Posle tri nedelje retrogradnosti Merkura, igre gluvih telefona i neočekivanih pojavljivanja milih i nedragih duhova prošlosti u našim životima, svi možemo da uskliknemo s ljubavlju i u veselju uživamo u kolektivnom uzdahu olakšanja, jer nedelja počinje sa Merkurom u direktnom hodu. Ju-huuu!

Prespojene žice u komunikaciji, na poslu, kod kuće, među prijateljima i saobraćaju svih vrsta, i osećaj frustracije zbog sporog tempa napretka ka budućim nadama i planovima u poslednje tri nedelje, možda su ovaj period retrogradnosti Merkura učinili posebno izazovnim. Sada možemo kovati planove za napred sa većom jasnoćom i nadom.

Nedelju započinjemo blagim, ali potentnim spojem Venere i Plutona, jer nikako drugačije ne može da bude kada se ove dve planete nađu u međusobnom kontaktu, u nedelju i ponedeljak, što (emotivno) druženje čini važnijim jer osećate čežnju da svoju ljubav podelite sa nekim posebnim. Duboka osećanja ljubavi mogu je razviti do dubljeg ili duhovnijeg nivoa.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Energična, jaka kao zemlja vibracija Marsa takođe se snažno povezuje sa planetom transformativne promene, Plutonom. Što se tiče ovozemaljskih i praktičnih nadanja, jasan plan izveden sa entuzijazmom i poletom, ima velike šanse za uspeh.

Ovaj snažan trigon Marsa i Plutona, aktivan tokom cele nedelje, donosi nalet ciljno usmerene energije koja može da vas učini posebno ambicioznim, tako da može da se desi da budete direktni u postizanju svojih ciljeva, a da istovremeno održavate harmoniju.

Seksualni odnosi mogu da prokuvaju od uzavrelih strasti pod uticajem ovog moćnog aspekta.

Pročitajte i ovo: Kineska astrologija: Sve o 2021. godini Belog Metalnog Bivola

Ako tražite opipljive rezultate, možete da ih očekujete ukoliko dati posao / zadatak / šta god imate na umu/ izvedete na solidnim osnovama, pritom držeći se veselog i pomalo neka-bude-što-biti-ne-može stava. Dakle, opušteno i bez tenzije, ali snajperski fokusirano.

Pročitajte i ovo: JUPITER KVADRAT URAN, snažna potreba za oslobađanjem od tradicije i rutine

Sunce u znaku Riba takođe se sjajno povezuje sa Uranom, planetom nemira, donoseći nam prijatna iznenađenja i podsticajne susrete od ponedeljka do subote. Ovo je dobar period za isprobavanje nečeg novog i uzbudljivog. Trebalo bi da se osećate prijatno u izražavanju lepše ili čudnije strane svoje ličnosti.

Takođe, ovaj aspekt ili ugao je klasičan uticaj „razmišljanja izvan okvira“, pa ako su vaše ideje nove, inovativne, jedinstvene ili dalekovide, pođite za svojim predosećanjima, možda će vam se isplatiti.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovo nas takođe podstiče da se oslobodimo ograničenja, posebno onih koja se sama nameću. Ako ste neko ko voli rutinu, ovo od vas traži da stvari uzdrmate i budete spontaniji. Bliske veze takođe mogu da postanu strastvenije.

Razlike će možda da budu naglašene sukobom Venere sa Marsom početkom nedelje, ali dodatna iskra i ljubavni začini mogu da vam ubrzaju puls (ako imate s kim da dođete u ljubavni konflikt).

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU, ljubi, grli, uživa umaterijalnim plodovima i senzualnim zadovoljstvima

Solo ste? Očita (Covid) ograničenja mogu da budu frustrirajuća, ali neko ko ima moćnu auru i odlučnu crtu ličnosti može da privuče vaše interesovanje, čak i ako za sada možete samo da ćaskate putem interneta.

Venera se u petak seli u sanjivu vibraciju Riba, i ako ste u vezi koja vas ne ispunjava u potpunosti, boravak planete ljubavi u poslednjem i najmističnijem znaku zodijaka može da pokrene vreme dubokog razmišljanja o tome šta treba da učinite tim povodom.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Sunčev polusekstil Saturna, od četvrtka do subote, daje strpljenje, istrajnost i snažnu radnu etiku. Ako hoćete, možete da budete odlučni u postizanju praktičnih rezultata, a da ne pogrešite. Ovo je povoljno vreme za obavljanje ozbiljnih ili teških zadataka.

