Srećan vam zimski solsticij 2020!

U ponedeljak, 21. decembra, je zimski solsticij, to je vreme kada Sunce ulazi u znak Jarca i zvanično počinje zima. Pored toga, to je i dan kada se dva planetarna velikana našeg Sunčevog sistema, Jupiter i Saturn, spajaju na nebu.

Ima li boljeg načina da završimo ovu čudnu i zbunjujuću godinu od samita planetarnih VIP giganata? Dobro došli u Novo Doba Vodolije i vaš nedeljni horoskop!

To je planetarni događaj koji se dešava jedanput u životu: vreme je da se postavi nova agenda za sledećih nekoliko decenija – ne vekova. Jedva čekamo, zaista, nakon godine koju smo svi imali. Dovedite ovamo 2021. godinu!

Pročitajte i ovo: Sve o Velikoj konjunkciji JUPITERA i SATURNA u VODOLIJI 21. decembra 2020. godine

Detaljno tumačenje ovog značajnog aspekta možete pročitati na gore navedenom linku. ⇑

Sunce ulazi u znak Jarca u ponedeljak rano ujutro, gde ostaje do 19. januara.

Ipak, da vožnja do Nove godine ne bude baš tako lagana i bezbrižna pobrinuće se ratoborni suvladari Škorpije, uvek sa rukama za opasačem, Mars i Pluton, spremni da naprave pravi rusvaj u sredu, 23. decembra. Ima da sevaju munje i gromovi, ali ne od vatrometa želja. Ovo je plodno tlo za otvorene sukobe, brutalnu i beozbzirnu konfrontaciju, i ljubomoru sa skrivenim motivima.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

A pobunjeni Uran čeka na krilima neba da vas iznenadi i obraduje, pa vežite se. Biće to prava rolerkoster vožnja u vatrenim kočijama Deda Mraza!

Imate futurističko zujanje u ušima? Nije ni čudo jer Jupiter i Saturn su u Vodoliji, prvi posle 12, a drugi čak 29 godina – Srećno vam Novo Doba Vodolije (sećate se fenomenalno inspirativne pesme Age Of Aquarius iz čuvenog filma Kosa, Miloša Formana, iz davne ’79? E, to je to!)!

Photo by Evelyn on Unsplash

Jupiter i Saturn sastaju se u egzaktnoj konjunkciji na 00°29′ Vodolije, u ponedeljak, 21. decembra, i to je najveći i najznačajniji trenutak u godini!

Biće to pravi prasak na Zimski solsticij 2020. godine, ni manje ni više, dok Sunce ulazi u Jarca (Letnji solsticij za one koji žive dole ispod ekvatora).

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

U svakom slučaju, obeležite ponedeljak, 21. decembra, u vašem kalendaru crvenim flomasterom. To je dan Velike konjunkcije koja postavlja dnevni red za narednih nekoliko decenija! I dan Velike mutacije koji nas sve brzo prebacuje u novo digitalno, virtuelno, svemirsko doba!

Ponedeljak, 21. decembar, nije bilo kakav solsticij. Potpuno je novi početak. Poželi želju! Postavite svoju nameru za kvantni skok koji želite da vidite u svom životu.

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Saturn i Jupiter plove vrlo blizu golim okom i videćete da se potpuno spajaju – svetla Jupiterova zvezda i prepoznatljiva tačka Saturna tik do nje – sve do 24. decembra (aspekt je aktivan sve do 8. januara). Ovo je planetarni događaj kakav se nije dogodio 800 godina!

Poput tri mudraca, pripremite se da pratite tu posebnu zvezdu bliznakinju na nebu do rođenja nečeg novog i divnog u vašem životu.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Međutim, nije baš sve cvrkutavi poj ptica i divan, sunčan dan jer uvek ima ono nešto što devojci sreću kvari, a ovog puta to su Mars i Pluton, koji će koplja ukrstiti u egzaktnom kvadratu, a oseti se par dana pre i posle, kao i svaki aspekt, u sredu, 23. decembra.

