Merkur u konjunkciji sa Venerom na 07°09’ Strelca, od 15. do 28. novembra, čini ovo odličnim periodom da nekome kažete da ga volite ili da ga pozovete na sastanak. Više ste u kontaktu sa onim što volite kod neke osobe i to možete lakše izraziti nego u drugim slučajevima. Trgovanje i pregovaranje su favorizovani zbog vašeg glatkog stila komunikacije i želje za lakoćom poslovanja.

U utorak, 22. novembra, počinje vladavina najsrećnijeg znaka zodijaka – Sunce ulazi u Strelca, gde ostaje do 21. decembra. Strelcima srećan rođendan, uz najbolje želje za narednu solarnu godinu!

A u sredu, planetarni spektakl!

Mlad Mesec na samom početku znaka Strelca, tačno na 01°38’ Strelca, u sjajnom trigonu sa Jupiterom podstiče rast i prosperitet. Povećano samopouzdanje i optimizam čine ovo odličnim mladim Mesecom za ulaganje napora da napredujete. Mogle bi postojati prilike da proširite svoje vidike ili povećate svoje bogatstvo kroz posao, studije, zakon i putovanja na daljinu.

Više o uticaju novembarskog mladog Meseca pročitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto, na dole navedenom linku:

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U STRELCU 23. novembar 2022. – Rat i mir

Samo pet minuta posle mladog Meseca, Jupiter kreće direktno sa 28°47’ Riba i čini izdašni trigon aspektujući Mesec, 23. novembra. Ovo pojačava harmoničnu i prosperitetnu prirodu Jupiterovog retrogradnog ciklusa jer je Jupiter krenuo retrogradno u julu 2022. godine u trigonu sa mladim Mesecom što je vrlo zanimljivo i nesvakidašnje.

Nedelju završavamo inkonjunkcijom Merkura i Urana koji je aktivan od subote do ponedeljka, što čini vaš um izuzetno aktivnim sa mnogo novih i drugačijih ideja. Brzo preskakanje s jedne stvari na drugu može otežati pamćenje stvari. Nervoza i anksioznost moguće su ako ste zauzeti i ako se žurite. Ali možete intuitivno pronaći odgovore na mučne probleme.

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva, da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

Ovan

Od ponedeljka do srede, uticaj koji voli zabavu i prijateljstvo čini ovo odličnim vremenom za opuštanje i relaksaciju. Druženje bi trebalo da bude prijatnije zbog manje stresa i više harmonije u vašim odnosima. Veća sposobnost izražavanja ljubavi i naklonosti pomaže vašim intimnim odnosima da imaju koristi od bližeg povezivanja. Dodatni šarm i društvene veštine čine ovo idealnim periodom za Ovna za traženje usluga.

Od četvrtka do nedelje imate snagu, ambiciju i istrajnost da preuzmete najteže zadatke i završite ih na vreme, u okviru budžeta i savršeno. Pronaći ćete najefikasniji način da obavite posao. Vaše strpljenje i samodisciplina će vam omogućiti da se trudite bez ometanja ili obeshrabrenja. Pojačani seksualni nagon i seksualna privlačnost su dobri predznaci za nove i postojeće veze.

Bik

Od ponedeljka do petka trebalo bi da bude vreme sreće i optimizma kada se čini da dobre stvari dolaze brže. Treba da budete druželjubivi i možete očekivati dobre odnose sa voljenima i ljudima na poslu i u grupnim aktivnostima. Ovo je dobar period za Bika za stvaranje bogatstva, studije, putovanja, poslovna i pravna pitanja. Možda ste više zainteresovani za religiju/duhovnost, politiku, društvena pitanja i filozofiju.

Subota i nedelja su dobri za druženje jer treba da budete raspoloženi za razgovor. Nećete morati da razmišljate šta da kažete jer ste u skladu sa svojim osećanjima i osećanjima drugih ljudi. Ovo je takođe odličan trenutak da razgovarate o problemima u porodici i odnosima jer ćete se osećati osetljivije i brižnije. I drugi će doći kod vas da podele svoja osećanja.

Blizanci

Od ponedeljka do srede, trebalo bi da se osećate ljubavno i privrženo. Dakle, ovo je odlično vreme za opuštanje i uživanje u kvalitetnom vremenu sa prijateljima, ljubavnicima i porodicom. Povećani lični šarm i lepota donose društvenu popularnost i uspeh ako se zabavljaju. Vaša otvorenost i iskrenost u deljenju svojih osećanja podržavaju pravo prijateljstvo i iskrenu ljubav. Mogu se steći novi prijatelji ili može početi značajna nova romansa.

