Prvi dani ove sedmice mogu da nam donesu rasejanost, te se možemo osećati izgubljeno i da nemamo fokus na nekoj konkretnoj stvari.

Zapravo, dosta planeta na nebu ne prave nikakve aspekte, kreću se u praznom hodu, a to znači da se kreću ka novim znacima i promenama. Do tada, prva dva dana ove sedmice su idealni za završavanje poslova koje smo započeli pre, za opuštanje, odmor, razmišljanje i pravljenje planova, ideja, za samousavršavanje, unutrašnje spoznaje.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Sunce ide polako, ali sigurno ka znaku Škorpiona, u koji će ući u sredu, 23.10, u večernjim satima. To je velika promena koja će obojiti celu sedmicu, jer promena energije i fokusa našeg interesovanja najviše zavisi od ovog svetla.

Pročitajte i ovo: Mesečni horoskop za OKTOBAR 2019

Sunce je simbol naše svesnosti, ono nam daje život, pa i našu svest upravlja ka drugim pravcima interesovanja. Kad Sunce prelazi u novi znak, na kolektivnom nivou menjaju se naša i interesovanja i privlačimo događaje i svu simboliku znaka u koje ono hodi.

Photo by Boba Jovanovic on Unsplash

U znaku Škorpiona nalaze se već Merkur i Venera, pa će od tada biti vrlo dominantna i izražena energija ovog znaka, kako na kolektivnom, tako i na lično – emotivnom planu.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Škorpion je znak koji vlada najdubljim emocijama, transformacijama, dubokim uvidima, ali i temama koje su povezane sa smrću, strahom, strastima. Imaćemo do vikenda dva dana da se priviknemo na ovu promenu, pa i ovo mogu biti dani uzimanja vazduha i pripreme za  brze promene koje slede u narednom periodu.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Vikend ove sedmice je vrlo turbulentan, te može biti vrlo stresan za mnoge, jer Mesec ulazi u znak Vage i pravi napete aspekte sa Saturnom i Plutonom, ali i konjukciju sa Marsom, pa ti brzi tranziti koji brzo dođu i prođu mogu ukazivati na nagle konflikte, nerazumevanje između dvoje ljudi koji i posluže da bi se pročistila napeta i zgusnuta energija jakih aspekata, a koji nam za vikend prethode.

Photo by Yang Yu on Unsplash

U nedelju podiže se opasnost na crveni alarm zbog ozbiljnih aspekata muških planeta – Sunce će biti u opoziciji sa Uranom, a Saturn u kvadratu sa Marsom. Ovo su ujedno i najteži aspekti na nebu uopšte, pa nažalost često mogu da donesu ozbiljne i teške povrede, svađe, konflikte koji vrlo lako mogu da se tragično završe.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Ovog dana povrede mogu ići kako na verbalnom nivou, tako i od iznenadnih fizičkih sukoba i opasnosti od mašina, od muškaraca, iz nervoze koja se uglavnom bazira na nerazumevanju i neprihvaćanju sistema, reda, discipline.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Uran može doneti probleme i u saobraćaju, elementarne nepogode, a Sunce duboke strasti koje već tinjaju duže, a sad u nedelju da eksplodiraju u vidu nesreća ili prekida ozbiljnih razmera, u svakom pogledu.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Ovog dana, poslednjeg u ovoj sedmici, i Mesec će se nalaziti na dan pred početak novog lunarnog ciklusa, a to znači da Meseca nema na nebu i da su emocije i osećanja, razumevanje i osećaj bliskosti ka drugima potpuno blokirani, da empatije nema.

Photo by Kari Shea on Unsplash

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Tamna, najtamnija noć na dan kad i Sunce prolazi najtamniji stepen u zodijaku može da donese nemire, strah i osećaj nesigurnosti, najbolje je ostati kod kuće i gledati film strave i užasa, jer simbolika ove tame najbolje može da se proživi kroz filmsko platno, a ne u objektivnom životu.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.