Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Venerom u Raku

Od 22. do 27. jula

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovaj aspekt doprinosi društvenim aktivnostima, susretima i druženju sa prijateljima, kao i razgovorima o osećanjima, ljubavi, partnerskim odnosima. Dobar je period za razgovore u privatnom i porodičnom okruženju.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Ako je sa partnerom ili kolegama bilo nerazumevanja i pitanja u kojima nije bilo dogovora, sada možete doći do zajedničkih zaključaka i stavova.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Aspekt je dobar za poslovanje u vezi sa malom trgovinom, kao i za prodaju robe koja obuhvata lepe predmete, sredstva za ulepšavanje, hranu u kojoj uživamo, umetnost.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom u Raku – Spremna sam na partnerstvo

Povoljan je trenutak da se razgovara o odnosima i pitanjima srca, kao i svim onim stvarima koje ste odlagali u vezi sa partnerom i odnosom u kojem se nalazite.

Mars u Lavu u trigonu sa Jupiterom u Strelcu

Od 21. do 30. jula

Na profesionalnom polju i u karijeri mogu se pojaviti uslovi za napredovanje. Ovo je povoljan period za pravne, konsultanske, izdavačke, obrazovne i turističke poslove. Ako ste uključeni u neke prvane sporove, u ovom trenutku mogu nastati povoljni uslovi za njihovo rešavanje.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu u kvadratu sa Uranom u Biku

Kombinacija ove dve planete spaja izazove i nove poduhvate sa entuzijazmom. Putovanja (turistička i poslovna) na mesta na kojima ste već bili, mogu biti uspešna, ali sa notom neobične avanture.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ovo je dobro vreme za razvijanje i održavanje kontakata i odnosa sa stranim i udaljenim partnerima, kao i za razvoj i promociju novih projekata. Takođe, dobar je trenutak za opuštanje i odnose sa decom.

Sunce u kvadratu sa Uranom

Od 24. jula do 01. avgusta

Neočekivani događaji mogu poremetiti planove, a situacije se ne poklapaju sa očekivanjima. Biće potrebno napraviti izmenu planova i ciljeva zbog okolnosti koje nisu predviđene.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Energije ovih planeta stimulišu potrebu za nezavisnošću i delovanjem, bez razmišljanja o posledicama. Zato budite oprezni i ne delujte naglo.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Ideje u ovom periodu mogu izgledati važne, ali će sadržati značajne rizike, tako da ne treba žuriti sa zaključcima. Bolje je sačekati nove informacije, koje će se pojaviti u avgustu.

Impulsivne reakcije dovode do opasnosti i zato je potrebno da budete pažljivi.

Ovan

Povoljno je vreme da se bavite intelektualnim radom, pravnim poslovima i organizacionim pitanjima. Dobićete inspiraciju od drugih ljudi, posebno od osoba sa kojima ste u bliskim vezama.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Neće vam nedostajati optimizam i svaka komunikacija može biti pozitivna.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Ipak, prevelike ambicije mogu uticati na produktivnost, pa nemojte hteti i želeti sve odjednom. Ne obraćajte pažnju na to šta drugi misle, jer je sada od velike važnosti da vidite svet sopstvenim očima.

Bik

Moraćete da se suočite sa nekim problemima koje možete da rešite, ali rezultat će doći malo kasnije. Sva previranja koja se mogu desiti narednih dana, treba posmatrati kao priliku za sticanje dragocenog iskustva, kao i za bolje upoznavanje osoba sa kojima ste okruženi.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Neko iz okoline će pokazati svoje pravo lice, a to je zavidnost. Zbog toga, nemojte nikom govoriti o svojim ciljevima i planovima za budućnost. Pazite sa kim delite svoje tajne.

Blizanci

Da biste smanjili moguću štetu na minimum, nemojte uzimati zdravo za gotovo mišljenje drugih ljudi. Bolje je verovati svom ličnom iskustvu, pa čak i ako nije jako bogato. Sada se morate fokusirati na ono što umete i možete najbolje.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Ovo je period kada je potrebno pokrenuti neke stare teme ili teme iz prošlosti sa partnerom. Treba reći ono što vas je do sada mučilo.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Neki pripadnici vašeg znaka mogu sresti ili započeti komunikaciju i kontakt sa osobom iz prošlosti.