Period od četvrtka do nedelje donosi izdržljivost i strpljenje za obavljanje najizazovnijih zadataka. Ovo je dobar period za Blizanci za kanalisanje nedavne frustracije ili besa u težak fizički rad ili kreativni projekat. Vaši napori će rezultirati praktičnim i trajnim dostignućima na koja možete biti ponosni. Priznanje, poštovanje i unapređenje su mogući. Ovo je odlično vreme za oštrenje noževa, prijavu za posao, polaganje praktičnih ispita i izgradnju i renoviranje.

Rak

Od ponedeljka do petka možete očekivati da ćete biti otvoreniji, optimističniji, velikodušniji i veoma srećni. Povećano samopouzdanje i samouverenost čine ovo odličnim periodom za Raka za pomeranje granica i doživljaj života u potpunosti. Generalno, stvari započete sada će se dugoročno ispostaviti dobro. Ovo se posebno odnosi na stvari koje vas čine zdravijim, bogatijim i srećnijim. Kao što su putovanja, studije, investicije, poslovna i pravna pitanja. Zaslužujete da budete ponosni na svoja dostignuća.

Subota i nedelja donose osećaj odgovornosti za svoju porodicu ili intimnog partnera. Naći ćete veliko zadovoljstvo radeći na svom domu kako biste mu dali ugodniju atmosferu. Ali čak i čišćenje ili organizovanje donelo bi zadovoljstvo. Možete se osloniti na strpljenje, jaku radnu etiku i pažnju na detalje. Ovo je takođe vreme jake i pouzdane intuicije, koja može povećati vaš osećaj stabilnosti i sigurnosti, a istovremeno vam pomaže da prevaziđete dugotrajne iracionalne strahove.

Lav

Od ponedeljka do srede je dobro vreme za ljubav, opuštanje i zabavu. Svoja osećanja naklonosti možete lakše podeliti sa drugima. Sa manje briga i strahova, trebalo bi da se osećate manje inhibirano nego obično. Dakle, ovo je savršeno vreme za zabavljanje, sklapanje novih prijatelja, poboljšanje postojećih odnosa, pa čak i poslovanje. Možete se osloniti na povećan šarm i društvene veštine da biste ostavili odličan prvi utisak. Za početak, značajna nova veza.

Od četvrtka do nedelje donosi odlučnost i izdržljivost da se uspe u gotovo bilo čemu. Možete metodično planirati svoj tok akcije na najefikasniji način. Jaka radna etika i pažnja posvećena detaljima znače da možete da napadate složene i izazovne zadatke. Ovo je odličan period za  Lava za solidan napredak sa dugoročnim projektom. Neće vam smetati što se rezultati neće pojaviti odmah.

Devica

Od ponedeljka do petka donosi sreću i optimizam sa toplim i prijateljskim odnosima. Sreća bi mogla doneti finansijsku dobit koja će povećati vašu ukupnu neto vrednost i nivo zadovoljstva i zadovoljstva. Ali ovo je takođe vreme velikodušnosti prema drugima. Mogu se pojaviti prilike za lični, duhovni i materijalni rast. Ovo je dobar period za Device za obrazovanje, putovanja na daljinu i pravna i poslovna pitanja.

Subota i nedelja, vaša osećanja, intuitivna strana je u ravnoteži sa vašim racionalnim misaonim procesima da biste dobili akutne veštine percepcije. Možete čitati druge lako i brzo proceniti svaku situaciju. Bićete u kontaktu sa svojim osećanjima da biste dali zdravo prosuđivanje i veštine donošenja odluka. Možete se intimnije povezati, što je dobro za sklapanje prijatelja i podizanje novih odnosa na viši nivo.

Vaga

Od ponedeljka do srede, poboljšane komunikacione i društvene veštine čine ovo odličnim vremenom za sklapanje novih prijatelja i zabavljanje. Pokažite svoju zahvalnost za nekoga kroz poklon ili drugi način ispoljavanja ljubavi. Mogli biste dobiti kompliment, pismo, pozivnicu, poklon ili novac. Sve umetničke i kreativne veštine treba unaprediti. Možete naći mirno rešenje za sporove i treba da budete sigurni u poslovne odnose.

Od četvrtka do nedelje možete se fokusirati na složen i detaljan posao uz veliki trud i koncentraciju. Vaša snažna radna etika i istrajnost mogu dovesti do značajnih dostignuća koja zaslužuju vaše poštovanje i priznanje. Povećano strpljenje i samokontrola znače da vam neće smetati ako se rezultati ne pojave odmah. Ovo je dobar period za Vage za popravke, renoviranje, gradnju, baštovanstvo i rad sa kamenom i čelikom.

