranzitira kroz znak svog sedišta, znak Ovna!

Relativno mirna sedmica pred nama. Ono što je interesantno je da će na nebu, dok Venera ne krene direktno, u četvrtak ove sedmice, biti čak pet planeta u retrogradnom hodu. Ovo je sedmica vraćanja na stare obaveze, ponovne lekcije i ispite.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

U ponedeljak, Mesec će napraviti nekoliko aspekata, prvi među njima u ranu zoru, pa ćemo ga verovatno i prespavati, i to, sa Uranom.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Naredni aspekt je konjukcija sa Merkurom, što može da nam donese konfuznost, da nismo precizni i jasni u razmišljanju i skoncentrisani na poslu, a kako je sledeći, i za ovaj dan poslednji, aspekt Meseca sa Neptunom, sigurno je da je ovaj dan dobar za umetničke i kreativne akcije.

Dan može da bude pun impresija, lepih susreta sa starim prijateljima ili porodicom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o RETROGRADNOM MERKURU, astrološkoj igri gluvih telefona

Utorak je dan kad  Mesec menja znak i ulazi u Lava. Pre toga, napraviće aspekt sa Marsom, što može da nas ubrza, da nam da energetsku injekciju i, pre nego što Mesec uđe u ovaj vatreni znak, pospeši volju i elan za nove poduhvate.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Mesec će do kraja dana napraviti još jedan aspekt, i to, opoziciju sa Saturnom, što može uneti malo ozbiljnosti, ali i brige u ovaj dan.

Moguće su turobnije situacije, ali i pojačani zdravstveni problemi naročito hronične bolesti.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

U sredu ulazimo sa aspektom koji će se odmah nakon ponoći desiti. Lep i romantičan sekstil Meseca i Venere može doneti emotivne pomake u vezi, ukoliko ste izašli to veče.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ovog jutra Mesec će imati još samo jedan aspekt, i to sa Uranom do kraja dana. Ovaj napeti aspekt koji se dešava između ove dve planete, uglavnom donosi nagle i stresne događaje, pa se pripazite ovog jutra u saobraćaju, u donošenju naglih odluka ili pripazite da naglo ne reagujete na neke reči, situacije, u razgovoru, jer može prouzrokovati stres koji se oseća kroz ceo dan.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Četvrtak je dan koji svi željno očekujemo jer će u jutarnjim časovima Venera, planeta ljubavi, krenuti direktno!

Kreću nove ljubavi, lekcije iz prošlosti su završene, stoga, otvorite svoje srce ka novim spoznajama, ljudima i volite novom energijom.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

Tog dana, u večernjim časovima, i Mesec će promeniti znak i ući u Devicu.

Ženska energija se podiže, nežna briga i saosećajnost ka drugima polako se normalizuje.

Ovaj dan možete provesti u nekom lepom manastiru, u miru, ali i otići na masažu, prirodu, izaći na reku i prošetati sa prijateljicom.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

U petak, Mesec je i dalje aktivan praveći nekoliko aspekata.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Prvi u nizu je sa Suncem, i to, sekstilni odnos, ali kako se ovaj aspekt dešava oko šest ujutro, možda bi bilo dobro ustati, dočekati novi dan u miru, meditaciji ili molitvi, baš u ovo vreme.

Naredni aspekti Meseca su najpre sa Venerom, sa kojom ima napet odnos, pa je moguće da sitna emotivna nezadovoljstva izađu na površinu.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Zatim, dobar odnos sa Uranom, pa i iznenadne povoljne vesti, dešavanja ili ideje mogu da nam poprave celodnevni prosek raspooženja.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Još jedan, do večeri aspekt stiže ovog dana, i to, Meseca sa Merkurom, pa ideje možemo odmah i konkretizovati, naročito ako treba da okrenemo koji broj telefona, porazgovaramo sa drugima o tome.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Subota je dan koji i dalje najviše boji Mesečev hod, naročito što će Mesec promeniti znak i ući u Vagu, pa ćemo biti više fokusirani na odnose, partnera i druge, za razilku od prethodna dva dana, kada smo više bili u poslovnom raspoloženju, sa brigama i ozbiljnim razgovorima.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Device, u natalu i tranzitu

Mesec ovog dana kreće opet vrlo rano sa aspektima. Prvi je opozicija sa Neptunom, kad možemo da budemo razočarani, neispavani ili nezadovoljni nekom situacijom koja nas je dočekala sa prvom kafom.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Ipak, kako bude dan odmicao, Mesec će napraviti dobre aspekte sa Jupiterom i Plutonom, pa je ovaj deo dana, dok predveče Mesec ne uđe u znak Vage, dobar za poslovne i finansijske transakcije, hazarderske korake ka novim ulaganjima, koji mogu da budu na duže staze dobri i isplativi.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Pred sam istek dana, Mesec će iz znaka Vage napraviti dobar, trigonski aspekt sa Saturnom, pa ovim aspektom i zaokružiti poslovne razgovore, ozbiljne i odgovorne poteze koji su, takođe, za nas dobri u narednom periodu.

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Emanuela Makrona i Brižit Tronj

Možete mirno leći u krevet, zadovoljni i srećni, jer u toku noći Mars, koji je zadužen za globalnu energiju posla, akcije i snage, menja znak iz emotivnih i vodenih Riba u muški, vatreni znak Ovna, gde je svoj na svome.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

On će svima, a naročito muškoj populaciji, doneti snagu, potrebu za aktivnostima, pojačati energiju, vitalnost i preduzimački karakter, koji je i te kako nedostajao dok je hodio znakom Riba.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Ovo su dobre vesti, naročito za sve vatrene znakove, ali i za sve koji u natalnoj karti imaju Mars u vatrenim znacima.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Tokom ovog dana Mesec će napraviti dobar odnos sa Venerom, pa će biti i pojačana seksualna, zavodljiva atmosfera između zaljubljenih parova, partnera, tek upoznatih devojaka i mladića.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

U toku dana, Mesec će, ipak, napraviti dva napeta aspekta, sa Suncem i Merkurom, pa dogovori i ozbiljni razgovori ne bi trebalo da budu tema ovog dana.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Tokom dana, naročito zbog jakog Marsa, koji je ušao u vrlo potentan, ali i ratoboran i agresivan, takmičarski znak Ovna, a koji će napraviti oko ručka sekstilni aspekt sa Saturnom, moguće su ozbiljne potrebe za definisanjem nekih stvari na duže staze.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Ako želite da započnete fitnes treninge ili vežbe, koje dugo odlažete, krenite danas, imaćete vrlo jaku podršku i vetar u leđa od ove dve planete, koje se nalaze u svojim sedištima i vrlo su jake.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

Trčanje, treninzi, ozbiljne pripreme za planinu ili bilo kakve pripreme našeg fizičkog dela neka krenu danas i uspećete u svim poduhvatima zbog kojih krećete u njih!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.