Ratoborni momci stvaraju baš lošu, zlu krv… I Mesec je u ratnički raspoloženom Ovnu, što dodatno pogoršava situaciju.

Photo by Tom Lennon on Unsplash

Kako prljava borba nije baš za svakoga, zato je bolje da se držite podalje od bilo kakvih raketnih projektila jer će rikošet da pršti na sve strane. Znači, sledi borba prsa u prsa, do poslednjeg daha. Do 24. decembra imate priliku da raščistite vazduh i kažete svoju istinu. Samo pazite da ne bude prekasno!

Već 25. decembra očekuje nas uzbudljiv dan, jer Merkur u Jarcu pravi inspirativni trigon sa Uranom u Biku, ispunjavajući vaš svet zamamnim razgovorima. Taman da stavimo melem na ranu.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

Nekima od nas upaliće se svetleća lampica u glavi (to je onaj čuveni a-ha! momenat), neko će dobiti novu, sjajnu ideju i otpočeti odmah nešto ludo i fenomenalno.

Odmah potom, red je na Sunce da nam pomogne da zacelimo rane, praveći kvadrat sa Hironom u Ovnu, kako bi nam skrenuo pažnju na stvari i ljude kojima je naša pomoć (ruka, ljubav) potrebna.

Photo by Mira Bozhko on Unsplash

Sa Uranom koji čeka na krilima neba, doduše, i dalje retrogradnim do sredine januara, možete da budete sigurni u uzbudljiv kraj uzbudljive Božićne nedelje po gregorijanskom kalendaru: Srećan Božić svima koji slave!

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku

Obavezno pročitajte nedeljnu prognozu za vaš znak i podznak radi boljeg uvida u to šta možete da očekujete tokom naredne nedelje.

I imajte na umu da se ništa ne dešava samo od sebe jer planete uvek deluju u datim okolnostima – morate da napravite korak, dva da bi svemir znao na koju stranu da pogura planete! Srećno!

Ovan

Određena pitanja koja su vas se ticala konačno će biti rešena prema vašim planovima.

Naravno, u ovoj potrazi nećete biti sami; naprotiv, pored vas će biti pouzdani, prijateljski raspoloženi ljudi koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Odvažite se na inicijative i planirajte budućnost bez straha i kolebanja.

Ovaj mesec vam podiže raspoloženje, dok je vaša seksualnost na vrhuncu. Pronaći ćete priliku i vreme koje su vam bile potrebne da biste rešili bilo koji problem i premostili bilo kakav jaz u vašoj vezi.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Nesumnjivo, vi ste potrebni da biste uspeli i sve učinili boljim.

Ako ste slobodni, držite oči otvorene, jer će vam novo poznanstvo doneti ono što tražite.

Obavezno budite na oprezu i vaš instinkt će vam pomoći da pronađete pravu osobu i povučete prave poteze. Sve će biti lako.

Photo by Alice Fiskind on Unsplash

Bik

Ove nedelje ćete shvatiti da vam način na koji se bavite stvarima u životu nije pomogao.

Odvojite malo vremena da uočite svoje greške i preispitate svoje metode, kako biste postigli radikalne promene koje će vam pomoći da uspete. Uvek ostanite pod kontrolom.

Pažljivo planirajte svoje poteze i usredsredite se na buduće planove. Ne zanemarujte ljude kojima ste potrebni, jer će na kraju i oni vama trebati.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Ovaj mesec vam donosi dašak obnove. Romantični ste i senzualni i vaš partner prihvata ovo raspoloženje i reaguje u skladu s tim. Zbližićete se i zaljubiti se iznova.

Ako ste slobodni, sreća će vam doneti vrlo posebnog nekoga.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Blizanci

Ove nedelje bićete aktivni, kreativni i efikasni.

