Proleće na naša ramena sleće, Sunce ulazi u znak Ovna! Ovnovima srećni rođendani bili, a sa Jupiterom u znaku sigurno će biti kakvi nisu bili u proteklih 12 godina.

Sunce u Ovnu predstavlja iskru energije koja podstiče novi život. Na fundamentalnom nivou, Ovnovi su motivisani potrebom da počnu i deluju. Težnja ka pionirstvu ili vođstvu može biti izražena. Na neki suštinski način, Sunce u Ovnu mora učiniti svoje i prema svojoj volji.

Sunčev sekstil Plutona do srede povećava vašu potrebu za uspehom, čineći da se osećate odlučnije i svrsishodnije nego obično u ostvarivanju svojih ciljeva. Vaše opsesivne ili kompulsivne sklonosti mogu se iskoristiti za obavljanje teškog zadatka. Dodatna moć i uticaj će vam koristiti ako ih ne zloupotrebite.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

U utorak, 21. marta, imamo martovski mlad Mesec na prvom stepenu Ovna, tačnije na 00°50’ Ovna, što produžava uticaj Sunčevog sekstila Plutona za još četiri nedelje, do pomračenja Sunca 20. aprila. To produbljuje vaše interesovanje za rešavanje misterija, učenje o okultnim temama i proučavanje ličnih interakcija iz psihološke perspektive.

Više o uticaju mladog Meseca u Ovnu pročitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Merkur u polusekstilu sa Venerom od ponedeljka do četvrtka ima opuštajući i harmoničan uticaj, posebno na odnose. Verovatno ćete biti prijateljski raspoloženi i otvoreni čak i ako ste stidljivi. Ovo je odličan trenutak da razgovarate sa voljenom osobom i pokrenete osetljiva pitanja bez izazivanja sramote ili odbrambenih reakcija. Kreativne veštine su poboljšane, posebno rukama i glasom.

Pročitajte i ovo: SATURN U RIBAMA (7. mart 2023. – 13. februar 2026.) – Kristalisanje snova 

Sunčev polusekstil Saturna od ponedeljka do petka donosi odlučnost i snažnu radnu etiku za postizanje vaših dugoročnih ciljeva. Uzajamno poštovanje i razumevanje poboljšavaju odnose, posebno sa muškarcima i nadređenima. Možete preuzeti više odgovornosti bez dodatnog stresa.

U četvrtak, 23. mart, dešava se najveća astrološka promena godine – Pluton ulazi u Vodoliju.

Pročitajte i ovo: Kako SATURN U RIBAMA utiče na vaš horoskopski znak i podznak (7. mart 2023. – 13. februar 2026.) 

Gospodar podzemnog sveta, planeta korenitih transformacija, smrti i ponovnog rađanja ili stvaranja i uništenja menja znak, napušta Jarca i prelazi u Vodoliju gde će boraviti narednih 20 godina.

Imajte na umu – Pluton gusenicu pretvara u leptira! Ovo sićušno, ali moćno nebesko telo seizmičke snage odgovorno je za promene koje najviše menjaju život – 23. marta kreće u tranzit Vodolijom koji se dešava jednom u životu. Zato razumevanje kako će Pluton u Vodoliji uticati vaš horoskopski znak i podznak je posebno značajno! Više o tome pročitajte u dva posebna članka na portalu Sito&Rešeto.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Gospodar podzemnog sveta u astrologiji simbolizuje dubinu, intenzitet i misteriju, kao i velike cikluse smrti i ponovnog rađanja ili stvaranja i uništenja.

Mart je mesec monumentalnih promena jer čak šest planeta menja znak, stvarajući tako dosta promena za sve znakove zodijaka.