Ipak, najmoćniji trenutak ove nedelje svakako će da bude pun Mesec koji će zasjati na nebu punim sjajem u subotu.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pun Mesec na 08°57 Device povezan je sa Saturnovim kvadratom Urana, što je najvažniji aspekt godine. Dakle, ovo se odnosi na donošenje teških odluka o značajnim životnim promenama ili suočavanju sa njima. Ali takođe čini pozitivne promene verovatnijim i lakšim za sprovođenje. Ovo je dobar pun Mesec za oslobađanje tereta koji više nije vaša odgovornost.

Pored toga, Devica se sastoji od preciznosti, tačnosti, praktične organizacije i našeg telesnog zdravlja. Ako ste poslovično opsednuti urednošću, ovo vas podstiče da prihvatite osetljiviju i osećajniju stranu svoje prirode.

Pročitajte i ovo: Mars kvadrat Neptun – iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Živite u svojoj mašti? Pa, to je divno i tako Ribasto, ali pun Mesec u Devici traži od vas / nas da dodate malo više strukture svojoj svakodnevnoj rutini.

Ako imate bolove koji vam stvaraju određenu, ali upornu i konstantnu neprijatnost, nervozu i teskobu, samo sagledajte sebe i svoju situaciju što je moguće celovitije, što bi rekli, na holističi način. Ovaj pun Mesec je savršen za preuređivanje našeg Uma, Tela i Duše tokom sledeće dve nedelje.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Više o uticaju punog meseca u Devici čitajte na našem portalu u posebnom članku, a sada prelazimo na nedeljne astrološke prognoze.

Pročitajte nedeljni horoskop za svoj znak i podznak kako biste dobili što sveobuhvatniju sliku o tome šta biste mogli da očekujete tokom narednih sedam dana. Srećno!

Table photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Ove nedelje bićete boljeg raspoloženja, optimistični i okruženi ljudima koji su živahni i aktivni.

Uspećete da prevaziđete probleme na poslu i imate malo slobodnog vremena da se posvetite planiranju svoje budućnosti. U vašem životu počinje novo poglavlje. Spremni ste visoko da ciljate i ostvarite svoje najdublje želje.

Tokom ove nedelje veoma se favorizuju vaši postupci samoizražavanja i razmišljanja.

U vašem ljubavnom životu očekuje se da će ova nedelja biti vrlo prijatna. Imaćete priliku da se opustite i približite se partneru, razgovarate s njim o svemu što vas muči i vratite harmoniju u vašu vezu.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Znanje i iskustvo stečeno u prošlosti pomoći će vam da postavite nove temelje u ljubavnom životu.

Ako ste slobodni, imaćete vremena da shvatite šta tačno želite od svog života i da krenete za tim u optimističnom i pozitivnom raspoloženju.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Bik

Ova nedelja će vam doneti optimizam, energiju i pozitivne pomake u vašem životu, a vi ćete da budete pravi izvor snažno pozitivne energije.

Mnogo ste razmišljali i sada ste spremni za veliku avanturu u kojoj će vam pomoći znanje i iskustvo. Ono što ste do sada naučili pomoći će vam da se fleksibilno klonite zamki.

U apsolutnoj ste harmoniji sa unutrašnjim znanjem koje ste stekli tokom vremena. Ponašajte se organizovano i disciplinovano i znaćete šta treba izbegavati i čemu stremiti.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Napokon ćete savladati prepreke i krenuti napred. Vaše raspoloženje će biti izuzetno pozitivno.

Vaš entuzijazam i optimizam pozitivno će uticati na vašu vezu. Vaš partner želi sa vama da podeli svoje brige kako bi mogao da se oslobodi stresa. Saslušajte ga, podelite svoje pozitivno raspoloženje i atmosfera će postati mnogo bolja i lakša. Takođe ćete moći da iskusite neke lepe intimne trenutke.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Blizanci

Ova nedelja biće vam od velike koristi za vaše akcije i planove. Imaćete svu dinamiku i pozitivno razmišljanje koji su vam potrebni da biste preduzeli korake koji će vam pomoći da evoluirate.

Da li želite novi posao? Da li će vam prošlo iskustvo pomoći u donošenju ispravnih odluka? Da li se vaša veza suočava sa velikim preprekama?

Napokon ste u stanju da sagledate stvari realno, ali i sa razumevanjem, tako da na kraju možete savladati sve prepreke. Pronađite ono što vam smeta i promenite to.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

U ljubavnom životu moći ćete da primenite svoje jasno razmišljanje i na najbolji način izrazite svoja osećanja partneru. Napokon vam se pruža prilika da izrazite stvari koje vas muče ili nerviraju, tako da možete ispraviti problematična mesta vaše veze.