Napokon ćete moći da sprovedete planove koje ste dugo odlagali ako se ponašate pametno i brzo reagujete. Klonite se sukoba i ne vadite oči ljudima koji vam nisu učinili ništa loše.

Tokom vikenda planirajte malo putovanje koje će vam pomoći da se odmorite i otpustite ventile. Pronaći ćete energiju za reorganizaciju svog života i donošenje važnih odluka o novim počecima.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Napokon možete videti stvarne probleme u vašoj vezi i znate šta treba da uradite da biste ih se rešili. Ne dozvolite da vas vaša nervoza natera da se ponašate impulsivno i govorite pogrešne stvari.

Budite diplomatični i pronađite zajednička rešenja nakon razgovora sa partnerom. Ovo će vašu vezu učiniti još jačom.

Ako ste slobodni, introvert u vama neće vam pomoći. Morate da budete otvoreniji za predloge i pristupačniji za prilaženje.

Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Rak

Planete ove nedelje favorizuju vaše polje komunikacije.

Možete lako sarađivati sa ljudima oko sebe i pronaći rešenja za svaki vaš problem. Vaše samopouzdanje će vam pomoći da donesete važne odluke i napravite promene.

Dinamičnost će vam pomoći da promenite život.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Raspoloženje u vašoj vezi će se poboljšati jer ćete premostiti jaz između sebe i partnera i prevazići bilo koju prepreku. Vaša veza će dostići drugi nivo. Od sada, ne dozvolite da se išta ispreči između vas.

Ako ste slobodni, ova nedelja doneće vam prijatna iznenađenja. Mislite pozitivno i pripremite se za susret sa drugom polovinom.

Photo by Tobias Keller on Unsplash

Lav

Ove nedelje preuzimate stvari u svoje ruke, izmirujete obaveze na čekanju i radikalno menjate sve što vas ne zadovoljava.

Sreća će biti na vašoj strani i svaka odluka koju donesete nagradiće vas.

Vaš ljubavni život je pun optimizma i prosperiteta. Dobićete priliku da ispravite sve što nije u redu u vašoj vezi i ispunite svaki svoj san i očekivanje. Vaš partner će biti pozitivan, a raspoloženje između vas odlično, zato neka vatra gori.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Ako ste slobodni, vaš ljubavni život će se promeniti zahvaljujući prelepoj novoj vezi.

Devica

Očekuje vas miran i prijatan početak nedelje, a to je ono što vam treba u ovom trenutku.

Osećate se vrlo samopouzdano i čvrsto stojite na sopstvenim nogama. Uspevate da se rešite svake poteškoće zbog koje ste ostali zaglavljeni u prošlosti, pa možete hrabro krenuti dalje.

Osećaj samopouzdanja kojim odišete čini vas popularnim u vašem društvenom životu, sa puno novih i korisnih poznanstava.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Planete vas ispunjavaju optimizmom i energijom da se usmere na vašu vezu. Provedite lepu nedelju sa svojom drugom polovinom, čineći vašu vezu boljom.

Ako ste slobodni, napokon ćete biti zadovoljni razvojem događaja. Planete vam favorizuju polje nove ljubavi, pa će biti nemoguće ne pronaći ono što tražite.

Photo by Joe Green on Unsplash

Vaga

Ove nedelje bićete veoma popularni i svi će želeti da podele svoje dobro raspoloženje i energiju sa vama.

Zvezde favorizuju i druga područja vašeg života. Vaši snovi i očekivanja konačno se mogu ostvariti. Iskoristite maksimum pozitivnog uticaja da biste rešili poslove zbog kojih se osećate pod stresom.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Vaša senzualnost i strast odvešće vas i vašeg partnera u uzbudljive avanture. Raspoloženje će biti opušteno i pozitivno, pa iskoristite priliku da vodite značajan razgovor o vašoj vezi.