Pročitajte i ovo: MARS U RAKU –  50 nijansi Crne

Posle sedam meseci boravka u Blizancima, planeta akcije i energije, Mars, menja znak. U subotu/nedelju ulazi u znak Raka u kojem će boraviti do 20/21 maja. Mars u Raku smatra se slabom pozicijom za crvenu planetu. Ali izgleda da situacija nije zabrinjavajuća kada se pogleda drugi aspekt ove kombinacije. Postoji mnogo razloga za ovakav rezultat o kojima možete čitati u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Pročitajte i ovo: Evo ko će pronaći ljubav u GODINI ZECA (i saveti kako da to učinite)

Prateći Plutona tokom njegove selidbe iz Jarca u Vodoliju, Mars pravi inkonjunkciju sa Plutonom do 29. marta što daje intenzivnu čežnju da ostvarite svoje najsnažnije i najstrastvenije želje. Možete postati asertivniji i konkurentniji dok težite da dobijete ono što želite. Ovo može izazvati snažan otpor drugih koji smanjuje vaše šanse za pobedu.

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za svaki znak i podznak.

OVAN

Od ponedeljka do petka, povećana lična moć vam omogućava da utičete na ishode u vašem životu. Talenat za duboko istraživanje i ispitivanje omogućava vam da otkrijete tajne i dođete do dna bilo koje misterije. Ova probna priroda se takođe primenjuje na psihološkom nivou. Dakle, ovo je odlično vreme za razbijanje loših navika i rešavanje poteškoća u vezi. Složena dinamika odnosa će vam postati očiglednija.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja donose promenu i uzbuđenje u vaš život bez izazivanja uznemirenosti i haosa. Pratite svoju intuiciju, posebno u vezama u kojima možete iskoristiti šansu da probijete led. Mogući su slučajni susreti, a privući će vas neobični ljudi. Ovo je takođe odlično vreme da prekinete loše navike i napustite dosadne ili nezdrave veze. Budite fleksibilni i otvoreni prema novim mogućnostima.

BIK

Od ponedeljka do četvrtka donosi emocionalnu osetljivost i psihičku percepciju. Osećaćete stvari snažnije i verovatno ćete biti transformisani vašim intenzivnim emocionalnim reakcijama. Neko će vas verovatno dirnuti duboko i intenzivno uticati na vaš život. Intenzivna emocionalna veza može rezultirati novom vezom. Između vas i svakog sudbinskog susreta postojalo bi snažno karmičko povlačenje.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje, možete iskoristiti ogromnu snagu i izdržljivost da biste postigli svoje dugoročne ciljeve. Savršena mešavina strpljenja i ambicije čini vas odlučnim da date sve od sebe, bez obzira koliko dugo traje. Zadobijate poštovanje i divljenje nadređenih, posebno muškaraca, zbog svoje jake radne etike, pažnje prema detaljima i poverenja. Ovo bi takođe trebalo da bude vreme lojalnosti, sigurnosti i stabilnosti u vašim bliskim odnosima.

BLIZANCI

Od ponedeljka do petka donosi intenzivna iskustva. Imaćete veću moć i uticaj na svoj život, događaje i ljude oko sebe. Odnosi sa ljudima na pozicijama moći i autoriteta, velikim organizacijama i kompanijama treba da idu dobro. Više samopoštovanje vam pomaže da ostavite veliki utisak na nadređene. Lični i profesionalni problemi se takođe mogu lakše rešiti.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja, vaše interakcije i dnevne rutine postaju stimulativnije, uzbudljivije i neobičnije. Neočekivane vesti ili slučajni susreti mogu dovesti do nove uzbudljive prilike. Ovo je dobro vreme za svaki mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost i eksperimentisanje, a dobro je i za proučavanje naučnih, tehničkih i okultnih predmeta. Povećana otvorenost i intuicija mogu dovesti do bljeskova uvida i otkrića.

RAK

Od ponedeljka do petka donosi duboka emotivna iskustva koja obogaćuju intimne odnose. Ovo je sjajno vreme da se eliminišu loše navike, opsesije i emocionalne kompulzije. Možete se osloniti na snažan unutrašnji osećaj ravnoteže, plus uživati u boljem razumevanju pripadnosti sa svojim partnerom, porodicom, prijateljima i širom zajednicom. Upoznavanje sa nekim novim sada bi se osećalo intenzivno karmično i moglo bi da promeni život.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja donose intenzivnu strast za ostvarenjem vaših najjačih želja. Možda ćete se potruditi da ostvarite pobedu u ovom takmičarskom duhu. Značajna dostignuća su moguća ako možete konstruktivno kanalisati agresivne i dominantne porive. Ali maltretiranje i okrutnost bi rezultirali snažnim otporom moćnih neprijatelja. Bilo koja taktika prinude, pretnje ili zastrašivanje će se više nego verovatno vratiti.