Škorpija

Od ponedeljka do četvrtka donosi optimizam, zadovoljstvo i sreću. Ovo je idealno vreme da započnete nove projekte i postignete svoje ciljeve. Trebalo bi da bude malo ili nikakvog otpora, a drugi će biti velikodušni i gostoljubivi prema vama. Ovaj period za Škorpije nudi materijalni i duhovni rast sa mogućnostima za povećanje bogatstva. Svoje vidike možete proširiti i kroz dalje obrazovanje ili putovanja.

Od petka do nedelje je odličan za samopromociju i intimne odnose zbog povećanog samopouzdanja, hrabrosti, seksualnog magnetizma i fizičke privlačnosti. Ako izlazite, možete pobediti svaku prirodnu stidljivost koju ćete možda morati da probijete led i ostavite odličan prvi utisak. Ako se osećate avanturističkijim, možete pomeriti granice i probati nešto novo sa voljnim partnerom.

Strelac

Od ponedeljka do petka je pravo vreme da nekome kažete da ga volite ili da ga pozovete na sastanak. U kontaktu ste sa onim što volite kod neke osobe i to možete lakše da izrazite nego u drugim prilikama. Takođe biste mogli da budete na strani nečije ljubavi ili zahvalnosti. Trgovanje i pregovaranje su favorizovani zbog vašeg glatkog stila komunikacije i želje za profitom.

Subota i nedelja treba da donesu optimizam, velikodušnost i sreću. Stvari koje započnete ovog vikenda treba da budu uspešne jer su zasnovane na dobrim namerama. Provođenje kvalitetnog vremena sa voljenim osobama sada bi bilo posebno korisno. Vaš stav brige i podrške može doneti nova prijateljstva i usluge drugih. Značajna žena u vašem životu pozitivno će uticati na vaš lični ili duhovni razvoj.

Jarac

Od ponedeljka do srede možete očekivati više interakcije sa prijateljima i komšijama i više komunikacije uopšte. Ovo je vreme za ćaskanje i besposlene tračeve više nego za formalne diskusije. Možete da opustite ljude svojim intuitivnim razumevanjem i iskrenim interesovanjem. Ovo je posebno dobro vreme za druženje, upoznavanje novih ljudi i zabavljanje. Možete brzo da uspostavite emocionalne veze zbog svojih poboljšanih društvenih veština i intuitivnog razumevanja. Ovo je takođe odlično vreme za polaganje ispita koji zavise od dobrog pamćenja.

Od četvrtka do nedelje, vaše interakcije i dnevne rutine postaju stimulativnije, uzbudljivije i neobičnije. Neočekivane vesti ili slučajni susreti mogu dovesti do nove uzbudljive prilike. Ovo je dobro vreme za svaki mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost i eksperimentisanje. Takođe je dobro za proučavanje naučnih, tehničkih i okultnih predmeta. Povećana otvorenost i intuicija mogu dovesti do bljeskova uvida i otkrića.

Vodolija

Od ponedeljka do srede je dobro vreme za sve vrste veza, posebno ljubavne. Drugi ljudi će vas smatrati privlačnijim nego inače, tako da je ovo idealno vreme za zabavljanje i sticanje novih prijatelja. Osim što ćete izgledati prelepo, bićete blagosloveni dodatnim šarmom i seksipilom. Iskoristite ovu priliku da rešite probleme u vezi u svom ličnom ili profesionalnom životu. Ulepšajte se kozmetikom ili novom frizurom.

Od četvrtka do nedelje, trebalo bi da se osećate snažno, seksi i hrabro. Možete preuzeti inicijativu i delovati strastveno kada su vaše emocije uzbuđene. Vaši brzi instinkti i borbeni duh se mogu iskoristiti da se zauzmete za sebe ili odbranite svoj dom i porodicu. Ovo je odličan trenutak za poboljšanje seksualnih odnosa sa partnerom ili za pronalaženje novog drugara za igru. Povećana harizma i seksipil učiniće vas popularnijim u društvenim situacijama.

Ribe

Od ponedeljka do petka je vreme dobrih osećanja i blagostanja kada ćete verovatno želeti da uživate u zadovoljstvu ne radeći ništa, jer izgleda da izazovi nestaju. Ali povećano samopouzdanje i sreća čine ovo savršenim vremenom da uložite napor da napredujete. Ne gubite ovaj srećni niz jer biste mogli postati srećniji i bogatiji kroz poslovne ugovore, zakon, nova partnerstva, obrazovanje ili putovanja na daljinu.

Subota i nedelja, trebalo bi da budete više strastveni i entuzijastični za posao i igru. Kompetitivni, ali kooperativan stav čini pobedu lakom. Uspeh i popularnost su rezultat vaše tople, harizmatične i smele energije. Ovo je posebno dobro vreme za zabavljanje, poboljšanje odnosa i zalaganje za sebe i svoje voljene. Imaćete poštovanje i podršku skoro svih jer će ceniti vaš nagon, inicijativu i hrabrost.