Ako ste slobodni, zvezde će vam pomoći da dobijete sve što želite, pod uslovom da preduzmete nešto povodom toga.

Photo by Michael Heuser on Unsplash

Škorpija

Ove nedelje moraćete da budete strpljivi i naporno radite kako biste ispunili svoje snove.

Ostaćete koncentrisani na svoje planove i ništa neće moći da zaustavi vaš dinamični razvoj. Ostanite na zemlji, jer predstoje mnoge promene. Biće pozitivne, ali i dalje ne bi trebalo da budete previše uzbuđeni.

Izgleda da je vaša veza postala pomalo učmala, jer ste i vi i vaš partner introvertni i to vas sprečava u iskrenoj komunikaciji. Morate da napravite prvi korak i da kažete vašem partneru šta vas muči i šta želite da promenite, kako biste bili srećni. Ovo će vašu vezu da učini još jačom i raspaliće vatru između vas.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Ako ste slobodni, oslobodite se pesimizma koji vam uništava raspoloženje i naučite da se zabavljate, čak i ako ste sami. Zvezde će vam uskoro doneti nekoga novog.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Strelac

Ova nedelja će promeniti činjenice u vašem životu na pozitivan način.

Vaša živost i snaga učiniće vas da sprovedete svoje planove i svoje ideje. Planete favorizuju komunikaciju, ali to ne znači da se nećete suočiti sa nekim poteškoćama zbog nagle promene na planetarnoj sceni.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Vaš ljubavni život je na vrhuncu. Vaš šarm i nežnost čine da se partner iznova zaljubi u vas. Stvari će biti sjajne među vama, a možete im pomoći da ih učinite još boljim.

Ako ste slobodni, vikend će pojačati vašu senzualnost i konačno vam doneti ljubav koju ste čekali.

Photo by freestocks.org on Unsplash

Jarac

Planete ove nedelje pomažu ljudima oko vas da vide vaše sposobnosti i veruju vam i nadalje.

Čine vas pozitivnijim i optimističnijim u pogledu vašeg načina života uopšte. Ovo dobro raspoloženje i energija pomoći će vam da rešite sve preostale stvari koje ste zanemarili.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Planete menjaju sve u vašem ljubavnom životu i krše rutinu koja je počela da vas zamara. Promene koje će se dogoditi u vašoj vezi biće toliko prijatne, da ćete konačno ostaviti prošlost tamo gde joj je mesto i živeti svoju punu sadašnjost.

Ako ste slobodni, konačno ćete sresti ljubav svog života, zahvaljujući naklonosti zvezda.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Vodolija

U poslednje vreme se osećate loše i ako se ne promenite, uništićete sve za šta ste radili.

Oživite svoje snage i čvrsto stanite na noge. Činite ono što mislite da je ispravno, verujte osećaju u svom stomaku i ne slušajte nikoga. Zvezde će vam poslati pozitivne uticaje i postaćete aktivniji i dinamičniji u svojim poduhvatima.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Vaša veza je favorizovana ove nedelje. Uspećete u bilo čemu što pokušate, zato dajte važnim pitanjima prioritet i rešite ih jednom zauvek.

Ako ste slobodni, dobre vesti: zvezde će vam doneti ono što tražite.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Ribe

Ove nedelje ne favorizuju ishitrene poteze, bez obzira na primamljive prilike koje ćete dobiti.

Vaša nepromišljenost dovešće vas do odluka koje vam možda neće doneti željene rezultate. Vaša popularnost je povećana i ovo vas puno zadovoljava.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Čini se da se vaš ljubavni život poboljšava zahvaljujući naklonosti planeta. Približićete se partneru i zajedno ćete pobeći od stresa i pritiska vaše svakodnevne rutine. Planirajte kratko bekstvo van grada koje će vas okrepiti.

Ako ste slobodni, držite oči otvorene, jer će se uskoro dogoditi nešto uzbudljivo.