LAV

Od ponedeljka do petka donosi sposobnost da se izvrši velika moć i uticaj na druge ljude. Ovo može biti posebno korisno u postizanju vaših ciljeva, a na mnoge ljude to može pozitivno uticati. Svesna svest o svojoj kontroli i uticaju znači da možete biti tiho zadovoljni i ponosni na svoja dostignuća, ali ne egoistični ili hvalisavi. Takođe bi trebalo da imate dobre odnose sa ljudima od moći i uticaja. Ovo je dobro vreme za otkrivanje tajni, istraživanje i sticanje dubljeg razumevanja misterioznih ili okultnih tema.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja, ideje koje izazivaju razmišljanje i neobičan smisao za humor čine ovo dobrim vremenom za druženje. Mogli biste steći nove prijatelje koji su mlađi, uzbudljivi ili iz različitih sredina od vašeg. Sva vaša čula će biti pojačana, omogućavajući vam da sagledate stvari sa više detalja. Razmišljanje orijentisano na budućnost i otvorenost dovešće do originalnih i genijalnih otkrića. Studije i ispiti treba da prođu dobro.

DEVICA

Od ponedeljka do četvrtka, povećana potreba za uspehom čini da se osećate odlučnije i svrsishodnije nego obično da postignete svoje ciljeve. Vaše opsesivne ili kompulzivne sklonosti mogu se iskoristiti za obavljanje teškog zadatka. Povećani nivo privlačnosti može biti seksualan i takođe vam daje ogroman uticaj na druge ljude. Ova povećana moć će vam koristiti ako je ne zloupotrebite.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje donosi izdržljivost i strpljenje za obavljanje najsloženijih zadataka. Ovo je dobar trenutak za usmeravanje nedavne frustracije ili besa u težak fizički rad ili kreativni projekat. Vaši napori će rezultirati praktičnim i trajnim dostignućima na koja možete biti ponosni. Priznanje, poštovanje i unapređenje su mogući. Ovo je odlično vreme za oštrenje noževa, prijavu za posao, polaganje praktičnih ispita i izgradnju i renoviranje.

Photo by Jonas Weckschmied on Unsplash

VAGA

Od ponedeljka do petka donosi intenzitet, izdržljivost i strast. Više moći i uticaja će povećati vaš ego i nivo samopouzdanja. Ljude će privući vaše snažno prisustvo i harizma, i nema loše karme u iskorišćavanju ovoga, jer će važni i uticajni ljudi istinski želeti da se udruže sa vama u situacijama u kojima svi dobijaju. Vaš magnetizam i jaka samouverenost dobri su predznaci za vaš ljubavni život.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja, vaš um postaje otvoren za nove mogućnosti, povećavajući vaše šanse za otkrivanje i nove prijatelje. Sa oštrijim čulima, možete verovati svojoj intuiciji. Bljesci uvida su mogući kada ste budni ili u snu kroz živopisne snove. Takođe možete postati više zainteresovani za proučavanje računarske tehnologije, pokretanje veb-stranice i uopšteno komuniciranje na mreži.

Photo by Marten Bjork on Unsplash

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do petka, intenzivne lične interakcije pokazuju tačno šta osećate prema nekome i šta oni osećaju prema vama. Veza će evoluirati dublje, ili ćete biti slobodni da nastavite dalje. Možete doći do uzroka bilo koje loše navike ili zavisnosti. Vaša podsvest je moćna i možete kontrolisati svoja osećanja i ponašanja. Ovo je dobro vreme za rešavanje misterija i otkrivanje tajni.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja donose uzbudljive vesti i podsticajne razgovore. Vaše svakodnevne rutine mogu se zaobići u novim i neočekivanim pravcima. Usput ćete naučiti nove stvari i upoznati nove ljude. Otkrića mogu takođe doći iz snova ili bljeskova uvida. Svaki psihički talent će biti pojačan. Gledanje stvari iz drugačije perspektive može pomoći u rešavanju dugotrajnih problema ili pronalaženju izgubljenih predmeta.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