Ako ste slobodni, imaćete uspeha sa novim poznanicima, a korišćenje vaših komunikacionih veština pomoći će vam da pristupite osobi koja vas zanima.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Rak

Ova nedelja pružiće vam neverovatne mogućnosti da ispravite svoje greške iz prošlosti i postavite nove temelje u svom životu u svim oblastima do kojih vam je stalo.

Dozvolite sebi da krenete u avanture i istražujete nove horizonte. Osećate potrebu da proširite svoje granice i evoluirate kroz životna iskustva.

Istovremeno ćete moći da iskoristite iskustvo koje ste do sada stekli u svom životu. Razmislite o tome kroz šta ste prošli i šta želite da postignete i tada ćete moći bolje da organizujete svoje sledeće korake, korak po korak. Vaše odluke će odrediti vašu nezavisnost.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Ova nedelja doneće optimizam i pozitivne pomake u vaš ljubavni život. Osetićete se prilično srećnim i sposobnim da planirate svoje sledeće korake.

Ako ste slobodni, pravo je vreme da odlučite da li želite da budete posvećeni osobi do koje vam je stalo.

Ako ste ponovo u vezi, možda je došlo vreme da se odlučite za sledeći korak. Da li je vreme za veridbu ili čak brak? To bi sigurno upotpunilo vašu sreću.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Lav

Naredna nedelja će vam pomoći da pokažete svoj potencijal i približite se svojim ciljevima. Pesimizam i nesigurnost danas ne spadaju u vaš život.

Stvari izgledaju vedrije i sa boljim izgledima. Ovo vam daje motivaciju koju tražite da postignete ono na šta ste se ustremili.

Da li želite da počnete sa dijetom, krenete u teretanu, oslobodite se loše navike, promenite neke stvari u vašoj vezi? Sad je vreme!

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Ovo će biti zanimljiva nedelja za vaš ljubavni život. Erotika će biti intenzivna jer potiče iz pozitivnog raspoloženja koje imate u sebi.

Razgovarajte sa partnerom i zajedno radite na iznalaženju rešenja o pitanjima koja ometaju vašu vezu. Možete pokazati razumevanje i fleksibilnost, čineći situaciju mnogo lakšom.

Iskusite svaki trenutak i znajte da će unutrašnji mir koji osećate napuniti baterije i učiniti da uživate u lepoti druženja.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Devica

Ova nedelja dace podsticaj potreban u vašem životu kako biste konačno mogli da iskusite razvojni put o kojem sanjate. Imaćete dovoljno dinamičnosti, energije i volje za napredovanjem, pa ćete stoga moći da rešite teške probleme koji su vas pritiskali.

Vaši poslovi više se neće odlagati i konačno ćete ih videti kako se razvijaju ka željenom rezultatu. Napravićete nove planove putovanja s ciljem da proširite svoj posao i unapredite svoju ličnost.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Organizujte svoju dnevnu rutinu malo bolje kako biste kontrolisali i smanjili anksioznost.

Bićete dobro raspoloženi ove nedelje, sa ljubavlju i romantikom u vazduhu. Osetićete potrebu da ponudite strastveno zadovoljstvo i podršku partneru, a to će da učini raspoloženje između vas toplim i prijatnim.

Osetićete da vaš otpor i razdražljivost popuštaju i ustupaju mesto razumevanju i fleksibilnosti. Imaćete priliku da se izrazite sa više samopouzdanja i da sa većom lakoćom prenesete svoje emocije.

Dakle, ako ste slobodni, moći ćete da priđete i šarmirate osobu koja vas zanima.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vaga

Vreme je da sami donosite odluke i duboko zaronite u avanturu zvanu život.

Pravo je vreme da iskusite nove stvari ili preuzmete nove odgovornosti. Štaviše, sada možete da pokrenete nešto novo.

Optimistični ste i spontani, a ovo vas udaljava od rutine i čini da imate nadu za svoje planove.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Vaša potreba za uspehom neće vam dozvoliti da gubite vreme. Iskoristićete svaki minut ne samo da biste postigli ono što želite, već i da biste uštedeli malo vremena za svoja lična zadovoljstva.

U ljubavnom životu imaćete priliku da se obratite partneru i smislite nove načine da im pružite radost i zadovoljstvo koje traže. Stvarate pozitivno raspoloženje koje će vam omogućiti da se opustite i uživate.