Rak

Budite više društveni i izbegavajte osamljivanje. Kolektivne i grupne aktivnosti mogu biti veoma korisne, tako da se nemojte plašiti saradnje sa drugima.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Odnos u kojem se nalazite treba da podignete na viši nivo, unesete osveženje i nove ideje.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Porodični pripadnici vašeg znaka biće posebno zadovoljni, jer je ovo vreme smirenosti i odmerenosti. Usamljeni pripadnici vašeg znaka imaju šansu za nova poznanstva.

Photo by Edgar Chaparro on Unsplash

Lav

U bliskim odnosima možete biti opušteniji jer ćete šarmom pozitivno uticati na bliske osobe. Sada vam je zaista potrebna ljubav i pažnja.

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Naredni dani biće prilično aktivni, pa će biti dobro da vikend ostavite za opuštanje i zabavljanje.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Krajem nedelje može doći do promene plana i dobro je da imate neku rezervnu soluciju. U svakom slučaju, budite fleksibilniji, jer možete imati  nova dragocena iskustva.

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Devica

Nemojte da takmičarski impuls usmeravate ka partneru, jer može reagovati ljubomorno i nezadovoljno. U poslu možete pokazati dobre rezultate. Ovo se odnosi i na kućne poslove.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Promena okoline može imati dobar efekat na vaše ukupno raspoloženje.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Ako očekujete javljanje neke drage ili bliske osobe, što je u međuvremenu kasnilo, narednih dana možete ostvariti kontakt. Obnovite neke stare porodične teme i pitanja.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Vaga

Imate priliku da steknete neka nova poznanstva i prijateljstva, ali i ljubav. Bićete otvoreni za komunikaciju.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Provedite više vremena u pokretu, bavite se sportom i vežbajte. Aktivni odmor će pomoći da se poveća vitalnost i poboljša raspoloženje. Naredni dani mogu biti čarobni kada nema prepreka. Prilike su da se reše stari problemi i započne nešto novo.

Photo by Sander Crombach on Unsplash

Škorpija

To znači da će biti potrebno svaku odluku da donesete što je moguće pažljivije. Brzina i impulsivnost mogu biti najveći neprijatelji i doneti negativne posledice.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Potrebno je da pokažete mudrost i  dobrotu. Nemojte ići u krajnosti i ne požurujte sebe. Važno je da razmišljate glavom i da ne krivite okolinu za učinjenu grešku. Biće značajna borba protiv lenjosti i neosnovanih strahova.

Photo by Tanner Larson on Unsplash

Strelac

Važno je da se krećete ka cilju i da ne skrećete sa puta dok se ne postigne željeni rezultat. Sredinom nedelje možete se suočiti sa nepredviđenim teškoćama, koje nećete moći rešiti prepucavanjem.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gudbim, onda gubim sve

Potrebno je da se oslobodite nekih stvari iz prošlosti i da ostavite to iza sebe. To će vam omogućiti da napravite mesta za neka nova iskustva i otvorite nove horizonte.

Photo by Christian Holzinger on Unsplash

Jarac

Moguće su promene i ne treba da im se opirete, jer sudbina nikada ne šalje testove koji se ne mogu prevazići. Nakon napornog rada, sigurno možete dobiti zasluženu nagradu. Važno je da se možete prilagoditi, a ne da ignorištete nove mogućnosti.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Tvrdoglavost i konzervativizam samo usporavaju razvoj. Obavite važan razgovor sa partnerom, jer će vas sada potpuno razumeti. Mogućnost iznenadne posete ili poziva.

Photo by David Beatz on Unsplash

Vodolija

Nemojte oklevati i budite hrabriji, ali elimenišite moguće greške, koje mogu dovesti do neuspeha. Oni koji su više brljali u proteklom periodu, moraće ponoviti lekciju i raditi na greškama.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Imate sve šanse da uspete u ljubavi, što će vam dati mogućnosti da pogledate svet malo drugačije i da otkrivate nove mogućnosti.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Jaka energija će narednih dana biti važna za uspeh i dobro raspoloženje.

Photo by Jack Ward on Unsplash

Ribe

Ovo će imati dobar efekat na produktivnost na svim poljima. To će, takođe, koristiti onima koji su u vezi ili su stalno okruženi ljudima. Ovo je pravo vreme za potragu za drugom polovinom, za poslovne kontakte, kao i traženje novog posla.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Moći ćete da se izvučete iz teškoća i da se nosite sa ozbiljnim zadacima. Važno je da verujete u sebe i da ne trošite sebe previše na okolinu.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Prepuštanje slabostima može voditi u slepu ulicu.

 

 

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.