STRELAC

Od ponedeljka do četvrtka, bićete u kontaktu sa svojim osećanjima i intuitivno ćete reći pravu stvar u pravo vreme. Ovo je odlično vreme za druženje, sklapanje prijatelja i zabavljanje. Povećani šarm i društvene veštine čine ovo savršenim vremenom da zatražite uslugu ili zajam. Oko za jeftino i uvažavanje lepote čini ovo dobrim vremenom za kupovinu poklona, mode i kozmetičkih proizvoda, umetničkih dela i nakita.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje je dobro vreme za sastanke i druženje sa prijateljima, ali ćete biti najudobniji i praktičniji u odnosima jedan na jedan. Vaše razmišljanje će biti racionalno i logično; čućete sve potrebne detalje, pročitati sitno pismo i govoriti jasno i sažeto. Ako tako dobro iznesete svoju poentu, ovo je dobar trenutak za pregovaranje, prodaju, ubeđivanje i debatu.

Photo by Jennifer Regnier on Unsplash

JARAC

Od ponedeljka do četvrtka donosi duboka emotivna iskustva koja obogaćuju intimne odnose. Ovo je sjajno vreme da se eliminišu loše navike, opsesije i emocionalne kompulzije. Možete se osloniti na snažan unutrašnji osećaj ravnoteže, plus uživati u boljem razumevanju pripadnosti sa svojim partnerom, porodicom, prijateljima i širom zajednicom. Upoznavanje sa nekim novim sada bi se osećalo intenzivno karmično i moglo bi da promeni život.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje donosi strast, hrabrost, posvećenost i izdržljivost za postizanje dugoročnog uspeha. Vaš nemilosrdni naporan rad i samodisciplina zaslužuju vam poštovanje i podršku. Savršena mešavina opreza i hrabrosti čini da je ovo dobar trenutak za preuzimanje rizika. Snažno samopouzdanje i primarni seks su odlični predznaci za zabavljanje. Ovo je takođe dobar trenutak da se formalizujete ili posvetite dugoročnoj vezi.

VODOLIJA

Od ponedeljka do petka donosi harmoniju u vaše odnose. Verovatno ćete biti prijateljski raspoloženi i otvoreni čak i ako ste stidljivi. Ovo je pravo vreme da kažete nekom posebnom koga volite, pozovete ga na sastanak ili čak zaprosite. Ovo je takođe odličan trenutak da razgovarate sa voljenom osobom i pokrenete osetljiva pitanja bez izazivanja sramote ili odbrambenih reakcija. Kreativne veštine su poboljšane, posebno rukama i glasom.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja, vaše interakcije i dnevne rutine postaju stimulativnije, uzbudljivije i neobičnije. Neočekivane vesti ili slučajni susreti mogu dovesti do nove uzbudljive prilike. Ovo je dobro vreme za svaki mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost i eksperimentisanje, a dobro je i za proučavanje naučnih, tehničkih i okultnih predmeta. Povećana otvorenost i intuicija mogu dovesti do bljeskova uvida i otkrića.

Photo by Samantha Gades on Unsplash

RIBE

Od ponedeljka do četvrtka donosi prilike da povećate svoju moć i autoritet. Ovo će poboljšati vaše samopouzdanje i pomoći vam da reformišete svoj život. Osećaćete se više motivisanim da napredujete i postignete svoje ciljeve. Odnosi mogu izgledati intenzivniji, ali na dobar način. Ovo je odličan trenutak da potražite pomoć od šefova, drugih važnih ljudi u vašem životu, korporacija ili vladinih agencija.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje možete se usredsrediti na složen i detaljan posao uz veliki trud i koncentraciju. Vaša snažna radna etika i upornost mogu dovesti do značajnih dostignuća koja zaslužuju vaše poštovanje i priznanje. Povećano strpljenje i samokontrola znače da vam neće smetati ako se rezultati ne pojave odmah. Ovo je dobro vreme za popravke, renoviranje, gradnju, baštovanstvo i rad sa kamenom i čelikom.