Takođe ste u stanju da shvatite koliko je važno da vaš partner može da funkcioniše i postoji nezavisno u vezi. Ovo će delovati umirujuće i omogućiće vam više kvalitetnog zajedničkog druženja.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Škorpija

Verujte svojim instinktima i improvizujte. Ovog meseca ćete moći da proširite svoje ideje i odvojite se od sadašnjosti.

Možda ćete želeti da okončate situacije u kojima više nema života ni budućnosti. Ne gubite vreme na stvari koje vas nigde neće odvesti.

Ciljajte visoko i nastavite da se borite da biste stigli tamo. I dalje možete postići promene o kojima sanjate ako dobro iskoristite svoje životno iskustvo.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Ova nedelja je znak upozorenja koji vam govori da će evolucija u vašem ljubavnom životu doći kroz svesnost i znanje.

Vaša veza ne može da se razvija ako insistirate na ograničavanju i gušenju partnera. Dajte im slobodu da se odluče i ponašaju kako žele i videćete da se vaša veza poboljšava u kvalitetu.

Istovremeno ćete imati priliku da sa partnerom podelite dugoročne planove.

Strelac

Pred vama je dinamična i zauzeta nedelja. Ako nešto nema vidljivu budućnost, nema značenje ili nema energije, morate to završiti i eliminisati iz svog života. Neka vas pamet vodi.

(Re)organizujte svoj život, presecite repove iz prošlosti i nastavite dalje, bez strahova i nesigurnosti.

Pred kraj nedelje konačno se obnavljaju komunikacija i samoizražavanje. Sjajno ćete se zabaviti sa partnerom, deleći sa njima svoje misli i ideje.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Vaša spontanost i pozitivna energija daće optimističniji dodir vašoj vezi. Izražavaćete svoje emocije jasno i glasno, ali uvek u dodiru sa stvarnošću. Vaša veza dobija kvalitet i suštinu.

Ako ste slobodni, vaše komunikacijske veštine približavaju vam predmet vaše želje, pomažući vam da ih očarate.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jarac

Čini se da je ova nedelja posvećena vama! Više ne možete pobeći od samih sebe i zanemariti ono što ste naučili iz svojih ranijih iskustava.

Lekcije kojima vas je život naučio imaju smisla i određuju vaše izbore. Ne možete zanemariti ono što ste doživeli ili opasnosti koje su pred vama. Možete napraviti promene o kojima sanjate, sve dok imate strogu disciplinu i organizaciju.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

U ljubavnom životu provodićete više vremena sa partnerom, izražavajući svoja osećanja i uveravajući ih u ista.

Shvatate da je vaša bolja polovina važnija od svega, ali da bi živeli zajedno, svako treba da bude nezavisna osoba u vezi.

Poštujte njihove želje i pobrinite se da im dokažete da ste zreli i spremni za korak dalje.

Vodolija

Naredna nedelja vam daje priliku da redefinišete činjenice u svom životu i zamislite budućnost koja će odgovarati vašim ciljevima.

Vi ćete postaviti ciljeve i postići ih. Imate spontanost i dobro raspoloženje koji vas mogu odvesti gde god treba da idete, pune svesti i znanja.

Ono što ste do sada doživeli i naučili nije bilo slučajno. Koristite svaku životnu lekciju mudro ako želite da vidite kako vaš život napreduje.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Sveukupno pozitivno i optimistično raspoloženje ove nedelje postaće idealna podloga za skladan i vrlo zadovoljavajući ljubavni život. Dobro ste, osećate se dobro i sa optimizmom očekujete budućnost.

Ako se tome radujete zajedno sa partnerom, verovatno ste našli pravu osobu sa kojom ćete biti. Nemojte odlagati formalnost svoje veze ili ozbiljan korak napred.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ribe

Ova nedelja vam donosi optimizam i dobre izglede. Imaćete priliku da započnete iznova, pa neka vaši snovi usmeravaju vaše buduće planove i izbore.

Obnovite područja svog života kojima je to potrebno i primenite raspored koji će vas odvesti do vašeg cilja, korak po korak.

Tokom vikenda ćete se odlično zabaviti i videćete kako se vaši snovi ostvaruju.

Vaš ljubavni život će se ovih dana vrlo dobro razviti.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

U vašem umu su intenzivne turbulencije i to vas tera da razmislite o onome što se do sada dogodilo, prepoznate svoje greške i pristupite partneru sa razumevanjem i pomirljivim raspoloženjem.

Ako ste slobodni, vikend će vaš san ostvariti na jedinstven način. Budite sigurni da ste otvoreni za nove izazove.